Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Gyermekelhelyezés

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.02.04. 20:48

Szerintem ismeretlen helyen tartózkodó alperessel szemben is lehet pereskedni. Majd rendelnek neki ügygondnokot.

www.kbs-ugyved.hu

wrno #   2021.02.04. 19:55

Tisztelt Fórumozók!

Gyermekelhelyezési ügy miatt szeretnék segítséget kérni.
A gyerekem apja 4 éve Németországban él, Magyarországon már nincsen bejelentett lakcíme. A bíróság el is hajtott, hogy bejelentett lakcím hiányában nem tudnak mit csinálni mert hivatalos levelet kell küldjenek.
Próbáltam apukával beszélni, hogy legyen kedves a kinti lakcímét megadni. De teljesen elhatárolódik ettől. Nem adja adja meg, igazából ignorálja is ha írok neki. Őt az egész egyáltalán nem érdekli, a gyermekkel nem tartja a kapcsolatot.
Pár ügyvéddel beszéltem, volt aki nem is tudott segíteni volt aki igen, viszont jelenleg nem állok úgy anyagilag, hogy több száz ezret erre ki tudjak adni.
Ebben az esetben mit lehetne tenni?
Köszönöm szépen a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.01.20. 16:39

Ahogy céloztam is rá: a jövendölésben nem vagyok jó...

Bízzon meg egy ügyvédet az úr.

www.kbs-ugyved.hu

Nyúlfej # e-mail 2021.01.20. 14:30

Javítva, mert félreérthető: A keresztgyerekeim szülei érintettek a dologban. Én csak a gyerekek miatt aggódom. :(

Nyúlfej # e-mail 2021.01.20. 14:28

Szerencsére nem én válok, a keresztgyerekeim az érintettek. Azt sejtettük, hogy ebben az esetben mindenképp az egyik szülő kapja meg a felügyeleti jogot.Itt apa ha megkapná ugyanúgy engedné a gyerekeket fele időben anyához, anya viszont nem.Persze ezt vagy elhiszik vagy nem.Arra lettem volna csak kíváncsi, hogyha anya elég meggyőző, akkor valóban ebből a megszokott rendből amihez a gyerekek is ragaszkodnak vissza lehet lépni egy ilyen elavult, régi láthatási formára amit anya kér?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.01.20. 12:24

Megjegyzem, a perben közös szülői felügyeletet ne kérj. Mert hiába kérnéd.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.01.20. 12:23

És ilyenkor van szervizben a kristálygömböm...

www.kbs-ugyved.hu

alfateam # e-mail 2021.01.20. 11:54
Nyúlfej # e-mail 2021.01.20. 11:32

Tisztelt fórum tagok!

Olyan kérdésem lenne, hogy mi a tapasztalat az elmúlt évek gyermekelhelyezési perekkel kapcsolatban?Abban az esetben, ha a szülők szétköltözése napjától (2 év) a gyermekek (10év körüliek)fele-fele időben élnek az apával és anyával életvitelszerűen egy városban.Anya költözött el az otthonukból, anyagiak lerendezve egymás között.A gyerek szeretik és ragaszkodnak mindkét szülőhöz,az elmúlt években apa látta el jobban a gyerekeket mert anya önmegvalósított.Gyerekek abban a hitben vannak, hogy minden marad így a válás után is de anya mindenki számára megdöbbentő módon úgy döntött neki kellenek a gyerekek és kéthetente láthassa az apa csak őket.Hirtelen elméletben önző, nemtörődöm embert faragott apából, aki csak áll értetlenül a helyzet előtt.Minden logika azt mondatja, hogy ebből a helyzetből egyetlen bíró sem fog úgy dönteni, hogy ezentúl a heti 4 nap helyet visszalépjenek 2 hetente láthatásba, hisz ez nem a gyerekek érdekét szolgálja, hanem az anyáét aki így szeretne több pénzt kapni apától.Mi a tapasztalat hasonló esetekben, milyen láthatási rendekkel találkoztatok? Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.09.27. 17:10

Nekünk, ügyvédeknek a etikai szabályzat tiltja, hogy olyan ügyfélnek, akinek megbízott ügyvédje van, a konkrét ügyben tanácsot adjunk.
Már csak azért is, mert az ilyesmi sérti minden valamirevaló ügyvéd érzékenységét. Én például azonnal fel szoktam mondani miatta a megbízást.

(Te nem tudod, milyen az, mikor arrogáns vagyok.)

www.kbs-ugyved.hu

Antares # e-mail 2020.09.27. 14:34

Ennél kevésbé arrogáns választ vártam volna, kedves Sándor.

Nyilván ismeri a mondást, hogy több szem többet lát. Megkérdeztem az én ügyvédemet is, megkérdezek mást is. Szerintem ez teljesen természetes.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.09.27. 13:55

Akkor őt kérdezd, és ne a háta mögött tájékozódj internetes fórumokon.

www.kbs-ugyved.hu

Antares # e-mail 2020.09.27. 13:30

Miért ne bíznék? A másik fél tisztességében nem bízom, aki egyébként az exploráció során ügyvédemet is szidta.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.09.27. 10:19

Nem bízol az ügyvédedben?

www.kbs-ugyved.hu

Antares # e-mail 2020.09.26. 14:19

Üdvözlet mindenknek!

Szülői felügyeleti jogi perben állok, mint külön élő szülő.

Nemrég született igazságügyi pszichológusi és elmeszakértői vélemény, amely szerint én átlagosan alkalmas vagyok a gyermekem nevelésére, a gondozó szülő ellenben kevert típusú személyiségzavara miatt alkalmatlan, és gyakorlatilag csak a gyermek fizikai ellátását képes megfelelően biztosítani. A gondozó szülőre nézve lesújtó szakvéleményt egyébként a peres iratok (családsegítői beszámolók a gondozó szülő együttmőködésre való képtelenségéről, kapcsolattartás huzamos, évek óta tartó akadályozása, a gondozó szülő teátrális tárgyalótermi viselkedése, a vizsgálat háromszori indokolatlan megtagadása) mind alátámasztják.

Természetesen ők most arra játszanak, hogy a szakértői véleményt megfúrják, ezért megnézették egy általuk választott szakértővel, aki azt mondta, hogy szakmai hiányosságok találhatók a szakvéleményben.

Ugyanakkor a bíróság által elrendelt szakértő az egyik legjobbnak számít az országban saját korábbi és jelenlegi ügyvédem szerint is, illetve maga a bíró is a szakértő kirendelésekor ugyanilyen véleménnyel volt róla.

Hozzátenném, hogy a személyiségzavart nem is a pszichológus, hanem az elmeszakértő állapította meg, aki ellen viszont nem emeltek kizárási kifogást.

Mennyire gyakori, hogy a szakvélemény elkészülte után a bíróság helyt adjon a kizárásnak, illetve milyen súlyú szakmai kifogások azok, amelyek alapján ezt meg lehet tenni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.09.25. 13:20

Ugyan. Már mondták: „családjogi ügyekben az ügyvédek ásítozni szoktak.

www.kbs-ugyved.hu

Vyktor #   2020.09.25. 11:28

Köszönöm a választ!
Nagyon kacifántos a történet. Nem akarok regényt írni.

rigoz # e-mail 2020.09.24. 16:11

Az egyezséget jóváhagyó végzés és az ítélet ellen lehet fellebbezni. Ha valamely fél fellebbezéssel él, akkor a fellebbezés elbírálásával emelkedik jogerőre a támadott határozat, akkor, ha azt a másodfokú bíróság helybenhagyja vagy megváltoztatja. És bizony, az lehet fél év is akár!

Viszont a bíróság vagy ítéletet vagy egyezséget jóváhagyó végzést hozhat csak ugyanazon (rész)kérdésben.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.09.23. 18:22

??
Ne jogászkodj! Érthető, egyszerű köznyelven add elő a problémádat! (A vége már egész biztat volt, csak ne beszélj magadról E/3-ban, és írd le világosan, hogy mit is szeretnél.)

www.kbs-ugyved.hu

Vyktor #   2020.09.23. 16:36

A bíróság hozhat úgy ítéletet gyermekelhelyezés ügyben egyezség nyomán úgy, hogy csak fél év múlva emelkedik jogerőre?

Válás után 6 évvel az anyukától az apukához kerültek a gyerekek (nem tudta a lakhatásukat megoldani), de 2 év eltelte után most vissza akarja perelni. Az apa belemenne, de fél, hogy pár hónap és újra nála kötnek ki a gyerekek. (felsősök)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.04.13. 14:39
alfateam # e-mail 2020.04.13. 14:22

Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni,
Azért erre ne nagyon számíts, családjogi ügyekben az ügyvédek ásítozni szoktak.

Vyktor #   2020.04.13. 14:16

Lehet, hogy megesz reggelire, de ha nagyon felkészülök a várható "támadásokkal" szemben, akkor csak vacsorára tud megenni. :)
Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni, mivel az ügyfele megfeledkezett elmondani neki. :)

gerbera317 # e-mail 2020.04.12. 10:21

Mondjuk azt, hogy az ellenfél ügyvédje lazán megeszi tízóraira.

drbjozsef #   2020.04.12. 10:18

Vyktor,

Tanúkat polgári ügyben a felek indítványára idéznek.

Nem értek hozzá, de írásbeli tanúvallomásra leginkább büntetőperekben van lehetőség. Polgári perben azt hiszem nem.

Eléggé. A válás-vagyonmegosztás-gyermekelhelyezés pont az a terület, ahol egy jó családjogi szakértő sokat számít. Amatőrként bukni fogod. Nem ismered az eljárást, nem ismered a szabályokat, nem ismered a határidőket, a lehetőségeket, kötelezettségeket. Csak pórul járhatsz (kivéve, ha a másik fél még okosabb akar lenni, és ő sem bíz meg ügyvédet).

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.