kapcsolati erőszakból válás


Kis Helga # 2022.06.17. 07:38

Kedves Tadegi!
A kapcsolati erőszak az apa mentális betegsége miatt volt, évekig rejtve, de azért megcsillantva magát, lökdöséssel, fenyegtéssel, csendterrorral vagy verbális bántással, amit visel az ember egy ideig. Az ilyen nárcisztikus, alfahím kiépít az évek alatt egy vagyoni és érzelmi fölérendeltséget. fogja és elveszi a kártyát, letiltja a netet, gps-t rakat az autóba, és semmi nincs a nevemen ezekből. Mivel fizikális bántás is történt, az ember nem ugrál. Ha elhagyom az ingatlant a gyerekekkel, az gondolom nem jó. Maradok és kitartok. Köszönöm, nem magyarázni kívánom a helyzetem, hanem megoldást találni.

Tadegi # 2022.06.17. 07:25

Kapcsolati erőszakból 3 gyermek és most jutott a válásig.... Na mindegy.
Megjegyzem hogyan tudja elvenni a te bankkártyádat, te telefonodat, te autódat? Fogd a gyerekeket és költözz el velük akárhová, pl édesanyádhoz. A kiköltözést akár rendőri felügyelet mellett is megteheted. Ez lenne mondjuk a nulladik lépés.
Válás során a bíró úgyis mérlegeli, hogy kinél jobb a gyerekeknek. Ha az apa durva, bántalmazó, akkor nálad fogja elhelyezni őket, és a vagyont is úgy fogja megosztani, hogy el tudd szállásolni őket, tehát pl. a házból jó eséllyel a férjednek kell kiköltöznie.
Azt meg, hogy magánvádas eljárást akarsz-e, csak rajtad múlik. Nem egészen értem, hogy ha egy ember ennyire brutális veled, akkor valószínűleg a gyerekekkel is az. Őket nem akarod megvédeni?
Igazából nem szeretem az ilyen ügyeket, mert tapasztalataim szerint sosincs olyan, hogy csak kizárólag az egyik fél a hibás....

Kis Helga # 2022.06.17. 04:27

Tisztelt Jogászok!

Gyors tanácsukat kérem szépen! Jelen helyzet dióhéjban:

Kapcsolati erőszakban éltem évekig, házasságunkbül 3 gyermek született. Most válni szeretnék. A rendőrségen fizikai bántalmazást követően tettem feljelentést, kórházi papírral alátámasztva, bár 8 napon belüli sérülésekkel. Férjem hamisan tanúzva tagadja tettét, másvalakit vádolva meg a veréssel. Egy szomszéd pár a tanúm, hozzájuk menekültem az eset után közvetlenül, illetve lefoglalta a rendőrség az udvari kamerát, ami addigra elképzelhetően törölve lett - még vizsgálják. Mai napon (06.17) van még lehetőségem eldönteni, hogy kérek-e magánindítványon keresztül felelősségrevonást? Nem szeretnék, a gyermekeink miatt, de sajnos a férjem sakkban tart jelenleg is, mind anyagilag, mind érzelmileg, a gyámügynél szülői alkalmassági vizsgálatot indított. 7 éve gyesen vagyok, 1,5 épült fel a csok-os támogatott házunk, ezt követeli, hogy adjuk el (a maradékból persze alig kapok valamit, fenyeget, hogy elveszi a gyerekeket ha nem tudok megfelelő körülményeket teremteni, az ő vagyoni helyzete sokkal jobb, van saját ingatlan tulajdona Bp-en) vagy fizessem ki a tulajdonrészét és akkor maradhatok. Közgazdász vagyok (és óvodapedagógusnak tanultam 3 évig még diploma előtt állok) 10 évig dolgoztam bankszakmában, most ugyanitt keresek állást, megtakarított vagyonom nincs... Szeretnék a házban maradni a gyerekekkel és bizonyítani szeretném a kapcsolati erőszakot, hogy a férjem ne tudjon számomra hátrányos helyzetet kialakítani. A gyerekek mindenekelőtt. Mit tegyek? Hamarosan gyámügyi ellenőrzést kapunk a szülői alkalmasságra és letelik a 30 nap a magánindítványra, illetve már lekorlátozta az autóhasználatot (csak a gyerekeket vihetem, boltba pl kerékpárt használhatok), anyagiakat (elvette a bankkártyát, törölte a netbank hozzáférésem, némi kp-t adott vásárlásokra, ami kevés, de tudván hogy idős anyám pénze nálam van)... Korlátozottan tudok telefonálni, feltörette, figyeli a magánoldalaimat is (pl.messenger). Még annyit meg szeretnék említeni ennek kapcsán, hogy a rossz érzelmi hálóból menekülvén egy másik férfival kezdődött kapcsolattartásom, melyre 2 hét után fény derült, le is zártam, de ezt igyekszik felhasználni és a feltört messengeren keresztül bizonygatni, amiket az üzeneteket mintha én osztottam volna meg vele, hogy kitekintgető, hűtlen feleség voltam és minden olyan üzenetet felhasznál, ahol pl vkinek csak boldog szülinapot kívántam vagy pár szót váltottam... Azzal is próbálkozik, hogy egy spirituális médiumnál voltam beszélgetésen - hogy megbomlott az elmém. Nem tudom mit tehetek, mit tud tenni?, félelemben tart. Köszönöm! Korsósné Kis Helga