Tartásdij felemelése


derill # 2004.11.25. 12:39

Nos én a helyedben kifizetném a tartozást. ezen felül viszont semmit, csak a havi megállapitott tartásdijat, ha ez neki nem tetszik, forduljon birósághoz. Ha a biróság többet állapit meg, akkor nyilván azt kell fizetned.

Sajnos én sem hiszem el, hogy havi 50 ezret keresel, mint ahogy a biró szerintem a biró sem fogja. Az, hogy ennyivel vagy bejelentve, semmit nem jelent. Ha jól értettem ugyanis, külföldön éltél. Ez azt jelenti, hogy minimum nyelvtudásod van, tehát azzal már elég jól el lehet helyezkedni. A várható eredmény szerintem az, hogy marad a tartásdij összege kb. 20, de 60 semmiképp sem lesz.

Az, hogy az anya mennyit keres, egy dolog, neked is hozzá kell járulnod a gyerek tartásához valamennyivel. Ez a 20 reális ugy gondolom.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

RDani # 2004.11.24. 14:40

Sziasztok,
Szeretném a következő tartásdíj emelési kérelem várható kimeneteléről a véleményeteket.
1998 óta havi 20 000 fizetek a jelenleg 9 éves gyerekem részére, megegyezés alapján, ami egy csomag lette volna, de természetesen a volt nejem a megegyezés rá vonatkozó részeit nem tartotta be. Sem állásom, sem fix jövedelmem- a megtakarított pénzemen kívül -nem volt. Megelőlegeztem a gyerektartást biztosra véve, hogy találok olyan állást, amiből ezt fizetni semmi gond nem lesz. (külföldön éltünk, de egy napon a volt nejem hazaköltözött. A választásom, az volt,hogy vagy maradok kint és folytatom a munkám, de akkor gyakorlatilag le kell mondanom gyerekemről, vagy hazajövök, nyilván az utóbbit választottam viszont munkát nem találtam). Indok az emelésre az infláció, kiadások növekedése stb. ill. az, hogy semmi negatív változást életkörülményeimben nem tapasztalt. Bruttó havi 500 000 ft-ot keres (titkárnő egy külföldi cégnél), a szüleivel lakik egy kertes házban, két autójuk van plusz neki egy vállalati. (a fizetése 1998-ban bruttó 100 000 ft /hó, 2001 bruttó 270 000 ft /hó).
Most kb. 2 éve 50 000 ft-os minimál béren dogozom, mivel a szakterületemen nem találtam munkát (azt amit kint végeztem itt nincs). Barátnőmnél lakom így valahogy kijövök, illetve van tartozásom. Van egy lakásom, amit a nővéremmel közösen örököltünk -ő tartja fenn- valamint külföldön egy ház, aminek a fele papíron a volt nejemé. (nem volt még vagyonmegosztás, de ez egy külön téma). Jelenleg ki van adva, de ez csak a kiadásokat fedezi hitel stb.
A volt nejem kérése havi 60 000 ft. 2001-ben beadtam egy gyerektartás csökkentésére kérelmet, amit elutasítottak most kb. 100 000 gyerektartás hátralékom van várva a börtönbüntetést.