Tisztelt mindenki!
Milyen lehetőségeim vannak arra, hogy bizonyítsam a különélésemet?
Kérlek benneteket, hogy segítsetek!
Előre is köszönöm!
Tisztelt mindenki!
Milyen lehetőségeim vannak arra, hogy bizonyítsam a különélésemet?
Kérlek benneteket, hogy segítsetek!
Előre is köszönöm!
Leginkább tanúkkal.
A ház amiben én és a gyerekek vagyunk a férjemé. Neki vették a szülei még az első házassága előtt. Most ő elköltözött, kijelentkezett. (A válóper december 11-én lesz.) A házra lassan egy éve vettünk fel jelzáloghitelt, 7 millió forintot és két éve kaptuk meg a szocpolt, ami az én első házasságomból származó két nagyobb gyerekemre és a közös nagyobb gyermekünkre kaptunk meg értéke 1, 9 m forint.
Nekem itt valami nagyon sántít.......... hogyan kaphatott rá szocpolt (főként az előző házasságából származó két gyermekre is) ha nem rendelkezik ( azt hiszem min 50% ) tulajdoni hányaddal?????????
Szép napot mindenkinek!
Megpróbáltam jól átnézni a fórumot,de nem találtam a problémámra választ,ezért segitséget szeretnék illetve tanácsot(kat)kérni!
arról lenne szó,hogy 2 hét múlva válóperünk(békitő?)lesz,meg van a közös megegyezés meg minden,csak hát nincs a váló ok feltüntetve és nem is szeretném (remélem a férjem sem)a családi szennyest kiteregetni a bíroságon,de én azért is ragaszkodtam a közös megegyezéshez,hogy ne keljen egymásnak esnünk az ominozus helyen!Nos csak szeretném megérdeklődni,hogyan működik egy békítőtárgyalás?!És ha rákérdeznek az okra akkor mit mondhatok,hogy ne leghyen belőle sárdobálás?!
Szia!
Miután én is átestem egy váláson 2 gyerekkel, elmondhatom, hogy nem kellett feltűntetni a válás okát. Csak az szerepelt a beadványban, hogy "házasságunk helyrehozhatatlanul megromlott". Én mindössze talán egy szót mondtam, hogy "igen". Az egész tárgyalás kb. 10 percig tartott, a bírónő felvette a személyes adatainkat, felolvasta a keresetet, valamint megkérdezte, hogy fenntartjuk-e az abban foglaltakat. Közös megegyezéssel történt a válás. Mindketten fenntartottuk. Ezzel már be is fejeződött az "békítő tárgyalás". Úgyhogy ne aggódj, ha csak nem mérgesedik el a helyzet köztetek, úgy senkit nem fog érdekelni a családi szennyes!
Kedves Ryta75!
Ha közös megegyezéssel váltok, nem fogja firtatni a bíróság a családi szennyest. Egy dolgot vizsgál a bíróság, hogy a házaséletetek teljesen és helyrehozthatatlanul megromlott. Ezt kell nyilatkozni a tárgyaláson is.
A családi szennyes kiteregetésére általában akkor kerül sor, ha csak az egyik fél kéri a házasság felbontását.
A békítő tárgyaláson ennyi történik általában, hogy megpróbál a bíróság kibékíteni benneteket, ha mindketten elzárkóztok, és lenyilatkozzátok, hogy teljesen és helyrehozhatatlanul megromlott a házasságotok, akkor elég hamar vége lesz. Azt nem írtad, hogy a "járulékos kérdésekben" (ingó, ingatlan vagyon, gyerekek esetleg) megállapodtatok-e, erre vonatkozóan is fog nyilatkoztatni benneteket a bíróság.
Csipke
„A békítő tárgyaláson ennyi történik általában, hogy megpróbál a bíróság kibékíteni benneteket”
Egyébként nincs már "békítő tárgyalás".
Kbs,
A köznyelvben az első tárgyalás "békítő tárgyalásnak" nevezik, mivel a bíróság megkísérli a felek kibékítését (de a pontosság kedvéért: hogy igen, a Pp. sem az első tárgyalásra korlátozza ezt, mivel azt mondja, hogy a per bármely szakasztában megkísérelheti a felek békítését). :) Szóval, ha nagyon kötözködni akarnék - természetesen nem akarok :) - mondhatnám, hogy bármelyik tárgyalás lehetne a köznapi értelemben vett békítő tárgyalás. :D
Csipke
A bíróság mindvégig a házasság fenntartása mellett van - ha ez esetleg nem is látszik... Sőt akár pár hónapig szüneteltetheti is a pert: gondolják át a dolgot még egyszer az érintettek.
Birója válogatja, hogy mennyire veszi lelkére az egyik-másik házasság kért felbontását, vagy megy a futószalag-szerű sorozat felbontás...
A szöveg, amít leírtam - bármennyire ironikusnak tűnik is - szó szerinti idézet egy valós perből. Ez volt a békítési kísérlet. Sőt, ez volt az egész békítő tárgyalás - mert akkor még volt.
Nem hinném, hogy kivételes és egyedi volt ez az eljárás.
Monalisának: a törvény rendelkezik arról, hogy az első tárgyalást követő három hónapban szünetel az eljárás. Ha 3 hónapon belül nem kérik az eljárás folytatását, akkor megszűnik az eljárás.
Kedves Kbs,
szerintem nem volt ironikus, amit írtál, biztos, hogy elő is fordul. Én láttam már olyat is, amikor kéri a bíró a házasság vázlatos "élettörténetét", mégha nem is kérdez rá a szaftos dolgokra. Bírója válogatja.
A lényeg, hogy a nyilatkozatokból kitűnjön, hogy a feleknek "eszük ágában sincs békülni". :)
Csipke
Kedves hozzászólok!Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét nagyon jóleső érzés,hogy ennyien és ilyen gyorsan jöttetek nekem segíteni!!
Csipke:minden le van fektetve papíron alá van írva (mindketten aláírtuk)ügyvéd által le van stemplizve!Csak,hogy most itt van a kezemben a"behívó"nem derült ki számomra belőle,hogy ebbe hol van a közös megegyezés és indul a pánik,hogy most mit mondjak majd,mit csináljak stb...
Tisztlet Ügyvéd Úr !
17 év házasság után külön költöztem a feleségemtől (1sporttáskányi ruhával), és 3 gyermekemtől.
Öt hónapig még Magyarországon éltem, addig havonta 80-100ezer FT-ot fizettem.
Utána külföldre utaztam külföldről 2 hónapig 80 ezer Ft-ot küldtem.(a fizetésekről nincs igazolásom sajnos...)
De már 2 hónapja nics lehetőségem arra hogy pénzt küldjek.
Mindkettőnknek új élettársa van.
Ő az élettársát és családját a közös házunkba fogadta 3 hónapja.
A családi-pótlékot az exem a közös bankszámlára kapja és ő fizeti be a lakás hiteltörlesztését,a hitelszámlára ami 2009-től 75,000.Ft-ról 100,000.Ft-ra nőtt.
Ez 10millió Ft-os jelzálog-hitel. Ezenkívül még a házat terheli 2 évig 2,6-Milló Ft-os szoc.pol.)
Az én nevemen van még 1.5 Millió Ft-os személyi-hitel amit ketten használtunk fel, de ezt senki nem fizeti. Utoljára pedig, nekem van fennálló diák-hitelem Kb: 1.Milló Ft. Mielőtt kiutaztam volna abban állpodtunk meg hogy én a válás után amit közös megegyezéssel fogunk lebonyolítani a lakás eladásból származó összegnek 60%-át az ő ill. a gyermekink részére adtam volna. Időközben az exem ( és nyilván az élettársa)megváltoztatta a fenti szóbeli megállapodásunkat, miszerint neki nem elég a 60% mert ő többet szeretne( az egészet?? )és hogy ő pereskedni szertene, én említetem neki hogy az minkettőknek sok idejét és pénzét fogja felemészteni.
De ő hajthatatlan.
Amíg eggyütt voltunk nekem bejelentett jó fizetésű állásom volt Ő nem dolgozott, mára nekem nincs állásom külföldön vagyok ő dolgozik de valószinűleg nem túl jó fizetésért.
A kérdésem az lenne hogy:
1, ő valóban ki tud engem semmizni?
2, hátrányban vagyok hogy külföldön vagyok? (és nem tudok megjelenni a tárgyaláson személyesen)
3,Jelenlegi fizetésképtelen állapotomból származhat-e hátrányom?(eddig én fizettem a törlesztéseket, vagy már nekem kötelezően most is gyerektartást kell fizetni?)
4, mire számíthatok a vagyonmegosztásnál, a ház eladásából származó jövedlemből levonhatóak a közös élettársi jogviszony ideje alatt felvett személyi kölcsön ill. diákhitel, ha az ő neve nem szerepel sehol?
Válaszait előre is köszönöm.
TIsztelettel : Charlie
A lakás 50-50%-os közös tulajdon, ha a házasság alatt vettétek. Ő ugyanakkor az együttélés megszakadása után általa fizetett részletek felét követelheti tőled. A te személyi hiteledet a bank tőled fogja behajtani (ne legyen kétséged, be fogja) , ennek a felét te meg tőle követelheted. A diákhitel ugyanez. Ha a gyermekek nála maradnak, akkor gyermektartást kell fizetned, 3 gyermeknél ez már el fogja érni a jövedelmed 50%-át. Ha nincs jövedelmed, akkor annak az 50%-át, amennyi jövedelem megszerzése elvárható lenne tőled. Nyilván ha a per elmérgesedik, akkor egy jogi képviselőre szükséged lesz, ezzel együtt legalább egy tárgyaláson személyes meghallgatás végett neked sem ártana megjelenni. A gyermektartást a perindítástól 6 hónapra vissza is lehet követelni, ezért nem árt, ha tudod bizonyítani, amit fizettél, ugyanakkor ha banki úton fizetted, akkor ez bizonyítható.
Kedves Ryta75!
Akkor az jó, hamar végeztek. Semmi extra nem fog történni, még azt megkérdezik, hogy fenntartjátok-e, amiben megállapodtok. Ha igen, pikk-pakk túlleszel rajta. :)
Csipke
Köszönöm, a korrekt segítséget!
Tisztelettel, Charlie.
Nincs mit.
Üdvözlök mindenkit!
Korábban már írtam, azóta történt egy s más... Megvolt a békítő tárgyalás, mivel van két kiskorú, így a következő febr. 17-én lesz.
Férjem tett egy ajánlatot, miszerint a nagyobbik lány maradjon nála, öt éves, a kicsi velem, ő három. Elvileg belementem, hangsúlyozom, elvileg!!! de a gyomrom nem veszi be a dolgot. Képtelen vagyok elfogadni, hogy a testvérek külön legyenek. Neki itt maradna a közös ház (szocpol visszafizetéssel, havi 25e törlesztés, rezsi, stb), én bérelt lakásba mennék, vagy a szüleimhez. Nem tudná hordani óvodába (hatra jár dolgozni), eddig sem tette, tulajdonképpen egyáltalán nem foglalkozott velük. 95-ben két hónapig kezelték pszichiátrián, ott leszerelték a katonaságtól, volt ittas vezetés + baleset, egy év négy hónap jogsielvétel, elvonási tünetek, több évig munkanélküliség, agresszív viselkedés. Mindez elég lehet ahhoz hogy én kapjam meg a lányokat? 8 éve folyamatosan dolgozom, egy évig gyes mellett is, jelenleg ő is, de különösebben felróható dolgot nem tud ellenem (max. depresszió a viselkedése és megalázása miatt...).Igazából a szülei gondoznák, nem ő. Nem tudnám elfogadni, hogy külön legyenek a gyerekek egymástól. Mi kellene ahhoz, hogy ne nekem ítéljék?
Egyáltalán egy gyerekelhelyezés meddig húzódhat? Már a következő tárgyaláson elhelyezik ideiglenesen őket, de a válást nem mondják ki? Hogy van ez ilyenkor? Természetesen mielőbb szabadulni akarok tőle, illetve ebből a házból, mert a gyerekek már épp eléggé ki vannak fáradva az állandó vitáktól. Mindkét gyerek velem akar lenni elmondásuk szerint. Nagyon-nagyon várom a válaszokat.
Még annyit hozzátennék, hogy ez az ajánlata csupán arra megy ki, hogy mielőbb leléptessen: ha kiköltözök, ingóságokban megegyezünk, 600e-t fizetne előlegként, utána következne a vagyonmegosztás (per). Gyerektartást nem fizetne. Ajánlata része, hogy már a tárgyalás előtt mindezt papírra vetnénk, hitelesíttetnénk, hogy nem változtatunk rajta, és akkor már előbb kiköltözhetnék EGY gyerekkel....
Kedves Margaréta!
Ha valóban nem szeretnéd, hogy a gyerekeket szétválasszák egymástól (megjegyzem a gyakorlatban igen komoly oka kell legyen), akkor "elvileg" se egyezz bele egyetlen percre sem, nemhogy papírra is vessétek! Az általad leírtak alapján jó esélyed van arra, hogy a gyerekeket neked ítélje a bíróság. Természetesen ezt mindenre kiterjedően vizsgálni is fogja. De ha netalán csak úgy átmenetileg is szétszakítjátok a gyerekeket, és eltelik egy fél év, vagy még több, állandósul a helyzet, apuka is fokozottan kitesz a gyermekéért (még ha később kicsit enyhül is ez a lelkesedés), szóval sokkal nehezebb valamit visszacsinálni, mint a szerint tenni első perctől kezdve ahogyan véglegesen is szeretnénk megoldást találni.
A pénz az csak pénz......... ne keverjétek bele a gyermekek elhelyezését a vagyonmegosztásba!!!
És ne legyen az egy gyermekkel való távozásod a kiköltözés sürgetése miatt....
Szerintem.
Kalamayka!
Köszönöm. Apuka egyáltalán nem tesz ki magáért. Elmúlt hónapban közös költség gyanánt 45e Ft-tal járult acsaládi kasszához, dec. első hete óta ennyi, azóta egy forint sem. Két hete táppénzen van mert "fáj a torka", de egyetlen egyszer nem vitte őket oviba, nem hozta el. Gyerekes programokon, szülőin nem vett részt soha. A gyerekeket rendezve, tisztán viszem mindenhová, férjem is megkapja a mosott ruháját a mocskolódása ellenére, a házat rendben tartom. A munkanélküli időszaka alatt felvett A-hitelt és hitelkártyát rámkeni, hogy csak az én tartozásom, még ezt is vállalom fizetni. Van, aki támogasson,ha szükséges, ez őt borzasztóan zavarja. Az ajánlatát kizárt, hogy elfogadjam.
Köszönöm a választ, de a többire is szívesen várom a válaszokat, tapasztalatokat.
Egy gyerekkel semmiképp nem költözöm ki, bár ő pont ezt akarná elérni. csak épp cseszne a gyerekére, nagyszülőknél kötne ki. ráadásul férjem a szakmunkást sem fejezte be, IQ nuku,már bocsánat.... óriási lila köd, az volt... sajnos.
Egy nőnek anyatigrisként kell harcolni- küzdeni a gyermekeiért, nemhogy 1 ide 1 oda., még "elvileg" se lehet ezt felvetni!
Amit leírtál: a férjed nem apának való...
Tessék mielőbb eladni a házat és rendezni az adósságokat, ami magad abból ki- ki indítja tovább úgy életét ahogy tudja.
"Fáj" a fülem az olyant olvasni, mint hogy ő kijelenti: nem fog t.díjat fizetni., oké, ha önként nem akkor a bíróság majd kötelezni fogja!
Végső soron a bíróság akár kötelezheti az "ilyen" apát arra, hogy a kiskorúakra tekintettel hagyja el a házat - nagykorúságukig. És ebben az esetben az elhelyezéséről nem vagy köteles gondoskodni.
Vagy a fele tulajdoni részét a gyermekeinek ajándékozza - előzetes gyámhatósági jóváhagyás és ügyvéd szükséges -, vagyis a megfelelő vagyoni érték juttatása ellenében lemondhatsz a t.díjról. Az ügyvéd majd bővebben elmagyarázza.
Van ügyvéded?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |