Végrendelet előkerült

Szomorú örökös # 2022.05.11. 06:23

leltar

Ha mégis úgy döntök, hogy a végrendeleti örököstől követelem a temetési költséget, akkor hova nyújthatom be a számlát?

Oda, ahol a hagyatéki eljárás zajlani fog. Ha csakis külföldön, akkor az ottani illetékeshez. Nyilván ehhez azt is meg kéne tudnod, hogy ki az eljáró az ügyben. Ezen kívül valószínűleg az adott ország nyelvére hivatalosan lefordítva, stb.

Ha Magyarországon csak az ingatlan ügyében döntenek, akkor azért ezt az igényemet is érvényesíthetem?

Nyilván benyújthatod, de mire pénz lesz belőle....háááááát...nem lesz kispályás menet.

Majordomus # 2022.05.11. 07:17

Lehet nem éri meg a költséges eljárás.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.05.11. 08:49

Oda, ahol a hagyatéki eljárás zajlani fog.
Ugyan, dehogy. Egyszerűen az örökösnek.

leltar # 2022.05.11. 13:09

Köszönöm a válaszokat!

Kbs: az örökös köteles a követelésemet a közjegyző elé tárni?

drbjozsef # 2022.05.11. 13:15

leltar,

Nem.

Te oda is beadhatod, mint hagyatéki hitelezői igényt, felveszi, aztán majd az örökös eldönti, elismeri-e.
Pont annyit érsz vele, mintha neki nyújtanád be a számlát. Ha nem ismeri el, fizetési meghagyás, majd ha kell per.

Majordomus # 2022.05.11. 13:31

Svájcban mire megy a Fizetési Meghagyással?

Kovács_Béla_Sándor # 2022.05.11. 15:14

Van olyan is, hogy európai fizetési meghagyás. De akár be is perelheti itthon. A lényeg a lényeg: az igény érvényesítésének nem az az adekvát módja, hogy bejelenti a hagyatéki eljárásban.

Majordomus # 2022.05.11. 19:03

Ez működik nem Eu tagállamban is?

Kovács_Béla_Sándor # 2022.05.12. 06:07

Csak ha részesei az együttműködésnek. Mint pl. Svájc vagy Norvégia.

leltar # 2022.06.14. 04:32

Itt teszek fel újabb kérdést, bár elég messze van a témától. Nehogy Szomorú örökös újból belém kössön.

Szükségem van egy németül jól tudó ügyvédre. Röviden azért, mert a svájci temetkezési intézet hihetetlen játékot űz velem. Írásban megállapodtunk a temetés árában, küldtek számlát, kiegyenlítettem. Majd egy-két hónap múlva újabb számlát küldtek kegyetlenül magas összeggel. Megkifogásoltam. Ottani valaki közbelépett, erre a temetkezési bocsánatot kért és azt mondta, hogy kártérítésként a hamvasztási költséget is elengedi. A kegyetlenül magas összegről küldött egy számlát, melyben stornálta a magas összeget, saldo: nulla.

Tegnap azonban küldött egy felszólítást, hogy eddig és eddig fizessem be a kegyetlenül magas összeget, különben ennyit és ennyit számol fel.

Azonnal kifogásoltam angolul, remélem, megértik.

Szinte folyamatosan zaklatnak újabb és újabb közlésekkel, újabb és újabb, egymástól, az árjegyzéküktől és a megállapodásunktól eltérő összegekkel. A fenti csak rövid leírása volt ennek.

Az ottani fogyasztóvédelmi felügyelőséghez fordultam az ügyben, aki közölte,hogy ő nem védőügyvéd, nem foglalkozik vele. Akkor ki?

Már nem bírom velük a harcot, ezért kellene egy ügyvéd, aki megpróbálja végleg megszüntetni a zaklatásaikat.

Amúgy nem is én vagyok az örökös, mint ahogyan az a temetés után kiderült.