köszönöm ObudaFan!
viszont lenne még kérdésem:-), az előző írásomban nem írtam arról, amit most átbeszéltünk párommal, hogy ő úgy gondolja, hogy nem a tulajdoni hányadba venne bele, tehát ő 100%-os tulajdont akarna. viszont - aminek még nem tudom a pontos menetét - írnánk egy "szerződést", tanukkal - viszont nem ügyvéd előtt, gondolom- és abban bejegyeznénk, hogy x ház x összegbe került, és ebből attól függetlenül, hogy az ő 100%-ban tulajdonosa, én fizettem ki 3 milliót kb. és a hitelből is mindig x arányát fizetni fogom. És ha véletlen elszakadna életünk közös része, akkor ez alapján fizetné ki az én részemet, azt belevonva, hogy a ház értéke is nőhet, mivel fogunk rajta javitgatni, tehát az én beleadott összegem is nőne, annak arányában, hogy a ház értéke is nőne. Ezt az ugymond szerződést fel lehet majd használni pernél, ha véletlen nem akarná elismerni az érvényességét (bár nem hiszem, hogy igy kicseszne velem)? ez a szerződés elég a jogosságunk elismertetésénél? és szerintetek melyik megoldás lenne jobb, ha a tulajdonjogba foglalnák a befizetett részem arányát, vagy ha ilyesfajta szerződést kötnénk? ennek a szerződésfélének, amit szeretnénk csinálni, mi a menete, ez igy hivatalos dokumentumnak tekinthető lenne?
köszönöm segitségeteket!