Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés


newl62 # 2021.04.11. 15:37

Köszönöm a segítséget. Megpróbálok fellebbezni,talán azzal nem veszítek semmit.

A befizetést természetesen nem igazolja az email,csak azt a tényt mikor kötötték meg a biztosítást.

További szép napot mindenkinek.

Szomorú örökös # 2021.04.11. 16:58

Max akkor jön jól ha "esemény" van és kell róla pár adat.

No meg akkor, ha homokszem kerül a gépezetbe, mint ahogy a kérdezőnél. Ha ott nem látják, akkor hiába mondom el ezerszer a biztosítás meglétét, a dokumentum az, aminek talán jobban fognak hinni. Ők nem Rémusz bácsi meséi alapján döntenek egy-egy adott szituban, hanem szigorúan a tények szerint. De egy vizsgálat akkor is lesz, hogy miért nem szerepel náluk. Egészen addig úgysem fognak elhinni fenntartások nélkül semmit, amíg ki nem derül, hogy pontosan miért is hiányzik még az ő nyilvántartásukból.

Én itt a kérdezőnél azt érzem, hogy valami sántít a történetben a kocsit kölcsönbe adó személynél. Lehet nagyon friss még az a kötelező biztosítás és ezért nem szerepel az online rendszerben. Egy biztos, hogy ezt nem ártott volna ellenőrizni, mielőtt elhozza a kocsit, azzal sok kellemetlenséget megúszott volna.

Szomorú örökös # 2021.04.11. 17:48

Ha a rendőr megállít, akkor ő már tudja, hogy nincs biztosításod, és/vagy lejárt a forgalmid. Nem kell elkérnie hozzá semmit.

Ja persze, akkor biztosan viccből kérik el a jogsit és a forgalmit közúti ellenőrzésnél, ugye? Nyilván tudják, hogy van érvényes műszaki rajta vagy nincs már a rendszám alapján, nyilván a jogsit is le fogják online kérdezni - én már jártam úgy, hogy nem volt épp nálam, fizettem is miatta bírságot - de ettől mégis fizikálisan elkérik, ez az eljárás még mindig.

A biztosítást meg MÁR így működik valóban, de ha én egy érvényes befizetett csekket vagy egy biztosító által adott igazolást mutatok neki, mert ahogy jelen kérdéses esetben homokszem lehet a gépezetben, akkor neki kutya kötelessége ezt kivizsgálásra felvenni és nem egyből helyszíni bírságot osztogatni.

Szomorú örökös # 2021.04.11. 17:54

Ha a rendőr megállít, akkor ő már tudja

Még annyit, hogy ha ő megállít, akkor általában esélye sincs, hogy addigra bármit is lekérdezzen, mivel az út szélén állva a közeledő autónak nem hinném, hogy kilométerekről látja a rendszámát. Amit te állítasz, az max. akkor fordulhat elő, ha megy utánad az autóval és úgy közben esetleg lekérdez. Erre találták ki azt a rendszámfelismerő kamera szoftvert - talán Robotzsaru névre hallgat - ami egyből megteszi, szinte közbe se kell neki avatkoznia.

Szomorú örökös # 2021.04.12. 00:27

Van úgy hogy a rendőr már a xxi. században él, veled ellentétben.

Zsigeri szokásos kötözködéseddel szemben a szigorú tények:

Még a XXI. században is jelenleg közúti ellenőrzésnél elkérik a gépjármű és a sofőr okmányait a pár perces ellenőrzésre. Nem, nem egyből tudják, hogy érvényes műszaki van-e rajta, hanem rádión keresztül kérdezik le a központból. Pillanatnyilag még ez a gyakorlat, még ha te mást is gondolsz csak azért, hogy ellene mondj valakinek. De hát itt már mindenki tudja (szerintem még Géza is), hogy téged ez éltet, enélkül nem lenne teljes a napod. :-)

Szomorú örökös # 2021.04.12. 05:36

A lényeg, hogy 2023. január 1-től a rendőrök a helyszínen elsősorban elektronikus eszközzel fogják ellenőrizni, hogy a megállított jármű (itt, az egyszerűség kedvéért autó) részt vehet-e a forgalomban, illetve vezetőjének érvényes-e a jogosítványa, valamint megfelelő kategóriára vizsgázott-e.

Szóval addig még majdnem két év van hátra. Addig felesleges is ezzel kötözködnöd, mert még nem alkalmazható, mivel csakis az előkészítő jogszabály lett elfogadva. Két évig még sok minden történhet. Nem beszélve arról, hogy a jogosítványnak akkor is nálad kell lennie, hiszen honnan is tudnák másként, hogy ki ül a volán mögött. Nyilván most jöhetsz azzal, hogy erre egy személyi igazolvány is elég, de ettől még az ingyenesen kiváltható jogosítványt előnyösebb, ha magadnál tartod. A kivastagított részre meg felhívnám a figyelmedet, valószínűleg még a XXI. századdal vagdalózás mellett nem ismered a kifejezést. :-D

Ez meg már egy másik történet:

Ugyanakkor mindez kizárólag a magyarországi okmányokra vonatkozik majd és csak Magyarországon,
ha külföldre megyünk továbbra is kellenek a hagyományos dokumentumok.

Szomorú örökös # 2021.04.19. 17:31

Akkor még nem élted meg, hogy levillog a rendőr és úgy nyit hogy lejárt a forgalmija.

Van ilyen is, de csak elvétve. És pont ez mutatja, hogy jelenleg a legtöbb közúti ellenőrzésnél elkérik a forgalmit és a központban leellenőrzik.

Sőt olyan is van, hogy az a rendszerben sem szerepel, ha már lejárt a forgalmid, de érvényes vizsgaidőpontod van már, amit még a lejárat előtt rendeltél meg a vizsgahelyen, mert ugyebár akkor a vizsga egészen addig érvényes marad.

Most meg különösen, mert a veszélyhelyzet miatt hiába jár le, attól még érvényben marad egészen a veszélyhelyzet lejáratát követő 90 napig. Tehát most a rendőrség a füle mögé tűzheti a te istenített technikádat. :-)

De maradjunk a fő vonalnál, ugyanis érvényes kötelező biztosítás nélkül még mindig nem lehet autókázni. :-)

Szomorú örökös # 2021.04.19. 17:32

Van egy „nagyon kedves” fórumtársunk, aki ezen piramisban jelenleg a sárga és az okker szinten tart, és valamiért képtelen a felsőbb szinteket kipróbálni - talán lehet nem is akarja őket. De ez legyen az ő baja, hogy szellemileg jelenleg már csak erre képes. És ez a helyzet - ahogy az elmúlt hónapok mutatják - csak romlani fog már. :-)

https://upload.wikimedia.org/…_piramis.jpg

Szomorú örökös # 2021.04.19. 19:41

Emlékeztetlek, hogy ez a jövő, és a törvény arra vár, hogy a rendőrség minden egysége fel legyen szereve ilyen megoldással.

Itt a jelen helyzetről beszélünk, mivel ez nem egy sci-fi fórum, de nem is a Mátrix c. film, hogy a jövőt előre kitaláljuk. Amit te folyamatosan hajtogatsz - ráadásul korábban úgy írtad, mint ha már ma is ez lenne érvényben - az majd 2023. január 1-től lehet érvényben, ha addigra megszületik a megfelelő rendelet hozzá. Nyilván én is szeretném, hogy ne kelljen ezeket magamnál hordani ennyi mindent, de ettől még nincs érvényben. És még akkor mindig kérdés, hogy a személyazonosságot vajon hogy fogják megoldani? Magyarul minimum egy személyi igazolványnak így is lenni kell nálad.

Kriszipb # 2021.07.16. 17:10

Sziasztok!
Hátha tudjátok, hogy a következő szituácio után számíthatok-e valamire.
Főútra soroltam volna be, elsöbbség adás táblám volt. A főúton 50es tábla. En is gyorsabban mentem, benézve senkit sem láttam csak amikor már a tábla vonalába értem, ha fékezek összemegyünk így inkább gyorsítottam, hogy beférjek elé. Ekkor 80at mutatott az óra... Dudálás stb.... Nem lett baleset. Nem álltunk meg, nem beszéltünk. Nem tudom volt e kamerája illetve hogyha volt az alapján számíthatok e valamire.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Szomorú örökös # 2021.07.16. 17:27

Kriszipb

Ha volt kamerája, ha nem, amennyiben nem állított meg rendőr, nem lesz bünti. De máskor inkább állj meg az ilyen táblánál és engedd el azt, aki a kedvezményezett úttesten halad. Nem a büntetés a lényeg, hanem ha összetöröd a kocsidat, akkor vagy te fizeted ki, vagy a CASCO a károdat és még a másikét is a te biztosítód fogja rendezni úgy, hogy utána neked több évig szopacs van. Szóval ne a büntetéstől félj, hanem ezektől, amiket felsoroltam. No meg hát a saját testi épséged meg a másik félé is roppant fontos, én úgy gondolom.

smikeyka # 2021.11.26. 17:26

Segítséget szeretnék kérni.
Kb 1honapja megállítottak igazoltatni. A hazunktol 100m található boltba gurultam át a szabályosan bent ülő gyerekkel hátsó ülésen. A gyerek beteg volt,nem akartam egyedül otthon hagyni, ezert jött velem. Mivel forgalmi vizsga előtt állok,de nincs még engedélyém, gondoltam atgurulok hogy gyorsan haza is érjünk. persze megfogtak. Allitasuk szerint csam a gyerek miatt nem vittek be, és elengedtek, mondván majd jön hatarozat vagy valami. Kérdésem az lenne, hogy mikor es mire számítsak? 1honal eltelt de még semmi. Mennyi idő lehet ilyenkor a vezetéstől eltiltas?

Gotti77 # 2022.01.05. 21:16

Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy ha a rendőr feljelent szabálysértés miatt,akkor annak mi a menete,az autómegállítás,ablaklehúzás és köszönés után?

Szomorú örökös # 2022.01.06. 05:40

Gotti77

Pl. szokásos kérdések:

Hová siet?” (gyorshajtás)
Tudja-e, hogy miért állítottuk meg?” (bármi más) :-)

gylab # 2022.01.06. 07:47

Nem szükséges a feljelentéshez sem a megállítás, sem az ablaklehúzás, de a köszönés sem. Feljelentés befut, előadó határoz, téged értesít róla.

Gotti77 # 2022.01.06. 09:32

De megállított,csak nem tudom a továbbiakat.Elkérte az irataimat és feljelentett.Ott történik-e még valami?.Mi a következő,amit várnom kell?

groszfater@gmail.com # 2022.01.06. 11:56

."Elkérte az irataimat és feljelentett."
Meg-sem kínált a helyszíni bírsággal?

Gotti77 # 2022.01.06. 12:22

Sajnos nem kínálta fel és még hozzá tette hogy :Kettő feljelentés

groszfater@gmail.com # 2022.01.06. 16:13

Majd jön a bírság, abban lesz tájékoztató a jogorvoslati lehetőségről.

Szomorú örökös # 2022.01.06. 17:47

groszfater@gmail.com

Meg-sem kínált a helyszíni bírsággal?

Pesten tudom, hogy vannak olyan frekventált övezetek - régebben pl. a Dohány u. környéke is az volt - ahol nem adhat helyszíni bírságot a rendőr, kizárólag feljelentést írhat - vagy legalábbis anno egyszer nagyon-nagyon régen, talán 17 éve nekem ezt mondta. Hogy ez akkor igaz volt-e vagy változott, azt nem nagyon tudom.

Reka03 # 2022.04.06. 21:15

Jó napot kívánok !Nekem március 21.en volt egy kozelekedesi balesetem .Szabályosan előztem egy kisteherautó ami indokolatlanul lassan ment elkezdtem szabályosan előzni.Ő ramhuzta a kormányt mert úgy gondolta gyorsan megfordul. Rendőrt hívtunk. Igazgatasrendeszeti osztályt hívtam április6.àn .Azt mondták hogy ez 1-2 hónapon belül meg nem lesz elrendezve.Mivel jogorvoslattal èltek.De ki? Nekem még semmilyen papírt nem küldtek. Létezhet hogy a másik fél kapott valamilyen iratot és én meg nem? Se a helyszínen sem levélben.
Válaszukat koszonom

groszfater@gmail.com # 2022.04.07. 06:08

Reka003!
Iratbetekintés és mindent megtudsz!

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.07. 07:01

Nagyon is. Örülj neki, azt jelenti, nem te vagy az eljárás alá vont személy.

Reka03 # 2022.04.07. 23:06

Köszönöm hogy válaszoltak.kicsit megnyugodtam .Az a baj hogy a biztosító csak akkor fizet ha kimondja a rendőrség hogy ő a vétkes....a kocsi meg itt áll a jobb eleje illetve a lökhárító leszakitva.Ő meg mèg fellebbezget mikor se irányjelző illetve arról sem gyozodott meg hogy be tud e kanyarodni .....mert akkor észre vett volna hogy ott vagyok mellette és nem húzta volna rám a kormanyt

drbjozsef # 2022.04.08. 04:05

Az a baj hogy a biztosító csak akkor fizet ha kimondja a rendőrség hogy ő a vétkes

Bár sokat tenni nem tudsz, mert csak kivételes esetekben térnek el a biztosítók a gyakorlattól, azt érdemes tudni, hogy ez így nem igaz - mármint olyan értelemben, hogy semmilyen törvény nem kötelezi erre a biztosítókat. Van, amikor a rendőrségi határozat ELLENÉRE döntenek úgy, hogy nekik gyanús az adott eset, és mégsem úgy fizetik ki a javíttatást, ahogy abból következne a felelősség.

A biztosítónak nem KELL megvárnia a rendőrségi határozatot. Sok esetben teljesen egyértelmű, ki a hibás, nem tiltja nekik senki, hogy az eljárás vége előtt rendezzék a javíttatást.

Én is kérnék iratbetekintést, esetleg másolatot legalább az első fokú határozatról, és azzal megpróbálni zaklatni a biztosítót.