átverés szgk. vásárlásnál


Zoltán György # 2004.03.05. 17:11

Köszi a tájékoztatást, sajna csak a balhét láttam. Nem igazán tévézek, ha igen, akkor humor!

the big cat # 2004.03.05. 16:45

Az ABS nem egy doboz, amit ki lehet szedni. Az egy integrált rendszer. Nem lehet nyom nélkül eltávolítani. Mi több, a kocsi alvázszáma alapján megállapítható, hogy ABS-se gyártották-e.

Az említett V-nes hölgy pedig végül nyert, és árengedményt kapott.

Zoltán György # 2004.03.05. 16:26

Néhány hónapja a TV is tele volt azzal, hogy az illető vett a WV-márkaboltban (Porshe Hungary), egy 0 kilóméteres új autót, de utána kiderült, hogy nem csak használt, de törött is volt valami főtartó! Igazságügyi vizsgálat igazolta a vevő állításait, de nem kapott egy fillért sem!

Nem tudta bizonyítani egyértelműen, hogy nem ő volt, aki megtörte az autót!

Mindezek alapján, az általad kiszedett ABS (Õ igy hirdette és adta el neked), miért adna mégegyet?

Mindezektől függetlenűl remélem sikerűl megegyezned valamilyen módon!

the big cat # 2004.03.05. 05:01

Hát a fogyasztóvédelem nem aleghatékonyabb, és nem si tudom van-e hatáskörük ilyesmire még. Az biztos, hogy a szavatosság alapján kérheted az ABS beszerelését vagy árengedményt (nyilván annyit amennyit egy ABS ér), vagy megtévesztés okán elállhatsz a szerződéstől. Valószínűleg mindegyik esetben bírósághoz kell fordulnod. De nyerni fogsz.

Matyóka # 2004.03.04. 22:51

Tudna-e valaki segiteni abban hogy:
Vettünk egy 6 éves citroen jupy 6 szem. szgk.-t. A hirdetésben ami a mai napig is megvan többek között az állt, hogy ABS-es. Sajnos csak most (1 hónap elteltével) vette észre a szerelő ismerősünk, hogy nincsen benne ABS. (Előtte Ladánk volt, ahhoz képest nagyon jól fog a fék.) Németországból lett behozva kereskedő által januárban még a regisztrácios adó előtt. Ez lett az elso Mo.-i forgalomba helyezése. Vásárláskor is "eltitkolták" hogy esetleg rosszul lett megjelenve a hirdetésben. Telefonon mikor előszőr beszéltem velük visszaolvastam a hirdetés szövegét, de akkor sem jegyezték meg, hogy nem igy van! Mivel négy gyermekünk van feltétlenus ABS-est akartunk volna vasárolni. Az adás-vételiben csak alvázszám, rendszám, tipus szerepel és az hogy eltitkolt hibáktól mentes! Fordulhatok-e pl. a Fogyasztó Védelemhez, és elegendő bizonyíték-e a hirdetés szövege ahhoz, hogy átvertek az ABS-el?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat! (Nem pénzt kérnék, hanem, hogy szereljenek bele egy ABS-t)