Ez utóűbbihoz 2 megjegyzés.
A világot 2 dolog mozgatja: a pénz és a punci !
Bennünket a punci, ezért teremtünk rá pénzt,
A nőket a pénz, s a puncival szerzik meg ! ( természetesen tisztelet a nagyszámu kivételnek) Ez ilyen egyszerű !
Ez utóűbbihoz 2 megjegyzés.
A világot 2 dolog mozgatja: a pénz és a punci !
Bennünket a punci, ezért teremtünk rá pénzt,
A nőket a pénz, s a puncival szerzik meg ! ( természetesen tisztelet a nagyszámu kivételnek) Ez ilyen egyszerű !
Réka
Nem igazán értelek !
Veszitse el a munkáját, azért hogy az anya által diktált időpontokhoz alkalmazkodjon ? Utána meg ő a hibás,mert nem tud gyerektartást fizetni ?
Yagi !
Ezt már itt kitárgyaltuk !
Arra az 1 hónapra ne fizessél semmit ! Saját háztartásodban látod el a gyermeket, erre az 1 hónapra az exnek kellene neked fizetnie.
Légy nagyvonalu, ne kérj tőle pénzt, de ne is fizess arra a hónapra, mert nem az anya életszinvonalát kell finansziroznod, hanem a gyermekét, azt meg 11 hónapon keresztül pénzben, a 12-ikben természerbeli ellátással teljesited.
Ha normális a nő, akkor ezt természetesnek fogja tartani.
Még mielőtt azt gondolnátok, hogy egy szemét alak vagyok, gyorsan hozzátenném az előzőekhez, hogy a kedves exem egy nála 17 évvel öregebb vénemberre cserélt le, az elmondása szerint "egzisztenciális okokból". Az előttem kérdező is bizonyítja, hogy ilyen nők is vannak!
Sziasztok!
Volt feleségemtől idén januárban váltam el. A bíróság havi 24 E Ft gyermektartást és plusz havi 15 E Ft visszamenőleges gyermektartást állapított meg (a visszamenőlegesség oka az, hogy volt feleségem elköltözése után a postán érkező családi pótlékot én vettem fel, ezt át is adtam neki, de papírt erről nem írtunk, és a tárgyaláson azt mondta, hogy nem adtam át neki a pénzt, pedig ez nem igaz, de bizonyítani nem tudtam).
Munkanélküli lettem márciustól, mivel volt munkáltatóm 4 órára jelentett be, így csak havi 30 E Ft-ot kapok. Más bevételem nincs. Most letiltás jött a bíróságtól munkanélküli ellátásom 50 %-át akarják levonni, mivel nem tudtam ebből a pénzből fizetni neki a havi 39 E Ft-ot.
Valóban letilthatják-e munkanélküli ellátásom felét, vagy csak a minimálnyugdíj összegén felüli részt vihetik-e el?
Köszi a gyors választ! De, ha nálam van a gyermek, akkor a költségek is nálam jelentkeznek! Mi indokolná, hogy a kedves nejem kapjon még abban a hónapban is tőlem gyermektartást?????
Réka36
Akkor rosszul gondolod, a joggyakorlat sem ez.
yagi
Nagyon nem jól gondolod!
Max,megkérheted az exedet,hogy legyen olyan kedves a gyermek 1hónapos tartásához hozzájárulni.
Üdv!
A nyári szünet egy hónapjában nálam lesz a gyermekem. Eddig én fizettem a gyermektartást, de úgy gondolom, hogy ebben a hónapban nekem jár ez az exemtől, illetve a családi pótlék is.
Jól gondolom?
Előre is köszönöm, ha válaszol valaki!
ObudaFan!
Ha a kérdés nekem szólt,
de igen, komolyan gondolom. Szerintem a gyermekétől külön élő szülő is hozhat ilyen jellegű áldozatot a mai gazdasági helyzetben is. Azt azért elmondanám, hogy ha az egyik szülő, aki behatárolt időben tud csak dolgozni, mert mennie kell az iskolába, ovodába a gyermekért, talál ilyen munkát, akkor a másik szülő, akinek a kéthetenti láthatásra kellene szabadnak lennie, talán egy kicsit könnyebb helyzetben van...vagy tévedek? És ebben az esetben a könnyebb nem jelent könnyűt. Mert szerintem most senkinek sem könnyű.
Egyébként sem tartom helyesnek, hogy a gyermek összevissza időben töltsön együtt időt a különélő szülőjével, hiszen nagyon nagyon fontos számára a rendszeresség, ugyanis ettől érzi magát biztonságban.
Tudod, mint a kishercegben, ha tudom, hogy mikor érkezel, már előre ünneplőbe öltöztetem a szívemet...
Így vannak ezzel a gyerekeke is. Tudom, mert én is elvált szülők gyermeke vagyok.
Úgy vélem minden esetben a gyermek érdeke az első, és igenis, ebben a gazdasági helyzetben is mindkét szülőnek törekednie kell arra, hogy olyan munkát vállaljon, ami mellett biztosítani tudja a folyamatos és rendszeres kapcsolattartást a gyermekével. Ugyanis a gyermeknek joga van ehhez. Nem csak a szülőknek vannak jogaik!
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben? Az más kérdés, hogy ilyenkor célszerű kérni az újraszabályozást.
Sziasztok!
Én úgy tudom, ha ő a munkája miatt nem tud menni a gyermekhez, akkor az nem tekinthető önhibán kívülinek, hiszen vállalhat más állást is, ahogyan a gondozó szülő is olyan munkarendben dolgozik, hogy el tudja látni a gyermeket. Szerintem ez a "beáldozás" az ő részéről. Természetesen egyébként minden megegyezés kérdése.
Mivel önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni a végzésben előírtaknak, magatoknak kell a láthatást módosítani - beáldozni magad a gyermek érdekében...
"Mona"
laikus hozzászóló
Kedves Fórumózók!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Röviden: 4 éves a Kisfiam, velem él.Van Bírósági végzés a gyermek láthatásáról stb.Apuka 2 hetente vihetné el páros hétvégéken.Ő 24/48 órás munkarendben dolgozik,így nem lehet lefixálni azt,amit a Bíróság megítélt. Egyik hétvégén szombaton, a másikon vasárnap is dolgozhat. Ebben az esetben kell-e nekem alkalmazkodni hozzá? Látni láthatja a két napból valamelyiken, de nekem kell-e adnom pótlást?Mikor?Az én hétvégémből?Abból az időből, amikor a gyermeknek ovija van?
Köszönettel:
Dóri
Neked az a legnagyobb problémád hogy helyesen fogalmazzak vagy hogy gyorsan leírjam a lényeget???
Így megfelel.A hölgy kiutazott ukrajnába,mert nem akarta hogy észrevegyék kezdődő terhességét.4 hónapos terhesen jött vissza.
Mi az hogy ukránba ?
Ajaj.............
„"A nő azért ment” ukránba „az anyucihoz hogy ne lássák terhes.”"
A végzéssel ment be ahhoz az önkormányzathoz ahol most a kislány lakik,de elutasították nem segítettek neki.???Nem tudja melyik ker.-ben született a gyermek.
Az esküvőportal nem jó...
Javítva: http://www.eskuvoportal.hu
A honlapon szereplő valamelyik anyakönyvi hivatallal vegye fel a kapcsolatot és bizonyára segítik a problémájában.
Igen, a jogi képviselő az ügyfél saját ügyvédje.
A jogi képviselőn a saját ügyvédet érted?
Egyébként van fehér bőrű kék szemű arab is!!!!
Köszönöm.De írtam hogy nem tudja melyik kerületben melyik kórházban született.Csak a dátumot.
A gyermek születése szerinti önkormányzat városi anyakönyvi hivatal az illetékes.
Gondolom ha tényleg nem a férjé a gyerek biztos tud róla,vagy annyira szereti a nőt.Különben is 10 évig nem lehetett gyerekük,szerintem boldog hogy most van.Az ismerősöm miután megszületett a kislány mindennap látogatta,segítette anyagilag,orvoshoz stb.Ez miért nem zavarta a férjet???Vagy mindkettőnek csaka pénze kellett meg az ivarsejtje,ha igazságot akar menjen a p...-ba???
melyik az illetékes önkormányzat?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02