Természetesen pontos véleményformáláshoz az iratokat és az ügyet is pontosan kellene ismerni, de még mindig azt gondolom, hogy igen. Amit most idéztél, arról már én is kértem régebben itt magyarázatot, mert ugyan én jól értettem, a gyámhivatal, ahol ügyintézünk, nem. Idézem neked, mert azóta már biztosan tudom, hogy jó a magyarázat:
„Az a rendelkezés, hogy az időszakos kapcsolattartás alatt a folyamatos szünetel, csupán annyit jelent, hogy pl. ha a jogosult szülőnek a nyári szünetből egy teljes hónap jár, és ebbe beleesik két „rendes“ hétvége (folyamatos) kapcsolattartás is, annak a pótlását nem lehet kérni, ilyenkor elsőbbséget élvez az ún. időszakos kapcsolattartás.
Ez a rendelkezés azért került bele a jogszabályba, mert voltak ugyanis olyan jogosult szülők, akik úgy értelmezték, hogy amikor időszakos hosszú kapcsolattartáson volt náluk a gyermek, akkor a közbeeső két folyamatos hétvégi kapcsolattartás úgymond „elmaradt“, és ennek pótlását kérték. Tehát ha egybeesik az időszakos és a folyamatos kapcsolattartás, akkor egybeesik és kész.”
Amire én hivatkoztam a 2007-es változás nyomán, az nem erről a folyamatosról szól, hanem arról, ami nem esik egybe az időszakos kapcsolattartással, de a gyerek szünidejében van. Akkor, amikor – 2007.01.01-től – a gondozó szülő huzamosan gyerekkel tölthető időszakát sem lehet a kéthetenkénti megszakítással megzavarni. Ezt viszont csak az tudja érvényesíteni, akinek a határozatában szerepel. (Ne kérdezd miért, mert nekem sem logikus, viszont ma egy nagyon jó gyámhivatali vezetővel voltak óráim, és ezt a problémát vele oldattam meg.)