sziasztok!
segítségre lenne szükségem.
Három évvel ezelőtt párommal(még nem férj) vettünk egy kertes házat, ő adott bele 12 millió, én 3 millió forintot, a fennmaradó részt 5 milliót hitelből törlesztjük.A ház 75(ő)/25(én)%-ban a tulajdonunk. a 12 és a 3 millió, mindkettőnk saját külön vagyona volt. az 5 millió hitelt az ő nevére vettük fel, viszont 60/40% arányban fizettük/fizetjük. A lakást átalakitgattuk, kifestettük, bútorokat vásároltunk bele, ezeket fele-fele arányban vásároltuk. Mindezek után ( két évvel ezelőtt) összeházasodtunk. A hitelt ugyanigy 60/40% arányban fizettük tovább (mivel az én fizetésem kevesebb, ezért nem fele-fele arányban). A hitelből törlesztettük egyszer egyösszegben 1millió forintot, amit az após adott számunkra. A páromnak volt egy kb 500ezres kocsija házasságunk előtt, majd miután összeházasodtunk vettünk egy 1,3 milliós kocsit,ezt az összeget a volt kocsija árából 500ezer+ saját pénzéből vettük. Kérdésem az lenne, hogy válni fogunk. Mire tarthatok jogosan igényt? ház 25% részére csak? miközben én is ugyanugy fizettem a törlesztőrészleteket, bár kisebb arányban, de kiszámoltam, hogy a részletfizetések miatt kb már a ház igazi értékéből kb. a 33%-át én fizettem ki, ő meg a 67%-át. az jelent valamit, hogy 1 milliót az ő szülei pénzéből fizettünk ki? A kocsit már házasságunk után vettük, igaz, hogy az ő pénzéből, de házassági közös vagyonnak számit(legalábbis az 500ezren felüli rész- ami a votl kocsijának az ára volt)? Illetve a bútorokat,amiket még házasságunk előtt vettünk, az is 75/25 %-ban lenné az övé ( a ház tulajdonjoga alapján arányokkal)? pedig azokat teljesen fele-fele arányban vettük?
köszönöm segítségeteket!