Üdvözlöm!
Kérdésem a következő lenne:vásároltam az élettársammal egy c3 típusú autót.Õ,mint adóstárs szerepelt.Azóta szétmentünk,ez másfél éve volt.Mivel tele hagyott adóssággal,semmit nem hajlandó fizetni,semmit nem is hozhattam el.Az lenne a kérdés,hogy ha én nem fizetem az autot,akkor tőle behajthatják-e ezt az összeget.Nem bírom fizetni,ez tény,hisz nagyon sok adósságot hagyott rám,hiába dolgoztam.Az adósszerződésben az szerepel,hogy ő köteles 8 nap után fizetni,ha az adós nem teszi ezt meg és nem vitatja ezt a tényt.Viszont neki nincs most munkahelye.Ebben az esetben mi történik?Illetve ha van munkahelye,akkor megy-e neki a csekk?Kérem segítsenek,mert ezen kívül még más problémáim is vannak vele,büntetőjogi problémák!
adós- adóstárs
fônyeremény ez a fazon...jelentsd fel csalásért
Ha egyik adóstárs sem képes fizetni a részleteket, sajnos pillanatok alatt elveszik az autót - mégpedig nagyon alacsony értéken -, talán még annyi pénz sem marad vissza mint amennyi eddig már törlesztve lett. Tehát autó nuku, ugyanakkor a kölcsönt még évekig fizetni kell...
Ha pedig nincs miből, az árverező viszi az az 1.sz. kölcsönfelvevő lakást és/vagy a házat.
Aztán a 2. sz. adóssal évekig lehet pereskedni, ha egyáltalán valamennyi pénzt látni akar.
Tehát leginkább bukta a dolog.
Sajnálatos eset.
Javasolom ezen a topicon akár csak néhány hónapra visszaolvasni a hasonló feltett kérdéseket, válaszokat.
No ez nem teléesen így van. Az autóra vonatkozó kölcsönszerződés valószinűleg úgy szól, ha nem képes fizetni valaki ,bukja az autót, de csak ez szolgál fedezetül (valószinűleg a banknak vételi jog van kikötve). Olyan nincs, hogy továbbmennek ingatlant is végrehajtani. Célszerű lenne valakivel átvállaltatni a kölcsön törlesztését, és megszabadulni az autótól minél gyorsabban. Csalás miatt nem nagyon lehet itt feljelentést tenni véleményem szerint.
Akkor meg az autó visszavételkori jelentősen minimált átvételi értéke és a kölcsönszerződésben még visszalévő nem kevés különbözet + annak kamata címén indít polgári peres eljárást a bank az 1. sz. adós ellen.
És mivel fizetni/törleszteni továbbra sem tud, a lakás és/vagy ház sajnos veszélybe kerülhet = végrehajtás, árverés.
OLyan nincs, hogy veszek pl. "0" Ft induló pénzecskével x millió forint értékű új autót - és a millióknak x évi kamata -, aztán ca. fél évi törlesztés után mondom: sajna a továbbiakban fizetésképteptelen vagyok..., nos a bank hagyná a pénzét.
Ha tudsz ilyen bankot, szólj, már holnap megyek hozzájuk autóra hitelt igényelni - és áll majd sorba mögöttem a fél M.ország még!...
Az autora persze lett befizetve kezdő részlet,kb 400e.Az auto nem lízingelt,hitelezett.Nekem nincs lakásom sem,a szülőkkel lakom,az adóstársnak van csak,aki az exem volt.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02