oké, sok sikert! :D
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
oké, sok sikert! :D
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm, megyek bukfencezni ;)
akkor az apától kell kérni a le nem vont tartásdíjat
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm Wasp, és ha ezt ő nem tette meg, akkor mi a teendő?
„A exnek kézbe, vagy a munkáltatónak kellett volna már július hónap elején bérszámfejtenie?”
úgy vélem, hogy a munkáltatónak, a június hónapban ledolgozott munka alapján júliusban bérszámfejtve.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Szép napot!
Ismét kérdésem lenne...
A Bíróságtól megkapott t.díj végzésben az áll, hogy "Folyamatos gyermektartásdíj: Július 1 napjától kezdődően havonta előre esedékesen a bérköltség terhére..."- ez mit jelent, hogy mikortól kell a munkáltatónak nekem utalnia a t.díjat?
Mert egyenlőre úgy néz ki, hogy a munkáltató a júliusi bért csak augusztusban bérszámfejti, viszont az ex júniusban fizetett utoljára (akkor még nem volt meg a végzés).
Kérdésem az lenne, hogy akkor most a naptár szerinti júliusban kinek kell a t.díjat fizetnie?
A exnek kézbe, vagy a munkáltatónak kellett volna már július hónap elején bérszámfejtenie?
Mert nem történt meg, pedig még bérszámfejtés előtt megkapta a végzést.
Köszönöm a segítséget!
Az anya a szüléssel járó költségeknek a társadalombiztosítás által nem fedezett részét követelheti a külön élő apától, és a felmerült kiadások teljes összegére igényt tarthat.
_Wasp_
és felesleges megoldása
A gyermek megszületése előtti időre nem jár tatrásdíj, de a szüléssel kapcsolatos költségek részbeni megtérítését lehet kérni.
Ok.Köszönöm.
Így egy kicsit nyugodtabb vagyok.
Üdv.
A gyermek megszületése előtt jár gyerektartás úgy mint a családi pótlék?
igen, a bironak vegzessel kell dontenie. ha a vegrehajtas felfuggesztes ala kerul (meg egyszer: A KULONBOZETRE!) akkor semmilyen kar nem erhet benneteket a targyalas elhuzodasaval, illetve az ellenerdeku felnek haszna nem lesz belole, ami az iment emlitett perelhuzo taktikakat ertelmetlenne teszi - es ezt a bironak is meg lehet emliteni
de az ugyveded ezt ugyis tudja...
_Wasp_
és felesleges megoldása
Értem.Akkor a kérdésem az lenne hogy ha az előző tárgyaláson jogfenntartó nyilatkozattal a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmünket fenntartottuk egy esetleges végrehajtás indítás esetén, akkor az a bíróra nézve mit jelent? Végzést kell hoznia,hogy helyt ad,vagy elutasítja? Ha esetleg elutasítja,akkor lehet fellebbezni ellene?
Az lényeges pont,hogy egy 2005-ös megítélt tartásdíjról szóló ítélet alapján lenne végrehajtás,ami előzetesen végrehajtható?
Akkor még egyszer.
Ez az a kérdés, amire értelmes választ nem fogsz tudni kapni olyantól, aki a peres iratokat az adott ügyben nem ismeri, mert minden ügyben esetről esetre kell megnézni, hogy indokoltan húzódott-e el az ügy.
A helyzet az kedves ObudaFun, hogy a volt feleség ügyvédje mindig kitalál valami újat,hogy a pert tudja valamivel húzni.Már túl vagyok igazságügyi könyvszakértői vizsgálaton, igazságügyi orvosszakértői vizsgálaton.Abban a bizalomban mentünk az utolsó tárgyalásra,hogy minden megvan már egy ítélethez.Erre fel előállt a másik fél azzal,hogy beidézte a szakértőket a következő tárgyalásra.Értelme nem sok van szerintem,csak a költségeket növeli,hiszen már leírtak mindent a szakértők.Tisztán látszik hogy időhúzásra megy,mint a fociban a meccs végén 1:0-ás vezetésnél. Csak itt arra játszanak,hogy minél később mondják ki a leszállítás szót.Ha lehet,akkor pedig majd csak a másodfokon.Addig eltelik 3 év és jól tönkretettük az apukát és családját./Hehe/
Az eljáró bíró pedig azt teszi,amit a másik fél jogi képviselője mond.Hagyja húzni az ügyet.
Nem lehet fenntebb lépni vagy bármit is tenni ilyenkor?
A bíróság így mondhatja hogy jogszerűen jár el,mert a másik fél még újabb bizonyítási eljárást kért,és ő nem mondhat nemet.
Egy tapasztalt bíró már szerintem látná,hogy mire megy ki a játék.Nem szabadna ezt engednie.Sőt, figyelembe kellene azt is vennie,hogy ez a meghurcoltatás egészégileg is tönkreteszi az ügyfelet.
Én idegileg összeroppantam,amikor a beadott tiszta és világos bizonyítás ellenére a másik fél keresetének adott helyet és felemelte a tartásdíjat.Nem érdekelte,hogy beteg vagyok és elvesztettem a munkahelyemet. Azt mondta cinikusan,hogy: "a két kiskorút meg majd eltartja a jelenlegi felesége".
Hát, ezt feldolgozni lehetetlen. Mire a másodfok hatályon kívül helyezte,és megjegyezte hogy nem is érti az ítéletet,addigra cukorbeteg is lettem.Soha nem volt ilyen problémám, és betojtam,amikor éhgyomorra 16,2-őket mért az orvos.Most is ott van a dokumentum,hogy cukorbetegséggel,magasvérnyomással és depresszióval kezelés alatt állok,de ez senkit sem érdekel úgy látom.(Végülis az árvasági segély is szép összeg lehet majd.)
Végleges bírósági tárgyaláson azt értettem,hogy az itélet kihirdetése.Nem volt jó a fogalmazás.
Most ideiglenesen intézkedéssel van itt a gyerek,az elmult hat évben tárgyalás nélkül is a párom küldte a havi tizenötezer forintot.Többször elhangzott a tárgyaláson hogy nem kérünk se többet se kevesebbet mi sem.Arra hivatkozik folyamatosan,nincs munkája,épp az aktuális férfi ill. az anyukája tartja el./azt még ideírnám,a gyermeket a nagymama nevelte,mi tudtuk ezt,csak közben intéztük a gyerekelhelyezés megv.,és azt mondta ügyvéd,legyen igazolás a feladott gy.tart.-ról.Közben anyuka költötte ezt el./Ha pár nap volt az utalás csúszásában,azt írta,nincs pénz,nincs gyerek.Most mi is játszuk ezt el?A nagymama vinné nyaralni,nem akarunk a gyerekkel kitolni.Bár annó ezt az sms-t anyuka- lánya együtt írta.
Ez az a kérdés, amire értelmes választ nem fogsz tudni kapni olyantól, aki a peres iratokat az adott ügyben nem ismeri, mert minden ügyben esetről esetre kell megnézni, hogy indokoltan húzódott-e el az ügy. Ha indokolatlanul, akkor a bírósággal szemben kártérítési igénnyel lehet fellépni.
Kedves _Wasp_!
Köszönöm hozzám írt válaszodat.Annyi kérdésem még lenne,hogy egy polgári peres eljárásban, - konkrétan tartásdíj per - nem számít a bíróságnak, ha 2,5 évig tart (vagy tovább) ? Semmi kötelme nincs időben a befejezésre?
Azért kérdezem ezt,mert a másik fél szeretné elhúzni minél tovább az ügyet,hiszen addig verhetik a vasat (és verik is),hogy márpedig a régi ítélet van még érvényben addig is./Adós fizess!/ Ha pedig behajtják valahogy (nem tudom hogyan),akkor az a pénz már nem jön vissza soha,hiába nyerjük meg a pert.A házunkat elárverezhetik, ha a bírót nem érdekli.
/keserves ez/
Sztella77
Ha visszaolvasod ezen topicit sok helyen is le van írva, hogy egy eltartott gyermek esetében az apa mindenkori havi összes nettó jövedelmének 15-25%-a a t.díj összege - általában 20%.
Ha nem tudotok megállapodni kénytelen leszel bírósághoz fordulni.
(Abba itt külön ne menjünk bele, hogy esetleg csak a minimálbér a legális jövedelem, a többit meg netán zsebbe - ez eseteben "gubanc" van.)
A gyermekelhelyezés kérdése és a láthatás/kapcsolattartás is rendezendő kettőtök közt, illetve ebben is a bíróság dönt.
Attól hogy a gyermek az anyánál van/marad, a szülői felügyelet legtöbbször közös. (Erről is olvassál az egyik-másik topicban.)
Sok örömet és boldogságot a kislányhoz, és legfőbb egészséget - hosszú távon is!
"Lisa"
laikus hozzászóló
Mi az hogy "végleges bírói tárgyaláson..." Egy per során tárgyalások vannak, aztán itélet születik majd. A visszamenőleges 6 havi elmaradást eleve a keresetlevélben kérni kellett volna, de ha mégsem, akkor az itélethozatal előtti utolsó tárgyaláson lehetőség van ill. volt még rá. (Ha esetleg nem lett kérve a bíró magától nem itélheti meg...)
A tárgyalás egészén kellett volna indokolni/bizonyítani, hogy minek akadályoztatása miatt nem lett kérve a kötelezettől a t.díj már a legelső elmaradást követően. (A szóbeli kérés nem kellően bizonyíték, vagyis a szó elszál, ezzel szemben egy tértivevényes felszólító levél másolata megmarad.)
"Lisa"
laikus hozzászóló
Köszönöm a válaszokat!Az utolsó kérdésem az lenne,a végleges bírói tárgyaláson megállapított gyerektartás visszamenőleg 6 hónapra kérhetjük?Ezek szerint a többit megússza?
Szeretnék kis segítséget kérni gyermektartással kapcsolatban.Megszületett a kislányom és az apukája a gyerektartást fizetne,de nem tudom,hogy mennyit kellene kérni tőle amit a törvény is előír.Még friss a dolog,mivel a lányom még csak 1 hetes.
Kérném a segítséget milyen összeget lehet kérni ami törvényes.
Köszönettel:Sztella77
Értem.Ha viszont a bíró nem hajlandó intékedni és elutasítja a kérést is,akkor lehet fellebbezni és kérni a Megyei Bíróságtól az intézkedést?
intézkedhet, vagy a te kérésedre dönthet így. Ebben az esetben a csökkentett tartást kell fizetned az ítéletig, de ha mégis bukod a pert, akkor a különbözettel tartozni fogsz.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm hogy segítesz.
Amikor az ember végtelen igazságtalanságot érez és azt hogy abszlút tehetetlen ez ellen,akkor már minden mindegy alapon feljön ez a gondolat is.Látta nemrég a tv-ben hogy egy idős ember tette ezt végső elkeseresedésében,amikor az unokájukat akarták elvenni tőlük.Az idős ember megtette, a hatóságok odafigyeltek és orvosolták az igazságtalanságot.
Amikor már a 28. hónapnál tartunk a pereskedésben és még mindig csak a méltánytalan igazságtalanságokat látom,akkor teljesen elkeseredem.
A bíróságnak hivatalból kell-e intézkednie erről? Korábban kértük a felfüggesztést, ha esetlegesen lenne végrehajtás.
(különbözeten természetesen a korábban megítélt tartás, és az általad megcélzott leszállított tartás közötti összeget értem)
_Wasp_
és felesleges megoldása
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |