gyerekelhelyezés

kissember # 2005.08.09. 15:22

Derill nem Õ képvisel, csak a társasági szerződésemet írta. a másik dologgal kapcsolatban én is attól a dologtól félek hogy nem a jogról és az alkalmasságtól függ ez, hanem éppen a bírótól, melyik lábbal kell felt, ki a szimpatikus stb. aztán majd kitalál valami indokot miért úgy döntött..
Zoltán György véleményeddel kapcsolatban annyit, hogy a mi esetünk nagyon hasonlít egymáshoz, ott az anya az anyós és az anya testvére is pszich. beteg, kezelésre szorulnak stb, mintegy öröklődve vagy belenevelve. az én feleségem is az anyósnál húzta meg magát és én is azt állítom hogy egyedül a feleség nem képes nevelni a gyereket. Azt állították, "majd neveljük mi hárman"... nincs több kérdésem, de ebbe bele kellene nyugodnom?

Zoltán György # 2005.08.09. 13:51

Kedves Kisember!

A bírónő által elrendelt szakértői vizsgálaton kiderült és az anya el is ismerte, hogy nagymértékben alkalmatlan a gyermekeink nevelésére.
Emelett nincs önálló otthona, az anyjánál húzta meg magát.
az anyja sem képes a gyermekeim felnevelésére.
Együttesen azonban képesek ELLÁTNI!!!

Persze náluk helyezték el őket...

Van még kérdésed?!?!?

derill # 2005.08.09. 10:15

Ezzel az ügyvéddel nem értek egyet. Lehet, hogy az ő munkája annyit ér, én viszont láttam jópár olyan ügyet, amit ha takaritónő képviselt volna, esélye sem lett volna. Remélem nem ő képvisel.

A többivel egyetértek, számit a szokásjog, és ha a biró olyan beállítottságu, hogy szerinte a gyereknek a nőnél a helye, akkor esélyed nincs. Mindig azt mondom, hogy a gyermekelhelyezési ügyeket ugy kellene elbirálni, hogy megfogni az iratokat, törölni a neveket és nemre való utalásokat, és ugy elbirálni. Érdekes itéletek születnének.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kissember # 2005.08.08. 22:47

Derill erre szép lassan és ráébredve hogy nem kell hinni mindenki ígéretének és jóindulatának és látszólag tenni akarásának, érvényesül a régi mondás: segíts magadon az Isten is megsegít:) Az első meglepetés akkor ért amikor az ügyvédem azt mondta, ha nem kérek gyerektartást, a bíróság azt fogja hinni, annyi pénzem van hogy nincs szükségem holmi 10 ezer forintra és megítél a végén annyit ha elveszítem nyöghetem. Ha nem kérem, sőt nem követelem a jogaimat, akkor úgy tekinti a bíróság, hogy belenyugodtam a helyzetbe s mintegy hallgatólagosan beleegyeztem és még sorolhatnám... Az biztos hogy a hozzám hasonló földi halandó akinek vajmi kevés köze van eleinte a joghoz, ha az ügyvédje nem tájékoztatja kellőképpen, ebbe a mocsárba úgy belefullad hogy észre sem veszi. én már azt látom, hogy a bíróság teljesen szubjektív tud lenni, és ha egy bíró esetleg egy ösvényre téved ami téves, jogában áll azt figyelembe venni amit akar. És onnantól persze mondhatok majd amit akarok, annyiszor fellebezhetek ahányszor akarok és semmit nem érek el vele. A döntő dolgok itt a pártatlan tanúk, az írásos bizonyítékok és persze amit a jog előír és rutinból szinte alkalmaz. De nekem csak egy meccs van.....
És még valamit, amitől lehet hogy nem leszek népszerű. Voltam egy ügyvédnél, aki szó szerint azt mondta : " a mi munkánk annyit ér mint egy takarítónőé, csak bennünket jobban megfizetnek, úgy mint most maga is"

derill # 2005.08.08. 10:42

Sajnos a helyzet jelenleg ez. Egyetlen esélyed, hogy a gyermeket nálad helyezzék el, ha a per jogerős lezárásáig hatékonyan magadnál tartod, és még akkor sem biztos - láttam már ilyet - vagy ha bebizonyitod, hogy az anya alkalmatlan a gyerek nevelésére. Ez pedig igen nehéz. Ez igen messze van Európától, és az Emberjogi Egyezmény 7. kiegészitő jegyzőkönyv 5. cikkétől, amely deklarálja a házastársi egyenlőséget. Hivatkozz arra, hogy a gyermeked anyja jogellenesen vitte magával a gyermeket és vonta ki a közös szülői felügyelet alól, továbbá jogellenesen iratta át másik iskolába, jogellenesen jelentette be máshova. Jelentsd vissza. A gyerek iskolájának és tartózkodási helyének megválasztásába ugyanis akkor is beleszólásod lenne, ha már szünetelne a szülői felügyeleti jogod. De erről szó nincs, jelenleg tényleg azonos jogokkal rendelkezel, mint az anya. Viszont ha ezzel a joggal nem élsz, akkor ne másokat hibáztass. Az anya élt vele, tudomásul kell venni, hogy a saját érdekeidet neked kell képviselned és neked kell lépned, ha eredményt akarsz.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kissember # 2005.08.07. 21:29

Sziasztok.
Nem mondtam le a gyerekemről, dehogy!
Csak azt látom és hallom, hogy akkor ítélik az apához leginkább a gyereket, ha bebizonyosodik, hogy az anya alkoholista, kábítószerezik, beszámíthatatlan, vagy erkölcstelen életmódot folytat. És hangsúlyozom, szó nincs arról hogy "el akarnám venni a gyereket" Tőle, sőt elejétől kezdve a közös felügyeletre akartam rábeszélni, de süket füleket döngetek. A borzasztó az, hogy miért kell a gyerekben gyűlöletet szítani az apa ellen és ilyen mértékben eszköznek használni a gyereket? Nem kommentálom, mindenki tudja... Viszont volt egy munkaügyi perem és ott az első tárgyaláson rögtön veszítettem, a másodikon rögtön nyertem. Ott megtanultam, hogy mennyire szubjektív alapon dönthet a bíróság. Sőt! Abban is biztos vagyok, hogy egy "jó" tanú, aki hazugsággal ugyan, mégis el tud dönteni egy pert. Megnéztem a bírónő napi beosztását aki tárgyalja majd a mi ügyünket is és azt láttam hogy legtöbb 1.5 órája van egy gyermekelhelyezésre, fél ill. 1 órája bontóperre, ebédidőt nem is láttam. Nem akarok okoskodni, de én tuti nem lennék bíró. Ekkora felelősséget vállalni egy gyerek életével kapcsolatban... no hagyjuk.

Zoltán György # 2005.08.07. 17:26

Ezek szerint lemondtál a gyermekedről?

kissember # 2005.08.06. 16:55

Szia Zoltán György! Köszönöm a válaszod. Ami meglep, hogy hallottam egy hivatalos helyen azt a választ, hogy néha nem jó elveszni a jog útvesztőjében és inkább alkalmazni olyan módszert, ami az erősebb kutya elvén alapszik. Csakhogy ott van egy gyerek, aki még befolyásolható(bevallom ez most nekem nem sikerült mert kevésbé agresszívak a módszereim mint a dühöngő-tönkreteszem az életed anyának). Hogy melyik módszer lenne a jobb ezt csak utólag fogom megtudni, amikor lehet már késő lesz. Aki olvasta az elvált apák a véleményét néhány dologról, no meg néhány dolgot hallott a gusztustalan hozzáállásról az anyák részéről az apák felé, annak nem tudok már sok újat mondani. Ebben a kérdésben vajon mikor lesz egyenjogúság? Mégis kérem azokat a tippeket, tanácsokat amivel meg lehet egy ilyen helyzetet oldani a joghézagok kompenzálása ügyében:) Akár email-ben, akár telefonon, de jelentkezem. Köszi előre is...

Zoltán György # 2005.08.06. 12:06

Kedves kisember!

Saját példámat említem...

Nyertem néhány pert, és igyekeztem jogszerűen és nem úgy eljárni, ahogy TE sem akarsz!!!

Ezen buktam el..........

Azaz vagy megfogadod a tanácsokat, vagy most mondj le róluk!

kissember # 2005.08.05. 22:58

Sziasztok!
Olvastam ezt a topicot, nagyon jó dolgokat találtam benne.
Szeretném megosztani azt ami eddig történt velem és egyben tanácsot is kérni.
Válófélben vagyunk, könnyű testi sértéssel indul eljárás ellenem. A feleségem rendelkezik egy látlelettel, amit hurcol magával mindenhová mint egy trófeát és persze mindenki bedől neki.6 -szor volt nálunk a rendőrség, a fiamat amikor el akarták vinni, 7 rendőr volt ott, úgyhogy rendőri kísérlettel hazudva vitte el a feleségem az anyósomhoz nyaralási szándékkal. Õk pedig ehhez segítő jobbott nyújtottak hozzá, mert eljátszotta a hattyú halálát és a rendőr azt mondta szó szerint, hogy magával viheti a gyereket, mert igaz hogy azonos jogokkal rendelkezünk, de az anyának mégis több joga van mert ő szültea gyereket. Azóta nem maradhatok vele egyedül, a lakásukba nem engednek be, hiába a pszichológus (a fiamé), a családsegítő, a gyámügy, a nyilatkozat amiből a feleség még egyet sem ír alá, levelezések stb. persze azóta bejelentkezett ideiglenesen oda és átiratta másik iskolába a gyereket. Az iskolák persze amikor meglobogtatja a látleletet hanyattdőlnek tőle és az apát persze mindenhol semmibe veszik és senki nem tesz semmit. Igen épületes példája a gyerek másik szülő elleni nevelésének, gyűlöletkeltésnek az apa irányába, sajnálatkeltés és zsarolás az anya beteg mivolta miatt és még hosszan hosszan tudnám sorolni hogy mi történt eddig és túlzás nélkül merem mondani, hogy az anya kis országunk legszélesebb skáláját vakarta elő egy Nő bosszújának. No persze ítélkezési szünet van, pláne az anya rokkantnyugdíjas, pláne 6 éve pszichiátriai kezelésre szorul, a vagyoni perről nem is beszélve ami majd zajlani fog. Persze hogy ne legyen olyan egyszerű, a lakást is kipakolta és mondanom sem kell hogy azokat mind az ő anyukájától kapta... És a fiam aki a nagyapa, nagyanya, a keresztapa, a keresztanya és az unokatestvér no meg az apa nagycsaládos környezetében nőtt fel, mint egy kamikáze azt mondja amit az anya hallani akar. Azazhogy mindenki aki eddig kedves volt, az mostmár sík hülye fél éve. És a fiam tőlem 250 km-re és tehetetlen vagyok egyre inkább azt látom. Van valakinek tippje arra hogy mit lehet kezdeni azon kívül hogy kommandósokkal elraboljam a bőgő gyereket akit teljesen behülített az anyja? Megköszönöm ha olyan ötletet kapok, ami használható és nem arról szól hogy ugyanolyan jogaim vannak mint a feleségemnek és ha ő elrabolja raboljam vissza, ha kiíratja a suliból én írassam vissza, ha valamit elvisz akkor azt írja alá és egyéb ilyen ügyvédi tanácsok amiket kívülről fújok és nem érek el vele semmit? Köszi...

derill # 2005.08.03. 17:24

Az előbb irtam le, hogy mivel fellebbezz„Te nem feljelentést tettél a gyermek családi állásának megváltoztatása miatt, hanem kérted, hogy a gyermeket vigyék vissza oda, ahonnan az anya elhozta. Miután végzésed van arról, hogy az anya az elvitel jogát nem gyakorolhatja, Te jogszerüen követelheted a gyermek kiadását az anyától, mert az jogellenesen tartja magánál
Átjelentheted, de ez azért lényegtelen, mert a gyerek tartózkodási helye szerinti rendőrségnek kell ugyis végrehajtani, egy soproni rendőrség nem fog Mátészalkára utazni intézkedni, hanem megkeresik egymást.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hejt # 2005.08.03. 13:22

van valami jogcímem ami alapján meg tudom fellebbezni? vagy csak elég, ha azt kérem, hogy vizsgálják ki? az én lakóhelyem (állandó) és az anya állandó lakhelye(mint tartózkodási hely) egymástól 500 kmre van... jelentsem át a gyereket és indítsak új eljárást az itteni rendőrségnél?

derill # 2005.08.03. 11:52

Persze, fellebbezd meg. Az a szomoru, hogy nem is értették az egészet. Te nem feljelentést tettél a gyermek családi állásának megváltoztatása miatt, hanem kérted, hogy a gyermeket vigyék vissza oda, ahonnan az anya elhozta. Miután végzésed van arról, hogy az anya az elvitel jogát nem gyakorolhatja, Te jogszerüen követelheted a gyermek kiadását az anyától, mert az jogellenesen tartja magánál. Ennyi. Szégyen, hogy a rendőrség ennyire nincs tisztában a jogszabályokkal.

A lakóhelyed azonos az anya mostani tartózkodási helyével? Mert ez esetben jelentkezz át a tartózkodási helyedre, és kérd ujra a gyerek kiadását.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hejt # 2005.08.01. 17:37

Szia Derill!

A rendőrségtől megérkezett az elutasító határozat a következő szöveggel. Érdemes-e ez alapján fellebbeznem, és ha igen, mi alapján?
Köszi szépen a segítséget!

"....az ügyben a bíróság csaka gyermekek láthatását és a kapcsolattartást szabályozta, azonban a gyermekelhelyezési per folyamatban van. A gyermek tartózkodási helyének megváltoztatása jelen körülmények között nem tartozik rendőri hatáskörbe, ugyanis a kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétségének törvényi tényállási eleme a jogerős hatósági határozat alapján történő elhelyezés, mely jelen esetben hiányzik, azaz az anya a gyermek elhozatalával bűncselekményt nem követett el. Az a körülmény, hogy az anya a bírósági határozatokban megjelölt láthatási helyről a gyermeket elhozta, nem képezi rendőri intézkedés alapját ilyenirányú igény a bíróságon vagy a gyámhatóságon keresztül érvényesíthető. A bírói végzésekben egyébként is a felperesi édesapa mint gondozó szülő lakóhelye van megjelölve, és nem pedig a volt tényleges tartózkodási helye.A vizsgálat alapján egyértelműen megállapítható, hogy az intézkedő rendőrök jogsértést nem követtek el, így a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam.
Határozatomat:

1. az államig. eljárás átalános szabályairól szóló 1957. évi IV. tv. 62. § (1) bekezdés
  2. Illetékességről szóló 1990. évi XCIII. törvény 29. § (2)
  3. Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 24. § (1) és (2)
  4. Családról, házasságról szóló módosított 1952. évi IV. törvény 72/a § (1) és (4)
  5. Büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény 194. §

alapján határoztam meg."

Hejt # 2005.07.31. 17:12

ha te nem érted, akkor én hogy értsem? most kaptam meg a már régebben említett levelet az élettárs által írva... dátuma 1 nappal azutáni, amikor a fiamat elvitték... az ügy egyébként tovább gyűrűzik, remélhetően jó írányba... az élettárs leírja, hogy ugyan nincs semmi közöm a fiamhoz, mert "csak" örökbe fogadtam, valójában semmi közöm hozzá, de azért azonnal igényt tartanak a tartásdíjra irányában is (holott ők 15 hónapig egy centet sem adtak a fiúnak, plusz a családi pótlékát is lenyúlták), de ezzel egyidőben beadták igényüket a gyámügyre, hogy levegyék a nevemről a fiamat... felszólítottak, hogy amikor menni akarok, előtte 5 nappal szóljak nekik, mert nem érnek csak ám úgy rá (mintha 500 km-ről, vonattal tudnék nagyon ugrálni).. megjegyzés, hogy a bírósági ideiglenes véhgzésben szó sincs ilyenről, no meg arról sem, hogy az élettárs lenne kötelezve a gyermekem láthatásának megszervezésére...
a fiamat meg nem is láthatom, mert az élettárs (szerencsére magnóra felvett felvételen) azt mondta, hogy nem engedélyezi a beszélgetést, de nem hajlandó megmondani az okát... többször kérdeztem, már azt is mondta, hogy mit kérdezem én annyit, hogy mikor beszélhetek a fiacskámmal, talán hülye vagyok? kissé kiakasztó, hogy egy ilyen senkiházi akarja nekem megszabni, hogy mit csináljak... na de azért nem adom fel... :-))
köszönöm az eddigi segítségedet is...

derill # 2005.07.31. 16:09

Ezt mégcsak nem is értem. Mit akar? És melyik gyerekkel kapcsolatban? És kit érdekel, hogy ő mit akar, amig nem veszi figyelembe, hogy Te mit akarsz?

Az egyik gyereket adja vissza. A másik gyerek esetében pedig majd a bíróság dönt. Ne menj bele semmi olyanba, ami nem tetszik. Kéthetente teljes hétvégét kérj, plusz két hözben mondjuk két napot, a páros ünnepek egyik napját ugy, hogy egyik évben az első napot, a másik évben a második napot, minden második évben a szentestét, szilvesztert, gyerek szülinapját, névnapját, augusztus 20-át, gyereknapot, minden évben a Te és családtagjaid szüli és névnapját és minden szünet és óvodai vagy iskolai zárvatgartás felét. Ez a kiindulási alap. Ha ezt korlátozni akarják, bizonyitaniuk kell, hogy a gyermeknevelési képességed korlátozott valamilyen tekintetben, egyébként meg azonos jogok illetnek, mint az anyát.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hejt # 2005.07.31. 14:31

derill: kérhetek-e a bíróságtól intézkedést, ha a volt feleségem kerek perec leírta, hogy nem ő, hanem az élettársa és a gyermekjóléti szolgálat útján óhajtja a gyerekem láthatását biztosítani? vagy em tudok vele kezdeni semmit, hanem le kell nyelnem a békát?

derill # 2005.07.26. 12:44

Nos akkor sürgesd, mert megy az idő. Irj az ügyészségnek, a minisztériumnak ha kell, kérj azonnali intézkedést. Kérdezz rá a gyámügyre, hogy ők hol tartanak a végrehajtással. Tisztázott tényállás esetén a végrehajtási határidő 15 nap. Ez már tuti lejárt.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hejt # 2005.07.26. 11:41

derill: tegnap beszéltem volna az "elrabolt" fiammal telefonon, de nem a feleségem vette fel a teljét, hanem az élettárs, aki kerek perec megtagadta, hogy beszélhetnék vagy találkozhatnék a fiammal... természetesen a beszélgetést kihangosítható telefonon folytattam le, és diktafonnal fel is vettem... ezzel most tudok valamit kezdeni? a múlt héten hívtak a rendőrségtől is, de még semmilyen intézkedés nem történt a gyermekem kiadatása ügyében, sőt, az a jelentés sem készült el érdekes módon, amit az intézkedő rendőrnek az intézkedése után azonnal meg kellett volna írnia... azóta természetesen bejelentettem a felettesénél az intézkedés elmulasztása miatt, gondolom ezért foglalkozik egy alezredes az üggyel...

derill # 2005.07.20. 07:30

A gyámhivatal semikor, ugyanis nincs ilyen hatásköre. Bíróság. Ha az örökbefogadás fenntartása nem áll a gyerek érdekében. Ez igy elég tág fogalom. A birósági gyakorlat az, hogy ha az örökbefogadó szülő rendszeresen és sulyosan bántalmazza a gyermeket, tehát olyan esetekben, amikor egyébként a szülői felügyelet megvonásának is helye lenne. A birósági tárgyaláson pedig téged is meg fognak hallgatni. Ha a biróság számára kiderül, hogy anyuka csak azért akarta az örökbefogadást felbontani, hogy ne Te kapd meg a gyereket a gyermekelhelyezési perben, elhajtja anyukát a fenébe, ugyanis ha akkor jó voltál amikor örökbe kellett fogadni, akkor most is legyél jó, és tuti, hogy a biróság is igy gondolkodik.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hejt # 2005.07.18. 20:01

derill: mindkét papírt beadtam, elfaxoltam... várok most már, hogy mi lesz... a bíróságra is úton van a fiam visszahozatali kérvénye, soron kívüli, azonnali intézkedést kérve...
kérdésem, a gyámhivatal mikor szüntetheti meg az örökbefogadást? mik a kritériumok? mert azért kíváncsi lennék, hogy mire hivatkozhatnak...

derill # 2005.07.18. 12:02

Szóval nem ezt küldted az előbb, az tényleg a rendőrségi levél volt. Ez már a gyámhivatalnak szól.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2005.07.18. 11:45

Ugyanaz volt a cimzett, ezért nem olvastam el, hanem töröltem. De akkor nézem.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hejt # 2005.07.18. 11:38

nem ugyanaz volt a kettő, csak voltak benne azonos részek is, elküldöm még egyszer...
köszönöm a cikket is méág egyszer.. :-))

derill # 2005.07.18. 11:23

A gyermekjóléti szolgálat vezetője a családgondozó felettese. Az övé meg a jegyző. Melyik másikra? Ugyanazt küldted el kétszer, bár az volt a tárgya, hogy gyámhivatal, de a rendőrségi levél volt abban is.
Én irtam.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu