Ingatlanom elé parkolnak.


Szomorú örökös # 2019.04.23. 10:33

drbjozsef

Az első poszt részéről arról szólt, hogy mindenki a saját háza előtt álljon, ne előtte, mert akkor ő hova áll. Tehát szó nem volt zöld területről.

Mellesleg a háza előtti rész nem az övé, nem fizet érte, ergo nincs joga senkit eltanácsolni onnan, főleg nem az ő módszereivel.

drbjozsef # 2019.04.23. 04:58

Sz.ö.,

Ahogy kivettem a végéből, drazsé azt sérelmezi, hogy a háza előtti zöldfelületre parkolnak, amit neki kell gondoznia, de nem az övé. Ebben igaza van, mármint, hogy oda ne parkoljanak, mert tábla hiányában a zöldterületen tilos megállni, csak az nem világos, hogy hogyan jönnek ide a szomszádok, hiszen csak feltételezni merem, hogy neki sem jut eszébe a saját autójával odaparkolni - hiszen tilos.

Szomorú örökös # 2019.04.22. 22:11

drazse

2019.04.21. 14:07 Továbbra sem fogadom el, hogy tőlem öt házzal arrébb megy valaki vendégségbe.....és nem hajlandó a vendéglátója elé parkolni.

v.s.

2019.04.22. 15:29 a közútra parkolás meg szerintem nem kérdés

Örülök, hogy egy nap után eljutottunk oda, elfogadod a házad előtt az útfelületen álló autók szabályosan várakoznak ott. Lehet ez továbbra sem tetszik neked, de hogy szabályos-e, az valóban nem kérdés. :-)

A kameráról nyugodtan lekattanhatsz, mert az ország közterületének 90 %- a nincs bekamerázva

Hát ha az én autóbejáróm elé parkolsz, az éppen rögzítve lesz, de ez már legyen a te bajod. Dátummal és időpecséttel rögzített videofelvétel fogja igazolni a szabálytalanságodat, ami bőségesen elégséges egy feljelentéshez-elszállításhoz. És nyugodtan elfelejtheted, hogy ilyen esetben szükséges a felvétel felhasználásához a hozzájárulásod, mert nem kell.

A saját ingatlan helyett máshoz parkolgató bunkók ellen sk lehet védekezni.....órás csavarhúzóval is.

Nyilván, de nem árt, ha tudod, mit lehet kapni érte:

2012. évi C. törvény (Büntető törvénykönyv) 371. §
Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.[1]
A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, ha

  1. a rongálás kisebb kárt okoz, vagy
  2. a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást követik el.

Szóval az órás csavarhúzóval okozott kár nem kevés lesz és ha szerencséd van, egy felfüggesztettel megúszod, igaz a priuszodban utána az is benne lesz. ;-)

Aki meg bírja, hogy hülyére veszik

Szerintem neked erre sincs már szükséged, ahogy elnézem! :-D

Szomorú örökös # 2019.04.22. 20:44

drazse

Szerintem te vagy nagy tévedésben. Amit te sérelmezel, az az ingatlanod előtti közterületre parkolás és ha tábla nem tiltja, akkor teljesen szabályos. Ellenben az órás csavarhúzóval, ami rongálás kategória, és amellett hogy ki kell fizetned az okozott kárt, még az államkasszába is csengethetsz majd némi egyéni hozzájárulást bírság jogcímen. Hidd el, nem éri meg. Mellesleg ez utóbbit hívják az én szememben ősbunkóságnak. A parkolás szabályosan egy közterületen sosem lesz az.

drazse # 2019.04.22. 13:29

szomorú örökös
Szerintem a fogalmakkal neked van problémád
A fórum az ingatlanom elé parkolásról szól. Mellesleg: járdára nem szoktam parkolni, a közútra parkolás meg szerintem nem kérdés. Egész konkrétan a házam előtti zöld terület pofátlan elfoglalása zavar továbbra is.
A kameráról nyugodtan lekattanhatsz, mert az ország közterületének 90 %- a nincs bekamerázva. Szóval kár ijesztgetni és ezzel bátorítani a bunkoskodókat. A saját ingatlan helyett máshoz parkolgató bunkók ellen sk lehet védekezni, sövénnyel, sziklákkal, emelt szegéllyel és igen, órás csavarhúzóval is.
Aki meg bírja, hogy hülyére veszik és szívatják, az sétáljon öt házat, úgy kell neki.

drbjozsef # 2019.04.22. 13:06

Ámen.

drazse # 2019.04.22. 12:56

drbjozsef
Tökéletes. Sajnálom, hogy továbbra is személyeskedsz, de megértem, hogy ennyit tudsz. Nem meglepő, hogy ismételten téged idézzelek.

drbjozsef # 2019.04.22. 10:51

drazse,

Teljesen igazad van. Mindenki annyit ír, amennyit szeretne. Hogy ezek után miért pont Te tanácsolgatsz, az eléggé ellentmondásos. Hogy ez miért nem meglepő, nem fejtem ki, mert most élnék a tanácsoddal. :)

drazse # 2019.04.22. 09:09

drbjozsef
Köszönôm a roppant értelmes választ. Kábé ennyit vártam egy
laikus paraszttól.
Halkan jegyzem meg, hogy mivel ez egy fórum, akkor és annyit írok, amennyit szeretnék. A jogászok pedig nagy átlagban nem szűkszavúak, bár te laikus parasztként ezt nem tudhatod.
Jó tanácsom, hasonló esetben, ha nincs értelmes és használható vélemenyed, akkor inkább fogd be, mert a személyeskedés csak téged minősít.

Szomorú örökös # 2019.04.21. 22:03

drazse

Akkor ideje tisztában lenned a fogalmakkal.

Tehát hiába te tartod rendben a házad előtti területet, az attól még nem a tiéd, az továbbra is közterület marad. Mellesleg nem a házad előtti járdáról és zöldterületről, hanem az úttestről van szó, ahol bárki szabályosan várakozhat és te ebben nem gátolhatod.

És ha bármi kárt okozott benne, ráadásul szerencséd sincs, mert egy kamera rögzíti, akkor büntető jogi és anyagi felelősség is a nyakába kerül.

Egyszóval hátrább az agarakkal!

Egyedül a kocsibeálló, ahová ha más áll, akkor szankcióval jár, mivel az tilos neki.

drbjozsef # 2019.04.21. 12:15

(azt csak egészen halkan tenném hozzá, hogy ez egy jogi fórum. A bunkóság nem jogi fogalom.)

drbjozsef # 2019.04.21. 12:14

drazse,

Látom a betűfosás megy. Tedd meg légyszíves, hogy egy min 3500, max 4000 betűs esszét írsz a következő címmel :

"Miért ősbunkóság közterületen parkolni, és ha nem az, akkor miért igen."

drazse # 2019.04.21. 12:07

szomorú örökös

1. A hozzászólás időtartamát mi szabályozza? Mit szeretnél ezzel mondani? Azt értem, hogy parkolásnàl anarchia és ősbunkóság megy, de ennek a leiskolázós mondatnak semmi értelme nem volt,
ugyanis
a. engem most érint a probléma
b. másfél év ellenére mégis volt, aki reagált két órán belül. Te. Amúgy nem vártam választ.
2. Továbbra sem fogadom el, hogy tőlem öt házzal arrébb megy valaki vendégségbe vagy hitgyülis rendezvényre és nem hajlandó a vendéglátója elé parkolni, vagy az egyház parkolóját használni, úgy fél napra... Miért? Mert csak. Joga van, mert szabad , meg közterület. Csakhogy az én két autóm és a két vendégem autója ezután hová is parkoljon? Én is bunkóskodjak és álljak a szomszédhoz, mint ahogy nálatok szokás? És ennek akkor soha nem lesz vége?
Egy időben a kocsibeállónkat is használta az egyik szomszéd, persze előzetes kérés nélkül, mert az apja nem engedte, hogy a füvére álljon. Ezek után lazán beállt a kocsibeállónkra. Abba ne menjünk bele, hogy ez szabálytalan meg hívjak ezt meg azt. Az a gáz, hogy egyáltalán eljut ide valaki, hogy magasról leszarja a másikat, mert tudja, hogy úgysem fog semmit tenni a békesség kedvéért.
3. Az az órás csavarhúzó remek ötlet volt és tudom, hogy sokan alkalmazzák is.
4. A közterûletes duma meg kicsit sántít, a közterületet ugyanis nekem kell gondoznom, füvet nyírnom stb.Mondjuk a cigányok szemetét nem fogom összeszedni, az biztos. Szóval ehhez jogom van, de a saját házam előtt nem parkolhatok, ha valakinek éppen ahhoz van kedve. Az idősek és rokkantak meg gyalogoljanak vagy maradjanak otthon, ugye? Ez a leszarós felfogás még vissza fog ütni, ezt hívják karmának. Nem kell benne hinni.

Szomorú örökös # 2019.04.21. 09:49

drazse

Miért kell más háza elé parkolni?

  1. Te épp egy közel másfél éves hozzászólásra reagáltál, néha érdemes a dátumot is nézni.
  2. Pl. azért áll oda, mert ott van szabad hely. Tudomásul kell venni, hogy a házad előtti útfelülettel nem rendelkezel, ott bárki megállhat, ha közlekedési tábla azt nem tiltja. Ez nem ősbunkóság, hanem szabályos várakozás. Te még csak nem is szólhatsz rá ezért, ha pedig mégis megteszed, akkor ő nem köteles ezt figyelembe venni. Ha mégis eláll onnan máshová, azt nem a te hatásodra, hanem a békesség érdekében teszi. Retorzió alkalmazására sincs lehetőséged, ha bárki odaáll, mert akkor viszont büntetőjogi felelősséggel kell szembe nézned.

Én tudnék mesélni, hogy nálunk a parkolási övezet határán hány ember nem tud a saját háza előtt megállni pont emiatt, de ők nem nyekeregnek, hanem máshol fognak megállni.

drazse # 2019.04.21. 07:34

drbjozsef
Miért kell más háza elé parkolni? Ha megyek valakihez, akkor oda parkolok elé, nem a szomszédja elé
A szomszéd vendégei hová parkoljanak? Ősbunkóság

drbjozsef # 2017.12.29. 09:23

Atis nyilván soha de soha nem parkolt még közterületen más háza előtt (=bárhol), csak és kizárólag a saját háza előtt. Ez dícséretes dolog, csak akkor minek van autója?

Szomorú örökös # 2017.12.28. 12:47

Viki406

Mostanában azonban egyre többször állnak a házunk elé a szomszéd vendégei, és érdeklődni szeretnék, mit lehet ezzel tenni?

Semmit az égvilágon, mivel közterület és akkor állnak meg előtted, amikor csak akarnak, kivéve ha a bejáratodat állják el, mert akkor jogosan léphetsz fel ellenük. Egyetlen lehetőség van rá, hogy mint a házad tulajdonosa, jogot vásárolsz a közterület-felügyeletnél a területrész folyamatos kizárólagos használatára. Akkor már akár tábla is kihelyezhető, sőt a jogosulatlanul oda álló autót is elszállítják. Bár az sem kizárt, hogy az erre való jogosultságnak kevés az, hogy tulajdonos vagy ott, lehet valami cégnek vagy boltnak kell ott ehhez üzemelnie.

Atis77

Vékony órás csavarhúzó lassú defektet okoz. tapasztalat.

Meg egy zsíros kis feljelentést, ha véletlen felvesznek és tanúsítják, hogy te rongáltad meg az autó kerekét. Megéri?

nonolet # 2017.12.28. 10:47

"azzal védekeztek hogy közterület. "

Igaza van!
Semmi közöd hozzá, hogy mikor és ki parkol oda!

Gondoltunk rá, hogy sövényt ültetünk a betonozott rész két oldalára. Ehhez szükséges valamilyen engedély?

Igen a közterület gazdájától.
Azaz az önkormányzattól.

- -

Amúgy miből gondolod, hogy
több jogod van ott parkolni,
mint bárki másnak?!

Tévúton jársz...

drbjozsef # 2017.12.28. 10:44

Viki,

Nincs.
Közterület. Oda parkol, ahova szabályos, és akar.

Ezt a kölcsönös jóindulatnak kellene szabályoznia. Te is elé parkolhatsz, igaz, ebből leginkább csak a viszály eszkalálódása várható, ha szeretsz harcolni, hajrá. Ha nem, akkor a szép szón kívül nemigen van más.

Atis77 # 2017.12.28. 10:40

Vékony órás csavarhúzó lassú defektet okoz. tapasztalat.

Viki406 # 2017.12.28. 10:20

Szép napot!

Nemrég vettünk házat a párommal, ami évekkel ezelőtt egy cég irodájaként üzemelt. A ház előtt éppenezért az akkori tulaj egy lebetonozott részt csinált, amin fel is jelölte a parkolóhelyeket. Ez már azóta reljesen lekopott és mi a házat lakóházként használjuk. Mostanában azonban egyre többször állnak a házunk elé a szomszéd vendégei, és érdeklődni szeretnék, mit lehet ezzel tenni? Mikor szóvá tettük nekik, azzal védekeztek hogy közterület. Gondoltunk rá, hogy sövényt ültetünk a betonozott rész két oldalára. Ehhez szükséges valamilyen engedély? Ha van esetleg más ötlet szívesen fogadjuk, mert ez már nem állapot. Ha hozzánk jönnek vendégek, van hogy nem tudnak a ház előtt parkolni, mert más autója áll ott. Tudom, hogy közterület, de csak van vqlamilyen megoldás. A válaszokat előre is köszönöm.

nonolet # 2017.11.27. 08:56

Hülye vagy fiam, nem gondolkozol... leülhetsz egyes!

1.
Amikor használati díjat szed azt ÉPPEN azért szedi, mert ő tulajdonos és te bérled tőle.

2.
Amikor takarításra kötelez az pedig egy csere/alku!

A közterület ugyebár ADÓBÓL KÉNE takarítani!!!!

Azért, hogy ne kelljen adót szedni e célra ...
Az a közmegegyezés alakult ki, hogy:

az adófizetés helyett
INKÁBB
elvégzed a takarítást
(a saját költségeden)

Ami mindenkinek jobb így.

drbjozsef # 2017.10.30. 17:07

Az tuti, hogy messze a VI és VII kerület vezet az ingatlanáremelkedési listán.

http://otthonterkep.blog.hu/…k_budapesten

Aki továbbra is lakni szeretne, annak ez persze nem vígasz. De hogy "értéküket vesztette" ez nettó baromság - legalábbis átlagában. Valószínűleg van olyan lakás ami lokációilag nincs jó helyen bulinegyedbe vonni, de a hátrányai érik, és így értékcsökkent esetleg.

Rexor # 2017.10.30. 12:03

"És az annó jóvételnek bizonyult lakások egy része a bulizók miatt /ordíbálnak éjjel egykor, húgyoznak mindenhová / értéket vesztette"

Azért nézz utána mennyiért kínálják a lakásokat az "értékvesztett" bulinegyedben...

Bombika1976 # 2017.10.30. 10:52

Szép Napot !

Kedves zöldövezeti11 !

Sajnos én sem tudom,mit lehet tenni.
Az biztos,hogy emiatt az ingatlanom értéke jelentősen esni fog.
Szerintem más se szívesen költözne olyan házba,ahol a telek végében a kerítés mögött szálláshely mükődik emiatt sorakoznak az autók.

De mivel a szolgalmi úton kell bemenni,amely talán nincs is 3 méter széles talán ha megvan 30 méter hosszú,jól a számban van az egész.

A háza és a közös kerítésünk között talán 3-4 méter a különbség.
Kétlem,hogy oda akár 4-5 autó is elfér.
Technikailag kivitelezhetetlen.

Sehogy se jó ez,ha beállnak ha kiállnak.
Elől ,hátul kocsikat nézegethetek.

Azt nem tudom,hogy ki adhat ki erre engedélyt de beköltöztetném a helyemre,boldoguljon.
Nem mérgelődöm, ez ellen szerintem nem tehetek semmit,max.ha elköltözöm.