De érdekel valakit a bíróságon az érdemtelenségem mellett az új feleség magatartása?
gyerektartás 18 év után
De érdekel valakit a bíróságon az érdemtelenségem mellett az új feleség magatartása?
Édesapáddal kell tartanod a kapcsolatot, nem az új feleségével, persze az elképzelhető, hogy ez technikailag csak úgy megoldható, ha időnként őt is elviseled.
Nagyon szépen köszönöm! Hát, ez egyre nehezebb lesz, mert eddig csendben tűrtem,de ő meg egyre erőszakosabb. lehet pont ezt akarja elérni? Hogy totál elegem legyen. a barátom bátyja a jogra jár és ő most tanult ilyesmit és figyelmeztetett. Olyat tehet anya,hogy megelőzi és ő mond le a tartásdíjról? Azt kérve,hogy ne kelljen oda mennem, ha a felesége ott van? mert ilyet fontolgat.
Lemondhat róla.
De mintha ahhoz kellene a gyámhatóság hozzájárulása - amit aligha ad meg.
Nagykorú gyerek esetén a gyámhatóságnak semmilyen hatásköre nincs.
Igen. De a kérdező még nem nagykorú. Ha meg a nagykorúsága után mondana le a gyerektartásról az anyja, akkor ő maga követelheti a tartást. Méghozzá mind a két szülőjétől.
Persze, követelheti, ha külön költözik. Amíg viszont az édesanyja háztartásában marad és ott az édesanyja természetben eltartja, addig nem.
Tartást írtam - nem tartásdíjat.
OK.
„kötelezhetnek-e gyermektartásra? ”
Már köteleztek, nem?
Kötelező az, amíg a bíróság meg nem szünteti. Szerintem a 20. életévének a betöltéséig kevés az esély, utána attól függ, hogy normálisan végzi-e tovább a tanulmányait, illetve, hogy nem válik-e érdemtelenné.
Itt egy összefoglaló a témáról: https://biroigyakorlat.blog.hu/…k_tartasarol
Bár a te eseted annyiban mindenképpen igen speciális, hogy nagyon el van maradva a tanulmányaival a fiatalember.
Kedves Fórumozók!
Párom lánya 18 éves lesz jövő augusztusban.(2019) Szakképző iskolába jár,de mivel megbukott általános iskolában,ezért csak 2020- ban végez. A kapcsolatot soha semmilyen formában nem tartották. Kérdésem az lenne, meddig kell gyerektartást fizetnie. A gyerek 18 éves koráig vagy az iskola befejezéséig? Köszönöm ha válaszoltok.
tildi9
Ez főleg attól függ, hogy ezentúl hogyan alakulnak a tanulmányai. Ha pl. még marad középfokú oktatásban, akkor 20 éves koráig biztos, de könnyen lehet, hogy tovább is. De persze vannak kivételek is.
Bővebben itt: https://biroigyakorlat.blog.hu/…k_tartasarol
ÓBUDAFAN Köszönöm a választ.Tehát ha a szakmunkásképzőt befejezi ,csak akkor szűnik meg a gyerektartás fizetési kötelezettség, és nem akkor amikor a 18. életévét betöltötte a gyerek? Erre semmi esély, még akkor sem ha semmilyen kapcsolattartás nincs?
A kapcsolattartást az érdemtelenség körében lehet elbírálni a 18. életév betöltésétől és nagyban függ a különélő szülő magatartásától (lásd az alább hivatkozott bejegyzést).
Kedves Fórumozók!
Nagykorú gyermekem (aki után tartásdíjat fizetek)anglisztika mester szakon tanul.Sajnos velem semmilyen kapcsolatot nem tart fenn.Nem ismerem a jövőre vonatkozó terveit.Kérdésem az lenne,hogyha a mester szakot 24 éves koráig befejezi és még utána egy éves nappali tanár képzésben venne részt ,köteles vagyok e erre az időszakra is gyerektartást fizetni.
Köszönöm válaszukat.
Lásd egészen pontosan az alattad lévő hozzászólást.
Kérdésem nem az érdemtelenségre vonatkozott ,hanem arra ,hogy köteles vagyok e gyerektartást fizetni 25 éves koráig ha már van egy mesterdiplomája.
Általában a befejezett mesterszak után nem indokolt a tartásdíj fizetése, de ebben a speciális esetben kérdéses számomra, hogy az egy szem anglisztika szakkal tanári diploma nélkül mit lehet kezdeni.
Köszönöm a gyors válaszát.
Még egy kérdésem lenne.Gyermekem minden vágya az volt,hogy tolmács-fordító legyen.Erre az alapszak után volt lehetősége jelentkezni.Mivel nincs kapcsolatunk nem tudom,hogy meggondolta magát vagy ez a felvételi nem sikerült.Mi a helyzet abban az esetben,ha a mesterszak után ismét megpróbálja és fel is veszik (ez két éves képzés)ebben az esetben 26 éves koráig fizetnem kell a gyerektartást?Tehát az ő rossz döntéseinek következményeit(nem igazán piacképes diploma)nekem kell viselni( kérésemre tanulmányairól a tájékoztatást megtagadta) vagy ez jogilag támadható?
Egyrészt 25 éves kor fölött csak kivételes esetben kell fizetni, másrészt természetesen ha ő választott rosszul szakot és nem pl. későn kiderült egészségügyi okból kell váltani, az azért az ő felelőssége főszabály szerint.
Természetesen azonban amennyiben nincs a megszüntetésről megegyezés, akkor mindenképpen pert kell indítani.
Köszönöm szíves válaszát!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02