elhalálozás után


Majordomus # 2022.06.24. 19:48

A testvérnek nincs leszármazottja?

drbjozsef # 2022.06.24. 08:33

mostmivan73,

Sajnos el vagy tévedve.
A hiteleket fizetni kell, és erre bárki jogosult, én is utalhatnám a testvéred törlesztőrészletét a banknak. Az egyáltalán nem tilos.
A folyószámlákat zárolják, igen, pénzhez onnan nem jutsz. Egyelőre.
De ez nem folyószámla, az biztos, hiszen a Cetelemnél nincs is ilyen, gonodlom, ez egy áruhitel vagy személyi hitel.
Ha tudod, hogy te leszel az örökös, és nem akarsz komoly büntetőkamatokat fizetni, akkor fizesd azt a hitelt. Jogilag már most is megörökölted, csak ez még nincs hivatalosan deklarálva a hagyatéki végzés által.
Ezt nem lehet "leállítani".
Akinek ÉRDEKÉBEN áll az fizesse, jobban teszi.

mostmivan73 # 2022.06.24. 07:58

T Forumozok testvérem2022.04.14 elhunyt, mint ilyenkor hagyatéki tárgyalásig semmit nem tudok tenni.amit megtehettem hogy irtam a bankoknak ahol számlája van hogy a hagyatéki eljárásig zárolják azaz fagyasszák a számlát,számlákat.ezt a bankok tudomásul vették. Sajnos a Cetelem bank mint olyan nem fogja fel azaz nem értelmezik levelem amiben egyébként leírtam illetve csatoltm minden igazoló dokumentumot hogy fagyasszák be a 200.000 f hitelkövetelést.2022.04.14 időponttol illetve már bűntetőkamat kiszabását. Mivel Testvérem már ezt nem fogja kifizetni. És én csak a hagyatéki után leszek bármire is jogosult. Leveleim ellenére jönnek a felszólítások sms email telefonon hívnak azaz tetsvérem telefonján amit az adatok miatt még meg kell tartanom mertezekből tudok intézni dolgokat.Tehetek e valamit hivatalosan hogy végre megértse a Cetelem ban hogy nem tudok semmit tenni a hagyatéki miatt és álitsák már le a követelést.