MÁV Biztosító

bogi7575 # 2010.01.11. 12:48

Sziasztok!
Ez jól hangzik :-)
Reméljük addig nem kell lába a maradék vagyonnak...
üdv

bogi7575 # 2010.01.11. 12:47

Sziasztok!
Ez jól hangzik :-)
Reméljük addig nem kell lába a maradék vagyonnak...
üdv

Ed1231 # 2010.01.11. 12:12

Sziasztok!

2 perce beszéltem a Felszámoló céggel.Azt mondják,h őket jogilag nem perelhetik,ezért minket előbb vesznek sorra a biztosítók,mint őket.

Na de!!!

Ebben,vagy a jövő hónapban kijön egy sajtóközlemény és kapunk levelecskéket is személyesen.Ezekben az lesz,h szépen nyilatkoznak arról,h egyéni elszámolás alapján az általad okozott kárt hány százalékban térítik meg.Azt mondta a nő h 60-100-ig minden lehetséges.Kérdeztem h miként bírálják el hogy ki mennyit kap.Azt mondta ez benne lesz a sajtóközleményben.

Én úgy gondolom,h ha egy kárt nagyon felülértékeltek akkor nem sokat fizetnek rá.Nyilván ők megpróbálják majd minél lejjebb megbecsülni az okozott kár összegét.Szóval én most egy kicsit boldogabb vagyok,de csak egy kicsit,mert reménykedni már félek!

ED

csviki # 2010.01.11. 12:00

Erről beszélek! Jogilag nem vagyunk nyerő pozícióban! Nem született még meg az a bíró, aki vagy egyetemlegesen, vagy mögöttes felelősséggel, de ne marasztalta volna a károkozót!

BioZsolti # 2010.01.11. 10:51

Sziasztok,

Allianz hivott vissza... már több pert megnyertek ebben az ügyben.

Szerintetek?

ÜDV:BioZsolti

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:37

hogy én mit tennék, azt már vagy százszor leírtam ebben a topicban.

Egy viszont biztos, hogy nem követnék el semmiféle bűncselekményt. Akármennyire beleélem magam...

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Ed1231 # 2010.01.11. 10:33

Tisztelt Wasp!

Azt szeretném kérdezni,h te mit tennél,ha egy balesetet okoztál volna és téged perelnének a kár megfizetésével,de nem lenne pénzed kifizetni,hitelt pedig nem tudnál felvenni.

Tényleg éld bele magad!Mit tennél?

ED

Egy ciki videó:http://ize.hu/click.php?…

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:19

ez igen. Kérném a duplikációkat törölni, ennyire azért nem volt fontos a válaszom :)

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:12

Minden ingó és ingatlan egy rokon nevére, azt ints be
ez a tanács nem állja meg a helyét, sem polgári jogi, sem a büntetőjogi felelősség elkerülésére. Én kétszer is meggondolnám.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:12

ez a tanács nem állja meg a helyét, sem polgári jogi, sem a büntetőjogi felelősség elkerülésére. Én kétszer is meggondolnám.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:11

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:11

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:10

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:10

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.11. 10:09

_Wasp_

és felesleges megoldása

Royal # 2010.01.11. 10:04

"Mi a legcélszerűbb amit most tehetek?"

Minden ingó és ingatlan egy rokon nevére, azt ints be. Ahogy a nagyok szokták. Szörnyű ami ebben az országban megy.

Ed1231 # 2010.01.10. 21:02

Engem már kezd foglalkoztatni az a tény,hogy hányan lehetünk egy cipőben.Jó lenne tudni egy számot,mert iwiw-en speciál ösz-visz vagyunk 33-an.Gondolom minnél kevesebben vagyunk annál rosszabb nekünk.Nem érzem azt,h 10-40 ezer között vagyunk olyan helyzetben h pereskednünk kell,ha így lenne erre a fórumra is többen írnának,vagy ez csak a bíróságok peráteresztő képessége miatt nem tűnik fel?

Pl:Az én balesetem lassan több mint két éve volt és az Allianz csak tegnap előtt fogott perbe.Hány ember nem is tudhat arról h perelni fogják?

Tényleg nem szabad hagyni magunk.Tudom h a magyar ember könnyen törődik bele a sanyargatásba,de én nem akarok egy évig ingyen dolgozni senkinek(csak mert egy átlag fizetésből pont ennyit kéne).Nem leszek egy évig más rabszolgája.

Fizessen aki lopott!Tudják meg hol van az a pénz azért fizetem az adót,h a rendőrség nyomozzon és nem azért,h duplán fizessek!

Ne hátráljatok meg,mert mindent nem csinálhatnak meg velünk.Ha a Pszáf nem tudta megakadályozni a Máv működését,és utána a lopott pénzt nem tudta megtalálni a rendőrség,akkor vállalják a felelősséget,de ne engem pereljen a biztosító mikor az állam a munkahelyeket se tud biztosítani,ami nélkül fizetni se tudunk.

Nézze mindenki úgy ahogy akarja én nem fizetek!Inkább leszek..........

csviki # 2010.01.09. 11:45

Sziasztok!

A héten egyik sorstársunk már járt Grád Andrásnál, és aláírta a megbízási szerződést. Tehát a próbaper első jelöltje megszületett.
Kérem, hogy jelezzen mindenki, aki részt kíván venni a perben, mert:

• van jogerős határozata, amiben fizetésre kötelezték
  • részletfizetési megállapodása van, amiből már fizetett is v.mennyit
  • kifizette (akár perbéli, vagy peren kívüli megállapodással)a kárt.

Ill. várom azok jelentkezését is (van pár ember akiről tudok, de minél többen vagyunk annál jobb), akik folyamatban lévő peres eljárásuk miatt még nem csatlakozhatnak a próbaperhez, de hajlandóak anyagilag támogatni a próbapert. Ennek az a célja, hogy ne a próbaperben részvevőket terhelje csak ez a kiadás, hiszen nekünk is érdekünk, hogy végre elinduljunk, és nem mindegy, hogy a per mondjuk fejenként 20.000 Ft költségből megúszható, vagy 200.000 Ft-ot fizet az illető.

Más. A héten Suzyval volt egy személyes találkozónk Trunkó Úrral. Véleménye szerint egyértelműen kormányzati szándékra lenne szükség az ügy rendezésére, tudjuk, hogy ezzel mi van... :( Bár én még nem adtam fel, noszogatom őket tovább, hátha v.ki egyszer megunja...Ő is jó megoldásnak tartja a próbaper elindítását, Ő is megkérdőjelezi a Felügyelet tevékenységét az ügyben . A kárrendezési számla helytállási kötelezettségét szabályzó 3. 4. pontra hivatkozva rákérdeztem, hogy van-e arra reális esély, hogy ők legalább megelőlegezzék a károsultak pénzét? A válasz nem volt (számomra nem meglepő módon, és ezt most nem a cinizmusom mondatja velem), persze volt indoklás is...

A lényeg! MOZDULJUNK!!!! CSINÁLJUK A PERT, MERT AZ EGYETLEN LEHETŐSÉGÜNK!!!!!

szoszo9 # 2010.01.09. 11:01

BioZsolti:

Főleg hogy "csak" pár százezres, kerüld a bírósági tárgyalást, mert pillanatokon belül minimum duplázódik. (szakértő, perköltség, stb)

Sajnos hiába mennél perre velük, 99.9%-hogy vesztesz. 0.1%-ért meg felesleges plusz százezreket kockáztatni.

Törekedj a peren kívüli megegyezésre, tedd nyilvánvalóvá hogy ha adnak "kedvezményt" akkor azonnal fizetsz, vagy kérj kamatmentes részletfizetést. (Amelyik neked jobb). Próbálj meg minden "kedvezményt" kifacsarni ami nem jár tárgyalással.

Aztán próbáld elfelejteni az egészet.... és ha volt valamikor egy volt MÁV ABE-s vezetővel találkozol köpd le a nevemben is.

BioZsolti # 2010.01.08. 14:48

Sziasztok!

Ma vettem át az allianz hungária biztosítótól a levelet. Ők kifizették helyettem a kárt 2008. februárjában... A káresemény 2007.11.30. történt.
///ez egy pár száz ezres kár///

Kérdésem:

• Nem évül el?
  • Mi a legcélszerűbb amit most tehetek?
  • Pontosan mikortól nem fizetett a MÁV bizt.? (Elvileg egy 2007.10. hó környéki kárt rendezett...

Előre is köszönöm segítségeteket:

BioZsolti
(táplálkozás szaki)

klimás56 # 2010.01.07. 12:32

Áááááá! Ilyen esetekre kalasnyikov.....))))))

Ed1231 # 2010.01.07. 09:49

Na! Hát nekem eddig tartott az új év, mert ma jött meg az Alianztól a fizetési meghagyás majdnem egy milláról.Érdekes lesz,mert eddig csak a Mabisszal voltam perben és még az a per se mondott ki semmit hála a bírósági bürokrácia útvesztőinek.Nekem először mind a két esetben azt kell bizonygatnom h egyáltalán volt kötelezőm,mert a Máv a drága nem vett időben állományba.Majd írok még ha többet tudok csak gondoltam osztozom a rosszkedvemen.

Ilyen esetre lehet kérni biztosítást?:http://ize.hu/click.php?…

ED

tazoli # 2010.01.01. 23:56

Atis77-el egyet kell hogy értsek. Károsultként nálam 200+ összeget mondott a MÁV Autoconsultingje, és azt kell hogy mondjam nem elég.
Magánszemélyként nem kéred meg a szerelőt hogy a 100.000-es tételt papíron 150.000-nek írjuk be.... Én nem Cascos szervízzel csináltatok. Ott nem vitatom lehet így működnek a dolgok.

Viszont egy kérdésem akadt miközben az elmúlt két hónap történéseit végigolvastam...:

"...akik a 2008. augusztusától folyamatban lévő vagyonelszámolási eljárásban közzétett határidőkben követelésüket nyilvántartásba vétel végett még nem jelentették be, hogy azt írásban a MÁV ÁBE 1147 Budapest Thököly u. 147. szám alatti irodája címére (postacím: 1388 Budapest Pf. 89.)2009. december 15-ig..."

Tehát nekem is kellett volna jelentkeznem újból, kárigényemmel? Vagy elég ha a balesetet követően a kéksárgát, kárbejelentőt, és okozói nyilatkozatot már csatoltam a Thököly útra?

klimás56 # 2010.01.01. 16:06

Én is kívánok minden jót erre az évre!

A linkre : lékhorgászok hasznos segítője lehetne.....)))))))

Ed1231 # 2009.12.31. 15:27

B.Ú.É.K Mindenkinek!

http://ize.hu/click.php?…

ED