Csak ha sikertelen a végrehajtás.
gyerektartás végrehajtása
Tisztelt Fórum!
Tanácstalan vagyok és segítség vagy javaslatot várok.
Történetem:
Szerencsés apa vagyok, mert 2,5 évi pereskedés után megkaptam a 2 fiamat (3 és 6 évesek) teljes felügyelettel. Az exem nem fizeti a gytdíjat egyáltalán, már 3 hónapja. Én megtettem a rendőségen a feljelentés és folyik az ügy. Az exemnek jelenleg felfűggesztetje van nagyértékű csalás végett. Az én feljelentésem miatt kerülhet bőrtönbe?
A másik kérdésem:
Annyit tudok, hogy a gyámügynek kell címezni a kérelmet arról, hogy előlegezze meg a tdíjat. De az én olvasatom szerint ezzel a kérvénnyel elismerem, hogy nem vagyok képes felnevelni a gyermekeimet. Nem így van? Pár év múlva a feleségem (ex) ezt visszafordíthatja majd?
Én csak azt szeretném, hogy ami jár a gyermekeimnek tartásdíj azt megkapják.
Az exem nem dolgozik, ismét terhes. Pár napja jelentkezett, hogy igény tart a fiúkra augusztusban. A bíróság a nagy távolságra hivatkozva (300 km) fél távig el kell vinnem őket és az autópálya egy bizonyos benzinkútnál adjam át őket. Mi van akkor ha nem tudom elvinni kocsival a fiúkat? Pl. szervizre vár a kocsim de nincs pénzem a szervizre. Mikor és hol tudnám megváltoztatni ezt a bírósági határozatot, hiszen nem tudom mindig teljesíteni ezt?
köszönöm a választ!
Javaslom a te "olvasatodban" az legyen, hogy rajtad kívüláló okból az anyagiak jelen átmeneti nehézsége.
A másik: a bíróság nem arra kötelezett, hogy csak és kizárólag a te autóddal szállíthatók a gyermekek, nem, mert pl. autót adott esetben lehet kölcsönkérni és/vagy bérelmi is - akár.
Amúgy ha vonaton/buszon utaztok, a gyermekek jogán kedvezményes menetjegy váltható - persze akkor a célállomást előre tudatni kell, hogy hová menjen értetek. (Vélem évi egy-két esetben mint autó szervizelése/pénztelenségi ok, indokásnak elfogadható.)
Mivel az exnek babája fog születni, a jelenlegi t.díj mérséklését fogja majd kérni - joggal, hiszen eggyel több gyermeket kell majd eltartania. (Az más kérdés, hogy miből fogja a csökkentett összeget kifizetni - ha eddig sem...)
"Lisa"
laikus hozzászóló
Amúgy valóban szerencsés apa vagy, vagyis a statisztika szerint 40%-ban az apánál helyezik el a gyermekeket indokolt esetben.
Kedves sutyó!
Külön írom még:
- egyrészt nem tudni a válás után melyikőtök költözött 300 km-re, vagyis aki majd' lement a térképről annak kellene nagyobb részt vállalnia az utaztatás eseti költségeiből. (Igaz, ezt egy ujabb perben nem lehetne már érvényesíteni, legfeljebb egymásközt külön megállapodva.)
- valamint nem tudni milyen gyakori az egyes láthatás/kapcsolattartás, de egy gyermeknek az esetenkénti oda-vissza 2x300 km fárasztó tud lenni - másnap fáradt, kevésbé élénk stb. Esetleg ha ritkábbra, de alkalmileg több napra módosítani az ottlétet - ha megoldható?!
Kedves monalisa1!
Az exem költözött el 2,5 évvel ezelőtt és a per során csak is én tettem meg 600 km-t pénteken és vasárnap. Akkor senkit sem érdekelt ez.
Az exxel NO KOMMUNIKÁCIÓ! Egyszerűen nem lehet vele megegyezni a láthatás terén. Lassan 3 hónapja hogy elváltunk és eddig nem is volt a fiúkra kiváncsi, most meg hírtelen akarja őket.
Lehet hogy a felfüggesztett miatti félelmében a gyermekei iránti érdeklődés...
Aztán ha megszületik az ujabb gyermeke úgyis el lesz vele foglalva jó ideig majd.
Továbbá a km/Ft költség nem csak tankolást jelent, neki sem!...
Előre lehet borítékolni, hogy a nagy távolság miatt a továbbiakban is ritkán lesznak majd a láthatások - ha egyáltalán...
Neveld- vigyázd a srácokat továbbra is gondos apaként., a volt feleséged dolgai már nem a te közös problémád.
Attól, hogy kéred a megelőlegezést, még nerm kerülsz egy megváltoztatási perben hátrányosabb helyzetbe. Viszont a megelőlegezést csak akkor tudod kérni, ha a végrehajtást bírósági úton már megkísérelted, és az sikertelen volt.
Tisztelt Szakértők!
Gyerekteartás végrehajtás ügyében lenne egy rövid kérdésem. A végrehajtandó (elmaradt) gyerektartás összegéhez hozzátetethetem az ügyvéd díját? Rá lehet a jog szerint terhelni azt az apukára?
Köszönette kérem válaszukat (ha lehet a dedettee@freemail.hu címemre.)
Üvözlettel.
Külön nem, de ha a t.díjjal kapcsolatos bírósági itélet/végzés rendelkezett az ügyvédi költség megfizetéséről is, akkor magától értetődő a dolog.
Egyébiránt az ügyvédi díj térítésének jogalapját előbb tisztázni kell.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Jó reggelt!
Újabb akadályba ütközött az ügyem.
Vázolom:
A Bíróság minden érintettnek elküldte a fizetésből letiltó végzést, az ex munkahelye felé is.
Azonban lakcímet írt az utalás helyére, amit még idejében korrigáltam ajánlott levélben az exférj munkahelye felé, aki állítólag továbbította a MÁK felé, ugyanúgy, mint a letiltó végzést.
Elég undok és elutasító volt a férfi munkaügyes, hozzáteszem.
Csak akkor vált közlékenyebbé, amikor felhívtam a figyelmét a végrehajtás hátráltatása miatti következményekre.
Ellenben a mai napig nem érkezett meg a t.díj, amit állítólag még a hónap elején zároltak az ex fizetéséből.
Ismételten felhívtam a munkaügyest (állami cég), aki azt mondta, hogy ő nem tud mit tenni, elküldte a papírt a MÁK-nál lévő bérszámfejtőjének, a többi nem az ő dolga, ne hívogassam.
Kérdezzem meg az exférjemet az illető(MÁK) nevéről, elérhetőségéről, mert ő, mint munkaügyes nem adhatja ki.
Szerintem ez is csak hátráltatás és gonoszkodás, időhúzás.
Az exet két napja nem lehet elérni.
Mit tegyek és hová forduljak?
Köszönöm, ha segítetek!
Ja, és kinek lenne a dolga ezt gördülékenyen és simán elintézni?
Köszönöm!
Felszólíthatom-e a telefonon az ex munkaügyisét az együttműködésre, és arra, hogy emelje fel azt a telefont és kérdezze meg a MÁK-os bérszámfejtőjét, hogy miért nem utalták el a t.díjat, ha egyszer már a hónap elején zárolták és nekem nem hajlandó elárulni az illető nevét és elérhetőségét?
Hahó, valaki!
S.O.S.!!!
Nagyon köszönöm!
hahó.
azt hogy hogyan lehetne simán elintézni, nem tudom, de az biztos, hogy ha nem kapod meg a neked járó tartásdíjat, akkor követelésedet bírósági úton érvényesítheted, ami nem annyira "sima" és nem annyira gyors, viszont sokkal többe kerül a neked tartozóknak.
bárkit felszólíthatsz bármire.
Én például most felszólítalak téged, hogy bukfencezz.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
:DDD
Köszi Wasp, megértettem.
:*
(azért általában a jogi úttal fenyegetőzés beválik - ha az ügyintézőnél nem is, de a felettesénél feltehetően. Megemlítheted, hogy együttműködési kötelezettségük van, és ha kiderül, hogy mégis hibáztak valamit, és még együtt sem működtek, akkor minden kapcsolódó károdért teljes felelősséggel fognak tartozni - ide értve a csillagászati ügyvédi díjakat is. :) sok siker... )
_Wasp_
és felesleges megoldása
t
_Wasp_
és felesleges megoldása
Ki tudja a választ?
Válóper előtt vagyok. Közös házunkat szeretnénk eladni. Első lépés:a benne lévő ingóságok megosztása, mert lakóhelyet, lakást váltok.Ha mi ügyvédi hitelesítéssel megegyezünk, egymással szemben további követelésünk nincs, a későbbi válóper módosíthat-e ezen? Második lépés: ingatlan eladása./lassabb folyamat/ Szintén megegyezhetünk-e arányaiban ebben is? /szintén ügyvédi hitelesítéssel?
Harmadik lépés: elválunk, és ezek után a bíróság csak hivatalosan elválaszt minket, hisz mi már egymással szemben minden anyagi kérdést megoldottunk! Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Köszönettel a választ!
Ki tudja a választ? Válóper el?tti els? lépés: Gyorsan megosztani az ingóságot, mert lakhelyet, munkát változtatok.Ügyvédi hitelesítéssel! Másod
Köszönöm Wasp, megteszem :*
Gingerke
igen, de nagyon meg kéne indokolni,
igen
de, ilyen egyszerű, ha nincs gyermek.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Tegnap írtam kérdést,nem fog megjelenni?
nem.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Sajnos elvesztt az éterben.
Kérdésem a következő:Hol lehetne igényelni gyerektartás megelőlegezést anyuka helyett?Nincs semmilye,albérletben lakik,nem dolgozik,9 éves gyermekét nálunk helyezte el a bíróság.Köszönöm a választ.
Hozzátenném még lassan egy éve van nálunk a gyermek,semmiféle hozzájáruása nincs anyukának,elvinni is csak egyszer vitte karácsonykor.
Hozzátenném még lassan egy éve van nálunk a gyermek,semmiféle hozzájáruása nincs anyukának,elvinni is csak egyszer vitte karácsonykor.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02