Lyzy: létezik. Ha sem hagyaték nem volt, sem hagyatéki tárgyalás.
Öröklés
Olvasd el szépen mégegyszer, amit monalisa írt!
még egy kérdésem lenne.20 millió felett az ajándékozási szerződésnél hány %-ot kell fizetni?köszönöm
Tisztelt Szakértők!
Anyósom 10 éve halt meg.Gyerekei közül a férjem nem örökölt semmit utánna.Létezik-e olyan hogy semmilyen értesítést nem kaptunk a hagyatéki eljárásról?
Köszönöm a választ.
Üdv:Lyzy
nagyon köszönöm!!!sokat segített!!!
Apukád megteheti, hogy még életében neked ajándékozza a földeket stb., valamint egyenesági rokonok esetében 20 M Ft vagyoni értékig illetékmentes az ajándékozás. Ügyvéd szükséges.
Ha a fentieket meglépi, meglásd békén fogják hagyni "a" milliók dolgában.
Ha mindezek okán "vége a szerelemnek" és kiteszik a házból, a ráfordított értéket követelheti mivel a ház annyival értékesebb lett.
köszönöm!!!Nem akarja eladni,nekem akarja azt mondta hogy az az én örökségem lesz!!!
Igen, nem, nem, nincs, nem.
De illúzióid ne legyenek, nem azért akarják vele eladatni a földeket, hogy az árát megtartsa magának meg neked.
Tisztelt szakértő!
szeretném segítségüket kérni:Édesapám 10 15 éve él együtt a párjával.(nincsenek élettársként bejegyezve)volt egy ingatlanja amit eladott felújították a párja házát.én vagyok az egyetlen vér szerinti gyermeke.a házat amit eladott édesanyámmal közösen vették.nem kaptam belőle semmit.most örökölt az apukájától,az is a párja házára és családjára ment.ebből sem kaptam semmit.most megtudták hogy milliói vannak földben és nemhagyják békén hogy adja el.(kezd romlani a kapcsolat)A kérdés:kitehetik-e édesapám az utcára,én örökölhetek-e abból a házból amibe most laknak,és ha eladja a földeket követelhet-e a párja tőle pénzt?van-e joga hozzá,(vagy ha szétmennek?közös vagyonnak számít-e?
segítségüket előre is köszönöm!!!!
akkor hajrá
Akkor nyugodtan.
nincs özvegy,és senki sem él a házban.én vagyok az egyetlen lánya mint örökös.
Van özvegye az elhunytnak?
Él valaki a házban?
Az elhunyt halálával az örökös tulajdont szerez (abban a pillanatban!), nem kell megvárnod a hagyatéki tárgyalást.
Özvegy nincs?
Tisztelt Fórum! Örököltem egy házat édesapám után,hagyatéki tárgyalás még nem volt,idővel odaköltöznék,érdeklödnék hogy a leltár felvétele elött lehet e már odapakolni kisebb dolgokat.válaszukat várom és köszönöm.
Pláne! :)
és ha tovább megyünk, aztán az özvegy után úgyis a gyerek örököl.
A haszonélvezet kelőképpen védi a túlélő házastársat. Emiatt kár bármit is tenni. Sőt épp a végrendelkezés vagy ajándékozás hozná kényelmetlen helyzetbe az özvegyet, úgy ugyanis a köteles részt első sorban készpénzben kellene kifizetnie a gyermeknek.
Üdvözlöm Önöket!
Kérem hozzáértő válaszukat:
Feleségemmel ketten élünk, van egy fiunk és olyan végrendeletet kívánunk írni, hogy bármelyikünk halála esetén az életben maradt házastárs örököljön, ne pedig a gyermek.
Kérdésünk az lenne, hogy
1./ rendelkezhetünk-e az ingatlanunk fölött szabadon, vagy a törvény köt bennünket abban, hogy minden esetben a gyermek örökli a felét (csak a haszonélvezet marad a tovább élő házastársnak)
2./ Mi történik, ha az így örökölt pl. házat el akarja adni az életben maradt szülő, de a gyerek nem?
3./ Az megoldható-e, hogy -a halál előtti órákban- a "haldokló" ajándékba adja a tovább élő házastársának a részét?
Idős házaspár vagyunk, sajnos a gyermekünk nem foglalkozik velünk, ránk se nyitja az ajtót és félünk, hogyha valamelyikünk egyedül marad, akkor teljesen kiszolgáltatott lesz. Ezt szeretnénk elkerülni azzal, hogy az örökségből "kizárjuk" a gyermeket. (egy ismerősünk azt tanácsolta, tagadjuk ki, de mi jó szülők vagyunk, nem akarjuk kitagadni)
Válaszukat várja:
Pista bácsi és felesége
A személyi igazolványt. Ezen kívül mindhármótok tárcájában legyen pár tízezer forint a közjegyzői díj "összedobására", kifizetésére.
Egymásközti megállapodás kérdése, hogy mint tulajdonostársak melyikőtök nevére legyenek átírva a közműórák. (A szemétszállítás megrendeléséről se feledkezzetek meg.) Ha helyben van kommunális adó akkor az önkormányzatnál azt is rendezni kell. Az egymásközti számlafizetésben is állapodjatok meg.
Ténylegesen hogyan zajlik le a hagyatéki tárgyalás? Milyen papirt kell vinni, mennyit kell fizetni? A közüzemi számlákra kinek a nevére kell iratni? Két testvérem ott lakik, de én sem mondanék le a ház tulajdonáról.Sajnos csak én foglalkoztam vele, nagyon imádtam őt.
Köszönöm a választ.
Ha nem lesz vita, akkor viszonylag gyorsan. Pontosan mit szeretnél tudni róla?
Tisztelt Fórum!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan zajlik le egy hagyatéki tárgyalás?
Tavaly évvégén meghalt az apukám. Hárman vagyunk testvérek. Mivel nincs végrendelet, egyformán öröklünk.
Köszönöm a választ.
Javítva: http://www.complexcd.hu/illetek.php
Az attól függ kitől örököltél:
http://www.complexcd./hu/illetek.php
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02