elhunyt vízdíja

Majordomus # 2022.03.02. 16:41

Mégis milyen rokon vagy?

Kik a számba jöhető örökösök?

Én azért elfogadnék egy nyaralót.

wers # 2022.03.03. 05:06

Nem jelentettem be fogyasztó-változást, nincs is fogyasztó.

Engem tüntetett fel fogyasztóként

Fogyasztóváltozást csak erre szolgáló nyomtatványon lehet bejelenteni, aláírással, hivatkozással stb. Én ilyet nem töltöttem ki.

Valahol homok van a gépezetben. Vagy inkább kavics... szikladarab. A fentiek szerint úgy jelentettél be fogyasztó változást, hogy nem is tudsz róla. Rendes ez a vízműtársaság. Maffiaképzés is van náluk?
Én visszamennék megkérdezni, mitől lettél te fogyasztó.

leltar # 2022.03.03. 05:27

Majordomus!

Szerintem a kérdés szempontjából teljesen mindegy, milyen rokon vagyok. Az is mindegy, kik a szóba jöhető örökösök. Utóbbit nem is tudhatom, nagyon ritkán találkoztunk és egyáltalán nem volt közlékeny. Sőt!

Majordomus # 2022.03.03. 08:07

Ugye az elején még ott tartottunk hogy közeli hozzátartozó hunyt el....

leltar # 2022.03.03. 12:25

Majordomus!

A kérdés szempontjából nem mindegy? Ez nem a Blikk, hanem a Jogi Fórum. Ennyire nem kell belemenni a személyes adatokba.

Mondjuk, ha én lennék az anyja (ez csak példa), akkor jogosan járt volna el a vízmű?

leltar # 2022.03.03. 12:27

Az én fogalmaim szerint a közeli hozzátartozó is rokon. Lehet, hogy rosszul tudom. De mi köze ennek ahhoz, hogy a vízmű önkényesen járt el?

drbjozsef # 2022.03.03. 12:28

leltar.

Nem.
Tértis levélben, dörgedelmes - de udvarias - hangvétellel megírod nekik, hogy nagyon gyorsan javítsák ki a hibájukat, jogi eljárás kilátásba helyezésével, számlák törlésével, részedre ezt igazolva, határidővel, miegymás.
Aztán legfeljebb ha mégis nálad hiba, pofáraesés. De egy próbát megér.

leltar # 2022.04.30. 12:56

Fejlemények. dörgedelmes levél után jött egy e-mail, hogy töröltek mint számlafogadót. Na, megnyugodtam.

Erre múlt hét végén jött egy ajánlott levél, tárgya: fizetési felszólítás, felsorolva az elhunyt életében keletkezett tartozásokat és a halála utáni alapdíjakat. A korábbi számlánál legalább vevőként az elhunyt volt feltüntetve, itt viszont már én szerepeltem mint vevő.

Újból írtam nekik természetesen. Választ még nem kaptam.

Az elhunyt irataihoz hozzájutottam mint legközelebbi hozzátartozó. Tegnap találtam egy végrendeletet, melyben nem én vagyok az örökös. Beszéltem az ügyvéddel, aki készítette a végrendeletet, szerinte is természetesen érvényes a végrendelet.

Megtámadni nem akarom, szabadulni akarok az egésztől.

Hol jelentsem fel a vízműveket, ha még azok után is engem zargat, hogy nem is én vagyok az örökös?

És ha az én telefoni érdeklődésemre (tudni akartam a tartozást) rám sózták az összes számlát, akkor miért írták nekem, hogy ha nem akarok számlafogadó lenni, akkor keressek egy személyt, de a változást csak írásban fogadják el.

Tudja ez a vízmű egyáltalán, hogy mit csinál?

Majordomus # 2022.04.30. 13:41

Én nem csinálnék semmit.
A Vizmű saját költségén verje bele a saját orrát a kakiba..
.
Jön majd Fizetési meghagyás,egy szóban ellentmondasz.
.
Perré alakul,udvariasan megkérdezed hogy mégis mit keresel te itt,forduljanak bizalommal az örökösök felé.

drbjozsef # 2022.04.30. 17:57

leltar,

Eressz el még egy levelet, kicsit morcosabb hangnemben, felhívva a figyelmet a tévedésükre, esetleg másolatot küldhetsz nekik a végrendeletből, az örökös személyes adatainak kitakarásával, esetleg megemlítve, ha problémájuk van, keressék az okiraton található ügyvédet. Továbbiakban az üggyel kapcsolatban ne zaklassanak, különben jogi útra tereled.
Az a bizonyos végrendeleti örökös tud egyáltalán az egészről? A végrendeletről?

leltar # 2022.05.01. 04:00

drbjozsef

Felhívtam telefonom a kórház jogászát, aki, ahelyett, hogy megköszönte volna a becsületességemet, azt mondta, hogy "sajnos mindig a legközelebbi hozzátartozó viseli a gondokat, ne küldjem meg nekik a végrendeletet, hanem intézzem én az egészet, végül majd ők átveszik az örökséget". Hát, ezek teljesen hülyének néznek engem. Milyen alapon intézzem én???? Ki vagyok zárva az örökségből, én temettettem el azt, aki legnagyobb ellenségem volt egész életében, sőt, még a férjét is én temettettem el, mert ez volt az elhunyt akarata, hogy a hamvaikat együtt temessék el (addig őrizte az urnát).

A kórháznak van jogásza, nem én vagyok a jogász egyébként. És ő kap fizetést a munkájáért.

Szomorú örökös # 2022.05.01. 04:28

leltar

Ezt írtad a másik topikban: „tegnap találtam ügyvéd által készített, ellenjegyzett, stb. stb. teljesen szabályos végrendeletet. Egy kórház a végrendeleti örökös.

Majd már itt azt követően először: „intézzem én az egészet, végül majd ők átveszik az örökséget

Majd utána: „én temettettem el azt, aki legnagyobb ellenségem volt egész életében

Ebben az esetben azért érdeked fűződik hozzá, hogy tudj a hagyatéki tárgyalásról, mert a temetési költséget lazán benyújthatod igényként az örökösök felé - de nyilván a közjegyző irányába kell megtenned ezt. Nem csak a hasznot öröklik ugyanis, hanem az összes terhet, tartozást is. A végrendeleti örökös - azaz a kórház - csengesse csak ki a lóvét neked, ha már így behúztak a csőbe - ezt még a jogászuk se fogja kimagyarázni, hogy az a te dolgod. Aztán majd szembesülnek később a vízdíj tartozással is, ha a hagyatéki végzés jogerőre emelkedik, hogy lehet fizetni, mert neked semmi közöd hozzá, ha már nem vagy örökös.

leltar # 2022.05.01. 06:14

Kedves Szomorú örökös!

Igen, tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal.

Akkor sem nekem kell megindítani a hagyatéki eljárást. Mint ahogyan például a vízmű sem indíthatja meg, pedig érdeke fűződik hozzá.

Akár még a temetési költséget sem fogom követelni, csak hagyjon végre engem mindenki békében. Én szerettem az elhunytat, csak ő gyűlölt engem, mert szegény nem volt beszámítható (alkohol és egyebek). Az egész történet egy tragédia. Intézetben halt meg, gyámság alatt, külföldön.

(Amikor a végrendeletet csináltatta, még nem volt deklarálva, hogy nem beszámítható).

A halála óta csak zaklatások és költségek hárulnak rám. Plusz tolmács. Mert annyira nem tudok azon az idegen nyelven. Plusz packázások sorozata. Legyen vége!

Szomorú örökös # 2022.05.01. 11:30

leltar

Akkor sem nekem kell megindítani a hagyatéki eljárást.

Viszont az igényt a közjegyző felé kizárólag neked van esélyed benyújtani.
És hát ha nem tudod, hogy ki fog eljárni és mikor, akkor hogy fogod ezt megtenni?
Bár kétségtelenül ezt is írtad: „Akár még a temetési költséget sem fogom követelni, csak hagyjon végre engem mindenki békében.

Majordomus # 2022.05.01. 13:46

Nem irigyellek!

Szomorú örökös # 2022.05.01. 19:43

Ez szerintem ugyanaz a külföldi örökhagyó, akiről a másik topikban is szó van. Szóval innen kezdve én ezt a vízdíjat se nagyon értem.

leltar # 2022.05.02. 03:50

Szomorú örökös!

A vízmű hozzájutott az adataimhoz és hogy hozzátartozója vagyok az elhunytnak. Erre elkezdett nekem számlákat küldeni az elhunyt ingatlanára vonatkozóan. Ezt visszautasítottam, hiszen semmi dokumentum nem készült arra vonatkozóan, hogy én tulajdonos vagyok és változás-bejelentés sem készült.

Később közölte a vízmű, hogy törölt mint számlafogadó és elnézést kért.

Majd kb. három hétre rá kiküldött egy fizetési felszólítást, melyben az elhunyt minden régi tartozását felsorolta, és csekket mellékelt. Holott a hagyatéki eljárás nem is indult meg, legalábbis tudtommal.

Az álláspontja megváltozását nem indokolta.

Szerintem ez teljesen érthető.

Véleményem: lehet, hogy hivatalból megindult a hagyatéki eljárás, csak engem nem értesítettek. Vagy lehet, hogy maga a vízmű, mint hitelező, kérte a hagyatéki eljárás megindítását, csak engem nem értesítettek. Hogy hogyan indulhatott hagyatéki eljárás, azt nem tudom, hiszen maguk a közjegyzők sem tudják megmondani, hogy egyáltalán hol kell lefolytatni az eljárást.

Vagy az is lehet, hogy a vízmű abszolút rosszindulatú.

Vagy az is lehet, hogy a vízműnek fogalma sincs arról, hogy hogyan kell számlázni és könyvelni egy kétes követelést.

Minden elképzelhető.

leltar # 2022.05.02. 04:27

Szomorú örökös

Korrigálom a korábbi hozzászólásomat: a vízmű mégis megindíthatja a hagyatéki eljárást, tekintettel arra, hogy hitelező.