Immaculata (de szép név!) és wers köszönöm! Ez csak azért okozott gondot, mert anyukám azt mondja, hogy ne ugráljak, várjam meg a hagyatéki tárgyalást.
Tetszett a "vita" :) - utánanéztem... Ilyenkor sajnálom, hogy már nem dolgozom. Most már csak butulok :(
De szerencsére nálunk egyikünknél sem volt szó ilyen problémáról, ha a "vén" gyerekeink időben a lábukra álltak volna, talán újra jó lett volna mindannyiunk kapcsolata.
A (térben) távoli rokon jó rokon!
Ki a legközelebbi családtag a jog szerint?
Wers: lex imperfecta :) Jogszabály: Ptk. 4:24&
oh Rexor „ami jogos, de nem törvényes az az, hogy a felesége magát megcsalja” idéznéd a törvényt, ami tiltja? Mármint a magyar törvények szerint. De leginkább a büntetési tétel érdekelne.
„A legközelebbi kormányablakban kérhetsz, vagy az illetékes anyakönyvvezetőnél.”
:))
Én a "vagy"-ot javasolnám. Anyakönyvvezető.
OFF
Immaculata, nem veled akarok vitatkozni, csak tapasztalat, de majdcsak felnő egyszer a kormányablak is a feladatokhoz.
ON
A legközelebbi kormányablakban kérhetsz, vagy az illetékes anyakönyvvezetőnél.
Nyilvánosan nem akarom kiteregetni a szennyest, bár én vagyok a sértett fél. Nem tudom, kitől és hogyan és hogy én kapom-e meg a halálozási okiratot, meg a halotti anyakönyvi kivonatot. Kézhez kaphatja-e más? Mit tegyek? Tegyek valamit, vagy "intéződik" hivatalból?
bocs, a férjem temetése után vagyok, igen rossz idegállapotban.
Linnax megsértődik, holott nem kellene. Értelmezhetetlen a felvetése. Nem szórakozunk mi itt csak én pl. a hozzátartozói minőség kiterjesztésére hívtam fel a figyelmet. Honnan veszi, hogy manapság helye van kiközösítésnek a családból? Nem az ókorban élünk. Nagyon aktuális lenne az általános iskolától a közép iskoláig a "Jogi ismeretek" tantárgy bevezetése.
off
Valamiért erről ez a régi vicc jutott az eszembe:
Megy a diák a jogász záró vizsgára, de nem tanult semmit. Bemegy a profhoz egyből mondja is hogy profeszzor úr megmondom az igazat nem tanultam a vizsgára, de már nagyon kéne a diploma. Úgyhogy azt gondoltam, hogy felteszek önnek egy kérdést, ha maga nem tudja a választ megadja az ötöst.
A profeszzor 40 éves praxisa alatt ilyet még nem halott, de végül azt mondja hogy üsse kő legyen.
Mondja a kérdést a diák ami így hangzik: Mi az a mi törvényes, de nem jogos, jogos, de nem törvényes, és se nem jogos se nem törvényes.
Gondolkozik a professzor de nem tudja, már minden segédjét behívta de azok se tudják így végül azt mondja hogy legyen magáé az ötös.
Jön be a következö diák már nyúlna a tételekér de a profeszzor egyből leinti és azt mondja, hogy nem kell, csak egy kérdésre kell válaszolnia.
Nem érti a dolgot a diák. A professzor meg már mondja is a kérdést: Mi az ami törvényes, de nem jogos, ami jogos, de nem törvényes, és ami se nem jogos se nem törvényes.
Egyből mondja a diák hogy csak ennyi? Csodálkozik a professzor de hallgatja a választ:
Ami törvényes, de nem jogos az az, hogy maga 80 éves és 20 éves felesége van, ami jogos, de nem törvényes az az, hogy a felesége magát megcsalja, ami se nem jogos se nem törvényes az hogy akivel a felesége magát megcsalja annak maga ötöst ad.
on
Tisztelt KBS! A történet hosszú és összetett. Nem bonyolult, de még folytatódik is. A lényege, hogy bizonyos iratokat és okiratokat ki birtokolhat a családban (vagy abból kizárva). Ha segítene nekem, nyitott, tiszta szemmel látni, akkor inkább e-mailban írnám meg.
(Bocsi, de tegnap "elment" az internetem, szerelni kellett.)
Elnézést, de van itt két hozzászólás, amit "kissé nagyon" bántónak találok, nem óhajtanék velük beszélgetni.
Nem mondanám, hogy ez nagyon konkrét volt.
Attól függ, hogy milyen jogait szeretnéd csorbítani. Mondjuk az emberi méltósághoz való jogát nem kellene, főleg nem nagy nyilvánosság előtt.
Van, akinek még anyós sem kell.... :o
Ki lehet-e közösíteni a családból a nem elvált, de pillanatnyilag különélő házastársat? Lehet-e csorbítani a jogait? Jogos-e nagy nyilvánosság előtt megalázni?
Semmi "óriási" dolog nem történt, és a két fiú is már harmincon túl van.
Inkább kérdezzük meg, hogy mi a konkrét probléma.
:) Ehhez a plusz információhoz akkor még annyit hozzátennék, hogy az egyeneságbeli rokon:
- gyermek - szülő,
- unoka - nagyszülő,
- dédunoka - dédszülő,
- stb.
Köszönöm szépen!
(Bocsi, kék szemű szőke vagyok :D)
Ptk. 8:1. § [Értelmező rendelkezések]
(1) E törvény alkalmazásában
- közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér;
- hozzátartozó: a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa;
:DD Errefelé általában kék
Igen, két saját fia
Egy házas nőnek milyen színű szeme van előfordulási sorrendben?
Gyermeke van?
Egy házas férfinek kik a legközelebbi családtagjai - sorrendben?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02