valasztvarok
2023.05.24. 16:27
Sziasztok!
Előre is megköszönöm, ha valaki válaszol a kérdéseimre, pusztán emberségből.
- Válás esetén milyen költségek lehetnek a 30.000 Ft illetéken kívül? Az állami gépezetre bíznám teljesen a felbontást, ügyvéd nélkül, hiszen nincs se közös gyerek, se közös ingatlan, se megtakarítás, semmi, csak adósságok meg pár személyes tárgy, ami nem képvisel értéket. (nyilván nem fogunk egymás alsóneműjéért vagy leharcolt 12 éves laptopjáért harcolni).
- A férjemnek egy csomó adóssága van a házasságunk előtti időkből, amivel folyamatosan zaklatnak a végrehajtók. Ha beadom a válópert és kijelentjük a férjemet a lakásból, ahol most lakunk, utána zaklathatnak még engem anyagi követelésekkel? Semmi közöm nincs ezekhez az adósságokhoz.
Igazából engem már nem sokáig zaklathatnak, mert már eldöntöttem, hogy véget vetek az életemnek, de nem szeretném, ha a szüleimet zaklatná bárki, a lakás az övék ugyanis. A válópert is emiatt adnám be főleg, mert amúgy már gyakorlatilag felesleges lenne. Csak akkor leszek öngyilkos, ha már mindent elintéztem, ez még pár hétig eltarthat.
Nagyon szépen köszönöm, ha segítetek. Az Isten áldja meg, aki rám áldozza az idejét.