Igen az volt a kérdésem, köszönöm.
Még azt szeretném megtudni, hogy hány százalék az örökölt ház utáni illeték?
Öröklés
Minden körülmények között.
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy ideiglenes hagyatékátadó végzéssel milyen körülmények között lehet levizsgáztatni az elhunyt személy nevén levő gépjárművet?
Majd ha a fennálló bérleti szerződés megszűnt.
A szerződés pedig az aláírással "lépett életbe". Ha viszont valójában azt akarod kérdezni, mikor lettél az ingatlan tulajdonosa, akkor az örökhagyó halálával.
Sziasztok!
Ha valaki tud kérem segítsen.
Öröklési szerződést kötöttem egy házra,amihez tartozik egy üzlethelyiség,amit bérelnek. Az örökhagyó decemberben meghalt. Az öröklési szerzödés mikor lép életbe, a örökhagyo halálával vagy csak a hagyatéki után? Az üzletet mikortol adhatom én bérbe?
Elöre is köszönet!
Cseresznye = nem meg(g)y. Bocs.
Sherlock! Nagyon szépen köszönöm a választ. Így már én is értem :) És meg is nyugodtam.
cseresznye = várd meg míg nem lesz magánál(értsd: meghal) és akkor majd visszautasíthatod az örökséget, nem is fog tudni róla.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
"Cseresznye."
Ha ez az én válaszom lenne, megkérhetném, hogy kifejtse részletesebben?
„bban biztos vagyok, hogy ő nem fog nekem aláírni semmit, valami olyanra gondoltam, amiről ő nem is tudna.”
Cseresznye.
Hozzáértő segítségét szeretném kérni, a köv. kérdésben:
29 éves vagyok, édesapám 53. Sajnos rossz a kapcsolatunk. Tudomásom szerint több milliós tartozása van a cége után. Konkrét összeget nem tudok. Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra lehetőségem, hogy még életében aláírhatok-e olyan papírt, miszerint lemondok minden örökségemről. Tőle nem szeretnék semmit örökölni. Sem vagyont, sem tartozást. Egyenlőre egészségileg jól van, de engem egyre inkább aggaszt ez a dolog. Van erre lehetőségem? Abban biztos vagyok, hogy ő nem fog nekem aláírni semmit, valami olyanra gondoltam, amiről ő nem is tudna. Ha valaki tud erre megoldást, kérem jelentkezzen. Köszönöm.
Kötelesrészt követelhet édesanyád, ha az ajándékozástól számított 15 éven belül örökölt volna.
Üdv mindenkinek
Egy kérdéssel fordulok most hozzátok
Ajándék útján kaptam nevelő szüleim(akik vér szerinti gyermekükként fogadtak örökbe)anyukám ,szüleitől még 2000 a szülői házat.Anyu apukájától és anyukájától,az élvezeti jogot megtartották a mamámék ,a papa már 4 éve elhunyt,még a mamán van az élvezeti jog.
Éljen is még sokáig a mami :)
A kérdésem az lenne ,hogy ha szegénykém eltávozik az élők sorából és az enyém lesz a ház teljes egésze.
Akkor ezt a szüleim ill. pontosabban anyum vagy a testvére vagy más vér szerinti rokon,mennyire támadhatja meg?
Direkt nem anyura írták a szülői házat hanem rám,most ők laknak benne hárman,az említett nagyszülő és szüleim.
Én Budapesten élek albérletben immár 3 éve.És sokat mondok,ha segítetek nekem bármiben is...De most nem ez a lényeg,féltem a házat.
Persze a tervem az ,hogy eladom,tehermentes,nincs rajta adósság.Anyuéknak is adnék,de ezt majd mamival tisztázom,hogy mennyit adjak :)
Előre is köszönöm
Misi
Van a tartási szerződésben egy olyan pont,ami azt írja le,hogy a nyugdíjával teljes egészében a Mamám rendelkezik.Erre gondolt?Ezzel tudom igazolni,és akkor nem kell fizetnem?
Előre is köszönöm,ha válaszol!
maszi99
Köszönöm szépen a választ!Ha jól értem,akkor azt kell bizonyítanom,hogy ő vette le?Vagy azt,hogy őrá költöttük?A számlák mondjuk megvannak a szolgáltatótól a nevére,de a boltból a blokk nincs,és szerintem semmit se érne...Vagy rosszul értem?
Előre is köszönöm:maszi99
„édesapám halálát közúti forgalomban részt vevő kgfb-vel rendelkező gépkocsi okozta, vmilyen kártérítési igényem lehet a biztosító felé?.”
Ha tényleg az okozta, akkor valószínűleg lehet.
maszi99
Ha tudod igazolni, hogy ő rendelkezett a pénz felől, akkor nem kell fizetni.
üdvözletem, tudna nekem vki egy konkrét örökösödési dillemmában segíteni?Ügyvédre nem nagyon tudok költeni, és tudnom kéne vállaljam vagy lemondjak az örökségről, jegyző sem tudta megmondani a pontos örökösödés összegét , egyenlőre ott tartok, halasztást kértem és tudni szeretném hogy minusz vagy plusz lesz e a vége ha beleugrokIde vágó kérdés hogy édesapám halálát közúti forgalomban részt vevő kgfb-vel rendelkező gépkocsi okozta, vmilyen kártérítési igényem lehet a biztosító felé?.Előre szólok elég összetett a dolog, van benne pár hitel, 1/4rész ingatlan, magánnyugdijpénztár, HM egézségbiztosító pénztár. lakástakarék is.Elsőkörben puhatolóznék de ha nem baj akár leírom ide részletesen is, csak az egy fél oldal minima.Előre is köszönöm.
Tisztelt Szakértő!
Szeretném a segítségét kérni.
Nagymamámmal 12 évvel ezelőtt eltartási szerződést kötöttünk,amibe sajnos nem vettük bele utólag a 2 éve nyitott folyószámláját,amit csak azért nyitottunk,hogy a nyugdíja arra menjen.
Decemberi nyugdíja mikor megérkezett,rá pár napra elmentünk,levettük kártyával a pénzt,aznap elmentünk nagybevásárlásra neki,számlákat fizettünk ki belőle. Aznap délután otthon rosszul lett, kórházba került, még este sajnos elhunyt.
Most voltam az önkormányzat hagyatéki ügyintézőjénél, aki közölte, hiába volt eltartásink, sajnos a folyószámla miatt a közjegyzőhöz kerül az ügyünk, aki megnézi, a halál napján mennyi pénz volt a számlán (101 ezer Ft), és utána dönt a továbbiakról. Sajnos a mama gyerekei (apukám, nagybátyám), férje nem élnek, de van még 3 unoka, akik kb. 20 éve egyáltalán nem látogatták a mamát, a kapcsolatot se tartották vele. Én foglalkoztam vele, ápoltuk, mostunk,főztünk rá, életében napi szinten jelen voltunk, maximálisan biztosítottuk a gondtalan éveket Neki.
Az a kérdésem, hogy a folyószámláról aznap levett pénz miatt mire számítsak? Fizetnem kell a másik 3 örökösnek? Mit tudok tenni?
Válaszát előre is köszönöm!
De erre jó a fellebbezés - persze, kérdés, hogy alapos-e. A bíróság dönti el.
Azt hogy nem jó, azt ki fogja eldönteni? A közjegyző vagy a bíróság?
Erre nem jó a fellebbezés. Szerintem.
Nem én fellebbeztem. Én egy végrendeleti örökös vagyok. Egy törvényes örökös ( aki nincs a végrendeleti örökösök közt) fellebbezte meg a hagyaték átadó végzést, mert szerinte az aggálytalannak látszó végrendelet ellenére a törvényes örökösöknek kellett volna a hagyatékot ideiglenesen átadni, és a végrendeleti örökösöknek kellett volna hagyatéki pert indítani.
Még mindig nem árultad el, mi ellen fellebbeztél konkrétan. Mert ha az öröklés rendjével vagy arányaival van vitád tetszik, az ellen a fellebbezés nem jó. Akkor pert kell indítani.
Nemperes eljárásról lévén szó, viszonylag gyorsan meg lehet, de szerintem érdeklődj az FB másodfokú polgáris irodáján, hátha bővebbet tudnak mondani.
Jó, akkor a kérdésemben a PKKB-t kicserélem Fővárosi Bíróságra.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02