Ezt én nem értem. Ha sem testileg, sem lelkileg nincsenek biztonságban a gyerekek az apánál, miért hagytad ott őket nála? Óvodába, iskolába hordja őket, programokat csinál hétvégén. Mi a gond? Ez nem jogi kérdés, csak nem értem.
Gyermekelhelyezés
Ááá, valóban ! bocs !
élettársi kapcsolatot ír az elején
( itt inkább válóperről van szó)
„Az utolsó végzés a bíróságról azt tartalmazta, hogy a felperes, és az alperes között nincsen per! ” Szerintem inkább az volt ott, hogy nincs közvetítői eljárás folyamatban!
10 db felkiáltójel...
Ha folyamatban van a per, akkor majd a bíróság dönt! Környezettanulmány is lesz! Jó lenne, ha ügyvéddel járnál el! Ha nincs ügyvéded, akkor a területi megyei kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi osztályán érdeklődhetsz, hogy milyen feltételek mellett kaphatsz pártfogó ügyvédet! Nincs minden bíróság illetékességi területén pártfogó ügyvéd és van, hogy kirendelni sem lehet!
Hú-ha K.Ildikó82, alaposan keversz mindent. Jó lenne ha tájékozódnál egy kicsit, legyen némi fogalmad mi történik veled...
Közös tulajdon megszüntetése iránt pert indíthatsz és kérheted, hogy ő váltsa magához a te részedet, vagy a bíróság rendeljen el árverési értékesítést.
Egyébként a közös költség az kettőtök közös tartozása, mert te is tulajdonos vagy.
Tisztelt Forumozók!
2015 Juliusban elválltam.
2016 juliusában volt egy gyermekelhelyezési tárgyalásom.A kislányomat saját kérésére az édesapjához helyezte el a bíróság.Én sajnos anyagi körülményeim miatt nem tudtam válalni.Gyerektartást fizetek érte 15 ezer forintot.Kiderült hogy bántalmazta a gyereket és a Tegyesz átmeneti nevelésébe került.A gyermekelhelyezés során egyezség született hogy amig a kiskorút neveli ö lakhatja kizárolagosan a kettönk közös ingatlanját (ami 1/2-1/2 arányu tulajdon).
Mivel hogy a kislány a Tegyeszbe került igy az egyességet a volt férjem megszegte.
Mi a tehendöm hogy a közös ingatlant ne tudja tovább lakni vagyis a részem?Kifizetni nem tudom!Söt felhalmozza az ingatlanon az adosságot:pl közösköltség.
Hogy lehetne megállítani hogy ne gyártsa a lakáson az adósságot?Hogyan lehetne értékesíteni ezt az ingatlant?Kérem segítsenek:Köszönettel Bubo116
"Azt mondta a volt feleségem a gyereknek, ha az apját választja, hozzá többet nem mehet."
"idegileg teljesen tönkre teszi a kislányt"
Szakértői vélemény kell arra, hogy alkalmas-e a gyermek nevelésére!?
No meg ügyvédi is (nagyon) kellene!
Közös szülői felügyelet csak egyezséggel lehetséges, azt a bíróság ítélettel nem rendelheti el.
Egyébként meg rég meg kellett volna bíznod egy ügyvédet.
Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában.
10 év házasság után feleségem úgy döntött, hogy el akar válni. Este mire hazaértem 3 karton dobozba bepakolta a holmimat, és mehettem is... Ez 2 éve volt. Egy közös kislányunk van, és egy fiú, aki az előző házasságából született. Közösen építettük a házat, melybe 5 éve költöztünk be. A második tárgyaláson mondtam, hogy szeretnék 3 millió Ft-ot. Erre a válasz az volt, hogy akkor többet nem találkozhatok a gyerekemmel. A 2 év alatt a kislányom minden nap velem volt. Én fizettem neki az iskolai ebédet, mert az édesanyja nem főzött. Csak aludni járt haza. Most, holy benyújtottam a kérésem... nem láthatom.... Belepusztulunk! Azt mondta a volt feleségem a gyereknek, ha az apját választja, hozzá többet nem mehet. Folyamatosan lepasszolta a gyereket, az új párjaival utazgatott. Nekünk jó volt, mert együtt lehettünk. Mindkét gyereket itthon hagyta felügyelet nélkül.... Tisztelt Ügyvéd Úr! Mit tehetnék, hogy legalább a közös szülői felügyeletet megszerezhessem?! Hogy értessem meg vele, hogy kicsinálja a gyereket?! Én nem számítok, de idegileg teljesen tönkre teszi a kislányt. A fiúvál ugyanezt eljátszotta. ..Köszönöm előre is!
Beküldte amit irtam?
Pedig az iskolaválasztás kérdésében a vitát a gyámhatóság döntheti el. Esetleg még a bíróságtól lehet kérni, hogy a szülői felügyelet kérdésében ideiglenes intézkedésben döntsön, de azt a kérelmet nagyon meg kell indokolni, hogy esélyes legyen.
És akkor mit lehet tenni? Nézni ölbe tett kézzel, ahogy az egy éve működő kapcsolattartást, a megszokott környezetet az egyik fél önkényesen, bármilyen hivatalos dokumentum hiányában megváltoztatja? És akkor az a tárgyaláson nem lesz majd ráutaló magatartásként értékelendő, hogy hagytuk így ezt az egészet?
Neki mennyivel van több joga a gyerekekhez, mint annak, aki kénytelen eltűrni mindezt?
A gyámhivatalt megkérdeztem, semmit sem fog tenni. Ugyanúgy, mint a rendőrség sem tud.
Az meglehetősen hátrányba hozza magát a perben.
És mi van akkor, ha valaki még ebben a bírósági döntés előtti állapotban - lévén közös felügyelet van még - nem adja ki az eddig jól bevált gyakorlat szerint a másik szülő részére a gyereket?
Mi van akkor, ha a gyerek nem akar elköltözni?
Mit tehet az, aki el akarja vinni?
Szerintem a rendőrség nem intézkedik, a gyámhatóság szintén nem lép az ügyben, mert polgári peres eljárás van folyamatban...
Ha a szülők valamely közös döntést igényló kérdésben nem tudnak megegyezni, akkor a gyámhatóság dönt helyettük. Kérelemre.
És ha nem közös a döntés? Sem a lakhelyváltozás, sem ennek hozadéka? Mit tehetünk?
Az iskolaválasztás közös döntést igényel.
Üdvözlet Mindenkinek!
A következő ügyben szeretnék tanácsot, útmutatást kérni:
Párom közös akaratból tavaly elköltözött az exétől és gyermekeiktől, hátrahagyva nekik a házat, autót stb.. Hogy továbbra is egymás közelében legyenek, ő albérletbe költözött. Azóta is minden támogatást megad/megadunk nekik.
A gyerekeket jelenleg is heti rendszerességgel vannak nálunk, hétközben és hétvégéken egyaránt. Ez a rendszer az elmúlt egy évben nagyszerűen működött.
Az ex idén tavasszal beadta a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos keresetlevelet a bíróságra, ősszel lesz a tárgyalás. Vagyis még közös felügyelet van elviekben.
Sajnos most tudtuk meg, hogy a jövő héten elköltöznek albérletbe, elég messze. A gyerekek még az itteni iskolába vannak beíratva pl., de így másik suliba kell őket íratni.
Ilyenkor van valamilyen eszköz a kezünkben, vagy kénytelenek vagyunk megvárni a tárgyalást?
Hálásan köszönöm előre is a válaszokat!
Balsors, válaszoltam neked a másik fórumban, ahol feltetted a kérdést, nem tudom, mi értelme van azonos kédést feltenni több fórumban...
Az azért nem úgy megy. Védelembe vétel, aztán esetleg családba fogadás.
Az örökbefogadásra semmi esély a szülők beleegyezése nélkül.
Tisztelt ügyvéd urak!
Elméleti kérdésem lenne. Egy 14 éves lány az apai terror elől elmenekülne otthonról egy idegenhez, aki apjaként nevelné. Az illetőnek van érvényes örökbefogadási engedélye, letette a vizsgát stb.
Ha az apa a lányát rendőrséggel kerestetné, akkor a befogadóra, ez milyen jogi, büntetőjogi stb következménnyel járna? Volna-e esélye ezek után a lány örökbe fogadására, ha az apa alkalmatlansága bebizonyosodik?
Üdvözlettel: Arp Arp
Köszönöm szépen.
Bár reméltem valami bíztatóbb választ kapok... De azért tényleg köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02