Kérhetek-e kártéríttést hoszú ügymenet miatt


szemecske # 2005.11.17. 11:29

Bocsánatot kérek a késői reakció miatt, de nem voltam hosszú ideig internet közelben és ezért nem tudtam reagálni illetve megköszönni a tanácsot.
Megfontolandó amit írt, mert bizony december végére talán a pénzemhez jutok és nem csak áttételesen komoly kárt okozott nekem ez a taxis.
Meg fogok keresni egy ügyvédet ezzel kapcsolatban. Minden jót.

Két Lotti # 2005.11.09. 09:33

Biztosító nem, de a károkozó perelhető, az elmaradt kamatokra és minden egyéb anyagilag is kimutatható kellemetlenségből fakadó kárra.

üdv.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

szemecske # 2005.11.05. 10:22

Szeptember elején történt egy balesetem, ahol a baleset okozója egyszerre négy szabálysértést követett el amikor elém hajtott. Mindenki mondta neki hogy ő a hibás, még saját kollégái is, de ő hajthatatlan maradt és rendőrségi ügy lett belőle. Mondanom sem kell hogy csak kb. két hét múlva lesz rendőrségi határozat, és onnan talán még egy hónap mire a károkozó biztosítójától a pénzemhez jutok. Ugyanis lekötött pénzemhez kellett nyúljak, mert nekem meg kellett javíttatnom az autómat, - dolgoznom ezzel kell. A javíttatás majd egy milliómba került, a rohangálásról, kölcsön autó kunyerálásról, miegyebekről ne is beszéljek, ami ilyenkor az üggyel jár. (Mindenki sejtheti milyen érzés önhibámon kívűl a nyakambe szakad egy ilyen felesleges ügy.)
Az a kérdésem, hogy egyéb káromért - feltört hosszúlejáratú betét elveszett kamataiért, egyéb költségeimért is kártalanít-e a biztosító, ha nem, akkor perelhetem-e a károkozót, hiszen egyértelmű szabálysértéseit nem ismerte el és ezért miatta húzódik az ügy, mint a rétestészta. Persze sima biztosítási kárfelméréssel már rég elfelejtettem volna a dolgot. Köszönök minden segítő választ.