Gyerektartás és láthatás

MajorDomus # 2010.06.12. 12:18

Ez utóűbbihoz 2 megjegyzés.

A világot 2 dolog mozgatja: a pénz és a punci !

Bennünket a punci, ezért teremtünk rá pénzt,
A nőket a pénz, s a puncival szerzik meg ! ( természetesen tisztelet a nagyszámu kivételnek) Ez ilyen egyszerű !

MajorDomus # 2010.06.12. 12:14

Réka

Nem igazán értelek !
Veszitse el a munkáját, azért hogy az anya által diktált időpontokhoz alkalmazkodjon ? Utána meg ő a hibás,mert nem tud gyerektartást fizetni ?

Yagi !

Ezt már itt kitárgyaltuk !

Arra az 1 hónapra ne fizessél semmit ! Saját háztartásodban látod el a gyermeket, erre az 1 hónapra az exnek kellene neked fizetnie.

Légy nagyvonalu, ne kérj tőle pénzt, de ne is fizess arra a hónapra, mert nem az anya életszinvonalát kell finansziroznod, hanem a gyermekét, azt meg 11 hónapon keresztül pénzben, a 12-ikben természerbeli ellátással teljesited.

Ha normális a nő, akkor ezt természetesnek fogja tartani.

yagi # 2010.06.12. 11:51

Még mielőtt azt gondolnátok, hogy egy szemét alak vagyok, gyorsan hozzátenném az előzőekhez, hogy a kedves exem egy nála 17 évvel öregebb vénemberre cserélt le, az elmondása szerint "egzisztenciális okokból". Az előttem kérdező is bizonyítja, hogy ilyen nők is vannak!

Seti # 2010.06.12. 10:57

Sziasztok!

Volt feleségemtől idén januárban váltam el. A bíróság havi 24 E Ft gyermektartást és plusz havi 15 E Ft visszamenőleges gyermektartást állapított meg (a visszamenőlegesség oka az, hogy volt feleségem elköltözése után a postán érkező családi pótlékot én vettem fel, ezt át is adtam neki, de papírt erről nem írtunk, és a tárgyaláson azt mondta, hogy nem adtam át neki a pénzt, pedig ez nem igaz, de bizonyítani nem tudtam).
Munkanélküli lettem márciustól, mivel volt munkáltatóm 4 órára jelentett be, így csak havi 30 E Ft-ot kapok. Más bevételem nincs. Most letiltás jött a bíróságtól munkanélküli ellátásom 50 %-át akarják levonni, mivel nem tudtam ebből a pénzből fizetni neki a havi 39 E Ft-ot.
Valóban letilthatják-e munkanélküli ellátásom felét, vagy csak a minimálnyugdíj összegén felüli részt vihetik-e el?

yagi # 2010.06.12. 10:42

Köszi a gyors választ! De, ha nálam van a gyermek, akkor a költségek is nálam jelentkeznek! Mi indokolná, hogy a kedves nejem kapjon még abban a hónapban is tőlem gyermektartást?????

ObudaFan # 2010.06.12. 10:16

Réka36

Akkor rosszul gondolod, a joggyakorlat sem ez.

Csak1 anya # 2010.06.12. 09:15

yagi

Nagyon nem jól gondolod!

Max,megkérheted az exedet,hogy legyen olyan kedves a gyermek 1hónapos tartásához hozzájárulni.

yagi # 2010.06.12. 09:13

Üdv!
A nyári szünet egy hónapjában nálam lesz a gyermekem. Eddig én fizettem a gyermektartást, de úgy gondolom, hogy ebben a hónapban nekem jár ez az exemtől, illetve a családi pótlék is.
Jól gondolom?
Előre is köszönöm, ha válaszol valaki!

Réka36 # 2010.06.12. 08:25

ObudaFan!

Ha a kérdés nekem szólt,
de igen, komolyan gondolom. Szerintem a gyermekétől külön élő szülő is hozhat ilyen jellegű áldozatot a mai gazdasági helyzetben is. Azt azért elmondanám, hogy ha az egyik szülő, aki behatárolt időben tud csak dolgozni, mert mennie kell az iskolába, ovodába a gyermekért, talál ilyen munkát, akkor a másik szülő, akinek a kéthetenti láthatásra kellene szabadnak lennie, talán egy kicsit könnyebb helyzetben van...vagy tévedek? És ebben az esetben a könnyebb nem jelent könnyűt. Mert szerintem most senkinek sem könnyű.
Egyébként sem tartom helyesnek, hogy a gyermek összevissza időben töltsön együtt időt a különélő szülőjével, hiszen nagyon nagyon fontos számára a rendszeresség, ugyanis ettől érzi magát biztonságban.
Tudod, mint a kishercegben, ha tudom, hogy mikor érkezel, már előre ünneplőbe öltöztetem a szívemet...
Így vannak ezzel a gyerekeke is. Tudom, mert én is elvált szülők gyermeke vagyok.
Úgy vélem minden esetben a gyermek érdeke az első, és igenis, ebben a gazdasági helyzetben is mindkét szülőnek törekednie kell arra, hogy olyan munkát vállaljon, ami mellett biztosítani tudja a folyamatos és rendszeres kapcsolattartást a gyermekével. Ugyanis a gyermeknek joga van ehhez. Nem csak a szülőknek vannak jogaik!

ObudaFan # 2010.06.11. 20:54

Ezt ugye nem gondolod komolyan? Különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben? Az más kérdés, hogy ilyenkor célszerű kérni az újraszabályozást.

Réka36 # 2010.06.11. 18:57

Sziasztok!

Én úgy tudom, ha ő a munkája miatt nem tud menni a gyermekhez, akkor az nem tekinthető önhibán kívülinek, hiszen vállalhat más állást is, ahogyan a gondozó szülő is olyan munkarendben dolgozik, hogy el tudja látni a gyermeket. Szerintem ez a "beáldozás" az ő részéről. Természetesen egyébként minden megegyezés kérdése.

monalisa1 # 2010.06.11. 13:24

Mivel önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni a végzésben előírtaknak, magatoknak kell a láthatást módosítani - beáldozni magad a gyermek érdekében...

"Mona"
laikus hozzászóló

Dorka81 # 2010.06.11. 12:43

Kedves Fórumózók!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Röviden: 4 éves a Kisfiam, velem él.Van Bírósági végzés a gyermek láthatásáról stb.Apuka 2 hetente vihetné el páros hétvégéken.Ő 24/48 órás munkarendben dolgozik,így nem lehet lefixálni azt,amit a Bíróság megítélt. Egyik hétvégén szombaton, a másikon vasárnap is dolgozhat. Ebben az esetben kell-e nekem alkalmazkodni hozzá? Látni láthatja a két napból valamelyiken, de nekem kell-e adnom pótlást?Mikor?Az én hétvégémből?Abból az időből, amikor a gyermeknek ovija van?
Köszönettel:
Dóri

Tevéné # 2010.06.09. 17:36

Neked az a legnagyobb problémád hogy helyesen fogalmazzak vagy hogy gyorsan leírjam a lényeget???
Így megfelel.A hölgy kiutazott ukrajnába,mert nem akarta hogy észrevegyék kezdődő terhességét.4 hónapos terhesen jött vissza.

sió # 2010.06.09. 05:27

Mi az hogy ukránba ?

Ajaj.............

sió # 2010.06.09. 05:26

"A nő azért mentukránbaaz anyucihoz hogy ne lássák terhes.”"

Tevéné # 2010.06.08. 22:58

A végzéssel ment be ahhoz az önkormányzathoz ahol most a kislány lakik,de elutasították nem segítettek neki.???Nem tudja melyik ker.-ben született a gyermek.

monalisa1 # 2010.06.08. 22:27

Az esküvőportal nem jó...

http://www.anyakonyvi-hivatal.cgr.hu

monalisa1 # 2010.06.08. 22:24
monalisa1 # 2010.06.08. 22:23

http://www.eskovoportal.hu

A honlapon szereplő valamelyik anyakönyvi hivatallal vegye fel a kapcsolatot és bizonyára segítik a problémájában.

Igen, a jogi képviselő az ügyfél saját ügyvédje.

Tevéné # 2010.06.08. 22:19

A jogi képviselőn a saját ügyvédet érted?
Egyébként van fehér bőrű kék szemű arab is!!!!

Tevéné # 2010.06.08. 22:12

Köszönöm.De írtam hogy nem tudja melyik kerületben melyik kórházban született.Csak a dátumot.

monalisa1 # 2010.06.08. 22:10

A gyermek születése szerinti önkormányzat városi anyakönyvi hivatal az illetékes.

Tevéné # 2010.06.08. 20:48

Gondolom ha tényleg nem a férjé a gyerek biztos tud róla,vagy annyira szereti a nőt.Különben is 10 évig nem lehetett gyerekük,szerintem boldog hogy most van.Az ismerősöm miután megszületett a kislány mindennap látogatta,segítette anyagilag,orvoshoz stb.Ez miért nem zavarta a férjet???Vagy mindkettőnek csaka pénze kellett meg az ivarsejtje,ha igazságot akar menjen a p...-ba???

Tevéné # 2010.06.08. 20:19

melyik az illetékes önkormányzat?