Szerintem erre már többen válaszoltunk, és itt konszenzus volt, hogy nem valószínű, hogy igényt tudsz erre alapozni.
Válás, vagyonmegosztás
Ügyvéd segítségét kérem. A férjem által befektetett több millió forint elvesztését egy ügyvéd azt mondta megtámadtató a vélelem megdöntésével, megtérítési igény benyújtásával. Már több ügyvédet megkérdeztem és itt is a jogászok szerint közös vagyon ami elveszett, kivéve ezt a budapesti ügyvédet aki azt mondta biztosítási pere volt ilyen. Én kételkedek benne, nem hiszek neki.
1, Mit gondoltok erről?
2, A befektetést a férjem elveszítette, most minden még maradt mozgatható pénz bevált és a számlájára utaltat. Amiről tudok azok eredeti papírjával tudom bizonyítani létezésüket. Az első kereset levelet elutasították neki tehát a válás folyamatban kérdésem, tehát: MIT tehetek ellene? Mindenből kisemmizhet?
Mármint hogy nálad kezd tudatosodni...
Hónapokig tartott mire végre kezd tudatosodni: amit te vagyonmegosztásnak nevezel az nem más mint egy kidurran lufi.
Ha valaha lesz egy lottó főnyereménye (...) abból a tartozásait remélve rendezi., arra ügyelj, hogy a követelésed soha ne évüljön el = 5 évenként egy tértis levélben fizetésre felszólítani.
Adósok börtöne Mo.-on ki tudja mióta már nincs.
Elmondása alapján elköltötte. A befektetést elveszti, ezt elkölti már nem marad semmi. Mindent megtehet? Amikor tudja, hogy válik és vagyonmegosztás előtt áll. Ilyet megtehet???Mit csinálhatok ellene? A befektetést sem lehet megérteni, de ez már sok.Ez törvényes?
"Bármit" megtehet ebben fizikailag nem tudod megakadályozni - előzőekben is ment a saját feje után -, azonban tudnia kell mindennek a fele téged illet. / Majd lesz a kezedben a vagyonmegosztásról egy papíros, azonban azt senki nem tudja megmondani valaha látsz-e abból pénzt...
Én a helyedben a ház valós vagyoni arányait mindenképp írásban rögzíttetném - akár per alapján is. A későbbiekben nehogy odavágja neked - vagy bárkinek is "sírassa" magát -, ott minden az övé volt, nem, hanem csak mint példa: 60 - 40 százalékos a tényleges vagyoni arány. (Szakember ki tudja számítani, előzőekben leírásra került hogyan ill. mi alapján.)
Kiegészíteném még hogy a válás folyamatban, papírok a járásbíróságon beadva. A férjem a felperes még idézést nem kaptam. A befektetést elveszítette ezekből kaphatok? Tudom bizonyítani papírokkal a létezésüket.
1,Ha még nem váltunk el megteheti a férjem, hogy a céges részvényét eladja?
2, Elmondása szerint megtette, vagyonmegosztáskor kérhetem a felét? Most kapott osztalékot.
3, Brókerház a napokban utal neki pénzt, vagyonmegosztáskor a fele az enyém?
4, Ha azt mondja elköltötte nincs pénz, akkor mit tudok csinálni?
1,Ha még nem váltunk el megteheti a férjem, hogy a céges részvényét eladja?
2, Elmondása szerint megtette, vagyonmegosztáskor kérhetem a felét? Most kapott osztalékot.
3, Brókerház a napokban utal neki pénzt, vagyonmegosztáskor a fele az enyém, igaz, tudom bizonyítani.
4, Ha azt mondja elköltötte nincs pénz, akkor nem tudok mit csinálni, igaz?
Ha ajándékozza a saját részét, és a perben kiderül, hogy a különvagyonra tekintettel részben az is téged illetett volna, ennek a résznek az értékének a megtérítését mindenképp kérheted, de az ingyenes ügyletre tekintettel szerintem akár azt is, hogy az kerüljön a tulajdonodba.
A feleség vagyok. Jó lenne több írásbeli magyarázat.
1,Az érték különbözetet fizesse meg a férj nekem. Igaz?
2. Csak szóban mondta, hogy a gyermekünknek ajándékozza. Ha hamarabb meglépi az ajándékozást mint a per elkezdődik mit tehetek?
3,Ha leülünk egyezkedni a per előtt, akkor mondjam meg neki, hogy az a ház dolgát hogyan gondolom, de tudja Ö?
Ő a feleség.
Ha szeretnéd, hogy azt megtérítse neked a feleséged, akkor van. De a kérdésből úgy tűnik, nem nagyon érted a válaszaimat.
Ha az ajándékozásnak nincs szerepe akkor van értelme bizonyítani a nagyobb hányadi részt a családi házból?
HA bizonyítod a szülői segítséget, akkor 50% feletti részesedést ítélhet meg a bíróság.
„ Az ajándékozás a bíróságon egy jó pont a készéről?”
Semmi jelentősége.
„Ez mit jelent?”
A közös vagyon megszüntetése iránti pernek ő lesz az egyik alperese.
Köszönöm a válaszokat.
1, Neked több jár, mint 50%, mert itt ilyen különvagyoni beruházásaid voltak, amiket írtál, akkor ő felelős azért, hogy a teljes részedhez hozzájuss.
Ez mit jelent?
Nem nekem kell bizonyítanom a szülői segítséget?
Az ajándékozás a bíróságon egy jó pont a készéről?
2, Egyébként annyi változás még mindenképpen van, hogy amennyiben ezt a közös tulajdont meg szeretnéd szüntetni, a megajándékozottnak is perben kell állnia.
Ez mit jelent?
Attól függ. Egyrészt lehet, hogy neked több jár, mint 50%, mert itt ilyen különvagyoni beruházásaid voltak, amiket írtál, akkor ő felelős azért, hogy a teljes részedhez hozzájuss.
Egyébként annyi változás még mindenképpen van, hogy amennyiben ezt a közös tulajdont meg szeretnéd szüntetni, a megajándékozottnak is perben kell állnia.
Az ajándékozásával a bírói döntést befolyásolja,( Ez számít )vagy ez a mi vagyonmegosztásunkhoz semmi köze?
A saját ügyvéded nélkül egy tapottat se.
Üdv.
Végül is három variáns van: vagy magadhoz tudod váltani az ő tulajdoni hányadát vagy azt a fiatoknak ajándékozza (?!), vagy közösen eladjátok a házat aztán ki - ki az őt megillető pénzzel a továbbiakban...
Ha a ház dolga így megvan akkor az elveszettnek látszó értékpapírok már nem "vagyonmegosztó" tényező - azt közösen bukjátok.
Mire gondolsz? Az értékpapírt a vagyonmegosztásnál neki adom,legyen az övé. Ha leülünk és normálisan áll a dolgokhoz, akkor más lenne.Vagy legalább annyit mondana bocs... Nem hajlandó megbeszélni velem semmit, tudja, hogy nem tudok a vagyoni helyzetünkről mindent. vagyis alig valamit. A tárgyalás előtt 1 alkalommal leülünk és megbeszéljük azt mondta az ügyvédje előtt. Így nincs alkalmam végig gondolni amit kell. Azt is, hogy az értékpapírral mi a helyzet kiderítettem, Ő elzárkózik.
Valószínűleg építész szakemberre is szükség lesz: x millió forint a szülőktől anyagra, munkára, az mikéként is arányul a téged reálisan megillető %-os arányhoz.
Az ingatlanszakember majd kiszámítja mekkora százalékot képvisel a ház jelenleni értékéből a különvagyi telek amire építkezhettetek, valamit az a rengeteg pénz amit a szüleid "lapátoltak" a házba, hogy a házasságodban a férjeddel legyen hol laknatok.
Mint már előzőleg is, most is arra próbálom jelezni, hogy valószínűleg nem 50 - 50 százalék a tulajdoni arány kettőtök közt - annak ellenére, hogy a földhivatali tulajdoni lapon valószínűleg ez van.
Mindig mást mond mond. Volt már fizessem ki változat is. Ügyvéd szerint amíg csak mondja és nem cselekszik addig nem számít. Azt nem ajándékozhatja el ami nem is az ővé.
Mondjuk nem kell a férjed figyelmét dolgokra idejekorán felhívni...
Miért?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02