Látod, hogy lehet. Kérj ideiglenes intézkedésként ideiglenes gondnokot.
Gondnokság alá helyezési eljárás
Egy gondnokság alá helyezési pert meddig húzhat a bíróság? Az lehet, hogy még decemberben be lett adva, és most küld hiánypótlást ahhoz, hogy befogadja a kérelmet? Pont azért kellene a gondnokság alá helyezés, hogy a beteg maradék vagyona megmaradjon és ne okozzon több anyagi kárt.
Nagyon sok ügyvédnél jártam, amikor meghallják az ügyemet, nem vállalja senki. Az anyagomat már egyszer kértem, arra sem reagált.
Keresd meg:majd válts ügyvédet!
Elméletileg igen, gyakorlatban nem veszi fel a telefont,, nem válaszol e-mailre.
Van ügyvéded...
És még az lenne a kérdésem, hogy akit gondnokság alá szeretnénk helyezni, neki sok lehetősége van , hogy húzza az időt az eljárás hátráltatása végett? Mert mindent el fog követni, hogy ne legyen gondnokság alá helyezve
Úgy emlékszem november környékén voltam nála, akkor mondta, hogy egy héten belül leadja. Csak most nézegettem és rakosgattam össze ez előző eljárás iratait ( ott is ő volt az ügyvédem), hogy ott első félévben mennyi irat érkezett nekem is, aztán következő félévben meg ültek a dolgon, amit nem is értek. Több mint egy év volt az eljárás.
Hogyne lehetne. Ha van ügyvéded, a bíróság semmit nem küld neked, legfeljebb az idézést, ha ragaszkodik hozzá, hogy személyesen találkozzék veled.
Mikor adta be?
Tisztelt Ügyvédek!
Olyan kérdésem lenne, hogy elméletileg az ügyvédem beadott egy gondnokság alà helyezési eljárást ( felnőtt ember lenne a gondnokolt, nem gyerek). Az lehet, hogy be van adva és ez idáig nem kaptam semmit a bíróságról? Máskor értesítettek az eljárás megindításáról. És kaptam sorban a leveleket tárgyalásról, szakértő kirendeléséről, most eddig semmi.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02