Mivel a leírtak alapján egy minimum összeg van jelenleg megállapítva, így valami "nagy" pénzre sajnos ne számíts.
Konkrétumot nem tudok, mint írtam is csak egy laikus hozzászóló vagyok.
Mivel a leírtak alapján egy minimum összeg van jelenleg megállapítva, így valami "nagy" pénzre sajnos ne számíts.
Konkrétumot nem tudok, mint írtam is csak egy laikus hozzászóló vagyok.
Köszönöm!
Ez összegben nem tudod véletlenül,hogy mit jelent? Most a min.-ot kapom,mivel apuka hajléktalan alkoholista volt az elmúlt 14 évben( el is váltunk és nem is láttuk azóta sem) igy kevés volt az éve.
Anita,
Akinek mindkét szülője elhalálozott, vagy életben lévő szülője rokkant, 60%-os mértékű árvaellátásra jogosult.
A rokkantságod megállapítása után a lakhely szerinti Nyugdíjbiztosítási Igazgatósághoz kell ill. lehet fordulni az emelt összegű ellátás folyósítása végett. A szükséges ürlap letölthető: http://www.onyf.hu honlapról.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Sziasztok!
Kislányom után a min.árvaellátást kapom,ami havi 24.250.-Ft.Most leszázalékolnak és nem tudom,hogy jól értelmezem-e a jogszabályt, ezután dupla összeget fogok kapni?
Ill.a másik kérdés,hogy ilyenkor automatikusan az emelt összeg jön majd, vagy ezt kérvényezni kell.
Köszönöm: Anita
Kedves Gyertya!
Köszönöm szépen a gyors válaszodat! Igen ajánlva adtam postára a fellebbezést és a "nappali rend..." iskolalátogatási igazolást. Hívtam őket, azt mondták majd ha lesz valami akkor hívnak.
budapesti
Azt, hogy a felnőttoktatás keretében folytat tanulmányokat nem elég Önnek tudnia, azt az iskolának igazolnia is kell. Ha ez megtörtént és a fellebbezéséhez csatolta, véleményem szerint elegendő a jogosultság megállapításához.
A fellebbezést tértivevénnyel adta postára? Az visszaérkezett, hogy átvették? Ha igen, akkor keresse meg a Nyufig-ot, érdeklődjön.
A munkavégzés nem kizáró ok.
Minden jót: Gy.
Sziasztok.
Szeretnék választ kapni a következő kérdéseimre. Aki tud valamit róla kérem, segítsen válaszával. Előre is köszönöm szépen.
Tehát 20 éves vagyok és 2008 szeptemberében beiratkoztam gimibe. Édesanyám meghalt. Egyedül élek azóta. Szeptember közepén a MÁK-nál és a ONYF-nél igényt nyújtottam be saját jogon családi pótlékra, és árvaellátásra. A MÁK a családi pótlék igényemnek 2009 januárában helyt adott és kiemelt összegű pótlékot utalnak. Viszont az árvaellátási igényemet elutasították. Indoklásuk szerint azért mert nem nappalin járok. Ez Ok. Ezt fellebbeztem, mivel nappali rendszerű felnőttképzés keretében tanulok. Ergo a nappali 90%-át eléri az esti óraszám. Szerintem jár. De nem vagyok benne biztos. Szerintetek jár? Mégvalami! A gimi mellett dolgozom is. A havi bruttóm 75ezer , netto 60ezer. Valamint azt is szeretném megtudni, hogy meddig húzhatják az ügyintézést. ?! A fellebezés óta 2 hónap telt el.
Köszönöm a segítséget. A gyorsabb válaszért -amennyiben lehetséges- a postafiok00@postafiok.hu-ra kérném a választ.
üdv
Köszönöm gyors válaszodat!
anita222
Az, hogy 2008-ban állapították meg az árvaellátást és akkor csak 2009-től jár a 13. havi.
Üdv: Gy
Köszi a választ, de ha nem kaptam,akkor mi lehet az oka?
anita222
igen
Gy
Jó estét!
Kérdésem,hogy a 13.havi nyugdíj vonatkozik-e az árvaellátásra is?
KisSzisza
Amíg az oktatási intézmény igazolja, hogy a tanulói/hallgatói jogviszonya a megfelelő tagozaton fennáll, az árvaellátásra jogosult.
Az árvaellátás mellett végzett munka nem korlátozott. Amennyiben viszont megszűnik a tanulói/hallgatói jogviszonya, azt haladéktalanul be kell jelenteni a folyósító szervnek.
Minden jót: Gy
Sziasztok!
A segítségeteket kérném sürgősen. Olyan gondom lenne hogy jelenleg nappali tagozaton tanulok de hetente csak két órám van! Kapom az árvaellátást mivel édesapám meghalt. Szeretnék menni dolgozni teljes munkaidőben bejelentve. És az lenne a kérdésem hogy akkor továbbra is folyósítják e részemre az árvaellátást. Továbbra is maradok nappali tagozaton egyéni tanrenddel minden feltétel változatlanul fenn áll, csak mellette bejelentett munkahelyem lenne.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Nagyon köszönöm a gyors és pozitív választ!
csipi22
csipi22
A szükséges feltételek - társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. tv. 54-55. § - fennállása esetén jogosult lehet árvaellátásra. Igényelni kell, ha az elhunyt nyugdíjas volt a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, ha nem nyugdíjasként hunyt el a lakóhely szerinti regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságtól.
Visszamenőleg 6 hónapra érvényesíthető az igény. Amennyiben első alapképzésben az első diploma megszerzésére irányuló tanulmányokat folytat, akkor kivételes alapon a tanulmányok befejezéséig, de legfeljebb a 27. életéve betöltéséig kivételes árvaellátásra is jogosult lehet. Ezt külön eljárásban kell igényelni a Nyufigtól.
Szüleim 1 éves koromban elváltak, édesapám 3 éves koromban új házasságot kötött, 4 éves korom óta semmiféle kapcsolat nem volt közöttünk, gyerektartást sem volt hajlandó fizetni. Most jutott tudomásomra (nem hivatalos úton), hogy sajnos édesapám már 5 évvel ezelőtt meghalt. Én most 22.-én töltöttem be a 25. évemet, jelenleg negyedéves egyetemi hallgató vagyok nappali tagozaton. Kaphatok-e visszamenőleg legalább 6 hónapra árvaellátást, és milyen feltételekkel? Hová fordulhatnék segítségért?
Köszönettel: csipi22
Köszönöm az információt.
rockerlala
Az árvaellátásra való jogosultságnak feltételei vannak. Ezek közé tartozik az, hogy bizonyos időközönként a tanulói/hallgatói jogviszony fennállását bizonyítani kell. Amennyiben ez megtörténik akkor az árvaellátás az árvát megilleti. Magyarul, ha tudja igazolni, hogy az iskolával fennáll a jogviszonya jár az árva.
Üdv: Gy
Kérdésem lenne,hogy jogosult árvaellátásra az a gyerek aki beiratkozott egy alapitványi szakiskolába,de rendszeresen nem jár oda,vizsgát nem tett,mert inkább feketén dolgozott mint pultos egy presszóban ?Az árvaellátást és családi pótlékot természetesen folyósitják részére és még keres 80.000 ft-ot.
Kedves Gyertya!
Köszönöm a válaszod!
Üdv:
niceday
WrZZ
Kicsit ellentmondásos amit ír, pl. „a folyósítás is lejárt az évvégén... ...azóta is küldik folyamatosan”
Amennyiben nem folytat tanulmányokat az ellátásra való jogosultsága, ha egyéb jogosító feltétellel nem rendelkezik, megszűnt.
Önnek bejelentési kötelezettsége van a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság felé, ezért ha valóban nem folytatja tanulmányait akkor ezt írásban jelentse be a folyósító szerv felé. A jogalap nélkül felvett árvaellátást vissza kell fizetni.
Üdv,
Szeretnék feltenni hozzátok egy kérdést a témával kapcsolatban.
Sajnálatos módon én is árva vagyok, de a nyáron a tanév befejeztével megszűnt a tanulói jogviszonyom, ilyenkor úgy tudom automatikusan megszűnik az árva ellátás folyósítása. (az én információm szerint 1 évre adják, és minden egyes év elején a tőlük kapott levéllel kitöltve és visszaküldve igazolom, azaz meg hosszabbítom a folyósítást) nomost, nekem az éven szűnt meg a jogviszonyom és a folyósítás is lejárt az évvégén. Küldték is az újabb papírt amit nekem az iskolával kitöltetve kellett volna visszaküldenem ha továbbra is járnék suliba, de nem küldtem... azaz már nem kéne hogy folyósítsanak, ennek ellenére azóta is küldik folyamatosan. A kérdésem az lenne hogy ők szúrtak e el vmit és azért küldik, avagy továbbra is jár nekem valamilyen okból kifolyólag.
Remélem érteni ahogy leírtam :S előre is köszönöm a válaszokat.
niceday
A jogosultságot nem befolyásolja az árvaellátás mellett végzett munka. Az egyéb jogosító feltételek fennállása esetén az árvaellátásra folyamatosan jogosult.
Sziasztok!
Egyetemen tanulok nappali tagozaton, és dolgozni szeretnék mellette. Találtam egy munkalehetőséget, de alkalmi munkavállalói kiskönyv szükséges hozzá. Alkalmi munka lenne, nem rendszeres. Befolyással lenne ez a munka az árvaellátásra jogusoltságomra?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Anita
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |