Nagykorúak gondnokság alá helyezésánek menetesének

Eszeminusz # 2022.09.05. 05:50

Köszönöm a válaszokat, nem jutottam előre. Érdeklődtem az ügyvédi költségekről, sajnos anyagilag nem állok úgy, hogy megtehessem. A több 10.000 Ft-t pl pelenkára költöm inkább.

Majordomus # 2022.08.31. 19:51

Olcsóbb az ügyvéd mint amit a hibákkal elkövettek.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.08.31. 10:33

Jobb lenne, ha az egyik szülő lenne a felperes.
Ha ennyire nem értenek hozzá, akkor bízzanak meg egy ügyvédet.

Eszeminusz # 2022.08.31. 09:43

Bocsánat most látom az automatikus javítás elrontotta a téma címét.
Helyesen:
Nagykorúak gondnokság alá helyezésének menete

Eszeminusz # 2022.08.31. 09:41

Tiszteletem!
Halmozottan fogyatékos gyermekem nagykorú lett, szükségessé vált a gondnokság alá helyezése. Sajnos annyira szerteágazónak tűnik az ügymenet, hogy napok óta hiába olvasom a témában elérhető írásokat/szabályokat egyszerűen nem értem, mit mikor és hol kell tennünk. Bíróság, gyámhivatal, idős korunkra tekintettel a bátyja lenne a gondnoka, ne kelljen ismét eljárásra kárhoztatnunk őket. Ki adja be ilyenkor a papírokat/kérelmet, alperes felperes ? Ha a testvére kezdeményezi a szülőknek kell e valamit tenni? Teljes vagy részleges cselekvőképesség korlátozása ? Lehet e gyorsítani az eljárást, mert ahogy láttam, akár 2 év is eltelhet közben átlagosan 1-2 évet vesz igénybe ? Minden olyan része az ügynek ami nem jutott eszembe és fontos.

Nagyon megköszönném és hálás lennék érte amennyiben valaki lépésről lépésre leírná, hogyan kell eljárnom.