Nagyon rosszul tippelsz. Nem akartam összemosni a dolgot, az alapösszegű pótdíjat a felszólító levél (az első megtörtént értesítés) után befizettem. Az FMH eleve csak az alap és a 40x pótdíj különbözetéről szólt. Ezeket tavaly itt is leírtam, visszaolvashatod. Ennek az FMH-nak mondtam ellent és erre buktam el a pert. Megúszni az egész pótdíjat még az ügyfélszolgálatnak írt levelekben sem akartam.
A bíró (sajnos) nem tűnt se másnaposnak, se beszívottnak. Álláspontja szerint lényegtelen, hogy kaptam-e értesítést, lényegtelen, hogy azért mentem el a helyszínről, mert általam nem észlelhető helyen tartózkodott a parkolóőr, a túllépésről tudtam szerinte (mert én vettem a jegyet), ezért nekem érdeklődni kellett volna. Ez nekem felróható. Ami "vicces", hogy az értesítés elmaradása szerinte nem felróható a parkoló üzemeltetőnek, mert megpróbálták szerinte az értesítést, nem tehetnek róla, hogy elmentem a helyszínről, még ha azért is, mert nem észleltem a parkolóőrt a tartózkodási helye miatt. És joggal hitték a bíró szerint, hogy én majd érdeklődök, hiszen tudok a túllépésről (mert én vettem a jegyet).