Lakcím fiktiválás


drbjozsef # 2022.06.01. 16:14

Kato,

Nem, nincsen.
Egyrészt a lakcím nem keletkeztet semmiféle jogot az ingatlanra. Semmilyet.
Másrészt ha nem oda szól a lakcíme, attól még ugyanúgy nem könnyű kirakni, pont annyira, mintha odaszólna a címe.
Harmadrészt, ha a gyerek a valóságban ott lakik, akkor nem is fiktiváltathatja a lakcímét, nem is fogja a hivatal fiktiválni.

Ez nem jó út.

Minden bizonnyal a lakáskiűrítési per lesz a kilakoltatás menete. Már feltéve, ha nincs valami joga az exnek és a gyereknek hogy ott lakjon, mondjuk egy váláskori lakáshasználati jog például. De előbb írásban, tértis levélben, határidővel, szólítsa fel őket az ingatlan elhagyására, illetve időpont egyeztetésre, hogy mint hivatalos bérlő bejuthasson ő és a szükséges szakember a javításokhoz is a lakásba.

Majordomus # 2022.06.01. 18:10

Ebben az esetben csak a Honvédség indithatja meg a lakáskiüritési pert mint tulajdonos.
Igaz a bérlőnek van kizárólagos lakáshasználati joga.

Van megállapodás a lakásról a párod és az exe között?

Kato # 2022.06.23. 10:15
Sziasztok! Többször adtatok már tanácsot, hátha. A helyzet a következő. A párom válása már tankönyvi eset lesz. Tényfeltáró válóper. Asszony is és a párom is egyöntetűen elmondja 15 éve megromlott a kapcsolatuk, 7 éve nincs szex, 14 hónapja a párom a visszaköltözés jogának fenntartásával eljött az ő kizárólagos jogán lakott szolgálati lakásából. Azóta kéthetente jár vissza ellenőrizni, mivel a honvédségi lakás, előírták neki. Első tárgyalás "anya az alperes" 45 percig szídja az kurvázó, alkoholista mocsok embert aztán 1 percben közli DE Ő MEG TUDJA MENTENI A HÁZASSÁGOT ez január 21. Felperes a párom közli válni akar . Bíró kiír egy következő tárgyalást május 17-re. Alperes újra előadja szar senki az ember de megbocsájt neki! A nőnek kizárólagos 1/1 tulajdonhányadú, lakható ingatlana van, berendezve stb. Távmunkában dolgozik. Egy velük élő nagykorú gyerek van, aki a napokban kapott diplomát, zenetanár. Bíró újabb tárgyalást ír ki szeptember 13-ra. Vigyen tanút a párom, hogy nem lehet megmenteni a házasságukat. Az alperes pedig arra, hogy meg tudja menteni!! Elmebaj!!! Párom felszólítja a nagykorú gyermeket a lakás elhagyására, mivel további tartásra már nem jogosult. Egyébként a gyermek legkedvesebb megszólítása apa felé sms-ben, email-ban "csicska g---
  • i" , "nyomorult f......" senki JÁnos" és ez kb 5-7 éve megy ebben a formában, tehát nem a válás miatt. A gyerek saját bevallása szerint, tanúk és hangfelvételekkel is bizonyíthatóan ahol elmondja "g.....i alkoholista vagyok b...g 16 éves korom óta" alkoholista és egyéb szer használó is.
Ügyvédünk soron kívüli tárgyalást kér, mert utolsó két lakásban tartózkodása alkalmával a gyerek neki ment. A lakás komolyabb felújításra szorulna stb Közben alperes ideiglenes lakásmegosztást kér, amit 2 (!!!!!!) nap alatt meg is ítél a bíró anélkül, hogy megvárta volna a választ az ügyvédünktől és azt írja, " a határozat a jogerőre emelkedés előtt végrehajtható" Közben a lakást a párom megvette. Na ilyenkor mi van? Az, hogy asszony maradhat amíg nincs szeptemberben ítélet, ha lesz egyáltalán ok. De a gyereke meddig csinálhatja ezt?
Majordomus # 2022.06.23. 20:38

Szerintem válts ügyvédet,aki agresszivabb stilust képvisel.
Inditsatok lakáskiüritési pert a fiu ellen.
Semmi joga ott tartózkodni.