Centrum Parkoló/per


forgalmiviszonyoknakmegfe # 2010.10.01. 12:38

Minden kérdésre nem tudom a választ, de az biztos, hogy a parkolás egységes rendjét minden kerületben a helyi önkormányzat alakítja ki (kivételt képeznek a főv. önk. kezelésében álló főutak).
Ezért, ha a te eseted nem a XI. kerületben történt, akkor az illetékes önkormányzatnál kell érdeklődni az ott érvényes rendeletről.

Én a helyedben nem fizetném be a nagyobb összeget, mert annak akkor már lőttek.
Megvárnám a bírósági tárgyalást és ott bizonyítanám az igazamat - ha a dolog egyáltalán eljut addig.

Biztos ami biztos, befizetném most a kisebb - 1200 HUF - összeget, akkor már van egy csekked, amit tudsz lobogtatni.
Egyébként én is úgy értem, hogy az egy órai várakozási díj háromszorását kell fizetni 15 napon belül.

tszent # 2010.10.01. 13:47

Köszönöm a választ. Én is így gondoltam, de a megerősítés jól jön. Nem értem, hogy létezik, hogy minden kerületben más szabályok és büntetések vannak.
Bár nem ez az egy dolog amit nem értek.
üdv szt

Plazmatv # 2010.10.18. 16:23

Üdvözlet.

  • 2010.7-edik hónapjában a Kiss János Altábornagy utcában parkoltam( parkolójegyet vettem). 2010 8-adik hónapjában kaptam egy fizetési felszólítást hogy fizessek be 15395 ft-ot, mert hogy 1 pótdíjazási esemény kapcsán önkéntes teljesítési hiányában összesen 13120ft parkolási díj és pótdíjtartozást halmoztam fel. (Itt említem meg hogy nem kaptam mikuláscsomagot a parkolásom során).
  • Válaszlevelemben megírtam hogy parkolójegyet váltottam az adott helyen és napon, és hogy mutassák be a fényképet amin le vagyunk fényképezve.
  • Jött a második levél: Fizessünk be 4435 ft ot, vagy ha bemutatjuk a parkolójegyet akkor elengedik az összeget.(Ekkor már nem volt meg a parkolójegyünk)
  • Válaszlevelemben megírtam hogy váltottunk parkolójegyet és mutassák be a fényképet mert ha készült akkor a parkolójegy is ott kel hogy legyen a képen.
  • Jött a harmadik levél: Ez már az ügyvédi irodától jött. 10.685ft-ról. Ha nem fizetjük be bíróságra kerül az ügy. Érdekesség a levél hátoldalán az állítják én már befizettem 8960ft-ot( én nem fizettem be )

Így parkolójegy nélkül mik a kilátásaim, nekem kell bebizonyítanom hogy volt jegyem?

emzse3 # 2010.10.26. 15:09

Üdv mindenkinek!
Az esetem hasonlít a legtöbb itt olvasotthoz. Tegnap kaptam egy ügyvédi felszólítást, hogy ha nem fizetek cca. 21.000 ft-ot, beperelnek. Parkoltam ezév júniusában, állítólag túlléptem az időt és megbüntettek (nem találtam csomagot), majd küldtek egy felszólítást (nem kaptam meg) és most ezt. Bementem kíváncsiságból megnézni a fotókat. Készült egy amin csak a rendszámom látszik és egy másik amin csak egy aktuális parkolócédula. Ezek bárhol, bármikor készülhettek...
Kérdésem: Ennyi elég lenne a tényállás bizonyítására? Összeköthető ilyen fotók alapján a parkolás helye a rendszámmal, az autó a cédulával??

Pitypang1989 # 2010.10.26. 15:26

Üdv mindenkinek! Szerbiában élek, Szegeden megbüntettek, mert nem vettem parkolójegyet...illetve az autón hagyták a "mikulás csomagot"...azóta sem fizettük be. Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudnak-e valamit tenni, ha külföldiként nem fizetem ki a büntetést? nagyon köszönöm a választ előre is!

Aggie # 2010.10.29. 18:36

Mennyi időn belül évül el egy parkolási bírság követelés?, figyelemmel a következőkre:
2003-ban történt a parkolási bírság kiszabása.
2008. 02. hónapban történt az utolsó megkeresés a Centrum Parkoló részéről.

bolondmelós # 2010.10.29. 21:19

emzse3: csak írásban tértivevényes levélben kommunikálj ezzel a .... nagyon csúnyát akartam írni, 40 rabló céggel.
Írd le a tényeket, nem volt mikuláscsomag, jegyed volt, az ő általuk dokumentált fotók nem elegendőek ügyvéded szerint a túllépés bizonyítására.
Kérd válaszlevélben, hogy hitelesített órájú fényképezőgéppel dolgoznak-e, a hitelesítés másolatát.
Írd le hogy indokolatlan és megalapozatlan követelésük
kárt okoz neked- az ügyintézésre szánt időről nem is beszélve.
Elégtelen bizonyítékok alapján történő zaklató leveleik
felesleges idegeskedést okoznak,további ilyen lépések polgári pert - ezáltal nem vagyoni kártérítési követelést vonhatnak maguk után.
Fenntartod a jogot, hogy a tényekről- az esetleges perről- a sajtó nyilvánosságát, interneten keresztül az objektivitást lehetőség szerint megtartva- a társadalmat tájékoztasd. Mivel megalapozott a gyanú hogy a cég nem az üzleti tisztesség elve alapján jár el-főleg az igen sok panasz alapján, ami az interneten található-, ezért élsz a joggal, hogy a felügyeleti szervekhez fordulj, hogy vizsgálják felül a képviselt cég teljes múltbeli működését és ha indokolt akkor korlátozzák a tevékenységi körét.

kea4 # 2010.10.29. 23:10

Plazmatv!

Ha tuti biztos vagy benne, hogy volt jegyed, és az előírásszerűen ott volt a műszerfalon, akkor nyugodtan várd meg, míg a t. Bíróság asztalára kiteszik a képeket. Ha csak 95%-ig vagy biztos benne, akkor menj be hozzájuk, hogy mutassák meg, és akkor láthatod.

Üdvrivalgással:
KEA.

Plazmatv # 2010.11.04. 16:39

Sziasztok.

Kaptunk egy válaszlevelet az ügyvédjüktől hogy a továbbiakban nem támasztanak igényt az összegre. Vagyis nem volt semmijük.

ObudaFan # 2010.11.28. 14:52

Pótdíjfizetésre kötelezett cégeknek egy kis olvasnivaló:

http://members.chello.hu/…parkolas.pdf

bolondmelós # 2010.11.28. 22:39

Plazmatv: gratula! Így utólag.

Kis genya cég, aki próbálkozik....

Bár most lehet hogy van a Centrumnál népszerűtlenebb társaság is...

tszent # 2010.12.06. 15:20

09.29-én leírt parkolásra pénteken, megkaptam a 17500ft-os felszólítást, azon a címen, hogy nem fizettem be a pótdíjat. A levél hátoldalán az elszámolás befizetett összeg 1100ft 1200ft-ot küldtem nekik. Most adtam fel a postán a fellebezést, hogy ha fozettem milyen alapon büntetnek 15000ft-ra, ill.
a könyvelésükből hova lett a száz Ft.Kisebb csalásér közértet zárnak be.Mellékeltem a csekk másolatát és a
rendeletet amire hivatkozva, én hiszem, hogy csak ennyi jár.
Kezdem úgy gondolni, hogy a demokrácia, nem itt van.
Mert az vicc, hogy megszavazzák a parlamentben a parkolás rendjét, majd az önkormányzat saját jogkörébe adják ki a büntetés mértékét.
Jópofák, és én nagyobbat szívok.

Andrea967 # 2010.12.08. 01:15

4 perc 6 ezer Ft.

19:56 - i időponttal fizetési felszólítást kaptam,tegnap este a Jókai utcában. Este 8 órára voltam hivatalos, sikerült pontosan érkeznem, és kb. 15 m-re az étteremtől leparkoltam. :-)
Őszintén mondom, eszembe sem jutott, pár perc parkolási díjat fizetni (mert nem is lehet!!!)csak másnap reggel 8 óra után valameddig. Tudtam, hogy vacsora után nem alszom az étteremben.

1.)GRATULÁLNI szeretnék a Centrum Parkolórendszer Kft.-nek, hogy ilyen lelkiismeretes és SZEMFÜLES munkatársai vannak!!! Remélem,az én 27 Ft-os parkolási díjam helyett fizetendő minimálisan fizetendő 100 Ft meg nem fizetése után kirótt 6.000 Ft díj után megsimogatják a buksiját.

2.) Mi a módja annak, hogy a többszöri kp. túlfizetésemet (én nem vagyok sem jövendőmondó sem gazdag),ill. SMS-en keresztül fizetett túlfizetéseimet (mert elfelejtettem a "stop2 szót elküldeni) visszakapjam???
Vagy egyszerűen küldjek fotót, hogy "akkor" már rég otthon voltam? Bizonyítsák be, hogy nem???

3.) Mivel a túlfizetés mögött nincs szolgáltatás, e rendkívüli bevétellel hogyan módosítja társasági adóalapot a Társaság? Ez a túlfizetés ingyenesen átadott/kapott eszköz....

Lehet hogy 7:59-ig vissza kellett volna mennem és befizetnem 100 Ft-ot? Mert akkor a KIFIZETETT VÁRAKOZÁSI IDŐT 5 percen belül kiegyenlítettem????
EZ most komoly????
Egyszerűen felháborít a 4 perc hiány miatt fizetendő 6.000 Ft.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2010.12.09. 17:56

Nincs tovább Emberek!
Az idő, s a türelem elfogyott!
Elég a centrum szabadrablásából!!!

Összefogott, elszánt, s határozott támadást kell indítani a rablóbűnbanda centrum ellen!!!

Az eszközök kiválasztása egyéni döntés, és választás kell legyen! A döntés a tiétek.

Jogászok, centrum ellenes ügyvédek hadát kell egyesíteni a fennmaradó perekre! Nincs hova hátrálni!
Végső csapást kell mérni a bűnöző centrum-ra!

MÁTÓL SENKI NE FIZESSEN A PARKOLÁSÉRT, SE PÓTDÍJJAT, SE SEMMIT!!!

A jelenlegi parkolási rendszer tarthatatlan, és egyébként is kőkemény lehúzás!
Ébredjetek Magyarok! HARCRA FEL!!!

rizikos # 2011.01.12. 12:52

Segítséget szeretnék kérni. 2009. Július 17.-én nem volt parkolójegyem. A büntetési cédulán szereplő összegek: 5napon belül:4125, 6-90 napon belül 11625, 90 napon túl: 19125. Én kb két hét múlva befizettem 4125 forintot. Egy július 31.-én kelt felszólításban a cég 13835 Ft-ot követelt már rajtam. Ez sem a cédulán szereplő összeggel nem egyezett, sem az általam esetleg jogosnak tartott korrigált összeggel sem. Gondoltam, majd küldenek új csekket. Ezután már csak a közjegyzői fizetési meghagyás következett 2010 július 16.-i dátummal. (természetes épp 1 nappal az egy év elött) Az ebben szereplő összeg természetesen már mindenféle eljárási összeggel megterhelve (pl: miért én fizessem az ügyvédi díjukat??)) közel 40000 Ft-ot követelnek.
Ellentmondással éltem (hogy alapvetően a kért összegeket vitatom), de jogi tudás háttere nélkül, nem tudom pontosan hogyan és mire hivatkozzam? Milyen plusz költségekkel jár ha elveszítem a pert? segítséget köszönöm

kea4 # 2011.01.20. 23:24

Visszakapják pénzüket a Centrum által megbírságolt autósok?

http://www.hirtv.hu/belfold/?…

Üdvrivalgással:
KEA.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.01.21. 08:35

Idézet az alábbi cikkből:
"a jogerős ítélettel több ezer budapesti parkolóhely legalitása kérdőjeleződik meg és felmerül a bűnszövetkezetben, folytatólagosan elkövetett csalás bűncselekményének gyanúja is.

A bűnszövetkezet gyanúját a parkoltatásban anyagilag érintett önkormányzatok magatartása veti fel, hiszen az általuk létrehozott kerületi közterület-felügyeletek asszisztálnak a Centrum járdai parkoltatási gyakorlatához.

A rendőrök passzivitása pedig azzal magyarázható, hogy nekik nem kell parkolójegyet fizetniük egyes kapitányságok előtt, ha autóikkal felállnak a járdára. Cserében eltűrik a Centrum jogellenes parkoltatási gyakorlatát."

Ennyit a rendről!
Valamint a hatóságok eféle cinkos magatartása finoman szólva is gyomorforgató, és egyszerre vérlázító!!!
Ez egy jól megszervezett, kíválóan működő bűnszervezet, és a szálak igen magasra érnek!

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.01.21. 08:43

Még valami.
Sajnos azt kell mondanom, aki még ennek ellenére is fizet bármilyen formában ennek az izzig-vérig inkorrekt, többször is bizonyítottan illegális tevékenységet folytató csaló centrumnak - az egy balek!!!

willie # 2011.02.22. 21:34

A minap nyertem egy bizonyos parkolási társaság(nem a centrum). Kő keményen kell fellépni és nem árt egy kis jogi tudomány. tudok adukat, akit érdekel. Úgy fújták a visszavonulást, hogy jó volt nézni. Ha valaki nem szemfüles azt átverik.
Szerintem is fogjunk össze a Centrum ellen. Komolyan senkinek nem kellene fizetni semmit, akkor nem tudnak tenni ellene.

nagymarti # 2011.02.22. 21:58

Egy vicces sztori: férjem keresztapjának jött a csekk, hogy Pesten a nem tudom melyik kerületben úgy parkolt, hogy nem fizetett parkolási díjat és most fizesse be a pótdíjat. Jól elküldte őket a fenébe, mert ő bizony már kb 5 éve nem is járt Pesten. Ez nem Centrum, csak most ideillett:) Ilyen szarvashiba hogy történhet meg egyáltalán???

vikne # 2011.02.23. 10:35

Kedves willie!
Nekem kellene egy-két tipp!A történet a következő!Igazolvánnyal parkoltunk rákerült a csomag jegy nélküli parkolár miatt.5 perc multán bementünk az irodába ahol mutattam az igazolványt és kifogással éltem.Kértem a fényképet mert állitásuk szerint nem láthato volt,nem tudtak mutatni,mostmár tudom azért nem mert videofelvétel készül..Ez 2009.03-ban volt.A kifogást elutasitották igy 7140-ft fizessünk,persze nem lett befizetve.Két honap mulva a potdij20740 lett per elötti felszolitás,no modom majd ott elintézzük.Nem hivtak minket biroságra, csak a végrehajtást küldték 63255-ft-rol 2010 januárban,majd a letiltást februárban ugyhogy 25000-ft letiltottak és igy kapott 36000-ft fizetést a férjem.Mult héten bementem (mert leválre nem válaszolnak)nagyon kedves volt a hölgy,meg is köszöntem neki a kedvességét,elmondta közel 2000ft a video megnézése de nekem semmi közöm hozzá,mert nem az én nevemen van az autó!Kérdeztem tölle ahhoz sincs közöm hogy a pénztárcámbol kivette a pénzt, meg a gyerekeim szájábol az enni valot?Csak nézett rám mint a birka.Érdekelne merre induljak mert közben a férjrm márciustol munka nélküli lett,talán meg tudjuk nézni a felvételt.Köszönettel:Mari

vikne # 2011.02.23. 10:43

Bocsi de az eset az Szegeden történt elfelejtettem leirni.

Kenderice # 2011.02.23. 14:56

Bocs, de valami sántít. Végrehajtást csak jogerős bírósági végzés birtokában, vagy ellent nem mondott fizetési meghagyás esetén lehet foganatosítani. Itt valószínű az utóbbi történt, már nem tudsz mit tenni.

vikne # 2011.02.23. 18:35

Hát ez az,én azt hittem minket is hivnak a biroságra hátha akkor látunk felvételt,mert nem hittük el hogy nem látszott.Nem minden tiszta itt,ezt a vh is mondta holnap találkozunk vele.

Lhotse # 2011.02.23. 20:15

El kellett volna olvasni (át kellett volna venni) a bíróságtól/közjegyzőtől jövő leveleket. Saját hülyeséged. Mit keres ez a fórumon? Bár mások tanulhatnak belőle... (Bocs, kissé pikkirt hangulatban vagyok.)