Válóper előtt!

Egyjogász # 2009.01.25. 21:29

Nekem csak az ütötte meg a szemem, hogy ezt írod: "95-ben két hónapig kezelték pszichiátrián, ott leszerelték a katonaságtól, volt ittas vezetés + baleset, egy év négy hónap jogsielvétel, elvonási tünetek, több évig munkanélküliség, agresszív viselkedés." "férjem a szakmunkást sem fejezte be, IQ nuku,"

Illetve: "a nagyobbik lány öt éves, a kicsi három"

Azaz amikor a gyerekeket vállaltad az úrtól, tisztában lehettél vele, hogy egy "pszichiátriai eset agresszív alkoholista munkanélküli IQ-hiányos".

Ezt csak azért írom, mert ezeket az adatokat a bíró is láthatja, és a hivatkozásod kapcsán esetleg rákérdez, hogy most akkor hogy is van ez?

margaréta*** # 2009.01.25. 22:35

Egyjogász!
Az orvosi papírját néhány hónapja találtam meg, akkor tudatosult bennem. a végzettsége az anyakönyvveztőnél derült ki, előtte vállalkozó volt, nem kértem a papírjait, három hónapos terhesen mentem hozzá, akkor már hat éves kapcsolatunk volt. az alkoholproblémája korábban enyhébb volt, szerettem, segíteni akartam neki, hellyel-közzel sikerült. két éve romlott meg a kapcsolatunk jobban. az ittas vezetés, baleset ebben az elmúlt egy-két évben volt. sok-sok esélyt kapott, nem élt vele.

margaréta*** # 2009.01.25. 23:06

Létezik arra megoldás, hogy fogjam a lányaimat és még a válás kimondása illetve a gyerekelhelyezés előtt el tudjak jönni a közös házból? Gyámügy, stb?

monalisa1 # 2009.01.26. 07:55

A február 17-i következő tárgyalás már nincs messze, addig ha lehet bírd ki., ott majd bejelented: veszélyeztetve érzed magad és elsősorban a gyermekeket, ezért a végső megoldásig hazaköltözöl velük a szüleidhez. Ezt így neked senki nem róhatja fel, hátrányodra nem fordítható.

Addig meg ne vitatkozz, vagyis ne hagyd magad provokálni, és legfőbb: előre ne is tudasd vele a szándékodat.

Ha szeret téged és ragaszkodik a kislányokhoz, a külön eltöltendő néhány hónap alkalmat ad neki átgondolni a dolgokat, és legfőbb a megváltozásra. (Persze tudjuk: csodák nincsenek..., ne is reménykedj benne.)

A fiatalember alapból nem való férjnek és apának.
Fiatal lehetsz még, az élet hozhat számodra különbet, jobbat.

ObudaFan # 2009.01.26. 13:01

Létezik arra megoldás, hogy fogjam a lányaimat és még a válás kimondása illetve a gyerekelhelyezés előtt el tudjak jönni a közös házból? Gyámügy, stb?

Bíróság, ideiglenes intézkedés.

ryta75 # 2009.02.02. 14:01

Kedves Csipke!Igazad volt gyorban túl lettünk rajta,semmi extra nem volt!Teljesen úgy működött ahogyan leírtad!

Csipke # 2009.02.02. 14:06

Kedves Ryta75!

Örülök. :) Ez akkor azt jelenti, hogy problémamentesen túlestetek rajta... :)
Minden jót kívánok az új élethez. :)

Csipke

alone7 # 2009.02.02. 22:44

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Alperes vagyok a bontóperben, Bp.-re idéztek be, ugyanis ez volt az utolsó közös lakhely( néhány hónapot éltem ott, de nem voltam bejelentkezve).
Jelenleg vidéken élek, itt rendelkezem bejelentett lakcímmel, ezért a Pp.29.§. (1). hivatkozva kértem a Bíróságtól a per áthelyezését. Hivatalos választ nem kaptam, de telefonon tájékoztattak, hogy csak a felperes kérheti az áthelyezést (Ő ettől elzárkózik).

Azért lenne fontos számomra, hogy a lakóhelyemen legyenek a tárgyalások, mivel Bp-től 200 km-re lakok és kisebbik gyermekem 6 hónapos, a nagyobb három éves, így nagyon nehéz lenne megoldani az utazást.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen lehetőségem a per áthelyeztetésére?

Előre is köszönöm.

monalisa1 # 2009.02.03. 11:28

Nem feltétlenül szükséges az egész válóper során a személyes megjelenés, bár az első az un. "békítő" tárgyaláson az adatfelvétel miatt még igen. A további tárgyalásokon már egy megbízott ügyvéd is képviselhet, érdekedben eljárhat. (Tehát egy Bp.-i ügyvéd akivel a kapcsolatot akár e-mailban is lehet tartani, minden szükségest megbeszélni. Persze az ügyvéd sajnos pénzbe kerül...) Arra az egy napra meg csak van valaki akire a gyermekek rábízhatók.

Monalisa
laikus hozzászóló

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.03. 12:45

A Pp. 29. § (3) bekezdésére hivatkozz, ne az (1)-re.

Csaba06 # 2009.02.03. 14:32

Tisztelt Segítők,

feleségemmel válunk, nagyon sok olyan dolgot vág hozzám, ami már büntetőjogi felelősséget von maga után. A lényeg: most arra készül, hogy az édesanyját tanőnak hívva, jelenlétét kihasználva az éjszaka folyamán megszaggatja a ruháit, édesanyja, vagy valami más segítségével megsérti a testét, rendőrt hív és megvádol bántalmazásért, erőszakért, amire az a mama lesz a tanú. Majd elviszi a gyerekeket az egyébként előre megbeszélt időpontban a szüleihez, arra hivatkozva, hogy neki menekülnie kell itthonról.

Mit tehetek? Teljesen tanácstalan vagyok. Ne aludjak otthon, vegyem fel az egész éjszakát videóra, hívjam el apámat, barátomat éjszakára, diktafonozzak, jelentsem be a rendőrségen, mire készül? Eddig ezt javasolták, de már félek hazamenni a saját lakásomba...

Köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat!

Tisztelettel
apa

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.03. 14:51

Biztos vagy benne, hogy ez jogi kérdés?

Csaba06 # 2009.02.03. 15:05

Tisztelt Kovács Béla Sándor,

nem tudom milyen kérdés... csak azt tudom, hogy tanácstalan vagyok.

Tisztelettel
apa

monalisa1 # 2009.02.03. 15:10

Csaba06

Mindenek előtt ideggyógyásszal rendbe kellene tetetni a feleségedet, legalább is megpróbálni. Egyenlőre még te vagy a férje - felelős érte, és nem utolsó sorban a közös gyermekeitek apja. (Van hogy egy jókor elindított pofon átsegíthet az aktuális dilin/hisztin, de hosszú távra nem ez a megoldás.)

Mível nincs ok okozat nélkül, az ideggyengeség lehet hogy csak átmeneti, de akár tartós betegség is. Szóval valahogy vidd el orvoshoz., az idegorvoshoz járás nem csupán egy-két elmenetelt jelent...

Monalisa
laikus hozzászóló

kalamalyka # 2009.02.03. 15:58

Írd le egy levélbe a rendősrségne. Add fel ELSŐBBSÉGIVEL, és neki ne szólj erről egy szót sem. Ugyan a rendőrök nem fognak ennek örülni, de ha ő megcsinálja, akkor sem szólj!! Adja csak be a bíróságra, Te meg tudodo bizonyítani, hogy Ő maga tette, sőt!!! Előre kitervelte! A Te leveled hamarabb lesz feladva, mint maga az akció...
Nos....... egy ekkora pofáraesés neki, és az egész per során egy hatalmas erkölcsi bélyeg.......... a bírók is emberből vannak..........

A lényeg, hogy engedd, had csinálja meg! Beszéltesd róla, cukkold, hogy nem lehet ennyire ilyen veled..... mindezt vedd fel..... és hallgass arról is, hogy megírtad levélben a rendőrségnek!!!

Szerintem................ ha valaki ekkora idióta, akkor a saját gödrébe esik bele, de nagyot ám!

_Wasp_ # 2009.02.03. 16:05

monalisa, szerintem ne biztass fel testi sértésre senkit.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2009.02.03. 17:14

Gyakorlatilag a felesége pszichés problémájára hívtam fel a figyelmét, ami nem kevés megértéssel és türelemmel elég jól rendbehozható. Azt követően okés a válás "a" dilis nőtől.

kalamalyka # 2009.02.03. 17:20

..............nem tudjuk mitől dilizett be.........
Meg kellene talán hallgatni.......

monalisa1 # 2009.02.03. 17:46

Tippelhetek? Szerintem Csaba06 akar válni - bármi okból is -, és emiatt lett a felesége "ideges".

Ha tényleg a kérdező szándéka a válás, akkor a további műbalhé elkerülése végett jobb lenne ha elköltözne otthonról - borítékolhatóan megszünne a ruhatépés stb.

véső (törölt felhasználó) # 2009.02.03. 18:09

monalisa 1

téged meg rövidtávon jól tökön kéne rúgni...

monalisa1 # 2009.02.03. 18:15

Kösz, de... Szerintem semmi olyant nem írtam aminek okán ezt kiérdemelnél.

Van egy hölgy aki "dilizik", nos el kell vinni idegorvoshoz - lényegében ez és ennyi. Ha meg annyira áll a ház otthon (...) akkor jobb az elköltözés, mely általában csillapítólag hat a felindultságra.

Csipke # 2009.02.04. 08:39

Akarata ellenére orvoshoz senkit nem visznek el (nem vihetnek el), kivéve, ha ön és/vagy közveszélyes.

A testi sértésre én sem buzdítanám a kérdezőt.

Azt megteheti, hogy ha úgy látja, orvosi segítségre szorul (őrjöng, feltételezhető, hogy magában kárt tesz, támadó a magatartása, stb.), amit tehet, hogy kihívja rá a háziorvost/mentőt. Majd ők eldöntik, hogy szükséges-e pszichiátriai kezelés vagy sem. No meg talán észhez téríti a hölgyet is.

Csipke

_Wasp_ # 2009.02.04. 10:11

ha viszont elköltözik a kérdező otthonról (és nem viszi a gyermekeket) akkor kvázi lemond szinte minden jogáról, lehetőségéről. Ez se egy átgondolás nélkül követendő javaslat...

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2009.02.04. 14:25

Mindkettőtöknek köszönöm hozzászólását.

Akkor egy kérdés: válófélben lévő házaspárnál, ha az egyikőjük okkal- ok nélkül jó ideje állandóan cirkuszol és emiatt már szinte elviselhetetlen otthon a légkör, mikor van az a pont amikor a másik kimondja: eddig és nem tovább - és a saját lelki békéje- nyugalma érdekében kiköltözik a lakásból.

Tehát hogy a számára hátrányos jogkövetkezmények mégse következzenek be.

Mert bizony van, hogy valaki pszichés ok miatt menekül el otthonról = lelki kényszerítettség.

Csipke # 2009.02.04. 14:40

Azt nem tudjuk, milyenek a tulajdoni viszonyok az ingatlannal kapcsolatban, így csak nagy általánosságban lehet erről beszélni.

Az azért szerintem nem igaz, hogy lemondana bármilyen jogáról, lehetőségéről azzal, hogy elhagyja az ingatlant, az igaz azonban, ha egy válóperben mondjuk ő szeretne a lakásban maradni, akkor nehezebb a helyzet, de nem lehetetlen. (nyilván nem a "visszatérés szándéka nélkül" kell elhagyni, ha nem így akarja)

Ha van gyermek, szintén nehezíti a dolgot az elköltözés.

Bár azt sem tudjuk, ki indította a válópert, milyen stádiumban van, de ha "nem békésen válnak" (ez nyilván az elmondottakból csak feltételezés), akkor lesz még (sajnos) "sárdobálás", ott a kérdező is elmondhatja álláspontját.

Ha ennyire elmérgesedett a helyzet - és ugye van egy csomó "ha" is - akkor javasolt családjoggal foglalkozó ügyvédet keresni.

Csipke