Parkolási bírság

nonolet # 2017.12.01. 15:59

Erről van szó?

https://www.google.hu/…56.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOXjsBwDvqkWtvC6FUmXpLQ!2e0!7i13312!8i6656

nonolet # 2017.12.01. 16:00

Műhold képre váltani és a sárga emberkét ledobni a sarkon...

nonolet # 2017.12.01. 16:03

HA túl lógtál a vonalon csak egy hajszállal is,
mint a képen a BMW vagy a PEUGEOT,
akkor már jár a bünti...

drbjozsef # 2017.12.01. 17:03

Egyebekben pedig ahol a felfestés engedi, ott lehet parkolni. "Erősebb", mint az 5 méter, ha úgy vesszük.

Pgyagnes # 2017.12.04. 19:13

Köszi a segítséget mindenkinek. Azt fújják, hogy nem létezik a felfestes.akkor mit látok ott? A Google Maps-en is látható. Vicc..

nonolet # 2017.12.04. 21:25

A felfestésekről VAN nyilvántartás...
Kérj belőle információt.

A közút kezelője (alighanem) az önkormányzat.
Így neki kell vezetnie a nyilvántartást is, szerintem.
(vagy megmondja ki az adatgazda)

spulika # 2017.12.13. 10:57

Nonolet!Na megjött a válasz a magyar ügyvédtől:
A Skovan D.O.O.képvis.ben eljáró Marko Kuz.ügyvéd által küldött fiz. felszólítás kapcsán a jogosult eljáró ügyv.megbízásából:a köv.elévülése a horvát kötelmi törv.(csomó szám:225&alapján 5év, melyet a kötelezett adatainak megismerésétől számítanak tek.arra, h.a kötelezett adatainak hiánya a köv. érvényesítését akadályozta, ez idő alatt a köv.nyugodott, az elévülési idő nem telt(kötelmi törvény237&).A horvát fél minden ügyben ezt az álláspontot képviseli. A tartozást teljesíteni szíveskedjen.aláírás KőszegiJánosDr. Bpest.
Hát non kommen. Tehát fizetni 169Eurt a több mint 5 év után??
Üdv. Most akkor fizethetek, vagy egyezkedhetek?

drbjozsef # 2017.12.13. 12:23

Ha a horvát parkolási cég bizonyítja, hogy valamennyi alkalmazottja kómában feküdt 4ésfél évig és/vagy egy tengeralattjáróba szorult a felszín alatt ezer méterrel, esetleg hasonló elháríthatatlan okból nem szerezték be az adataidat időben, akkor esetleg hivatkozhatnának a követelés nyugvására.

Ha pár hónap alatt beszerezhetőek az adatok, akkor is volt 4 és fél évük, hogy megkeressenek. Szerintem nincs bíróság, ahol elfogadnák ezt a szar dumát.

Egyébként ez egy fizetési meghagyás, vagy csak egy sima ügyvédi felszólítás? Ha utóbbi, akkor gyanús, hogy próbálkoznak, és elévült. De persze biztosra nem tudhatod. A kockázatot neked kell vállalni.

Én a magam részéről írnék nekik egy szép levelet, hogy a nyugvás azért az nem úgy van, de ha mégis, kérném, adják elő a bizonyítékaikat, igénylésekkel, dátumokkal, egyéb igazolással, hogy az adatok beszerzése után VAGY előtt mi tartott még 4 évig, egyebekben meg elévült, viszonthallásra.

nonolet # 2017.12.14. 11:19

spulika

Akkor kérd a nyugvás igazolását...

Küldjék meg a hivatalos válaszokat 8 napon belül, arról,
hogy
azonnal és utána is rendszeresen lekérték az adataidat
(ahogy ez elvárható tőlük),
de nem kapták meg csak legutóbb.

Írd meg, hogy: ha ezt számodra hitelt érdemlően igazolják akkor szóba állsz velük.

Ha nem, akkor pereljenek... és ott majd kiderül, hogy igaz-e amit állítanak.

Pgyagnes # 2017.12.14. 11:28

Sziasztok! Tudtok segíteni azügyben, hogy kihez kell fordulni abban az esetben, ha a kerületi önkormányzat elutasitja a levelemet, melyben fellebbezek a parkolasi büntetés ellen és felszólítást kapok, hogy a parkolasi vétségtől szamitott 30 napon belül fizzesek.
En úgy tudom, hogy lehet kérni hivatalos fellebbezest is 6000 ft befizetese ellenében. De azt kihez intezzem?
Amúgy azzal utasítottak el, hogy a mögöttem parkoló autó felfestese frissebb volt, abból kellett volna látnom, hogy a halványabb felfestès, ahová en parkoltam, már nem aktuális.. Eszem megall...

nonolet # 2017.12.14. 12:16

HA MÁR nem aktuális, akkor el kell távolítani vagy lefesteni... hiszen nem nyomszakértő az autós!

A választ ugyanoda írnám meg, ahonnan a hülyeséget is válaszolták

Mivel onnan tovább már csak a "jogi út" van.

Úgymint...
Békéltető Testület
Bíróság

Esetleg a...
Fogyasztóvédelmi Hatóság

Pgyagnes # 2017.12.14. 12:28

Köszi a választ!
Csak az a baj, hogy 30 nap letelte után a rendőrséghez kerül a dolog, ők meg feljelentenek. Azt mondták. Akkor mar nem tudok fellebbezni, nem? Meg azt se értem, hogy miert mondta az ügyintéző, hogy nekik nem áll jogukban eltorolni a büntetést. Megbuntetni van joguk? Tiszta káosz számomra....

drbjozsef # 2017.12.15. 07:41

Nem, nem biztos.
De ki nem zárható : https://totalcar.hu/…ros_kislany/

Pál József # 2018.01.16. 08:21

Tisztelt Jogi Fórum, Fórumozók!

Visszaolvasva nem találtam még egyértelműen választ az alábbi problémára:

Tehetek e bármit abban az esetben, ha valóban történt szabálytalan parkolás, azonban semmilyen értesítést nem kaptam 40 napig erről, így elestem a 15 napon belüli pótdíj összegének megfizetési lehetőségétől, amihez - úgy érzem - jogom lett volna. Sem piros csomag, sem fizetési felszólítás nem volt 40 napig.
20:00 előtt parkoltam le egy 20:00-ig díjköteles övezetben, és sajnos azt hittem, 18:00 után ingyen parkolhatok. Valóban az én hibám, és a 15 napon belüli bírságot szívesen ki is fizetném, hiszen eddig összesen 5 napja van tudomásom a tilosban parkolás tényéről. Az Er-Park telefonos ügyfélszolgálata szerint semmit nem tehetek.
Köszönöm a válaszokat!

gerbera317 # 2018.01.16. 08:39

Először tisztázzuk a fogalmakat!

szabálytalan parkolás (= szabálytalan várakozás):
Ez közlekedési szabályszegés, közigazgatási hatósági eljárást von maga után, és többnyire bírsággal szankcionálják.

fizetős várakozóhelyen történő nemfizetés:
Ez szolgáltatás ellenértékének meg nem fizetése, amiért pótdíjat köteles fizetni a mulasztó. Ennek érvényesítése a polgári útra tartozik, a hatóság csak a legvégső esetben, a végrehajtással kerül be a képbe.

Azt csak te állítod, hogy nem volt tudomásod a pótdíjazásról. Ettől persze még igaz lehet az állításod. Ugyanis elterjedt gyakorlat, különösen a fővárosban, hogy a pótdíjcsomag felhelyezése és lefényképezése után a parkolóőr eltulajdnítja a pótdíjcsomagot, megfosztve ettől az autóst az 1 nap + 1 óra mértékű díj 15 napon belüli megfizetésének lehetőségétől. Azonban, a negyvenszeres díj megfizetéséről szóló, 60 napos határidejű felhívást meg kellett kapnod, illetve ha nem kaptad meg, az már jó eséllyel a te mulasztásod.

Nem írod, most éppen melyik szakban van a pótdíj érvényesítése, ezért egyelőre nem lehet ennél többet mondani.

És akkor mégegyszer: nem bírság, hanem pótdíj!

Pál József # 2018.01.16. 08:57

Köszönöm a gyors választ!

A negyvenszeres díj megfizetéséről szóló, 60 napos határidejű felhívást megkaptam 5 nappal ezelőtt. Épp ez a problémám, ugyanis itt már a 15 nap régen lejárt. Bizonyítani nyilván nem tudom semmivel, hogy a piros pótdíjcsomag nem volt az autóra helyezve, de esetleg térfigyelő kamerák felvételét arról az időről van lehetőségem megnézni? Talán látható lenne rajta, hogy vagy a parkolóőr, vagy bárki más eltulajdonítja az értesítést.
Bármilyen lehetőségem van egyáltalán a 15 napon belüli pótdíjjal rendezni a mulasztásom?
Még az is eszembe jutott - tudom, hogy nem szabad - hogy videóra veszem a parkolóőrt, amit elköveti a pótdíjcsomag eltávolítását fényképezés után (amennyiben ez történt).

gerbera317 # 2018.01.16. 10:45

Fizesd meg, amire most felszólítottak. Most olyan 16e körül járhat az összeg. Lesz az még 70e is, s ha pereskedsz, 100e is, ha túlokoskodod a dolgot, és senki nem fog megmenteni. Nem kell nekem hinni.

marky1972 # 2018.01.23. 10:31

Ehhez ki, mit szól?

marky1972 # 2018.01.23. 10:36

2015. decemberében voltam Zágrábban fiammal Bayern München - Dinamo Zágráb meccsen. Sajnos elkerülte a figyelmemet, hogy fizetős övezetben álltam meg. A meccs végén ott volt a csomag. Nem foglalkoztam vele akkor. Eltelt 25 hónap és jött a pulai ügyvéd a 8 napon belül fizessem meg felszólítólevele - 162 euró. Adatlekérés+hiteles fordítás majdnem az összeg fele, elképesztő!
Mit tanácsoltok? Befizessem? A lenti beposztolt videó ellentmond ennek.

Rexor # 2018.01.23. 10:58

Igen én a helyedben befizetném. Bár azt sem teljesen értem, hogy miért nem akkor fizetted be, amikor megtaláltad a csomagot.

marky1972 # 2018.02.02. 11:47

Be tudná valaki írni, copyzni a pulai ügyvéd elérhetőségeit,
számlaszámot.
És a magyar kontaktügyvéd számát?
Nagyon köszönöm!

FFlower # 2018.02.09. 05:20

Szabálytalan parkolás esetén két büntetés ?

Tisztelt Fórumozók !

Óbudán szabálytalan parkolásért két bírságot is kiszabtak az 'elkövetőre' - bírság és kerékbilincs.
Az érintett rendezte a kiszabott bírságot és a kerékbilincs eltávolításához szükséges összeget is természetesen.
Jóhiszeműen parkolt az érintett helyre, nem gondolta szabálytalannak, ezzel együtt a bírságot az érintett elfogadja, csak azt nem érti miért kellett kétszer is külön fizetnie.

Jogos egy szabálysértésért két büntetés ?

Amennyiben nem, akkor kihez érdemes fordulni ?

Előre is köszönöm a válaszokat !

Off:
Azt már csak halkan írom ide, mivel az 'egyéni szoc. problem' körébe tartozik, hogy az érintett több mint 30 éve az adott lakótelepen él, éves parkolási matricával rendelkezik, és hiába a már Óbudán is bevezetett parkolási díj - éves matrica rendszer, a saját lakótelepi sorház előtti nagy parkolóban egyetlen hely sem állt rendelkezésre (nem először).
Mivel idősebb korú lakóról van szó, neki megterhelő lett volna a jóval messzebb található legközelebbi lehetséges parkolóból hazacipekedni.
Türelmes lévén hosszú ideig körözött és várt (min. fél órát) hátha lesz üresedés, este lévén változás nem történt...
Mérlegelt és mivel semmilyen tiltást nem talált, ezért felállt a kijelölt - 'felcsíkozott' parkolóhelyeket a végeken lezáró egyik emeltebb részre, amin régebben a szelektív gyűjtők álltak (nem járda, és nem akadályozott senkit). Igaz ez a terület nincsen kijelölve (fehér csík), viszont tiltó tábla - tiltó jelzés nem tiltja a parkolást...
Másnap reggel nyolc előtt egyből lement, hogy átálljon - bízva abban, hogy már biztosan lesz üres hely; ekkor már bilincsben és csomaggal találta az autót.
A bírság indoklás részében szerepel, hogy lakossági bejelentés hatására indult az ügymenet...

Szomorú örökös # 2018.02.09. 06:35

FFlower

Ne keverd a szezont a fazonnal. Én úgy tudom, hogy a bírság azért jár,
mert szabálytalanul parkoltál. A kerékbilincs meg azért, hogy tuti kifizesd.

A bírság indoklás részében szerepel, hogy lakossági bejelentés hatására indult az ügymenet.

Nos, nincs más hátra, meg kell keresni ezt a drága "lakossági bejelentőt" és diszkréten "elrendezni vele" a történetet tanúk nélkül. Az ilyen patkányok bőségesen kiérdemlik az ilyen "ügyintézést".

drbjozsef # 2018.02.09. 07:43

Hányszor előjött már ez, hogy dupla büntetés a bírság meg a kerékbilincs.

Igen, dupla büntetés. De nem dupla bírság. A kerékbilincs költségei nem büntetés. Ennyi.

Ennyi erővel tripla is lehetne, mert még a saját benzinjén odébb kell állnia, sőt, négyszeres, mert kell két buszjegy is a parkolócég irodájáig, sőt ötszörös, mert a büntetéshez szükséges készpénzfelvételre is tranzakciós adó van, sőt, hatszoros, mert... egy fenét.

drbjozsef # 2018.02.09. 07:44

jav :

"A kerékbilincs költségei nem büntetés" = A kerékbilincs költségei nem bírság.