Válás, vagyonmegosztás

monalisa1 # 2013.12.13. 10:02

xxxxxxxx

ObudaFan leírta már hogy kérhetsz költségmentességet, a bíróságon az irodában adnak űrlapot.

gabor42 # 2013.12.13. 08:40

Tisztelt Szakértő,
Feleségem másodszor adta be a válókeresetet. Az első alkalommal elállt tőle. Két kisgyerek (3, 6 éves fiúk). Több, mint egy hónapja a szomszédnál alszik, én altatom a kicsiket, mire reggel van, hazajön. Bejelentette, hogy el akar költözni albérletbe, és visz magával a gyerekeket, és a nevelésükben én szeretném folyatni, ezt a felelősséget akarom. Mondtam, hogy ha menni akar, akkor csak ő megy, mi maradunk a fiúknak és nekem ez az otthona. A fiúkat imádom és ők is nagyon ragaszkodnak hozzám. A családot egyben szeretném tartani. Közös tulajdonú házban lakunk, tetemes bankkölcsönnel, én vagyok a főadós, ő az adóstárs. van házassági szerződésünk. Ő 6 éve gyesen van, nincs bevétele, most a gyes is megszűnt, a volt cégétől kapott valami végkielégítést. A fizetésemből élünk és álljuk az összes költséget.
Célom a ház kizárólag haszonélvezeti jogának elérése és a gyerekek nálam történő elhelyezése. Nem a kiszúrás vezérel, hanem meggyőződésem, hogy nem foglalkozik eleget a fiúkkal. Mi a teendőm, mire figyeljek a cél érdekében? Előre köszönöm a választ.

ObudaFan # 2013.12.13. 06:51

1,Az sms feltudom használni a bíróságon? Tényfeltáró válás esetén?

Fel lehet használni.

2,Ha kéri a vagyonmegosztást ami benne van a 30- ban és nem egyezünk meg a tárgyalásig, zéró kommunikáció, akkor kinek kell új pert indítania?A felperesnek és Ő fizeti a 6 %? És utána a perköltséget felezi a bíróság?

Annak, aki szeretné, hogy a bíróság ossza meg a közös vagyont.

monalisa1 # 2013.12.12. 20:42

Valóban nem te kezdeményezted a válást, ezen topik 8. oldalán az ezzel kapcsolatos beírásod.
Elnézést.

xxxxxxxx # 2013.12.12. 19:57

Nem én kezdeményezem a válást.
1,Az sms feltudom használni a bíróságon? Tényfeltáró válás esetén?
2,Ha kéri a vagyonmegosztást ami benne van a 30- ban és nem egyezünk meg a tárgyalásig, zéró kommunikáció, akkor kinek kell új pert indítania?A felperesnek és Ő fizeti a 6 %? És utána a perköltséget felezi a bíróság?

monalisa1 # 2013.12.12. 17:06

Emlékezetem szerint az egész azzal indult hogy te akarsz válni, mégpedig azért mert... Mostanra már nem akarsz válni..., akkor meg minek őrizgeted a "bizonyító" sms-ket.

Ha mostanság nem kommunikál veled a bíró kérdéseire csak muszáj lesz neki válaszolnia.

Próbáld kibírni a per kezdetéig - és majd azon túl is.

ObudaFan # 2013.12.12. 06:44

xxxxxxxx

Úgy általában nem érdemes arra törekedni, hogy tényfeltárásos legyen a válás. Akkor lesz tényfeltárásos, ha nem tudtok megegyezni, a te helyzetedben a lakáshasználatról, vagy az ingó vagyon megosztásáról.

xxxxxxxx # 2013.12.12. 06:22

Ha nem tudtok a házasság ideje alatt szerzett közös vagyon elosztását egyezségre jutni - ami benne lenne a 30e Ft válóperi illetékben -, akkor a válás kimondása után uj pert kell indítani a vagyonmegosztás végett., ez időigényes és ama 6%, valamint az ügyvéd nincs ingyen. Én vele szeretnék, de Ő nem hajlandó találkozni, azt mondja , hogy majd a közjegyző előtt. Megcsal, meggondolatlanul a pénzünket elveszti, tisztázni semmit nem hajlandó, a pénzre azt mondja akkor így jártunk. Fogadjak el csak úgy mindent?

xxxxxxxx # 2013.12.12. 06:22

Ha nem tudtok a házasság ideje alatt szerzett közös vagyon elosztását egyezségre jutni - ami benne lenne a 30e Ft válóperi illetékben -, akkor a válás kimondása után uj pert kell indítani a vagyonmegosztás végett., ez időigényes és ama 6%, valamint az ügyvéd nincs ingyen. Én vele szeretnék, de Ő nem hajlandó találkozni, azt mondja , hogy majd a közjegyző előtt. Megcsal, meggondolatlanul a pénzünket elveszti, tisztázni semmit nem hajlandó, a pénzre azt mondja akkor így jártunk. Fogadjak el csak úgy mindent?

monalisa1 # 2013.12.11. 23:04

Sajnos a közjegyző pénzbe kerül...

monalisa1 # 2013.12.11. 22:52

A férjed válni akar, a bíróság ki is fogja mondani a válást, legfeljebb nem 2-3 tárgyalás után hanem a "szennyes" kiteregetése utáni 5-6 tárgyalás után csak. (Ha kell a cirkusz ám legyen...)

Elég lenne annyit mondanod a bíróságon: igen, én is válni akarok, de a válás okát a magam részéről nem kívánom előadni.

Azt hogy a "lefoglalt" mobilon milyen sms-ek vannak hitelesitsd közjegyzővel, mert mint "bizonyíték" a telefont nem lehet csatolni a per anyagához., bárki egy pillanat alatt kitörölheti akár véletlenül is. (Ezt is leírtam már...)

monalisa1 # 2013.12.11. 22:43

xxxxxxxx

Már valahol az elején leírtam neked, hogy a bíróság nem azért mondja ki a válást mert x vagy y hűtlen volt, nem, hanem mert köztük a viszony helyrehozhatatlanul, véglegesen megromlott. Pont. Tehát az egyikük válni akar és kéri a házasság felbontását.

Ha neked mint a megcsalt félnek az "igazságérzet" miatt szükséges a bíróság előtti cirkusz, azaz a tények feltárása, hát nosza: következzék a sárdobálás, a kigyó-béka...

Ha nem tudtok a házasság ideje alatt szerzett közös vagyon elosztását egyezségre jutni - ami benne lenne a 30e Ft válóperi illetékben -, akkor a válás kimondása után uj pert kell indítani a vagyonmegosztás végett., ez időigényes és ama 6%, valamint az ügyvéd nincs ingyen.

ObudaFan előzőekben megválaszolt minden ezírányú kérdésedre - olvassál vissza...

Immaculata előzőekben megválaszolt az értékpapírokkal kapcsolatos kérdéseidre - olvassál vissza.

Jó éjt.

xxxxxxxx # 2013.12.11. 22:37

Én az alperes leszek a férjem adja be. Én hajlandó lennék a kompromisszumra Ö nem hajlandó még a kommunikációra sem.

pohicop # 2013.12.11. 22:21

Mennyire fajul el? Minél tovább tart annál jobban szerintem + emberfüggő. Én épp válok, férfi vagyok. Nyugodt vagyok, kompromisszumkész. A feleségem és anyósom ők az ellentétem. Hosszú lesz a válás úgy gondolom, miattuk.

Hűtlenséget bebizonyítani nehéz szerintem. Kell hozzá tanú aki el is megy a bíróságra és tanúsítja, hogy a másik fél bizony minimum csókolózott, de hát a szex jeleneteket nem hiszem, hogy bárki látná, filmezné, fényképezné.

Nem tudom miként lehetne máshogy bizonyítani. Biztos lesz majd aki ezt jobban tudja nálam.

Úgy tudom a hűtlen fél a pervesztes, ha e miatt adod be a válást és bizonyítani is tudod.

Én azt mondom, ha van rá hajlam és meg tudtok egyezni jobb az úgy. Ha nincs a másik félben kompromisszum és anyagi megosztást is akarsz akkor érdemesebb a bíróság.... bár ott is nektek kell megegyezni és bizonyítani, ki mit honnan mikor... stb.

xxxxxxxx # 2013.12.11. 22:04

Nincs kiskorú gyermek, már nagykorú, "Én azt tudom, hogy a hűtlenségnek és a vagyonmegosztásnak semmi köze egymáshoz. " Ezt én is tudom. Mennyire fajul el egy tényfeltárásos válás? Mivel bizonyít? tanukkal? Az nehéz lesz. " A hűtlenséget fel tudod használni, hogy a pert megnyerd ellene és a perköltséget ő állja,"Ez igaz?

pohicop # 2013.12.11. 21:55

Én azt tudom, hogy a hűtlenségnek és a vagyonmegosztásnak semmi köze egymáshoz. A hűtlenséget fel tudod használni, hogy a pert megnyerd ellene és a perköltséget ő állja, valamint a gyerekelhelyezés esetén. Másra nem jó szerintem, de ez sem semmi.

Laikus vagyok. Ha nem így van kövezzetek meg. Én eddig erre jutottam....

xxxxxxxx # 2013.12.11. 21:50

Tanácsot szeretnék kérni. A férjem sok évi házasság után lebukott sms-ket írogatott a barátnőmnek.Szerelmet vallott neki. A telefon a birtokomban van, mely bizonyítja. A gyermekünk látta őket együtt. Ez odáig fajult, hogy elköltözött, most pedig válik. Mi mindenki tudja , hogy szépen éltünk. Nem tudom mit csináljak, hogy bele menjek-e egy tényfeltárásos válásba, a lelki ismeretem ezt mondja, bizonyítsa, hogy rossz feleség voltam. De, megéri? Hogyan történik egy ilyen válás? Mi a menete? Valóban tanuk kellenek?Keresetet adott be, melyben közös megállapodásról ír, de nem is beszélünk. A tárgyalás előtti héten akar egyezkedni közjegyzőnél akar valamit? A részvényeinket letagadja a pénzünket pedig rossz befektetést választva nagy valószínűséggel elveszíti.Mit tegyek?

monalisa1 # 2013.12.11. 10:51

Jók a kérdések.

pohicop # 2013.12.11. 10:26

Szóval ha a feleségem nincs itthon, de anyós bejön nem küldhetem haza?

Másik oldalról nézve, ha én behívok valakit azt a feleségem nem küldheti ki?

ObudaFan # 2013.12.11. 10:02

Csak annyiból van gondolom én, hogy én be vagyok jelentkezve ide, és azt engedek be akit én akarok.

Akkor még egyszer. A lakcímbejelentésnek semmi köze ahhoz, hogy ki mehet be és ki nem.

Ha csak te vagy egyedül otthon és akkor tesz látogatást az anyós, azon kívül hogy valószínűleg provokál, igen, bírtokháborítást követ el.

Véleményem szerint ez erős tévedés. Ha a lánya beengedi, akkor főszabály szerint bemehet, amíg a lányának van ott használati joga.

pohicop # 2013.12.11. 08:54

Köszönöm!

monalisa1 # 2013.12.10. 16:41

Ha csak te vagy egyedül otthon és akkor tesz látogatást az anyós, azon kívül hogy valószínűleg provokál, igen, bírtokháborítást követ el.

Szerelj a szobád ajtajára belülről zárat és akkor ott téged senki sem tud zavarni, sem nappal sem amikor alszol...

Mondjuk az anyós bírtokháborítását nem árt tanúval bizonyítani, mert valószínűleg tagad, tagad...

pohicop # 2013.12.10. 16:01

Csak annyiból van gondolom én, hogy én be vagyok jelentkezve ide, és azt engedek be akit én akarok. Akit nem akarok de bejön az magánlaksértést követ el.

Tehát az érdekel, ha én itthon vagyok. Anyós bejön, megkérem hogy távozzon, ezt nem teszi meg elköveti e a magánlaksértést?

Persze ha feleségem itthon van és akkor jön anyós az más helyzet, hiszen akkor az ő vendége.

ObudaFan # 2013.12.10. 15:25

A lakcímbejelentésnek semmi köze ahhoz, hogy bemehet-e.

pohicop # 2013.12.10. 13:19

Csak annyiból érdekel, hogy ha nincs itthon feleségem akkor is bejöhet e anyós a tiltásom ellenére.

Akkor nem zárcserélek..... kitartok...