Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Gyermekelhelyezés

drbjozsef #   2020.03.26. 11:56

Horvath8900,

Ez nem jósda. Ilyen kérdésre legfeljebb is csak annyit lehet mondani, hogy HA a te előadásod jobban megfelel majd a valóságnak, mint az ellenérdekű félé, AKKOR _valamivel_ több esélyed lehet a felügyeleti jog megtartására, minthogy visszakapja az anyuka.

De ebben majd egy bíró dönt.

Biztos csak a halál.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

ObudaFan # e-mail 2020.03.26. 09:05

Ezek a kérdések nem megválaszolhatóak egy fórumon keresztül, hiszen saját magát sem, és a vele haragos viszonyban lévő volt párját sem feltétlenül reálisan értékeli az ember. Lesz majd szakvélemény, azt veszi figyelembe a bíróság.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Horvath8900 # e-mail 2020.03.24. 20:18

Normális eletvitelt élek dolgozok! Nem vagyok alkoholista sem kábítószeres! Teljes mértékben meg vetem az ilyen embereket akik ezekel a tudatmodosito szerekkel élik a mindenapjukat. Lehetséges hogy az anyukának itelhetik a felügyeleti jogot? Ezek a problémai az anyukának az alkohol és a drog vmint a gyógyszer probléma a gyámhatóság jegyzőkönyvben szerepeltek is amit az első meghallgatáson gyamhatosagi meghallgatáson nem is tagadott.. De a második meghallgatáson a kislány védelembe vetelin már úgy állított hogy nem érzi magát függonek és egyik napról a másikra le tudta tenni amit persze én ketlek.. Van az anyukának egy alkoholista édesapja akivel együtt él egy lakásban állandó problémák mellett éjszakai kiabalasok ittas állapotban el zavarja a lányát. Kérdés az lenne ismét ilyen eletvitel mellett amiben élt a kislányom a bíróság a felügyeleti jogot neki adhassa? hiszen veszélyben volt a gyermekem!

ObudaFan # e-mail 2020.03.24. 17:40

Ennek a megválaszolásához azért a te körülményeidet is alaposan ismerni kellene. Mindenesetre ha jelenleg nálad van a gyermek, már ezzel előnyben vagy.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Horvath8900 # e-mail 2020.03.24. 12:17

Ismét én vagyok egy két dolog le maradt az előző mondatai közül. Azt el felejtettem hozzá tenni hogy a kislánynak eltort a combcsontja 1eves korában és volt 1.5 éves korában amikor egy mosó kapszulát evett. Agyamhatosag jegyzőkönyvben novemberben ami készült.. Leirjak hogy üres rivotrilos dolgozok hevertek a földön az édesanya lakásában ahol a gyermeket meg akkor ő nevelte és a kislány nem áram alatt lévő hoszzabitot rágott. És még volt egy szeptemberi védőoltás elmulasztása amit decemberben a kislány hozzám helyezése után kapott meg! Mire számíthatók a bíróságon?

Horvath8900 # e-mail 2020.03.24. 12:07

Üdvözlet mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni egy igen nehéz dologban! Van egy kislányom aki 2eves olyan dolog történt hogy az édesanyukaja a kislánynak kabitoszerezett vagy éppen meg csinálja nem tudom.. Novemberben megkeresett a gyamhivatal kirendelt kolega nője és el mondta hogy a kislanyom veszélyben van amit én nem tudtam kívülről nem így láttam volna ezta dolgot. Ahol szembesitettek olyan rendőri intezkedessel amiben az édesanya a kislánynak alhoholos állapotban éjjel vitte a kislányt.. Télen egy felső volt rajta semmi más. A rendőrök igazoltak eloszor el vitték egy férfi lakására a rendőrök azt kérte tőlük de aztán csak az utcára került a kislánnyal. De utánna már a rendőrök még is szondaztattak ami pozitív értéket mutatott. Több bejelentés is volt az edesanyuka ellen miszerint nem alkalmas a kislány nevelésére. Volt egy bolti lopás is elméletileg. A gyámhatóságon közös felügyeleti jogot állapítottak meg és a kislányt hozzám helyezték el. Ma lett volna a tárgyalás de a vírus miatt el napoltak. Az edesanyuka azóta meg házasodott és elméletileg tanul. Mire számíthatok a bíróságon? Nálam maradhat e a kislányom?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.16. 00:36

Azért egy rendbírság befigyel, ha nem kérdezett, amikor kérdezhetett volna, és utólag áll elő.

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2020.03.15. 21:46

Miért ne lenne? Már ha tényleg relevánsak a kérdések a per szempontjából.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Béla1973 # e-mail 2020.03.02. 16:52

Kedves Jogtudósok!
Alperes személyes meghallgatása volt a múlt héten SZFJ perben.

Alperes meghallgatása befejeződött.
Perfelvétel a következő tárgyaláson zárul.

Sajnos a legfontosabb kérdések nem kerültek megkérdezésre, de nagyon fontosak lennének.

Van-e lehetőség erre valahogy pótlást kérni vagy bárhogy megkérdezni? Tehát fel lehet-e ezeket a kérdéseket még tenni?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.01. 18:06

Ezt szerintem ne publicban kérdezd.

www.kbs-ugyved.hu

attila.petro69@gmail.com # e-mail 2020.03.01. 16:35

Üdvözlet ismét mindenkinek!
Megint én... Feleségemmel megállapodtunk, hogy közös megegyezéssel fogunk elválni, közös felügyelet lesz a gyerekek fölött és váltott elhelyezés, egyik héten itt, a másik héten az anyjuknál. Aztán elment az ügyvédjéhez, hogy beadja a válópert és onnan már úgy jött haza, hogy a gyerekek nála maradnak, a felületet joga az övé és majd elvihetem őket 2 hetente hétvége. És ha ez nekem nem tetszik, akkor ő azonnal elköltözik és viszi a kicsiket magával.
A kérdésem az lenne hogy tényleg elviheti-e magával bármikor a gyerekeket egy másik helyre? Most közös albérletben lakunk, mindkettőnknek van bejelentett lakcíme, de nem ez. A gyerekek az anyjuk lakcímére vannak bejelentve. Tehát elviheti őket egy harmadik helyre, csakazért mert az ő lakcímére vannak bejelentve? Nem kell ehhez valami bírói végzés vagy hasonló? És ha ez megtörténik, akkor én vissza hozathatom-e a gyerekeket akár rendőrségi úton is?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.26. 16:36

Attila.petro.69, a bíróság megengedi - de csak egyezséggel lehet.

www.kbs-ugyved.hu

Tallér # e-mail 2020.02.26. 15:15

Tisztelt Fórumozók!
Az lenne a kérdésem hogy mit vizsgálnak gyámhatóságilag ahhoz hogy az édesanya a nevelőszülőktől visszakaphassa a gyermekeit? Továbbá számít-e az hogy most saját lakás,albérlet stb.?
Van aki azt mondja elvárás a saját lakás,ezt én logikusan körbenézve hülyeségnek tartom.

attila.petro69@gmail.com # e-mail 2020.02.26. 10:53

Tisztelt Hölgyek és Úrak!

Feleségemmel 8 éve élünk együtt, de csak 2 éve vagyunk házasok. A kapcsolatunk mostanra annyira megromlott, hogy a válás mellett döntöttünk. 2 kiskorú gyermekünk van, egy 7 éves és egy 22 hónapos. A kicsivel én vagyok otthon GYED-en.
A kérdésem a következő:
Van-e olyan lehetőség, hogy a közös megegyezéssel és közös szülői felügyelettel történő válás esetén, a kicsik egyik héten velem, a másik héten az anyjuknál lakjanak. Vagy a bíróság ezt nem engedi meg és mindenképpen az egyik szülőnél helyezi el őket, a másik pedig csak 2 hetente viheti el (meg persze a szünetekben) magához?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.25. 16:58

Bíróság nem ítél meg közös szülői felügyeletet.

www.kbs-ugyved.hu

Bandi73 # e-mail 2020.02.25. 15:23

Tisztelt Szakértők!

Élettársammal különváltunk, jelenleg még együtt lakunk, és van egy közös 6 éves kisfiunk.
Élettársammal nagyon megromlott a viszonyunk az elmúlt 1 évben, részben azért mert ismeretségünk kezdete óta, 9 éve nem dolgozik, legfeljebb 3 hónapot volt próbaidős munkahelyén. Minden költségünket, lakbért, rezsit, az ő TBjét, a KATÁjának költségeit is én fizettem.
Mivel albérletben lakunk, és a főbérlő nem akarja neki kiadni a lakást, ezért én maradnék abban. Most kitalálta, hogy nem is keres Budapesten munkát, hanem inkább nagyon messze, vidékre költözik az anyjához. Így nem is hajlandó a váltott láthatásban megegyezni, azt akarja, hogy nála legyen a gyerek.
Férfiként van-e esélyem a váltott láthatás kiharcolásában?

sunshine25 # e-mail 2020.02.25. 15:04

Van ügyvédem,aki azt mondja hogy fotózzon csak ,nem a nagylány elhelyezése a téma. A rendetlenség kinek mit jelent stb. Két körömlakk az asztalon,vagy tele kukás kosár,de volt már hogy eyem boritotta a szoba közepére. De rendet is rakhatna ha már fotózza,ezt mondta az ügyvédem.Bemutatja a képeket a bíróság meg majd "lesöpri",szerinte ez a bíróság számára érdektelen. Nem szeretném elveszteni a kisfiam,rettegek. De több szem többet lát alapon mertem itt kérdezni.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.24. 18:24

Neked nincs ügyvéded?

www.kbs-ugyved.hu

sunshine25 # e-mail 2020.02.24. 18:04

Tisztelt Szakértők,Ügyvéd Urak,
Szeretnék az alábbi kérdésemre választ kapni,lehet nevettség tárgyává válok. Élettársammal felperesként gyermekelhelyzési perben állok,még nem kaptunk időpontot az első tárgyalásra. Mindketten szeretnénk a 8 éves gyermek felügyeleti jogát,tudomásomra jutott,hogy Ő reggelente 15 éves nagylányom szobáját fotózza,hogy rendetlenség van a szobájába,ez lenne ellenem az adu ász a kezében.Mondhatom a kinyomtatott képekre,hogy Ö szórja szét a kislány dolgait,ruháit stb majd késziti el a képeket a rendetlenségről. Nagylányom elözö házasságombam született. Mekkora horderejű dolog lehetnek ezek a fotok a gyerek elhelyezésben? El tudja perelni tőlem a fiamat azért mert a nagylány szobájáról ilyen fotókat mutat be a tárgyaláson? Büntetöügyek,kiskorú veszélyeztetése,könnyű testi sértés,gyámhivatali védelembe vételen már túl vagyunk. Mindegy milyen rendet rak a kislány délutánra nem abban az állapotba van a szobája? Kulcsra zárta iskolába elment,betörte az ajtaját. A fürdöjében is szétdobálja a dolgait,majd az állitja a kislány hagyjanigy. Lefotózta,kinyomtatta,ügyvédjével együtt ezt fogja lobogtatni a bíróságon.Felhozható ez ellenem,hogy alkalmatlan lennék a gyereknevelésre? Köszönöm ha válaszolnak.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.06. 18:40

nem volt még ilyen ügye
?????

Egy büntetős védőügyvédet bíztatok meg?!
Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy mire valaki ügyvéd lesz, még nem találkozott gyerekelhelyezési üggyel. Hiszen az ilyenre töbnyire ásítunk.

www.kbs-ugyved.hu

Mercedes07 # e-mail 2020.01.06. 15:44

Köszönöm a válaszát,természetesen kérdezem az ügyvédet is de nem volt még ilyen ügye nem tud mindenre válaszolni és főleg arra vagyok kíváncsi hogy másoknál hasonló helyzetben mi történt.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.05. 19:54

Az ügyvédeteket kellene kérdezned.

www.kbs-ugyved.hu

Mercedes07 # e-mail 2020.01.05. 17:25

Jó napot kívánok tanácsot szeretnék kérni!

Gyermekelhelyezési perben vagyunk az unokám miatt én az apuka édesanya vagyok. 6 éves a kisfiú és nálunk van másfél éve. Mi kértük a gyermekelhelyezést amit elsőfokún az anyuka kapott meg.Ő az ítélet hirdetésre sem jött el.Második babája van és akit ő nevel egy sokadik partnerével közösen Angliában.Anyagilag mi sokkal jobban állunk ő segélyekből él amit a gyerekek miatt kap.Nagyon hosszú lenne mindent részletezni elég bonyolult történet ,inkább csak kérdeznék.
A másodfokú eljárásról szeretnék érdeklődni.
A kérdésem az hogy kb mennyi idő múlva lesz a a másodfok?
Milyen tárgyalásra lehet számítani mi fog ott történni lehet e tanú meghallgatását kérni még stb.
A másodfokot el lehet halasztani? Ez nekünk kedvezne..
Olyant is halottam hogy a másodfok nem változtatja meg az elsőfokú ítéletet?
Ha nem érthető a történet szívesen válaszolok kérdésekre.

drbjozsef #   2019.12.20. 20:59

Van ilyen?
Látod.

Megteheti?
Miért ne tehetné? Felajánlott tartásdíjat az elköltözésért, te nem fogadtad el, ezért más megoldást keres.

A bíróságon ez nem átlátszó, hogy eddig nem kellett a gyerek, most pedig már igen?
Miért lenne átlátszó? Nem ablaküveg ez. Ha nem tévedek, te is "irányt váltottál", mert azelőtt nem kérted a lakást, most meg kéred. Ez egy szabad ország. Mindenki azt kér, amit akar.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.12.20. 19:16

Van ügyvéded. Kérdezd őt!

www.kbs-ugyved.hu