Válás - Vagyonmegosztás - per

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.07. 20:21

Szívesen.

keselyű # 2011.09.07. 19:55

Köszönöm a válaszokat KBS!A türelmet is.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.07. 19:41

Ha megszűnt. De ez az, amit csak bíróság dönthet el.

keselyű # 2011.09.07. 18:06

Így már értelek.Nem gondolom,hogy a kamarának döntenie kellene ebben a kérdésben(nem is kértem tőlük ilyet),de tudomásul kellene vennie,hogy mint tulajdonos a továbbiakban nem járulok hozzá,hogy a tulajdonomban ügyvédi iroda működjön.Én csak ezt jelentettem be a kamarának.Véleményem szerint ezzel a kamara saját szabályzata alapján az iroda egyik működési feltétele szűnt meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.07. 17:47

Dehogynem,hiszen a feleségem a másik tulajdonos.
Innen kezdve ez egy házastársak közötti vita arról, hogy ki jogosult használni a közös tulajdonú ingatlant. Jól néznénk ki, ha ezt a kamara eldönthetné, csak mert az egyik fél ügyvéd.

keselyű # 2011.09.07. 17:18

Sajnos nem értelek.Én amellett próbáltam érvelni,hogy nekem van igazam,a kamara helytelen döntést hozott és megfellebbezhetem a határozatot.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.07. 15:48

No látod. Ennyi.

keselyű # 2011.09.07. 09:58

Dehogynem,hiszen a feleségem a másik tulajdonos.De az iroda nyilvántartásba vétele előtt kérte a kamara az én hozzájárulásomat is,nem volt elég a feleségem hozzájárulása.Ezért úgy gondolom logikus,hogy ha most nem járulok tovább hozzá,akkor a nyilvántartás egyik feltétele szűnt meg.Szerintem erről szól az elnökség 2004/ 270/3/4 sz határozata is.Nem értem, most mitől elég csak a feleségem hozzájárulása.
Ráadásul az ügyvédi irodára hivatkozva zárt ki engem a feleségem az ingatlanból.Ezzel szerintem birtokháborítást követett el,és megakadályoz engem a tulajdonomhoz kötődő jogaim érvényesítésében.Ezzel a döntésével a kamara mankót ad a feleségem alá és akár évekre konzerválnak egy jogellenes állapotot.Szerintem ez egy ügyvédi kamarától elég furcsa álláspont.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.07. 09:26

A másik tulajdonos sem járul hozzá?

keselyű # 2011.09.07. 05:41

Tisztelt KBS!

Nem értek Veled egyet.Én nem kérem a kamarát,hogy a feleségemmel folytatott bármilyen jogvitámban döntsön.Én azt állítom,hogy 1/2 arányban tulajdonosa vagyok egy ingatlannak,ahol a feleségem ügyvégi irodát működtet.Most mint tulajdonos nem járulok tovább hozzá,hogy ott ügyvédi irodát működtessen, és erre hivatkozva kizárjon engem az ingatlanból.
Szerintem ezzel a 2004 270/3/4 sz.elnökségi határozat alapján a helység használatának jogcíme megszűnt,ezért joggal kérhetem az iroda elköltöztetését.
Mind emelet köszönöm szépen a választ Neked is és ObudaFannak is.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.07. 05:21

Kár fellebbezned. A kamara tényleg nem döntheti el ezt a jogvitát.

keselyű # 2011.09.06. 21:18

Feleségem ügyvéd.Válunk.Bejelentettem az BÜK-nek,hogy mint az ingatlan egyik tulajdonostársa nem járulok hozzá ahhoz,hogy a közös ingatlanunkban tovább működtesse az irodát.Kértem a Kamarát,kötelezze a feleségemet,költöztesse máshová az irodát,hogy én is használhassam a közös ingatlant addig is amíg a bontóper tart.(Ez ugye több évig is eltarthat.)A BÜK erre az elnökségi határozatra hivatkozva ma elutasította a kérésemet.Nem nagyon értem hogy jön ez ide.Az ingatlannak nem tulajdonosa az ügyvédi iroda,ráadásul én nem kértem a Kamarát,hogy bármilyen jogvitába beavatkozzon.Most írom a fellebbezést,de nem tudok mit kezdeni ezzel a határozattal.

ObudaFan # 2011.09.06. 21:01

A BÜK-nek kivel mással szemben lenne bármilyen hatásköre, mint ügyvédekkel és ügyvédi irodákkal szemben?

keselyű # 2011.09.06. 20:00

A BÜK Elnökségének nincs hatásköre a tulajdonostársak közötti jogvita rendezésére. Amennyiben jogerős bírói ítélet kötelezi a tulajdonostárs ügyvédi irodát az ingatlan kiürítésére, akkor nyílik meg az ügyvédi kamarának a lehetősége arra, hogy igazgatási úton fellépjen az ügyvédi irodával szemben.

Véleményetek szerint ez a szöveg kire vonatkozik?Mindenkire?Csak az ügyvédi irodákra?Csak a tulajdonostárs ügyvédi irodákra?
Fontos lenne,kérlek segítsetek?

ObudaFan # 2011.09.05. 12:55

Nincs mit.

sutyo2010 # 2011.09.05. 12:48

köszönöm a választ!

ObudaFan # 2011.09.04. 22:01

Valószínűleg szükséges.

sutyo2010 # 2011.09.04. 18:32

Még egy kérdés:
A kérelmemhez elég csatolnom a havi számlaértesítőket vagy szükséges a pénzintézetekkel kötött kölcsönszerződés másolata is.

ObudaFan # 2011.09.03. 11:59

Kérhetsz többlethasználati díjat.

reka003 # 2011.09.03. 11:52

Segítséget szeretnék kérni mert nem tudom mi tévő legyek.Nem kapok kulcsot a volt férjemtől a közös ingatlanhoz.Röviden leírom az esetet.Megegyeztünk ügyvéd előtt hogy kifizet és akkor lesz az övé az ingatlan ha engem a bank kienged az adósság kötelék alól.A volt férjem megmondta hogy 2011 január 31-ig elkel hagynom az ingatlant.El is költöztem a közös gyermekünkkel aki 3éves.Mire oda került a sor hogy kifizessen nem lett belőle semmi mert a bank nem engedett ki a kötelem alól.Akkor monda az ügyvéd hogy a szerződés érvénytelen és bármikor vissza költözhetek az ingatlanba.Kértem kulcsot a volt férjemtől de nem adott sőt azt mondta semmi közöm az ingatlanhoz.Hozzá teszem hogy se kifizetve nem lettem és kulcsot sem kaptam.Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetbe mit tudok tenni?Még csak most akarom bírósára vinni a dolgot de nem tudom hogy miket követelhetek.Kérhetek-e tőle albérleti díjat?

sutyo2010 # 2011.09.03. 11:45

OK, köszönöm a választ!

ObudaFan # 2011.09.03. 11:37

Közös tulajdon megszüntetése iránti keresetet. Illetékfeljegyzési jogot kérhetsz. Ha nagy összegről van szó, akkor érdemes ügyvéddel eljárni. Még mindig kisebb az ügyvédi munkadíj összege, mint a kár, amit elszenvedhetsz.

sutyo2010 # 2011.09.03. 11:31

Tisztelt ObudaFan!

Köszönöm a gyors választ!
A 2. pontban a választ nem nagyon értem hogy mit is kell beadnom a bíróságra. Hol tudnék ennek utána nézni itt a neten? Igazából nem akarok ügyvédet fogadni.
Ez mit jelent:
"közös tulajdon megszüntetését magadhoz váltással"
Kiegészítés: mivel nagy összegről van szó, elkerülhető a részemről bármifajta letét, illeték a bíróság felé?

előre is köszönöm a választ!

ObudaFan # 2011.09.03. 11:18

A jegyzőhöz fordulhatsz birtokvédelemért.

reka003 # 2011.09.03. 11:07

Nem kapok kulcsot a közös ingatlanhoz!