Egy füzetbe írja naponta a bevételét, vállalkozással kapcsolatos költségeit, havonta összesíti,azt el szokták fogadni?
Mindenképpen ügyvédet kell fogadjak a váláshoz, mert az már most látszik hogy nem lesz egyszerű, kérdés van-e esélyem tisztességes tartás díjat kapni, amiből, ha szerényebben is, de el tudom tartani a gyerekeket. Mi ilyenkor az ügyvédi tapasztalat, gyakorlat?
Üdv.
Gyermektartás emelés lehetséges?
- 1
- 2
Bizonyítani kell, hogy valójában többet keres. Például úgy, hogy bizonyítod, mennyit költ.
Bízz meg egy ügyvédet!
Üdvözlöm. Válással kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. Férjemmel a rendszeres félrelépései miatt megromlott a kapcsolatunk, kértem váljunk el, próbáljuk megbeszélni hogy fizetjük tovább a lakáshitelünket, mennyit fizetne a két kiskorú gyerek után. Közölte hogy Ő nem akar válni , ezért nem is fizetne gyerektartást csak majd a bíróság által %-ban meghatározott minimumot. Egyéni vállalkozó havi nettó 300ezret keres, de minimálbérre van bejelentve, tehát csak annak kérhetem a max 50%-át? Létezik hogy ilyen módon kibújhat a felelősség alól. Én Gyeden vagyok a kisebbik gyerekünkkel, a max. 40ezer ft-ból amit megítélne a bíróság, nem tudnám eltartani a gyerekeket, a hitelt fizetni még ha sikerülne is gyorsan munkába álljak. Kénytelen vagyok vele együtt élni és tűrni az agresszív viselkedését?! Mi a teendő?
Válaszát előre is köszönöm.
Nem abszolút kizáró ok az a két év. (Egyébként is csak akkor áll fenn, ha maga a válás volt közös megegyezéses.)
Szerintem az mindegy hogy a döntés közös vagy sem. Az a lényeg hogy a tárgyalás lezárásától 2 évig nem lehet módosítani. asszem....
Attól is függ hogy a gyerektarit egyezséggel kötöttétek vagy bírói ítélet döntött.
Mert ha egyezség akkor 2 évig nem kérheted a megváltoztatását.
Ha kifejezetten 10 ezret írtak neki elő, akkor az fix összeg. Minimumról akkor beszélhetnénk, ha pl. úgy szólna a verdikt: "a mindenkori jövedelem 20%-a, de legalább 10 ezer forint. A 20%-a még a minimálbérnek is több 10 ezernél.
(A közös tartozás rá eső részét nem a gyerektartásban kell rendezni, és a gyerektartás összegének meghatározásakor nem lényeges, hogy te mennyit keresel, és mit tiltanak belőle.)
Tisztelt kbs!Minimum lett meghetározva ami 10000-ft,ezt azért fogadtam el az elhelyezéstől függetlenül,mert azt ígérte,hogy az én nevemen lévő de közös hitel rá eső részét fizeti.Sajnos ez nem így van és nagyon rossz helyzetben vagyok ez miatt mivel tőlem már vonják ezt.Úgy gondolom hogy legalább a duplája kellene hiszen a fizetésem 33%-a minden hónapban le van vonva. Ő minimálbéren van.hozzáteszem neki van egy lánya akit ő nevel mire számíthatok?
szasza266
Elvileg lehetséges. De mit szeretnél megváltoztattatni? A százalékos mértéket vagy a minimumot? Esetleg fix összegben határozták meg a tartásdíjat?
Üdvözletem!
Tanácsot kérnék gyermektartásdíj emelés ügyében.Tavaly novemberben nálam lett a fiunk jogerősen elhelyezve és most szeretném a gyermektartásdíj emelését,mivel a gyerek anyja már dolgozik.Beadhatom most a keresetet,van ennek akadálya?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02