MÁV Biztosító

csviki # 2009.10.07. 10:52

Sziasztok!

nem tudom látta-e v.ki tegnap este az M1-en az ESTE című műsort, nekem azóta is forrong az agyvizem. Ott volt a MABISZ gépjárműtagozatának vezetője, Járay ügyvéd "úr" (ők képviselik az én peremben a Generálit), meg egy Pörzse Sándor nevű ügyvéd, aki hasonló dolgokat feszeget, mint Grád Tanár Úr. Járayék szerint Te vagy a hülye (már bocsánat), mert miért okoztál kárt (mintha ez az ember direkt csinálná...), ill. szerinte egyértelműen a károkozóé a felelősség, mert a biztosítás csak "segítség" a károkozóknak...Én nem is értem hogy mondhat ilyet egy magát szakembernek mondó ügyvéd!!!! Mind addig igaz ez az állítás, ameddig ezt az állam nem teszi kötelezővé. De mint az a nevében is benne van, KÖTELEZŐ FELELŐSSÉG BIZTOSÍTÁS!!!!! Siralmas komolyan!!!!!És a legszebb, hogy arra a kérdésre egyik okos sem adott választ, hogy ha ez most ennyire evidens, hogy a károkozó álljon helyt, akkor januártől miért van kell létrehozni a csődalapot???
A tegnapi Tények beli riportban is megmondta az Ombudsman szóvivője, hogy ugyan tett lépéseket a PSZÁF, de ezek nem voltak elégségesek. Akkor mi itt még a kérdés????

summer1981 # 2009.10.07. 07:00

nandy!

Én éppen ezt tettem, de semmi hatás! Az eljárást elindították mindentől függetlenül, csak az menthetett volna meg, ha az általuk meghatározott 2 napon belül a számlájukra utalok 600.000-et. Eszerint időt nem nyertem. Viszont ha a perköltséget meg lehet ezzel spórolni, már az is valami, mert úgy esélyt kapok, ha nem is sokat, hogy megvédhessem az általam vélt igazam, de ha az ítélet szerint én vagyok a hülye továbbra is több tízezer társammal együtt, akkor legalább nem kellene kifizetnem. Most úgy érzem magam, hogy én vagyok a biztosítóm biztosítója, és fizetek helyette. Épp csak biztosítási díjat nem kértem tőle.

Lehet, hogy jövőre megpróbálok úgy kötelezőt kötni, hogy a biztosítótól behajtom negyedévente a biztosítási díjat, cserébe kifizetem az általam okozott kárt, ha lesz. Végülis most is ez megy, és ráadásul teljesen törvényesen, csak épp nem fizet senki a szolgáltatásomért...

summer1981 # 2009.10.07. 06:52

Attól senkinek sem lenne jobb, hogy az összes volt MÁV-tag fizessen, sőt az sem lenne okos dolog, ha mindenki ezért többet fizetne, akinek kgfb-je van bárhol is. Azt kellene elérni, hogy aki miatt ez az egész képtelenség kialakult, és családok kerülhetnek utcára, az fizessen. Bosszant továbbra is az, hogy megint utólag okos mindenki. Miért nem lehet azt kártérítési alapot, vagy mit, amit januártól elkezdenek gyűjtögetni a biztosítók, kiterjeszteni ezekre az ügyekre is? Ha már egyszer "odafenn" elnézték a dolgokat, ezzel némileg rendezhetnék a kialakult helyzetet.

nandy # 2009.10.07. 06:51

Nem jogászként mondom, hogy érdemes lenne tértis levelet írni. Benne azzal, hogy természetesen hajlandó vagy fizetni, amennyiben a követelésük jogosságát bebizonyítják...
Ezzel lehet némi időt nyerni, ráadásul egy elvesztett per költségét is meg lehet talán úszni, mert az alperes fizetési hajlandóságot mutatott egyébként is, csak a felperes nem bizonyított a per előtt semmit.

nandy # 2009.10.07. 06:40

Szóval arra gondolsz, hogy az összes volt MÁV-tag fizessen helyettetek?

Nevsehir # 2009.10.07. 06:39

Summer,

igazad van, de meg kell próbálni valamit tenni. Túl sok eszközünk nincs. Nyilván nem azok figyelmét szeretnénk felkelteni, akik mindent tudnak, csak próbálják elsunnyogni az ügyet...

summer1981 # 2009.10.07. 05:44

Én is osztom nincstelen véleményét. Én csak azért vagyok "itthon", mert apámat nem akarom egyedül hagyni a betegségeivel, meg a kis nyugdíjával. Ha minden jól megy, másfél év múlva végzek az egyetemen, utána lejár a tanulmányi szerződésem, és ha már nem kell vigyáznom apámra, már itt se leszek. Feri bá is megmondta anno, hogy el lehet menni...
Nem vagyok túlságosan jártas a jogban, de vannak olyan helyzetek, amikor egy megalapított cég, vállalat és talán egyesület esetében az alapító tagok a saját vagyonukkal is felelősek bizonyos dolgokért. Ezt valaki biztosan jobban tudja nálam, de ebből nem lehet valamit kihozni?

Nevsehir!

Szerintem épp eléggé tisztában van mindenki a történtekkel, akinek kell, csak épp nem arról van szó, hogy megpróbálják javítani a helyzetet. Szerintem tudják, hogy elszúrták, és inkább a saját bőrüket mentik, ezért megnyugtatásul elintézték, hogy jövőre már ez ne fordulhasson elő...

Nevsehir # 2009.10.06. 20:03

Sziasztok!

Jövő hétfő (12-e) este a Hír Tv Panaszkönyv c. műsorának ez lesz a témája. Jelen lesz egy károkozó (én)és megpróbálnak egyéb érintetteket is felhajtani. 1/2 6-tól nézzétek. Szívesen veszek érveket (Grád tanár úrral is felveszem hamarosan a kapcsolatot). Remélem, minél inkább fel tudjuk hívni a figyelmet erre a problémára, hátha történik valami.

Lucas85 # 2009.10.06. 19:03

Egyet értek 'nincstelen'-el, elkeserítő, hogy ebben az országban bármit meg lehet tenni büntetlenül és mindig a kisembereken verik el a port. Amint tehetem én is megyek innen, vissza se nézek. Szomorú, de ez van...

Az összefogásról ennek az ügynek a kapcsán meg még annyit, hogy én pl. tényleg komolyan gondolom és ne csak beszéljünk róla 'jó magyar' módján, hanem cselekedjünk is, mert így senki nem halad semerre.

nincstelen # 2009.10.06. 18:58

Tényleg! És Kiss Bálint ingó és ingatlanjait miért nem árverezik?

nincstelen # 2009.10.06. 18:56

Tőlem 490-et kér az Allianz. Ma jött meg az idézés. Elmegyek, utána kifizetem és egy életre eltűnök ebből a retkes országból. Még látogatóba sem jövök haza. Nincs semmim amit elbukjak csak egy autóm, de ha belegondolok, hogy több gyerekes családok kerülnek utcára a szemét Kiss Bálint és társai miatt... Elkeserítő. Europa, Magyarország 2009. És tényleg jó az a reklám! Büszkék lehetünk az erőspistára és szép magyar nőkre. Azon kívül semmire! Egy erkölcsi fertő ez az ország. Én 26 éves vagyok, úgyhogy elmegyek. És ajánlom mindenkinek, hogy húzzon el innen, mert ez csak az elkövetkezendő 10 év kezdete.

summer1981 # 2009.10.06. 18:11

Én kértem tőlük néhány másolatot erről-arról. Erre telefonon válaszoltak, mert felhívtam őket, de a válasz annyi volt, hogy mivel több száz ilyen ügyük van, ne várjam el tőlük, hogy pont nekem elküldenek 3 másolatot. Szerintem a mai napig nincs semmi a kezükben, csak egy számla a javításról, az pedig véleményem szerint kevés. Szerintem a levél semmire sem jó, de ártani nem árt, úgyhogy érdemes futni vele 1-2 kört. Biztos ami biztos, én elküldtem faxon is és tértivevényesen is, hogy mindenről legyen igazolásom.

Azt tudja valaki, hogy a káreset bekövetkeztétől számítva mennyi időn belül kell jelentkeznie a károsultnak a biztosítómnál?

mullerp!
Úgy van, ahogy mondod. Tulajdonképpen most pár ezer ember kárán rájöttek, hogy mit kell csinálni, de az rajtunk már kicsit sem segít. Az senkinek sem jut eszébe, hogy aki ezt a helyzetet előidézte, az felelős lehet. Ha én így végezném a munkám, még próbaidő alatt kirúgnának. Hol voltak azok a szakértők, akiknek most jár a szájuk, az okosságról? Az lett volna a dolguk, hogy ezt előre lássák, és megelőzzék. Mindenki tudja, hogy hol van a pénzünk, mégis belőlünk akarják kisajtolni, ráadásul úgy, hogy jó fejnek tűnjenek, mert kérhetsz részletet. Kapsz is. Max. 12 hónapra. Ez nálam havi 60.000, a fizetésem 3/4-e. Nekem mindegy, hogy ezt nem fizetem ki, vagy a csekkeket. Így is, úgy is elveszik mindenem.

zoka_1 # 2009.10.06. 17:09

Érdemes levelet írni mert, ha nem írsz akkor azt is hihetik (azt fogják akarni hinni), hogy elismered a követelést. Korábban valaki írt levelet olvasd el, szerintem jó ötlet. Kérd a bizonyítékaikat, mire is kérik azt, hogy fizess.

mullerp # 2009.10.06. 14:15

És a kormány most le se szar minket??
És a pszáf nem hibás?? Őket senki nem perli?
Simán miattuk van az egész...

ata843 # 2009.10.06. 13:40

Lucas85 nem akarlak elkeseríteni, de ahol a törvény a betyárt védi, ott labdába nem rúghatunk... Ez az ország ilyen. Ennek ellenére én is bízom. A remény hal meg utoljára...

Lucas85 # 2009.10.06. 12:26

Az előbbiekből kimaradt, de ismételten hangsúlyoznám, mint azt már korábban is, hogy bármilyen közös összefogásnak részese lennék, ami eredményes lehet, úgy gondolom így van értelme egyedül, hogy megoldódjon ez a probléma, ha minél többen összefogunk. Szóval amint elkezdődött ennek a dolognak a szerveződése szóljatok kinél-hol kell jelentkezni és csatlakozom, amint lehet. Akár az előbbiekben említett Ügyvéd Urat közösen megbízni az üggyel, v bármiben benne vagyok, csak ne hagyjuk magunkat és bízzunk abban, hogy a mi igazságunk nyer.

Lucas85 # 2009.10.06. 12:16

Sziasztok!

Korábban már írtam, hogy én is a Mávos csapdába estem és én is kaptam hasonló levelet az Allianztól, mint itt sokan, hogy pénzt követelnek rajtam. A segítségeteket szeretném kérni, mert sajnos egyéb problémáim mellett nem igazán volt időm még ezzel foglalkozni, így erre a levélre se válaszoltam az ügyvédi irodának. A kérésem annyi lenne, hogy vki segítsen, mit érdemes ilyenkor visszaírni hivatalos formában nekik, akár csak időhúzás céljából. Fizetni egyrészt nem szeretnék, másrészt jelenlegi anyagi helyzetemben nem is áll módomban. A segítségeket és esetlegesen egy konkrétan megfogalmazott levelet, ami mintaként szolgálna a következő e-mail címemre várnám: lucas85@freemail.hu Előre is köszönöm!

u.i.: Mivel a levelet 23-án vettem kézhez, amiben 26-ai határidő volt megszabva a fizetésre, az lenne még a kérdésem, h azóta már elindíthatták-e a pert ellenem és van-e egyáltalán ilyen levélírásokkal értelme foglalkoznom vagy már úgyis mind1?! Köszönöm még egyszer!

csviki # 2009.10.06. 11:22

Sziasztok!

Szerintem ez nem ilyen egyszerű. Ha ez ennyire evidens lenne, akkor ez az info már napvilágra került volna, hogy mehetek a jelenlegi biztosítómhoz, és majd ő rendezi. Miért is tenné? Nem áltam vele a balesetem időpontjában szerződéses jogviszonyban...

Itt egy mai cikk, elkeserítő:
http://www.fn.hu/…_kart_okozo/

Ma este a Tények (TV2, 18.30), ismét foglalkozik a cikk kapcsán az üggyel.

ata843 # 2009.10.06. 08:22

Köszi Guba!

Csökkentésért, vagy részletfizetésért van értelme folyamodni? És a részletfizetést kamatmentesen szokták adni?
A másik dolog ez a Gazdasági Rádiós cikk. Kérhetném a jelenlegi biztosítómat, hogy mivel a károkozó biztosítója nem rendezte a kárt, tegyék meg ők és pereskedjenek ők a károkozóval?

guba # 2009.10.06. 07:37

Ata!
A perbe hívásnak ebben szituációban semmi értelmét nem látnám, mivel a perbe hívó maradna így is úgy is a pervesztes, és a perbe hívó, valamint a beavatkozó közötti jogviszonyt ebben a perben úgy sem lehetne elbírálni.

summer1981 # 2009.10.06. 07:26

Sziasztok!

Ma írtam újra egy levelet az ügyvédi irodának, hogy okiratokkal bizonyítsák, hogy a baleset után felvették a kapcsolatot a biztosítómmal, illetve hogy ezt követően követelték a kártérítés összegét. Megkérdeztem, hogy milyen infóval rendelkeznek arról, hogy abból a forrásból nem kapják meg a pénzt, plusz kértem egy 36 hónapos részletfizetési lehetőséget, ami havi 16.000 Ft-ot jelentene 3 évig. A jelzálog hitelem és a csekkek mellett ennyi a max, amit ki tudnék fizetni, de ezt is csak úgy, hogy letettem a cigit. Ezt elfaxoltam, majd később felhívtam őket. Azt mondták, hogy max 12 hónapra számítsak (havi 60-70 ezer Ft), a kért iratokat viszont nem tudják megküldeni, mert több száz ilyen esetük van. Na akkor most kérdem én, hogy a bíróságon is ezt mondják, hogy bocs, de nem tudtuk a sok papír közül kiválogatni az övét, de higgyék el, hogy megvan? Gondolom teherautóval vitték nekik az aktákat és számlákat, ott leborították nekik a kapu elé, én meg hülye vagyok, mert azt gondolom, hogy ők majd kiválogatják nekem, hogy megkaphassam azt, amihez egyébként jogom lenne.

zoka_1 # 2009.10.06. 07:02

Érdekes hír, érdemes elolvasni.
http://gazdasagiradio.hu/cikk/32252/

_Wasp_ # 2009.10.05. 12:37

Ismét nem értek egyet az ügyvédeddel.

a MABISZ perbehívása helyett valószínűleg célszerűbb neked pert indítani a károkozóval szemben, mert várható pervesztesként akkor ő küzd a halmozódó költségekkel. Így meg te leszel a pervesztes, és a MABISZ se fog fizetni, talán a károkozó se, és a végén TE fizetsz sokkal többet, mint azt rémálmaidban el tudnád képzelni.

Egyébként olvass vissza, Grád András küzd most ezzel a témával, minél több ember jelentkezik nála, annál olcsóbb és esélyesebb mindenkinek a pénzéhez jutás illetve a kártérítés áthárítása (PSZÁF, MABISZ).

Nem akarok reklámot csinálni neki, de tényleg praktikusabb lenne számodra.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

ata843 # 2009.10.05. 12:16

Ő is valami ilyet mondott, hogy ellentmondok és perbe hívom a károkozót, és a MABISZ-t. Egyébként ez az ügyvéd nem tudom mennyire van képben biztosítási ügyekben, ezért is kérdezősködöm itt, hátha van tapasztalatotok ilyen ügyekben. Nem tudom, hogy itt ki mennyire ért ezekhez és azt sem, hogy az ügyvéd mennyire ért hozzá.

_Wasp_ # 2009.10.05. 11:59

hmmm

alapvetően az ügyvédre kell hallgatni, most viszont fura helyzet van.

A szervíz díjjal TE tartozol, és nem a károkozó.

A károkozó neked tartozik. Persze a károkozót - ha ellentmondasz - perbe hívhatod....

de ha tudod, szerintem inkább fizesd ki a javítási költséget, mivel ha tud a károkozó fizetni, akkor neked tökmindegy (hiszen így is, úgy is követelheted tőle az összes költségedet), de ha nem tud, akkor olcsóbban szabadulsz a kellemetlen helyzetből. Pl. nem kell a per alatt az ügyvédedet (és a másik fél ügyvédjét) fizetni....

Viszont mégiscsak inkább az ügyvédedre hallgass, mint egy ismeretlen fórumozóra. Honnan tudod, hogy pl én értek-e a joghoz?

Vagy említsd meg finoman, amit mondtam, az ügyvédednek... Kíváncsi vagyok, mit szól hozzá.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása