Ha most is ő neveli a gyereket huzamosabb ideje, akkor ez nem esélytelen.
Az általad fizetett kölcsön ráeső részét azért követelhetnéd tőle mondjuk.
Gyermekelhelyezés
Sziasztok!!
Az én történetem ott kezdődik hogy 2008 - ban született közös gyermekünk a mostanra már volt ferjemtol, a szülők segítségével (hitel) vettunk egy közös házat jelzem az én szüleim ssegitsegevel (anya) mi ugye elvaltunk és ő nem fizette a ra eső részt a szüleim felé, sajnos 3 szakmám van de havi 80 ezer forintból nem tudtam fizetni a 75 ezer forintos hitelt hogy meg magamat és a bíróság által nálam elhelyezett kisfiamat eltartsam. Angliába jöttem dolgozni hogy a hitelt szüleim felé ki tudjam fizetni mert a saját házuk a jelzálog, és a ex férjem neveli jelenleg a kisfiunkat eletarsa követeli a gyerektartast amit persze fizetek is mert a mi megalapodasunk úgy szólt hogy nem fizeti a gyerektartast ami 30 ezer forint amíg a kicsi nála van! Most közölték velem ha nem fizetek havonta akkor gyamhatosagra megy , nagyon kétségbe vagyok esve van ra esély hogy el tudja venni tőlem a kisfiamat?
Valaszotokat köszönöm!!!
Ha a gyámhatóság szerint sincs minden rendben, akkor azért van esély.
Tisztelt Fórumozók!
Abban kérnék segítséget, illetve tanácsot. Hogy a párommal 3 éve vagyunk együtt van egy 8 hónapos közös gyerekük, illetve a páromnak van még két gyereke. Az egyik 13 éves első házasságából született. A másik 6 éves és korábbi kapcsolatából van. Mindkét gyerek az édesanyánál van elhelyezve és a párom rendszeresen fizeti a gyerektartást.Mindét gyermek másik városban lakik. A gond a kisebbik gyerek elhelyezésével lenne. Jövőre kezdené az iskolát és a párom azt szeretné, ha ahol mi lakunk,(Esztergomban) ott járna iskolába. Ennek több oka is van. A kis gyereknek van egy másik fél testvére, aki az édesanya egy korábbi kapcsolatából van. Ő 10 éves és jelenleg abba a faluba jár iskolába, ahol laknak Únyon. Az iskola 4 osztályos, így neki jövőre úgy is iskolát kell váltania, de komoly magatartási és tanulási problémák vannak a gyerekkel. Az édesanya nem rég költözött Únyra. Előtte Táton lakott a párommal korábban közösen vásárolt házban, amit jelenleg albérletnek ad ki. Únyon az édesanya szülei laknak, akiknél a nagyobbik gyerek van, illetve most már a kisebbik is. És ők viszi iskolába, illetve óvodába a gyermekeket. A gyermekvédelmisek kérték az édesanyát, hogy oldja meg, hogy Únyon lakjon, hogy a nagyobbik gyerekkel többet foglalkozzon. Sajnos mindkét gyermeken látszik, hogy nem igazán vannak nevelve. A nagyobbik gyereket az iskolából ki akarják csapni. A párommal úgy véljük, hogy a gyerek fejlődésére ez negatív hatással van, és az ő iskolai előmenetelét komolyan hátráltatná a problémás nagy testvér, mivel nem jó példát mutatna neki a tanulásban. Próbálunk békés úton egyezkedni az édesanyával, hogy a gyerek elhelyezését változtassuk meg, de nem igazán hajlik rá. Valószínűsítve az anyagi érdekeket, mivel a gyerektartást, meg a családi pótlékot. Az lenne a kérésem, hogy mekkora esélyünk van arra, hogy a gyereket az édesapánál helyezzék el, ha perre visszük a dolgot. Tanácsukat és segítségüket előre is köszönöm.
A bíróságon lehet kérni, hogy nálad helyezzék el a gyermeket. Hogy milyen eséllyel, azt ebből a leírásból lehetetlen megmondani.
gyermekeim nevelő szülőnek vannak mert korábban bv intézetben voltam.most itthon vagyok 10 hónapja kb ideglenes elhelyezés alatt vannak húzzák halasszák a papírokat.A gyerekeimet befolyásolás alá akarják tenni,hogy hozzám nem jöhetnek de az anyukhoz igen.Be adtam egy kérelmet amikor szabadultam és arra kb 3 hona után míg az anya szabadulása után 10 napra meg csináltak a gyermek védelmi szolgalat az értekezletet ahol az anyának ítéltek ez mellet a gyerekeimet be befolyásoltak hogy ha nem mennek az anyukhoz akkor másik nevelő szülthöz kerülnek. azt a nevelő szülő is hallotta mi a teendő az emberi jogok Strasbourg gondolkoztam es a tv-n hogy hallgassak ki a gyerekeimet
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Volt páromnak és Nekem egy évvel ezelőtt született egy gyermekünk,akit a bíróság az exemnél helyezett el,de közös a szülői felügyeleti jog. Amikor én beleegyeztem a gyermek elhelyezésbe,akkor még úgy terveztük hogy a szüleimnél fogunk élni normális körülmények között. Azóta a viszonyunk teljesen megromlott és a volt párom hazaköltözött a szüleihez. Sajnos ott nagyon rossz anyagi és higiéniás körülmények vannak.Nem ápolják rendesen a gyereket,koszmós a fejbőre,a cumisüvegbe belepenészedett a gyümölcslé,koszos,kinőtt ruhába hordják a kicsit.A láthatást a párom az elköltözése óta megtagadta és csak rendőri beavatkozással láthattam 2 alkalommal pár percre. Tudomásomra jutott,hogy a volt párom már volt öngyilkos és emiatt feküdt intenzív osztályon,valamint pszichiátriai kezelés alatt is állt.Az édesanyja tavaly decemberben el szerette volna vetetni tőle a gyereket,mondván nem anyának való és jelenleg is orvosi segítségre szorulna.Én és a szüleim megfelelő anyagi körülményekkel rendelkezünk.Az lenne a kérdésem,hogy ezen információk tudatában Ön szerint van-e esélyem arra,hogy a bíróság nekem ítélje a gyermekemet, illetve ha kérjük az ideiglenes elhelyezését az első tárgyaláson mennyi esély van hogy ennek a tények tudatában belegyedezik a Bíró az ideiglenes elhelyezésbe?Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel.: P. Attila
Minimum a szakvéleményt látni kellene ehhez. Mindenesetre az állandóságot tényleg kiemelten (túl)értékeli a jelenlegi bírói (és szakértői) gyakorlat. Akkor érdemes fellebbezni, ha az anyukára kifejezetten terhelő a szakvélemény.
Tisztelt Fórumozók! Sürgős segítséget kérnék önöktől. Egy gyermek elhelyezési peren vagyok túl. A gyermeket az édesanyához ítélték, DE!!! A bíró nő, indoklásában elmondta, hogy minden téren én, az alperes vagyok alkalmasabb a gyermek nevelésére. Ami a hiba volt a történetben, hogy közben kapcsolatba kerültem egy hölgyel, akinek gyermekei is vannak és elköltöztem otthonról. Így is minden alkalommal mentem a kisfiamhoz hétvégente 330km-t, fizettem az addig megállapított gyerektartást. A bíró nő a gyermek lelki sérülése miatt, az hogy egy idegen környezetbe kerülne, végül is azért ítélte oda az anyának. Az anya nagyon problémás sok rendőrségi üggyel. Így hogy nála helyezték el a gyermeket, gyámsági védelem alá helyezték az anya miatt. Kérdezem, akkor mégis, nem lett volna nálam jobb helyen a gyermek? Az indoklásban ott van, hogy az alperes mindenben alkalmasabb a gyerek nevelésre, mint a felperes! A fellebbezést érdemes elkezdenem így? Vagy költözzek vissza a régi otthonomba, ha az volt a probléma? Kérem segítsenek. Tisztelettel: H. Richard
Mizog
Ha kéthetente van engedélyezve a kapcsolattartás azonban ezt az apa megtiltja (?), a gyámhatóság bizonyára már rég tett volna ellene. Az hogy egy "anya" éveken keresztül nem küzd a gyermekéért, elgondolkodtató...
Dehogy hozhatjátok. Akkor hozhatjátok, ha a bíróság így határoz, más kérdés, hogy ha egy 14 éves azt mondja, hogy jönni akar, akkor a bíróság nagyon jó eséllyel így határoz. De azért talán nem megy végig a büntetőeljárás ilyen tényállás mellett.
Monalisa!
Köszönöm a gyors választ.
Az orvosi és a pszichológiai vizsgálatot is kérték, de ez mind idő. Addig az apának oda kellene adni a gyereket az anyának mikor láthatás van. A hölgy mostani kapcsolata nem magyar, mi a garancia , hogy nem viszik ki az országból?! Az , hogy ki lesz a felelős ha eltűnik ismét a gyerek, nem segít az apa fájdalmán.
Addig míg nem születik ítélet nincs megoldás a helyzetre? Addig büntetik az apát ha nem adja oda?
Mivel az esélyekről nem írt, gondolom az anyának jók az esélyei. Egy 9 éves gyereket nem hallgat meg a bíróság, nem számít Ő hol szeretne élni?
A bíróság még mindig anyapárti pedig egyre több apuka neveli a gyerekét.
Még egyszer köszönöm a választ.
hoana
Kérni kell a bíróságot, hogy rendelje el az anya elme orvosszakértői vizsgálatát., az állapotáról, a gyógyszerszedésről stb. az ad majd hiteles választ.
A bíróság nem köteles magára nézve iránymutatóan elfogadni a peres fél által privátban készíttetett pszichológusi véleményt, ellenben kérheti a bíróságot, hogy hivatalból azt is végeztesse el - egy 9-10 éves gyermek már a valót mondja nem "mesét" állít.
Sajnos nem egy esetben előfordul hogy az egyik fél egy időre "eltűnik" a kapcsolattartáson nála lévő gyermekkel - pedig közölni kellene a gondozószűlővel hová is viszi őt -, alkalmasint vannak ám mások is "tudatbeszűkült" állapotban.
A gyámhatóságon a felelősség ha a gyermekkel történik valami amikor "kapcsolattartás" van, ne a joggal féltő apát izélgessék.
Tisztelt Hölgyem/ Úram!
A problémám a következő. Ismerősömnek (férfi) 4 éve megromlott az élettársával a kapcsolata, de a gyermek és a hölgy helyzetére tekintettel egy házban maradtak tovább.A bíróság a gyermeket neki ítélte meg mert a hölgy skizofrén. Idén a hölgynek új kapcsolata lett és elköltözött. A gyermeket látogathatta, de egy alkalommal elvitte, és az apa nem tudott a gyermekéről semmit 2 hétig. Sikerült felkutatnia és hazavitte a kisfiát, de az eset óta nem adja oda a gyermeket. Az anya láthatja mediátor jelenlétében. Most folyik a gyermekelhelyezési per. Kérdésem a következő. Milyen esélyei vannak az anyának, hogy elvegye a gyereket? A 4 évvel ezelőtti ítélet szerint az anyának joga van elvinni a gyereket ezért most az apát büntetik minden egyes alkalommal mikor nem adja oda. Az anya orvosi igazolást mutatott, hogy már nem kell gyógyszereket szednie, ez elég , hogy elvegye a gyereket? A kisfiú ( 9 éves) és az apukájával szeretne maradni. Pszichológiai szakvéleményt kért az apa, ahol a kisfiú mesélt azokról a napokról amit az anyukánál töltött. ( Én majdnem sírtam mikor olvastam.) A bíróság nem vette figyelembe. Mikor számít a gyermek véleménye? Az egész ügy nagyon bonyolult, de ezek lennének a fő kérdéseim. Köszönöm, hogy elolvasta és a válaszát is. Tisztelettel: hoana
Szeretnék tanácsot kérni(anya), válás előtt állok, kisfiam 17 hónapos, a férjem szeretné nevelni, és azt mondta jó esélye van rá, mert anyagilag jól áll. Én elköltöztem közös otthonunkból és magammal hoztam a kisfiút. Apa egyszer volt látogatáson, akkor is egy bevásárlóközpontban és eléggé molesztáló volt a viselkedése. Nem tudom mit tegyek mert nem akarok vele találkozni, a gyermeket odaadni nem akarom viszont a láthatástól meg nem szabad elzárkóznom. Mit tegyek? És egyáltalán van esély rá hogy egy ilyen kicsi gyermeket neki ítélik?
„Az után érdeklődnék, hogy a törvényes képviselőnek kell-e átadni a másik szülőnek a gyermeket a láthatásra, vagy ezt megteheti egy családtag, esetleg közeli ismerős is?”
Nem hiszem, hogy lenne jelentősége.
„A gyereket 4,5 éves korában "lepasszolta" egy új kapcsolat és új gyermek miatt. Ön szerint van esély rá, hogy megkapja?”
Nem sok.
Még az előzőhöz kérdezném: jelenleg az apa neveli a fiát (6 éves). Az anya nem kért láthatás szabályozást, mert jól működik. De most kérvényezni szeretné, hogy heti váltásban neveljék. A gyereket 4,5 éves korában "lepasszolta" egy új kapcsolat és új gyermek miatt. Ön szerint van esély rá, hogy megkapja?
Tisztelt jogi fórum!
Az után érdeklődnék, hogy a törvényes képviselőnek kell-e átadni a másik szülőnek a gyermeket a láthatásra, vagy ezt megteheti egy családtag, esetleg közeli ismerős is?
A választ előre is köszönöm!
"enadas"
Ahogy már írtam: a bíróságon a testvérük kérését maximálisan figyelembe fogják venni - természetesen ezzel együtt vizsgálni fogják mind a két szülő körülményeit, hogy tudnak-e a gyerekről gondoskodni.
Az édesanyja akármit is mond a bíróságon, azt neki bizonyítania kell majd ("apu veri").
Önök pedig (a két nagyobb testvér) nyilatkoznak arról, hogy segítenek az édesapjuknak anyagilag a testvérek ellátásában.
http://www.mediaciostanacsadas.com/
mother
Ha közös megegyezéses a válás akkor 2-3 tárgyalás és túl is vagytok az egészen, azonban én azt olvasom ki a soraidból, hogy nálatok van még mit egyeztetni azon a "közös megegyezésen", elsősorban is ami a gyermekekkel kapcsolatos, és annak több alpontja.
A lakáshasználat kérdése sem mellékes dolog.
Továbbá ahhoz, hogy valóban közös megegyezéses legyen a válás - tehát nem több a 2-3 tárgyalásnál -, tiszta képet kell letenni a vagyoni dolgokkal kapcsolatban is a bírói asztalra.
Hát még akkor ha hitel is tarkítja a képet...
- laikus hozzászóló
A felek bárhogy megegyezhetnek. Bíróság a válás kimondása előtt csak sürgős szükség esetén rendezi ezt, tehát ha a gyerek érdekeit veszélyezteti, hogy valamelyik szülő magánál tartja.
Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!
A kérdésem arra vonatkozik, hogy válás előtt a válás kimondásáig általánosságban mi szokott lenni az eljárás, kinél helyezik el általában a kiskorú gyermekeket? Ha teljesen alkalmas, akkor az anyánál? Mi a szokás a bírósági döntés meghozataláig a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban? Általában kéthetente hétvégenként láthatja a másik fél a gyerekeket?
Általában milyen hosszú egy válás, feltételezve a közös megeyezést?
Válaszukat előre is köszönöm!
Valószínűleg anyám már intézkedik és magának akarja majd húgomat, de Ő mindenképp apuval akar maradni! Remélem ez nagy szerepet fog játszani a döntésben, mert anyám már mindenféle rágalmazáson gondolkodik. Pl azt akarja terjeszteni, hogy apu veri.
"enadas"
Ezek szerint a szülők válni akarnak, ha jól értem.
Ki adja be a keresetet? Mert ha apuka, akkor a keresetbe írja bele, hogy kéri a gyerek nála történő elhelyezését és a tartásdíj megállapítását.
Ha anyuka adja be, ő is nyilván ezt fogja majd kérni.
Erről a bíróság fog majd dönteni, de úgy, h megvizsgálja a körülményeket, h a gyereknek mi lenne a jobb. Ennek során a húgotokat is meg fogja hallgatni, hiszen már 14 éves és ő elmondhatja, h mit szeretne, kinél szeretne élni és miért.
A bíróság vizsgálni fogja a jövedelmi viszonyokat is, hiszen egy gyereket el kell tudni tartani.
Apuka akkor majd mondja el a bíróság előtt, h miért kéri, h nála legyen elhelyezve a kislány. És egyúttal mondja el, h ti, a nagyobb testvérek is támogatni fogjátok őt anyagilag.
14 éves gyerek esetében igen nyomós indok kell, h a gyerek ne ott legyen elhelyezve, ahol ő szeretne élni.
http://www.mediaciostanacsadas.com/
Apu és a húgom maradna együtt. De apunak csak nyugdíja van, ami alig több, mint 50ezer, ezért esélyes, hogy anyu kapná meg a felügyeleti jogot. Ezt akarjuk megelőzni! Viszont aput támogatnánk, szóval anyagi gond nem lenne.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02