Minket is átvertek!


kollarits # 2005.11.18. 09:43

Tisztelt Fórumozók!
Sajnos minket is átvertek! 1999-en vásároltunk egy kereskedőtől egy hasznát autót, ami a papírok szerint 6 hónapos és 5000 Km-t futott.
A vásárlásnál a LOMBARD Rt. " segített", vagyis egy részét Õ finanszírozta.
A vásárlás után 2-3 héttel egy barátom felhívta a figyelmemet, hogy az autó valamikor törött volt. Én megkerestem egy Igazságügyi Gépjárműszakértőt, és valóban megállapította, hogy totálkáros autót raktak össze és adta el sértetlennek.
Ezt követően megkerestem a kereskedőt és kértem az eredeti állapot visszaállítását.
A kereskedő ezt visszautasította és perre vittüka dolgot, Ö is kért Független Igazságügyi szakértőt, aki megerősítette az első szakértői vélemény! Sőt! Kiderült, hogy három évvel idősebb volt az autó.
Azóta csak egy közbenső itélet született, amely azt tartalmazta, hogy " a kereskedő hibásan teljesített"!
Amikor a hibára fény derült az ügyvédem javaslatára visszadtuk a Lombard Rt-nek a gépjárművet és Õ értékesítette jóval ár alatt. Engem további 1.5 millió Ft megfizetésére kötelezett, amit, mivel nem tudtam fizetni havonta a Fizetésem 50%-át vonja a Lombard!
A minap kaptam egy levelet, a Lombard Rt-től " Értesítés engedményezésről" Melyben tájékoztatott, hogy valémennyi követelésüket 2005. október 14. napjával átruházta az ARGENTA FAKTO Rt-re, mint engedményesre.
Felhívtam az ügyintézőt telefonon és közölte, ha nem tudja a Lombard érvényesíteni a követelését, akkor joga van átadni a kivetelést. A közel 4 éve fizetésemből levont össszegről NEM IS TUDTAK, SÕT! AZ OKTÓBER HAVI BÉREMBÕL IS METÖRTÉNT A LEVONÁS!
Az,sem nagyon tudom megérteni, hogy miért kell 6 éve ennek az ügynek húzódnia. Azt meg végképp nem, hogy most akkor a Lombard Rt is vonatja a fizetésemből a követelését és az engedményezett cég is?
Azt tudom, hogy " csak" 50 %-át vonhatják le a fizetésemnek, de akkor ha a Lombard átadta a követelését, akkor miért vonatja még Ö a fizetésemből a követelését?
Nem lett volna egyszerübb " megállapodni"?
A másik kérdésem: Meddig húzhatja a bíróság ezt az ügyet? Dokumentációk sora bizonyítja, a hibás teljesítést és a szavatosságot!

Várom a segitségüket!

Üdvözlettel:
Kollaritsné
_________________


István