Tiltott Helyen Várakozik!


Lia21 # 2005.12.12. 11:45

Esetleg készítsek fotókat a szabálytalan parkolásokról?

Lia21 # 2005.12.12. 11:10

Ráadásul az udvarban lakik egy idős hölgy, aki beteges, és ha ne adj Isten a mentőknek ki kell szállniuk, a hordágyat sem tudják bevinni, nemhogy a mentő beálljon az udvarra. Valamelyik este a barátaimmal vásárlás után be akartunk állni az udvarra, hogy kipakoljunk, szóltam a srácnak, hogy álljon félre a kocsijával, és még ő volt felháborodva. Mintha rajtuk kívül senki más nem lakna ott, úgy viselkednek, és ez már elég felháborító. Szép szóra nem voltak hajlandók átállni a szabályos parkolási stílusra, nem marad más, csak a feljelentés.

Lia21 # 2005.12.12. 11:03

Tisztelt Cím! Egy ötlakásos családi házban élek. Egyik lakástulajdonosnak a két fia (több autójuk is van) a kapu előtt parkolnak igen sűrűn, arról nem beszélve, hogy az udvarra is beállnak, zavarva ezzel a közlekedést az udvar hátsó traktusában lakók számára. Már szóltam nekik többször, hogy ezt ne tegyék, de mintha a falnak beszélnék. Ráadásul amikor a kapu előtt parkolnak, sokszor ráállnak a kapura, olyan közel, hogy a járdán nem lehet rendesen közlekedni, de még a kapu kis szárnyán is leginkább csak kioldalazni lehet. Van valami jogszabály, amit az orruk alá dughatok, hogy szabálytalanságot követnek el, és büntethető, amennyiben feljelentést teszek? Tudtommal nemcsak, hogy szabálytanalun parkolnak, de többlakásos ingatlan előtt a kapubejárót kötelesek lennének szabadon hagyni.
Üdvözlettel,
Lia

the big cat # 2005.12.06. 18:09

Az autó forgalomból való kivonása most is lehetséges, ha jogszerűtlenül tagadod meg az adatszolgáltatást. A lenti hivatkozás nem ilyen.

A törvényt úgy akarják tökéletesen alkotmányellenesen módostínai, miszerint egyes közlekedési szabálysértések kikerülnének az ártatlanság alkotmányos vélelme alól, és elkövetőnek vélelmeznék a tulajdonost. Ez nonszensz.

MrZolee # 2005.12.06. 16:57

Köszönöm!

Ezek szerint még nem módosították a törvényt, hogy az autó forgalomból kivonása lehetségessé váljon?

the big cat # 2005.12.06. 15:34

De önmagad és családtagod ellen... majd jön a papír, hogy ki vezette...

MrZolee # 2005.12.06. 15:10

Üdv!

Sajna rossz helyen álltam meg (este 11-kor) a VI.-ik kerületben, és kaptam cetlit, hogy rendszám alapján feljelentenek. Nem akadályoztam a forgalmat csak a "szabályok szerint" tényleg nem lehetett volna ott megállni. Pár percre hagytam csak magára az autót, de ez is elég volt.
Mire számítsak? Nem lehet valahogy megúszni, mint a gyorshajtás papírokat is? (önmagam és családtagom ellen.....)

Előre is köszönöm a válaszokat!