Sziasztok !
Fizetésem egy állandó összegű bérből és egy a cég eredményességétől függő mozgóbérből áll. Egy gyermek után fizetem a fizetésem 20 %-át. A bírósági tárgyaláson én voltam az alperes, volt feleségem a felperes. A volt feleségemnek nem volt fogalma egyáltalán a fizetésem nagyságáról és szerkezeti össztételéről sem. Tehát ő úgy jelent meg a tárgyaláson mint felperes hogy nem tudta azt hogy nekem álló és mozgó bérem van. Kívánsága a régebbi 20000,- fix helyett min. 22000,- Ft volt. Az volt az érdekes hogy az én nettó állóbérem 20 %-a kisebb volt mint az ő általa megjelölt összeg. Ennek ellenére a bírónő olyan itéletet hozott amiben az állt hogy nekem minimum 22000,- ft-ot kell fizetnem és persze a mozgóbér 20 %-át is. Számomra csak az nem világos hogy miért kell nekem minimum 22000, - Ft-ot fizetnem ha a nettó mozgóbérem 20 %-a kb. 18000,- Ft ? Tehát elvileg előfordulhat hogy 0 forgalom esetén többet fizetek mint 20 % !!!!! Persze ez csak elméletben van így, a gyakorlatban még nem volt erra példa. Megkérdeztem hogy miért ez az itélett született, mire azt válaszolták hogy az előző fizetések azt mutatják hogy nem volt rá példa, ezért a felperes által igényelt 22000 Ft-ot jelölik meg minimális sszegként.
Nem lehetséges hogy azért van ez mert én csak egy alperesként jelentem meg egyedül, a volt feleségem mint felperes az ő védőügyvédjével együtt ???
Tehát az a kérdésem hogy jogos -e ez a min 22000 ft követelés ?? Ha mégis bekövetkezne a 0 Ft-os mozgóbér akkor egy negatív diszkrimináció valósulna meg, hiszen az itélet óta az én háztartásomban is született egy gyermek a 2. feleségemtől !!
Benkő Laci
viktor