gyerekelhelyezés

kissember # 2005.08.12. 11:03

Balázs01 nekem inkább az a gondom, hogy teljesen belebeszélték a fejét az anyóssal, úgyhogy az én fiam nem akar hazajönni. Aztán bizonyítsam majd be, hogy 8.5 évig nem ilyen volt a gyerek, csak az utsó fél évben... Amit tanúkkal is tudok majd igazolni, mert a pszichomókusban már én sem hiszek: félelem és sajnálatkeltés, gyűlöletre nevelés, "anya bele is fog halni abba, ha nem maradsz vele", ha "apáddal elmész , akkor éjszaka ott hagy te meg belefulladsz a vízbe" és "ki tudja hogy mit fog csinálni apa, lehet hogy neked is az a sors jut mint nekem". Ilyen módon felhasználni a gyereket nem mindennapi, de nem is újdonság szerintem. És akkor így "raboljam" vissza a gyereket rendőrségi kísérettel meg stb..... az, hogy ezek után mi lesz a gyerek lelkében az persze csak engem érdekel.......... "kitöröljük apát mintha egy szürke köd lett volna és majd lesz egy másik apukád aki sokkal normálisabb lesz..." Ezek után ha van olyan hogy igazság, akkor megeszem a kalapom.

Zoltán György # 2005.08.12. 08:48

Manooo!

Küldtem e-mailt neked, de semmi.......

Nem csak a férfiak működnek érdekesen...

Amikor elkezdtünk "külön tervezni", elkezdtem egy ház megvételét...
Az adásvételi szerződésben 3/6-od részben ő volt a tulajdonos, 1/6-1/6-1/6 részben pedig a fiaimat jelöltem meg.
Nekem Sem haszonélvezeti, sem használati, sem bérleti jogom nem volt az ingatlanon.
annyit szerettem volna csak elérni, hogy ne tudja kisemmizni a gyerekeket... Korábban említette, hogy a házat meg a pasi panelját egybe cserélik fele-fele arányban...
Ezt utólag visszavonta, de ettől még nem láttam biztosítottnak a gyerekek jövőjét.
Mivel nem egyedüli és kizárólagos tulajdonos lett, ezért nem volt hajlandó aláírni a szerződést...
Két hónappal később már aláírta volna az ügyvédje tanácsára.:-)

Most folyamatosan feljelentget, és próbál elásni mindenhol...

balazs01 # 2005.08.12. 06:51

Kisember! Látod, ugyanilyen helyzetben vagyok én is!
Hiszek (inkább hittem) abban, hogy ha én mindenben "törvényesen" járok el, megkímélve a srácokat, akkor majdcsak bebizonyosodik az igazam!! De már nem nagyon hiszem! Az erősebb győz, ezt látom és tapasztalom!
Nagyon egyetértek Z. Gy.-vel is!!
És még mindig azt mondom, hogy a gyerek ebből a cirkuszból ne lásson túl sokat!
Tehát nem fogok elmenni érte a játszótérre, mikor - valami csoda folytán - ott van az apjával a kicsi ,csak azért, hogy rendőrt hívhassak, mert tuti, hogy a gyerek el akarna jönni velem!!!
Vannak sejtéseim, hogy élné ezt meg a gyerek és valahogy a gyomrom forog tőle!!
Õ szeresse az apját is, még mindig ezt mondom, pedig az ő részéről el tudom képzelni mit kap rólam!
érdekesen működtök néha, Ti férfiak!
Azért mert a nő akar kilépni egy házasságból, ami jó ideje nem működik, mindjárt bosszút esküsztök! Ha Ti akartok menni, akkor az miért kell, hogy rendben legyen?
Ne vegye mindenki magára!:)
Az tuti, hogy ha nem állna most mellettem egy olyan férfi, akit volt szerencsém megismerni, akkor már régen kibuktam volna!!
Sokat tanultam a házasságomból, teljesen tisztában vagyok vele, hol hibáztam! És tényleg igaza van derillnek, hogy soha nem az egyik a hibás! A házasságok 99%-a azért még szerelemből köttetik!
Azért igyekszem nem kétszer beleesni ugyanabba a gödörbe!:))))

kissember # 2005.08.12. 06:47

Vettem az adást Z.Gy, köszönöm Neked és a többieknek is. Ezt fogom tenni, mert másképpen nem megy.

Zoltán György # 2005.08.12. 00:51

Nem gúnyból mondom, de ez így van...

A természet szelektál...

Vannak paragrafusok és van az élet, törvényekkel... farkastörvényekkel!!!

kissember # 2005.08.11. 23:52

Z. Gy ez eddig jó.... A fene nagy emancipációban, meg az agyonszabályzott rendszerünkben, a XXI. században európába haladva ott tartunk újra, hogy az erősebb kutya b...k először:)

Zoltán György # 2005.08.11. 20:40

A bűvös megállapításod; Ugyanannyi jogotok van....

Azaz kézenfogod és viszed!
Nekem odajött az ex-em két rendőrrel a játszótérre...
Nem szólhatnak bele, erősebb viszi.
Elvittem a gyereket a bíróságra, a bírónőhöz, hogy nálam van, de a többit tisztázzuk a holnapi nap...

Aztán nem tisztázott az semmit!!!
Odamész és ha nincs ott a feleséged, akkor rendőri segítséggel, ha ott van, akkor az ő felügyeletük alatt elhozod.
Nem bánthatnak!!!

kissember # 2005.08.11. 15:54

Z. Gy. értsd meg. 6-szor volt kinn a rendőrség, nem tett semmit, hagyta elmenni. Az anya nem írt alá semmit, a rendőrnek annyit kellett volna csak mondani hogy írja alá az asszony hogy visszahozza. Erőszak nem történt, 7 rendőr volt kinn a buszmegállóban amikor felszálltak a buszra mert azt állították nyaralni mennek. Én akkor már sejtettem hogy nem szabad elengednem. Azt mondta ugyanannyi joga van elvinni a feleségemnek mint nekem, a gyewrek velük akar menni láthatóan. Gumibottal megvárta amíg felszállnak a buszra. A gyermekjóléti arra hivatkozik hogy a gyerek nincs veszélybe, ezért nem veszi védelem alá. A gyámhivatal bírósági határozatra lép, önállóan nem tesz semmit, csak ha veszélybe van a gyerek. Aztán most döntse el utólag bárki hogy ki cseszte el és kinek mihez volt joga. Õtt őrzik a gyereket hárman, a lakásba nincs jogom bemennni, no mellesleg a rendőrnek se. Ha gáz van azonnal telefonál a rendőrségre a feleség, a múltkor azért pl mert azt mondta "nincs jogom az ő szobájába bemenni". Persze a rendőr azt mondta ha nincs határozat erről akkor bemehetek. Ilyenkor szokta a feleség eljátszani a hattyú halálát és a táskájából elővarázsolni a feljelentéseket meg a látleletet. Kérek papírt a gyámhivataltól hogy jogom van elvinni a gyereket, ő meg előhúzza az övét hogy neki is joga van elvinni a gyereket és megintcsak patthelyzet, egyik hatóság se vállalja bírósági ítélet nélkül a döntést. Ácsoroghatunk a kapu előtt egész nap. A gyerek meg persze mindezt végignézi és kapja utána a fejmosást hogy az apa megint itt dühöngött a jogait fröcskölve. Kb ennyi...

Zoltán György # 2005.08.11. 14:39

Akkor elmész értük és elhozod őket...
Ha a nagymama, nem engedi, kihívod a rendőrséget, mert te vagy az apja.
Elmeséled, hogy nem engedi látnod, holott te vagy a szülő.
Van a gyerekekkel most szülő???

kissember # 2005.08.11. 14:31

Z. Gy nálunk még nem történt ideiglenes sem, nemhogy elhelyezés. Még az első bontóperi tárgyalás sem volt meg. Tehát még azonos jogokkal rendelkezünk a gyerekkel kapcsolatban, de már most sem tudom elhozni. Holnap várom az eredményét, hogy egyáltalán a bíróság ideiglenes döntést hoz e majd, vagy elfogadják e az sos kérelmet egyáltalán, vagy mi lesz. A feleség már elköltözött, elvitte a gyerek összes holmiját meg bútorát jó messzire és még az is kérdés meg tudom e akadályozni hogy ne ott kezdje az iskolát. Mivel az anyós kijelentette hogy az ő lakásába nem mehetek be, igen nehéz lett volna együtt nyaralnom a gyerekkel, viszont mivel a feleség mindenhol(rendőrség, gyermekjóléti ) nyaralási szándékkal engedte el a gyereket, azaz nem gátolták és nem is gátolhatták meg ebben, ezért el is mentek. Magyarul akkor semmit nem tehettem, aztán később jöttem rá hogy jobb lett volna erőszakkal inkább nekem elvinnem bárhová minthogy ezt hagyjam. merthogy ahogy a feleségemnek, úgy nekem is jogom lett volna elvinni. Ez a retek nagy joghézag a magyar jogban, hogy a bírósági határozatig mindkét szülő egyenlő, de mint kiderült vannak még egyenlőbbek...Azzal már a bíróság sem tehet semmit, hogy a szülők nem képesek megegyezni az ítéletig. De amit látok itt a fórumon, jog ide vagy oda, hibáztam amikor elengedtem "nyaralni" a gyereket és csőbe húztak, meg én magamat is

Zoltán György # 2005.08.11. 14:12

Ha a bíróság ideiglenesen az anyánál helyezte el, akkor már nem!

De a ti esetetekben még nincs ilyen?!?!?!?!?

kissember # 2005.08.11. 12:55

Z. Gy, derill köszi a választ. Magyarul mondva, inkább vállaljam fel azt, hogy elzárom a gyereket a feleségtől (persze miután haza tudom egyáltalán hozni), amiért legfeljebb elmarasztalnak a bíróságon, mint azt hogy nála maradjon a gyerek. Pláne az után, hogy bizonyíthatóan vagy nem, a feleség volt az aki ezt elsőként megtette ezt velem. Tehát ideiglenes intézkedés ide vagy oda, minden eszközt használjak ki ahhoz, hogy elhozzam és magamnál tartsam. Pont...

emilio # 2005.08.11. 11:59

A képek addig voltak a gépen, amíg a Kedvesem átküldte a postafiókomra.(Bár férjem szerint olyan kémprogramot kaptunk, ami minden leütést rögzít, mindenről tud.Én nem igazán értek ilyesmihez)Flopyra tettem rögtön a képeket,a postafiókomról töröltem, aztán a saját holmijaim közé dugtam a lemezt, nem feltételezve, hogy kutat.Bár intő jel lehetett volna, hogy régebben reglapomat is nyitott már meg úgy, hogy lekérte emilben a jelszavamat.Sms-eimet is elolvasgatta.
Én soha nem láttam a képeket a neten.Õ már igen, de megmutatni nem tudta, nem találja.Tehát nem tudom, igaz-e az egész net história.
Mindenesetre én is úgy gondolom, hogy ha nem én tettem ki magamról, nem lehetek vétkes.
Én semmit nem másolgattam le róla, mert máshonnan is azt a véleményt kaptam, hogy ezzel nem fogja elérni, hogy alkalmatlannak nyilvánítsanak a gyerekek nevelésére, tehát elég szemét dolog ilyen intimitásokkal támadni.

Megnyugtató tény számomra, hogy Te is azt írtad!

Köszi!

Hejt # 2005.08.11. 11:53

Derill: írtam mailt, majd válaszolj már rá légyszi, ha lesz időd! Köszi előre is.

derill # 2005.08.11. 11:37

Nem volt hülye ötlet, csak nálatok nem jött be. A pasik többsége nem tudja elviselni, hogy a feleségük félrelép, még akkor sem, ha ők is félrelépnek.

Na igen. Kémprogramok vannak, tehát a számitógéppel óvatosan. Én mindent pendrive-n tárolok ezen okból kifolyólag, és többnyire ott is védett file-kben.

Önmagában az, hogy ilyen fotók készültek nem bizonyit erkölcstelenséget, azonban ha a tudtod és beleegyezésed nélkül nyilvánosságra hozza, megsérti a személyiségi jogaidat. Birósági ill. más hatósági eljárásban azonban felhasználhatja, viszont ha kizárólag az a célja, hogy a biróság előtt rossz szinben tüntessen fel, ezzel nem fogja elnyerni a biróság jóindulatát.

A férjed az eljárásban köteles lesz bizonyitani, hogy hol találta a neten. Ha pedig lemásolta a tudtod és beleegyezésed nélkül, az tényleg magántitoksértés. Azonban ha ezt a gépen tároltad, ill. nem elzárva (a lemezt), akkor ezzel tulajdonképpen betekintést engedtél számára is és ő erre fog hivatkozni.

Én biztos nem mentegetnék le ilyen dolgokat magamnak, azonban bizonyitékként felhasználhatod, hogy lám neki is vannak ilyen fotói, mert nálatok ez elfogadott volt, hogy a kapcsolatotokról saját örömötökre felvételeket is készitetek. Véleményem szerint nagyon szemét dolog ilyen felvételekkel visszaélni utólag.

Kétlem, hogy bármely biróság emiatt neki itélné a gyermekeket azzal az indokkal, hogy őt megaláztad, ugyanis magyarországon nem vétkességi alapon dönt a biróság a gyermekelhelyezésnél és házasság felbontásnál, hanem azt fogja vizsgálni, hogy a házasságotok helyrehozhatatlanul megromlott-e, és a gyermekek nevelésére melyikőtök alkalmasabb, ha egyformán alkalmasok vagytok, akkor a gyermekek melyikőtökhöz kötődnek jobban.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

emilio # 2005.08.11. 11:13

Szia!

Válás előtt állunk a férjemmel.Két kiskorú gyermekünk van.A vagyonon pereskedni fogunk, mert keresztbe akar tenni, de a gyerekek nálam maradnak, ez számára nem vitás.Viszont ha a vagyonon nem egyezünk, azt is el tudom képzelni, hogy a kicsiket is megpróbálja elvenni.
Arra lennék kíváncsi, milyen esélyekkel indul.A történet elég kínos.
Elhidegültünk egymástól még terhességem alatt, 5 éve, házaséletünk kínlódás volt.Jó pár éve volt egy futó kapcsolata, amit most tudtam meg, de nem is érdekel, hiszen ha otthon hiányzik.....Jó egy évvel ezelőtt nekem is eljött egy szerelem, És ekkor úgy egyeztünk meg, megpróbálunk kulturáltan együtt élni, de a gyerekek miatt nem válni, és a magánéletünket külön élni.Így utólag ez elég hülye ötletnek tűnik, és az egy év alatt tönkrement az emberi kapcsolatunk is.
nekem azóta is az a kapcsolatom van, amit soha nem tudott elviselni, neki sok barátnője volt és van, amit én toleráltam.Az ő dolga.
Aztán jött egy botrány.Mi a kedvesemmel intim képeket készítettünk, szex-és akt.Kizárólag saját örömünkre.Ezeket a képeket átküldte nekem e-mailben, én lemezre mentettem.Hamarosan azt mondta a férjem, ezek a képek kikerültek a netre(állítása szerint kémprogram van a gépünkön).Sőt a munkahelyén kitudódott, ezzel megaláztam őt.Nem láttam a neten ezeket a képeket.gyanítom, hogy nem igaz, és a férjem csak a lemezemen látta.De azt mondta, ő lemásolta, elmentegette, ha kell, felhasználja ellenem a gyerekek érdekében, bizonyítva erkölcstelenségemet.
A történethez hozzátartozik, hogy anno vele is készítettünk ilyen képeket, akkor nem voltam erkölcstelen.Ráadásul ez nekem egy tarós szerelmi kapcsolat, és ha igaz, hogy kikerült a netre, az az én levéltitkom megsértése, ha jól fogalmazok.
A férjem intim fotóját azóta is többször láttam a gépen.Intim, szex témáju beszélgetésébe is botlottam már bele többször, aamiket több nővel folytatott.Azokból egyértelmű volt, hogy több kapcsolata van, egyalkalmas is volt már.
A gyerekekkel én foglalkozom, és nagyon szépen, ezt mindenki elismeri.Õ is belátja, hogy anyaként kiváló vagyok, nagyon értelmes okos gyerekeink vannak.Õ igazából sosem találta velük a hangot, bár rossz apának nem mondanám.Imádják egymást a gyerekekkel, de a , szellemi, lelki fejlődésük az én eredményem.
Azt szeretném tudni, ezekkel a lopott képekkel, és azzal, hogy őt ezzel megalázó helyzetbe hoztam, perelheti-e a kicsiket.
(nekem semmi nincs a kezemben, és nem mentegettem le róla ilyen jellegű képeket, fotókat, úgy gondoltam, nem süllyedek arra a szintre.Talán jobb lett volna?:-()

Köszi!

derill # 2005.08.11. 10:03

Sajna amit Zoltán ir, az ma még igen sok biróságon elterjedt szokás: a gyerek a nőé, és nagyon komoly dolgot kell tennie ahhoz, hogy ne neki itéljék, ha a gyermekelhelyezési per alatt a gyerek nála van. A biróság általában annak itéli a gyereket, akinél a per lezártáig van, azonban sokszor láttam példát arra, hogy a pasi hiába vette magához, mégis az anyánál helyezték el. Ha visszakeresitek itt a forumon, Tutucs pont igy járt. Hiába vette magához a gyereket - az anya szklerózis multiplexes volt, emiatt képtelen volt gondozni - a biróság a gyereket az anyának itélte, és most a 80 éves nagypapa gondozza (ahogy tudja). Abban az ügyben - láttam az iratokat - egyértelmüen az apa volt alkalmasabb a gyerek nevelésére.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Zoltán György # 2005.08.11. 05:33

De igen!
Nálunk is ez volt!
Bár ex-em nem tudott főzni, csak az utólsó fél évben kezdett tanulgatni, a mosógépet (autómata) csak kikerülte több, mint öt évig azt sem tudta, hogy működik. A bevásárlások, cipelések szinte kizárólag az én feladatkörömbe tartozott... Emellett én építkeztem és teremtettem meg az asztalra kerülő betevőket.

Amikor eljárt a barátnőjéhez (vásárolgatni), vagy bulizni ismerősökkel, koncertekre akkor is egyértelműen csak én voltam a fiaimmal. Nem ő nevelte egyedül.
Ha bepiálva, drogosan jött haza hajnalban, akkor őt is elláttam, lefektettem.

A gyerekeket elzárták tőlem, a kapcsolattartást a bíróság ítélete ellenére meghiúsították!
A Gyámhivatal elmarasztalta Határozatban.

.........és akkor mi van?

kissember # 2005.08.10. 20:10

Ugye nem azt akarjátok mondani, hogy az a gyerek akit együtt neveltek a szülők 9 évig, az annál a szülőnél fog maradni, ill. annál a szülőnél helyezi el a bíróság véglegesen, aki egyedül nevelte a bontóper kezdetétől az ítélethozatalig (akár úgy is hogy a gyereket nevelő szülő meggátolja jogtalanul a másik szülőt ebben)????????????????

derill # 2005.08.10. 19:09

Mindhárom az anya háztartásában volt az itélethozatalig. Ezen felül testvéreket ritkán választanak szét.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kissember # 2005.08.10. 18:50

Hát igen... történeteket lehetne mesélni, meg vitatkozni is lehetne rajta. Mindenkinek maradnia kellene a kaptafánál, még akkor is ha ez ódivatúnak tűnik. Az tuti hogy ennyi válás régebben nem volt, a hozzáállás is más volt, az erkölcs is, az elvárás is. Ha valaki vidéken él, az is alapvetően határoz. Amit nyertünk ezzel a fene nagy modernizációval, meg egyenjogúsággal, annyit el is veszítettünk máshol. Z. Gy. mindhárom gyereket a feleségednek ítélték?

derill # 2005.08.10. 17:36

Nem ettől. A nők kivivták az egyenjoguságot, tehát dolgozhatnak, sőt, most már muszáj is nekik, különben egy családot egy férfi ritkán tud eltartani. Ennek következtében viszont kevesebb idejük van a háztartásra, gyereknevelésre, és a pasiknak is ki kellene venniük ebből is a részüket, azonban ők erre nem nagyon hajlandóak, merthogy nagy részüknek fogalma nincs arról, hogy eszik vagy isszák a mosogatást, főzést, vasalást.

Nagy ritkán még kiporszivóznak, esetleg bevásárolnak, de néha abban sincs köszönet. Sosem felejtem el, amikor a férjemnek mondtam, hogy hozzon kelkáposztát. Nem hozott. Amikor rákérdeztem, hogy hol a káposzta, boldogan mutogatta a karfiolt. Nem akartam elrontani a jókedvét, ugy örült neki, hogy szépet hozott. Rántott karfiol lett kelkáposzta főzelék helyett. Később azért beavattam, a káposzta zöld, bár a karfiol is a káposztafélék családjába tartozik:)

Az anyósokkal meg az a gond, hogy (puszta jószándékból) sokszor megpróbálnak a gyerekeik helyett élni és olyan mértékben avatkoznak be az életükbe, hogy ezzel tökéletes jószándékuk ellenére gyönyörüen tönkre is vágnak mindenféle kapcsolatot. (Dr. Grád András: Félrelépők kézikönyve erre gyönyörü - és igen humoros - példákat hoz.)

Aztán egyszercsak ráébred a gyerek, hogy 30-40 éves, de képtelen "anyuka" nélkül bármire (és ez a férfiakra is jellemző). Érdekes módon após nagyon ritkán avatkozik egy házasságba, kapcsolatba. A Dzsungel hőse cimü filmben mondja az apósjelölt (anyósjelölt sikertelen szétbarmolási kisérlete után): "ha időben megölöm, épp szabadulnék". Valamilyen csoda folytán az egész mozi felnyihogott:))

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Zoltán György # 2005.08.10. 17:16

A tisztább kép kedvéért...

Amikor a harmadik gyermekünkkel volt terhes az ex-em, az anyós teljesen depressziós lett és gyógyszereken élt.

Ex-em -a hátam mögött- "kitiltotta" tőlünk, amit nem elleneztem én sem!

Most már nem kell szednie, mert "vidámabb"...

kissember # 2005.08.10. 12:59

Nem egyedül nevelte a lányait, de az apának nem sök köze volt hozzá. Ugyanaz a helyzet mint nálunk, az anya mond valamit és azt mindenki kutya köteles tudomásul venni. Különben meg egy tökre nőcentrikus társadalom, nem csoda hogy elférfiasodnak a nők és elnőiesednek a férfiak... Bocs akit bánt

derill # 2005.08.10. 09:10

A társasági joghoz még érthet, az teljesen más, mint a családjog. Sokan azt hiszik, a családjog tök egyszerü, ez nem igy van.

Hivatkozz erre, és arra, hogy Te egyedül is képes vagy nevelni, továbbá arra is, hogy kimutathatóan a család hozza magával a pszichiátriai betegséget, melynek valószinü indoka az, hogy nem nagyon volt férfipélda a családban. Tényleg az anyós nem egyedül nevelte véletlenül az anyát?

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu