Gyerektartás és láthatás

Grád András # 2010.06.16. 19:06

Kedves 1965!

Az első tárgyaláson meg fogják Önöket személyesen hallgatni. És ha a baba ilyen pici, akkor előbb vagy utóbb el fogják helyezni az anyánál, Önnek pedig egyrészt kapcsolattartást, másrészt gyermektartásdíjat állapítanak meg. A rossz hír, hogy miközben a tartásdíj mindvégig nagyjából a jövedelme 20%-a lesz, a baba kora miatt a kapcsolattartást még évekig (konkrétan 3 éves koráig) az anya lakásán fogja tudni csak gyakorolni. A legjobban akkor jár, ha egyezséget köt minél előnyösebb kapcsolattartás mellett már a legelején, mielőtt még igazából elmérgesedne a per. Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

yagi # 2010.06.16. 19:03

Kedves MajorDomus!

Köszönöm a választ, és bocs, hogy csak most tudtam elolvasni!

1965 # 2010.06.16. 16:36

Gyermekelhelyezési per

Segítséget kérnék közelgő időpont miatt. Mi történik az első tárgyaláson? Felperes egy "anya" aki bejelentés nélkül távozott egy élettársi kapcsolatból egy 7 hetes koraszülött babával. Megunta a kapcsolatot... hazaköltözött a szüleihez. Alperes az apa aki szeretné a gyereket nevelni, kezdettől fogva gondozta, de későn vette észre, hogy csak egy önző gyerekvállalásban a donor szerepét kellett betöltenie.
Köszönök minden infót.

mammamia76 # 2010.06.16. 14:54

Üdvözlet,
férj búcsúlevelében (5 hó költöztek szét) megírja agresszívitása felesége szeretetének tudható be!!!! kínjában, hogy nem tud dönteni bántva azt, aki nem ártott neki. mert már nem szerelmes belé, de nem akart kilépni a házasságból gyerekek miatt, gyáva volt és ezért minden marhaságért ütött egyet.. Búcsuzóul közölte utóbbi 3 évben kivel , hol hogyan csalta meg asszonykát és ezt a gyerekekkel is (5, 10 évesek) sztori többi része, k.k. veszélyeztetése topikban. Egyébként asszonyka korlátlan láthatást ígért,és "csak" válni akar annak ellenére, hogy apa élete értelmével lecsupaszította közös bankszámlát, autót elvitte (élete értelme egy hónap után már más volt, azót sokadik van. Annyi kérése volt, hogy az által feljaánlott láthatások alakalmával nagyobbik gyerekkel legyen türelmesebb az apa, de apa nem az. Lásd másik topic. Off: Barátokkal beszélgetve, ügyvédek ás pszichológusok, e sztori kapcsán arra jutottunk, hogy aki béna (lásd jóhiszemü, naiv nem gyárt hangfelvételt, vetett fel látleletet ) a végén még ő kerülhet olyan helyzetbe, hogy másik fél nemtől függetlenül jön ki jól. Ilyenek is vannak. Nem sztereotipizálni kell. Ez mindkét oldalra igaz. Most nagy gyerek üvölt a tudattól, hogy az apjával(akivel idáig anya által megszervezett kapcsolattartások alatt találkozott,de szólni egy szót se szól hozzá, csak elviselte hetente 2szer ) kell nem csupán a 2 hét hétköznapjait, de a 7végét is tölteni, és kezd haragudni nagyon az anyjára,mert nem érti, hhogy miért teszi ezt vele, mikor látta, apa mit csinált vele a saját szemével. Ez szerintetek milyen egy 10 éves gyereknek? Én eltiltatnám az ilyen apától, de anyának még egy látlelete sincs. Kérdés: ebben az esetben elmarasztalhatják anyát a ha a gyereket, ha üvölt nem löki ki, mig ítélet nincs?Ez az én kérdésem.
Mona, szerintem lejön, anya nem a sírós fajta, aki sír, sőt inkább nem védekezik.

monalisa1 # 2010.06.16. 13:31

Ha szabadna kérdezni a férj mi okból kiabál és veri a válásban lévő feleségét, vagyis ki kezdte-, mivel- és főleg mikor?! Vagyis nehezen tudom elképzelni hogy a minden előzmény nélkül indul náluk az aktuális cirkusz, nem, hanem ennek oka- előzménye kell hogy legyen. (Naná hogy jó "mélyen" bele kell/ene/ nyúlni a házasságuk történetébe... - de erre a jogi fórum vélem nem a legmegfelelőbb platform.) Szóval nem minden férfi a megtestesült grizli.

Ha semmi sincs leszabályozva akkor miért is ne vihetné el az apa a gyermekeket mondjuk kéthetente - tiltva nincs.

A gyerekek hány évesek? (Egy kamasznak mondjuk már adódhat jobb programja is mint a külön élő szülővel időzni egész hétvégén, ezzel szemben egy kicsi általában azt teszi amit mondanak neki.)

Tudod ill. kell hogy tudjad: én általában nem "a" síros anyák pártján állok, vagyis a régi mondás: hallgatassék meg a másik fél is. Itt pedig az egyik-másik előadott történet elég egyoldalúan szól...

"Mona"
laikus hozzászóló

mammamia76 # 2010.06.16. 10:08

Üdvözlet

A pár első tárgyalásra vár, és apánál vannak a gyerekek anya 5lete miatt a jó kapcsolata érdekében2 hétig, de este apa hazahozza őket ( akik nem akartak menni, mert apa többször ütlegelte anyát előttük, de anya "jófej") akkor mit mond a jog, apa jogosan üvölt anyával, mert gyerek sír vele, hogy a 7végét nem akarja vele tölteni, apa meg üvölt, h ez jár neki?
Magyarul, mit mond a jog?
Továbbá joga van a nyár többi részében a 2 hetenkénti kapcsolattartáshoz, ha semmi sincs leszabályozva, csak anya eddig jófej volt?

monalisa1 # 2010.06.15. 18:43

Lehet hogy a házasságnak is a nő kompromisszum-képtelensége tett be.

sió # 2010.06.15. 18:06

Dorka81

Érdekesen közelítesz.

A legfontosabb. Nem a gyereknek kell alkalmazkodni a külön élő szülőhöz, pedig te szeretnéd rátolni ezt a problémát. A gyereknek semmi köze ehhez. Ha te felelős szülő vagy, akkor a gyereked érdekében te alkalmazkodsz, és meg sem próbálod belekeverni a gyereket.
Egyébként matematikai megközelítéssel, te annyival többet kapsz, mint amennyivel kevesebbet ő. Tehát ha empatikusan, és papír szerint is közelítesz, akkor a minimum, hogy az esetlegesen elmaradt napot máskor odaadod az apának.

Egyébként magánvéleményem, hogy szankcionálni kellene az ilyen szülőt,

aki betűre be akarja hajtani a bírósági végzést.

Szankcionálni azért mert faramuci módon, pont a gyerek érdekeire hivatkozva nem képviseli a gyerek érdekeit!

A gyerek érdeke nem az alkalmazkodás, hanem az hogy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolata legyen a különélő szülőjével!

Ez pusztán betartásféle amire hajtasz. Ez a te betartásod a különélő szülőnek!

Dorka81 # 2010.06.15. 08:08

Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Úgy gondolom, igen a gyerek érdekei az elsők, de miért a "gyerek"alkalmazkodjon a nem vele élő szülőhöz?

monalisa1 # 2010.06.15. 06:55

malek73

Az elsőfokon eljáró bíró nem volt a helyzet magaslatán... Remélve most van saját ügyvéded?!

Csiza Csaba # 2010.06.14. 21:15

Kedves Melak73!

Most olvasom, hogy még te "küzdesz" azért, hogy egyáltalán megtudd, hogy hova is viszi az anya a gyermeket kapcsolattartásra egy nem olyan rég történt kiskorú sérelmére elkövetett emberölési kísérlete után, és még neked van tartani valód, hogy egyáltalán nálad helyezzék el a fiadat.

Komolyan döbbenet, erre csakis a mi bűnöző emberileg és szakmailag impotens doktor doktoraink képesek évek alatt.

MajorDomus # 2010.06.14. 21:02

Lehet hogy nem volna hozzá -lelkierőm !

Csiza Csaba # 2010.06.14. 20:46

Kedves Melak73!

Olvastalak, és megnéztem a szomorú történeteteket a TV2 riportjában. Olyan, hogy gyermekvédelem nem létezik ebben az országban, helyette létezik a nő-és a bűnözővédelem. A gyermek a legeslegutolsó szempont a hivatalok, bíróságok előtt.

Tudod egy olyan triviális ügyet, mint a tiétek, amelyet ha lemész az utcára és 2 perc alatt találsz 100 egészséges érzelmű embert, azonnal megold, tehát egyértelműen nálad helyezné el azonnal és véglegesen a gyermeketeket. Na ehhez kell hazánkban a sok doktor doktor, kiegészítve az ilyen-olyan "szakértőkkel", meg persze a hiéna ügyvédekkel, szóval, hogy minél többen és minél tovább élősködhessenek közpénzekből egy teljesen triviális ügyből.

Amit magánemberként szeretnék neked tanácsolni. Úgy érzem, hogy felelős vagy az anya, a volt feleséged életéért. Nagyot hibázott a volt feleséged, feltehetően nagyon elkeseredett volt, de úgy gondolom, hogy téged is és a gyermeketeket is szerette, a történtek ellenére. Most valószínűleg teljesen egyedül fog maradni, a gyermeke nélkül, ráadásul a bűntudattal. Úgy érzem, hogy felelősséged van az élete miatt, hogy ne kövessen el ismét hasonlót, a közös gyermeketeknek is szüksége van egy anyára. Mi apák, mások vagyunk, mint a nők, mi képtelenek vagyunk megfosztani az anyákat a gyermeküktől, tehát én azt tanácsolom, hogy mindent tegyél meg azért, hogy működjön a gyermeketek és az anya kapcsolattartása a jövőben, na persze olyan formában, hogy biztonságban legyen a gyermek.

Az én történetem itt olvasható: http://csiza-csaba.hu/

Közel négy éve nem lehettem a fiammal.

Csiza Csaba

MajorDomus # 2010.06.14. 20:00

A családjogi törvény ad utbaigazitást

melak73 # 2010.06.14. 08:39

Valaki megtudná nekem mondani azt a jogszabályt hogy hol találom esetleg bemásolná ide hogy az anya láthatáskor köteles meg mondani hogy hol fog tartózkodni a gyermek??Előre is köszönöm!!

melak73 # 2010.06.14. 03:59

Sziasztok senkit sem akarok megriasztani de hogy lássátok van mindenkinek megvan a maga keresztje!!

csak kiírom magamból új

Tisztelt sorstársaim!

Csak szerény véleményemet szeretném leírni a magyar jogról!2007 szeptember 4-én a / most már / volt feleségem öngyilkossági szándékkal 107 km/h sebéggel árokba hajtott az akkor 5 éves kisfiunkkal!

http://tv2.hu/…agaval-vitte

3 búcsúlevélben is leírta hogy mit fog csinálni !Ellene 14 év alatti kiskorú személy sérelmére elkövetett gyilkossági kísérlet volt a vád.11 hónap előzetes után szabadlábon védekezett és sikerült egy elég drága ügyvédet és hírhedt fogadnia a kirendelt helyett. Addig amit elismert a vallomásaiban azt vissza vonta .A lényeg hogy a bíróság nem fogadta el a műszaki szakértők véleményét / volt 2 is/ ,nem fogadta el a pszichológusi szakvéleményt se /volt 3 is / miszerint hogy a kudarcokat nem tudja kezelni és feldolgozni,nem fogadta el a búcsúleveleket se.ezek alapján 1 fokon felmentették.Most másod fokon van az ügy!Kérdem én hogy aki a gyermeke megölésével fenyegetőzik és azt mondja hogy Ő szülte neki van joga elvenni az életét is az hogy kap láthatási jogot???ez a gyermek védelem??A mai napig is rettegek ha elviszi a gyermeket láthatásra!!Nem tudok mit tenni!!Igaz a gyermek már nem fél tőle elfogadja hogy el kell mennie vele mert amikor nem adtam akkor folyamatosan feljelentett!!Miért jár neki az ártatlanság védelme??Miért van neki több joga mint nekem??Ez Magyarország?? Köszönöm már egyre kevésbé hiszem hogy ez a demokrácia és a gyermekvédelem !!!!Remélem senkit sem untattam csak jó volt kiírni magamból!!

MajorDomus # 2010.06.13. 13:01

VB van asszonyok !
Igen !

A havi bevételt rendszeresen leadom az asszonynak. Pontosabban ő veszi fel a számlákról. Igy még marad is belőle valami. Sehol nem tartanánk ha én kezelném a pénzt, s akkor sem ha nem én keresném!

Tulajdonképpen nem a tisztességes családanyákról vitatkozunk - szerencsére ilyen a többség - hanem a haszonleső nőkről.

Réka !
A mai világban a munka olyan ritka kincs, amit nem lehet feláldozni még egy gyermek láthatása miatt sem. Néhány évről van szó, utána a gyermek is mehet az apjához, most ne vitatkozzunk a kötődés kialakulásáról -
Mint öregebbnek engedd meg nekem hogy idézzem neked a marxizmus egyetlen olyan tézisét, amivel nem lehet vitatkozni:

,, a lét határozza meg a tudatot !,,

Vessetek meg érte, de a megélhetésemet, a több évtizede meglévő munkámat nem adnám fel a láthatásért.

Az apuka 12-24 munkarendben dolgozik azaz forda rendszerben, tehát vagy vasutas ahol leépitések vannak, zárják be a vonalakat,
Vagy biztonsági őr ahol addig van munka, amig van megrendelés- a cégek ezzel kezdik a takarékossági intézkedéseket !

Azt mondod vállaljon másik munkát ? Ugyan hol !? Főleg vidéken sz*r a helyzet.

Nem bántani akarlak de valószinüleg nem nevelsz 3-4 gyereket, hidd el másként látnád a helyzetet.

sziszi77 # 2010.06.12. 18:12

MajorDomus.Sze­rinted a nőket nem érdekli a szex??Hol vagy MajorDomus?Éppen fizetsz a szexért netán?

Réka36 # 2010.06.12. 18:12

Sziszi77, kihez is kellene nekünk alkalmazkodni? Nem az én problémámról beszéltünk. És ha visszaolvasol, látod, hogy mindenhol a kölcsönösség mellett promózok. És szerinztem MajorDomus is a kölcsönösségről beszélt, csak egy más perspektívából. :-)

Réka36 # 2010.06.12. 18:08

Sziszi77, pontosan értem, csak próbáltam tréfával elütni az éles megjegyzést...

sziszi77 # 2010.06.12. 17:53

Réka36.Szerintem probáljatok meg ti is alkalmazkodni .Akkor nem lesz gond....

sziszi77 # 2010.06.12. 17:52

MajorDomus.Szerinted a nőket nem érdekli a szex??

sziszi77 # 2010.06.12. 17:50

Réka te ennyire nem érted mit mond MajorDomus?

Réka36 # 2010.06.12. 17:37

MajorDomus, akkor te most fizetsz a szexért? :-)
Ingyen nem kapnád meg?
Ne pöckölgessük már egymás agyát, jó? Az ilyen nem méltó az emberhez, bármelyik nem képviselője is.

Egyébként ezeket a feltételeket nem az anya diktálja, hanem a végzésben ez szerepel, nem? Annak módosítását pedig lehet kérni megváltozott élethelyzet esetén, vagy ebben is tévedek?
Egyébként továbbra is fenntartom ama véleményemet, hogy igenis mindkét szülő igyekezzen olyan munkát találni, amibe belefér a gyermekkel való folyamatos, rendszeres kapcsolattartás. A láthatási jog nem csak jog, hanem kötelesség is.

MajorDomus # 2010.06.12. 12:20

Ez utóűbbihoz 2 megjegyzés.

A világot 2 dolog mozgatja: a pénz és a punci !

Bennünket a punci, ezért teremtünk rá pénzt,
A nőket a pénz, s a puncival szerzik meg ! ( természetesen tisztelet a nagyszámu kivételnek) Ez ilyen egyszerű !