Az autora persze lett befizetve kezdő részlet,kb 400e.Az auto nem lízingelt,hitelezett.Nekem nincs lakásom sem,a szülőkkel lakom,az adóstársnak van csak,aki az exem volt.
adós- adóstárs
Akkor meg az autó visszavételkori jelentősen minimált átvételi értéke és a kölcsönszerződésben még visszalévő nem kevés különbözet + annak kamata címén indít polgári peres eljárást a bank az 1. sz. adós ellen.
És mivel fizetni/törleszteni továbbra sem tud, a lakás és/vagy ház sajnos veszélybe kerülhet = végrehajtás, árverés.
OLyan nincs, hogy veszek pl. "0" Ft induló pénzecskével x millió forint értékű új autót - és a millióknak x évi kamata -, aztán ca. fél évi törlesztés után mondom: sajna a továbbiakban fizetésképteptelen vagyok..., nos a bank hagyná a pénzét.
Ha tudsz ilyen bankot, szólj, már holnap megyek hozzájuk autóra hitelt igényelni - és áll majd sorba mögöttem a fél M.ország még!...
No ez nem teléesen így van. Az autóra vonatkozó kölcsönszerződés valószinűleg úgy szól, ha nem képes fizetni valaki ,bukja az autót, de csak ez szolgál fedezetül (valószinűleg a banknak vételi jog van kikötve). Olyan nincs, hogy továbbmennek ingatlant is végrehajtani. Célszerű lenne valakivel átvállaltatni a kölcsön törlesztését, és megszabadulni az autótól minél gyorsabban. Csalás miatt nem nagyon lehet itt feljelentést tenni véleményem szerint.
Ha egyik adóstárs sem képes fizetni a részleteket, sajnos pillanatok alatt elveszik az autót - mégpedig nagyon alacsony értéken -, talán még annyi pénz sem marad vissza mint amennyi eddig már törlesztve lett. Tehát autó nuku, ugyanakkor a kölcsönt még évekig fizetni kell...
Ha pedig nincs miből, az árverező viszi az az 1.sz. kölcsönfelvevő lakást és/vagy a házat.
Aztán a 2. sz. adóssal évekig lehet pereskedni, ha egyáltalán valamennyi pénzt látni akar.
Tehát leginkább bukta a dolog.
Sajnálatos eset.
Javasolom ezen a topicon akár csak néhány hónapra visszaolvasni a hasonló feltett kérdéseket, válaszokat.
fônyeremény ez a fazon...jelentsd fel csalásért
Üdvözlöm!
Kérdésem a következő lenne:vásároltam az élettársammal egy c3 típusú autót.Õ,mint adóstárs szerepelt.Azóta szétmentünk,ez másfél éve volt.Mivel tele hagyott adóssággal,semmit nem hajlandó fizetni,semmit nem is hozhattam el.Az lenne a kérdés,hogy ha én nem fizetem az autot,akkor tőle behajthatják-e ezt az összeget.Nem bírom fizetni,ez tény,hisz nagyon sok adósságot hagyott rám,hiába dolgoztam.Az adósszerződésben az szerepel,hogy ő köteles 8 nap után fizetni,ha az adós nem teszi ezt meg és nem vitatja ezt a tényt.Viszont neki nincs most munkahelye.Ebben az esetben mi történik?Illetve ha van munkahelye,akkor megy-e neki a csekk?Kérem segítsenek,mert ezen kívül még más problémáim is vannak vele,büntetőjogi problémák!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02