Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Adásvételi gondok

holoban # e-mail 2008.12.10. 20:07

Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy vásároltam egy autót kereskedésben, úgy hogy az enyémet beszámították. Elmentem az okmányirodába átíratni és közölték velem, hogy az autón apeh zárolás van ezért nem lehet átírni.A volt tulajdonos telefonon azzal hiteget,hogy már rendezve van az ügy, csak az apeh határozatára kell várni. Én az autót november 17.én vásároltam tehát az átírási idő is lejárt, az autót nem tudom használni és abban sem vagyok biztos, hogy a tulaj igazat mond. Az apeh nekem nem ad felvilágosítást (személyiségjog), ha feljelentem valószinű, hogy per lesz, esetleg az autót lefoglalják és ez rengeteg idő, pedig nekem az autó kellene! Most mi a megoldás? Köszi a segitséget!

tomee88 # e-mail 2008.08.21. 18:12

A szakértői jelentésben KF van írva,maga a jelentés pedig 1 hónapos.

guba # e-mail 2008.08.21. 14:15

Már a közlekedési felügyelet is idejétmúlt megnevezés. :))

luck66 # e-mail 2008.08.21. 09:31

igen,régen af-et kapott,ami a forgalmiból egyből látszik,most lehet, hogy kf-el fog kezdődni

Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!

tomee88 # e-mail 2008.08.20. 22:07

Nincs még vizsgáztatva a motor,de a jelentésben le van írva h vizsgáztatható de KF levédés szükséges.

luck66 # e-mail 2008.08.20. 21:35

ha leműszakiztattad 125cm3-ként, akkor a forgalmiból kiderül,h nem eredeti a szám,és ha rákérdeznek akkor......

Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!

tomee88 # e-mail 2008.08.20. 16:57

Időközben megoldódott a dolog,arra keresem a választ,hogy ha eladom a motort,akkor kell e tájékoztatnom erről a vásárlót.

tomee88 # e-mail 2008.08.16. 22:29

Üdvözletem!

Internetes hirdetésen ráakadtam egy motorra, úgy 2 hónapja beszéltük meg a tulajjal,hogy megveszem a motort, vagyis cserélem egy laptopra plusz készpénre. Aztán akkor nem jött össze a dolog,mert kismotor papírjai voltak a motorhoz (a motor 125cm3-es) és elkapták a rendőrök és feljelentették mert gond volt az alvázszámmal. Aztán rendezte a dolgot,és tegnap előtt megtörtént az üzlet. Legalábbis nekem ezt mondta ,de nem éppen úgy vannak a dolgok ahogy elmondta az adásvétel előtt a tulaj. A szakértő jelentés szerint (aminek a fénymásolata nálam van,és sajnos csak utólag olvastam végig,az adásvétel megkötése után) a motort ellopták a tulajtól ,feljelentést tett,és ő maga találta meg a motort úgy hogy már át volt ütve az alvázszám a motoron. A másik dolog meg,hogy a szekértői jelentés szerint a motor akkori ára 160ezer forint volt,ami az elvázszám átütés miatt 50%-os értékcsökkenést eredményezett,így a forgalmi értéke 80ezer forint. 130ezer forintban egyeztünk meg, de nyilván arról nem tudtam hogy a motor értéke 80 ezer forint. A szakértő jelentés szerint le lehet vizsgáztani a motort,de KF levédés szükséges,amivel értelmezésem szerint megmarad az értékcsökkenés,szóval nem éri meg. Eladni meg így nem merem átütött alvázzal,használni meg ugye nem lehet,csak ha levizsgáztatnám. Mindehhez hozzájön ,hogy a tulaj nincs 18 éves.Felhívtam hogy valahogy rendezzük a dolgot,de elzárkózik minden megoldástól.Mit tudok tenni? Ha esetleg nem sikerül dűlőre jutni ebben az ügyben,akkor lehet e abból bajom ha eladom a motort? Kell e tájékoztatnom azt akinek eladom erről a dologról,és feljelenthet e ezért? A motorhoz vámpapírok vannak,tudomásom szerint Magyarországon még nem volt forgalomba helyezve. Érdekelne ,hogy kb mennyibe kerülni a magyarországi forgalomba helyezés,és mennyi időbe telne?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Tisztelettel:
tomee88