A férj magyar és félcigány.A nő azért ment ukránba az anyucihoz hogy ne lássák terhes.Az ismerősöm sem tudja 100%hogy ő az apa!
Gyerektartás és láthatás
A gyermek bőrszíne, az orra, a szája stb. "ordít" hogy nem a férj az apa, na, hogy lehet egy ilyen gyerekkel hazamenni Ukrajnába?...
A jogi képviselőjéhez elsősorban, azért van. Egyébként ezzel a végzéssel forduljon az illetékes önkormányzat anyakönyvi hivatalához.
Ez nem saját problem,1 ismerősé,de szegény keveset beszél magyarul.
Arab férfiről van szó.Anno kipróbálta a discót,kurvákat mint elég sok magyar is,de 1-nél leragadt.Szerelmes lett,az ukrán hölgybe elkezdett udvarolni elakarta venni feleségül a nőt.2év után mikor a nő terhes lett azt mondta neki bocs,de nekem 10 éve férjem van csak külföldön dolgozik 6 havonta jön haza.Gondolom a nő tudta hogy nem lehet a férjével gyerekük így megvárta míg sikerül aztán dobta az emberünket.
Sőt volt olyan rafkós kinntmaradt az első 3 hóban ukránban nehogy arab barátja elakarja vetetni a gyereket hamár így kihasználta.
Visszajött még azt is eltitkolta melyik kórházban szült.
De arab barátunk nagyon is gyerekszerető ember lévén a kislány megszületése után apasági vizsgálatot akart a nőtől.Válasz:mit képzelsz te,van nekem férjem,te nem vagy magyar állampolgár 1 menekültnek mi joga van,menj a...
Elment ügyvédhez beadta az apasági vizsgálatra a keresetlevelet,meg a láthatásra,gyermektartásdíj stb.
A bíróság azt írta vissza hogy elutasítja a kérelmét ha nem csatolja a kislány születési anyakönyvi kivonatát!!!!Hogy adnák már oda 1 arab kívülállónak,nem kapta meg:Vagy azért kértek ilyet tudták hogy úgysem kaphatja meg?
Mit tehet?
Hova forduljon?
Fáj neki hogy azt sem tudja övé egyáltalán vagy nem,ha az övé szeretné látni.
A bíróságnak írj levelet, konkrétan az eljáró bírónak címezve.
A tárgyalásról készült jegyzőkönyvet kell ellenőrizni a pontos dátum miatt. Ha a végzésben elírás történt írásban kérhető annak kijavítása, azonban amíg az nincs korrigálva, addig...
sziasztok!
áprilisban volt a gyermekelhelyezési ügyünk utolsó tárgyalása. megérkezett postán a végzés. de elírták benne a dátumokat. 2011 helyett 2010et írtak, és e szerint az apja már most elvihetné egész hétvégére a gyereket, pedig csak jövő nyártól állapodtunk meg ebben. hogyan és hol kérhetnék helyesbítést?
Köszi MajorDomus!
Látod Sziszi vannak emberi dolgok is a világon !
Előbb utóbb összenő ami összetartozik !
A volt férjed szeretne visszakapni ( ő már felmérte a veszteséget)
Te még mindig szereted ( ez a jó a nőkben ) csak hát a tüske !
Ha egyik éjjel ott alszik, huzd ki a ,,tűskét,, tegyél be helyette egy kevésbé ,,hegyeset,, ! Reggelre mindjárt másképpen látjátok a világot !
Sokkal jobb lenne a gyereknek is ! ha korábban megbántott, akkor most szabj uj feltételeket a ,,tüskecseréhez,, !
Kedves Sziszi77!
Hidd el, nem bírálni akartalak. Tudom, hogy nehéz kisgyerekkel egyedül, az én lányom 7 hónapos, és nincs segítségem. És nem is hiszem, hogy baj lenne ha adsz a volt párodnak enni, hiszen ezt bárkivel megtenném, ha módomban áll, aki éhes. Én pusztán arra akartam rávilágítani, hogy a ti jó viszonyotok, mint kiderült kölcsönös, érzéseken alapul. Ez azért más helyzet, mint azoknál, akik ténylegesen megszakították a partnerkapcsolatunkat.
Azt tudni kell azonban, hogy amint változnak egyik, vagy másik fél érzelmei, valószínűleg ez a hozzáállás is változni fog. De mint mondtam korábban, nincs a bölcsek köve a zsebemben, nekem pusztán ez a tapasztalatom.
Réka
Ja az még lemaradt nekem kicsik a gyerekeim a legkisebbel még gyesen vagyok itthon!
Melak73!Réka36!Nekm nincs más segitségem,én másképpen nem tudnám megoldani ,hogy eljárjak dolgozni csak ugy ,hogy a volt férjem segit a gyerekre vigyázni adig!Ha meg itt van cserébe miért nem adhatnák neki ebédet amit előző nap főztem pl?Ha meg éjszakás vagyok csak itt kell ,hogy aludjon,akkor meg megkell ,hogy fürödjön itt!Nem fogok két naponta ágyneműt mosni!Anyukám meg kicsit ,messzebb lakik.
Kedves Jogászok, Olvasók!
Az alábbiban szeretnék tanácsot kérni. Dióhéjban:
A fiamat közel 4 éve zárják el tőlem, aki időközben elmúlt 14 éves.
A gyámhivatal a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról 33/B. § (1)
"Ha a kapcsolattartás a 14. életévét betöltött gyermek befolyásmentes, önálló akaratnyilvánítása miatt hiúsul meg, a gyámhivatal - kérelemre - a Ket. 148. §-a (1) bekezdésének c) pontja alapján a végrehajtási eljárást felfüggeszti, feltéve, hogy
- a felek bármelyike kéri a kapcsolattartás újraszabályozását, illetve megvonását."
pontjára hivatkozva hivatkozva, visszamenőlegesen felfüggesztette a kapcsolattartási végrehajtási kérelmeimet, és a volt feleségem által kezdeményezett kapcsolattartás megvonása, szüneteltetése tárgyában hozott bírósági döntésig felfüggesztette.
A gyámhivatal igazságügyi pszichológus szakértőt rendelt ki, mely szerint a fiam nem befolyásolt, valamint a volt feleségem a kapcsolattartásom szüneteltetését, megvonását kezdemémnyezte a bíróságon. Megjegyzem, hogy közel 4 éve nulla percet lehettem a fiammal.
Fellebbezési lehetőséget kaptam a kapcsolattartási végrehajtási eljárás felfüggesztése ellen.
Amit kérdezni szeretnék. Nem jogszabály ellenes-e a gyámhivatal végzése? Ugyanis most akkor nekem a bírósági döntésig teljesen értelmetlen a kapcsolattartási helyre mennem a fiamért, hiszen a felfüggesztés miatt semmiféle konzekvencia nem lesz a volt feleségem felé, ha oda se viszi a fiamat?
Úgy érzem, hogy ez alkotmányellenes is, hiszen jogerős bírósági végzésem van a kapcsolattartásról, továbbá a volt feleségem kapcsolattartást megvonó kérelme totálisan megalapozatlan, hiszem semmiféle kapcsolatot nem engednek a fiammal közel négy éve, sőt éppenséggel ellene és az élettársa ellen folyik a PKKB-n kiskorú veszélyeztetés miatti büntetőper.
Továbbá a fenti kormányrendelet 32. § (3) ezt írja: "Ha a kapcsolattartás újraszabályozására indult eljárásban a rendelkezésre álló adatok szerint a kapcsolattartási jog korlátozása, szüneteltetése vagy megvonása látszik indokoltnak a gyámhivatal, illetőleg a bíróság a határozatban megállapított kapcsolattartás végrehajtását az új határozat jogerőre emelkedéséig felfüggesztheti."
Kiemelném ebből a következőt: "a rendelkezésre álló adatok szerint a kapcsolattartási jog korlátozása, szüneteltetése vagy megvonása látszik indokoltnak"
Ilyen rendelkezésre álló adatot nekem senki nem mutatott, de nem is mutathatott, hiszen, mint említettem, közel négy éve semminemű érintkezési formát nem engednek a fiammal.
Természetesen megfellebbezem a gyámhivatal felfüggesztő végzését, de megköszönöm, ha tud valaki segítséget adni.
Csiza Csaba
nehez01
Ha nem emberöléssel vádolnak -bár akkor vélem nem lehetnél háziőrizetben- sem pedig többszörös fertőző betegséged nincs, akkor nincs joguk a kislányt elzárni tőled.
A gyermeknek is szüksége van az apjára!
Fordulj a gyámhatósághoz: a szabad mozgásod korlátozottsága miatt kérd, hogy a gyermekkel való kapcsolattartás lehetőségét a lakásodra adják meg. (Ami miatt eljárás van ellened az nem a családod ellen irányult.)
Egy 9 éves gyermek esetében már természetes hogy mondjuk minden második hétvégén az apánál alszik, valamint hétközben is egy-egy közös délután.
Jön a nyári szünidő, abból 2x2 hét megillet téged - legfeljebb házimozisztok, a pizzát meg helybe viszik...
Ha a kislány szállítása esetleg költséget okoz, azt vállald be.
Az tény, hogy ujra össze kell szoknotok, tehát az első ujabb találkozások valószínüleg még visszafogodtak lesznek.
"Mona"
laikus hozzászóló
Kedves Sziszi77!
Ne haragudj hogy írok de ez azért Nekem furcsa hogy válás után ott e3szik mosol a volt férjedre!Akkor mire volt jó a válás?Bocs hogy ezt írom de akkor csak az ágyadból zártad ki.Persze nem kell civakodni meg ilyenek de ezt már tulzásnak tartom.Szerintem sokan dolgoznak mint elvált szülő és azért meglehet oldani a gyerekre való vigyázást!De hogy kulcsot is adjak az ex-nek??!!Nem itélkezem csak egyszerűen érthetetlen hogy akkor minek kellett elválni.Bocs ha megbántottalak.Nem állt szándékomban.
Kedves Sziszi77!
Éppen erről beszéltem. Nem az a gond, ha a különélő felek jóban vannak egymással. Sőt, ez lenne az ideális. Amiről te írsz, az egy utópikus, azaz sosem megvalósuló helyzet, hiszen, mint írod is, a másik fél szeretne visszakapni, de nem fog. Tehát az egyik fél mégsem zárta le a kapcsolatot. Ebből majd csak egy új társ felbukkanása esetén lesznek vélhetően hatalmas problémák. De őszintén kívánom, hogy tévedjek!
nehez01:Megértelek.Nagyon utálom az ilyen nőket!Bár nem tudom mit követél el.De szerintem biztosan keres a kisfiad,vagy kislányod.Nem értem felűgyelett mellett miért nem engedi az édesanya!Én sose tiltanám el az apjától a gyerekeimet,sőt hozzám akármikor jöhet!!!!!Még kulcsot is adtam neki a házhoz!Kitudja akármikor közbejöhet nekem is valami,pl amikor a gyerekek az iskolába,óvódában vannak,akkor majd milyen jó lesz hiszen itt lesz és betud jönni a gyerekhez!Én nagyon jó viszonyban vagyok a volt férjemmel!Az is elárulom még a mai napig is szeretem,de soha nem fogok neki megbocsáltani ami tett ellenem.Sosem értettem minek kell civakodni ,két felnőtt ember a gyerekek elött!
Üdvözlet Mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy 8 éve elváltam, gyermekemet rendszeresen láthattam, eddig semmi probléma nem volt. Jelenleg sajnos büntető eljárás van folyamatban ellenem, teljesen más okból. Másfél évig voltam előzetes letartóztatásban, jelenleg házi őrizetben vagyok egy hónapja. 19 hónapja nem láttam a kislányomat és azt mondta az anyja és a nagyszülők, hogy nem is láthatom addig, míg vége nincs ennek a procedúrának, ami előre láthatólag évekig fog folyni. Nagyon nehezen viselem ezt a helyzetet. Imádom a kislányomat aki most tölti nemsokára a 9. életévét. Nagyon hiányzik! Valóban eltilthatják tőlem jogilag? Mit tegyek??? Segítsetek!
Köszönöm
Sziszi,
Mint azt előttem is leírták a gyt-ből ill. nem csak a gyt-ből kell a gyerekre költeni. Az együttélő nevelő szülőnek is mellé kell azért tenni egy kicsit...(!)
Az hogy vannak extra kiadások ... azok tervezhetőek nagytöbségük. Ennek ellenére akkor is azt mondom hogy jár a gyt. a nyár minden hónapjára hacsak közösen ill. a bíróság máshogy nem dönt.
Helyesbítenék: az anyát nem akarja bejelelenteni az apa a saját lakhelyére, csak a gyereket.
Üdv a fórumozóknak!
Nem tudom jó helyen járok-e... A helyzet a következő: Eddig az apánál volt hivatalosan bejelentkezve az anya és a gyermek is. Majd az apa az okmányiroda által KÖTELEZTE az anyát, hogy mivel már 4 éve nem lakik ott, jelentkezzen ki. Majd az anya a gyermeket is átjelentette saját magához. (Az anyánál van a TAJ kártya és a lakcímkártya is.) Közben a hosszan húzódó gyermekelhelyezési per még mindig folyik. Első fokon az anyának ítélték, másodfokon újratárgyalást kért a bíróság, a korábbi döntést visszavonta. Így az apa és az anya úgy egyezett meg hogy egy hétig itt, s egy hétig ott van a gyerek. De tulajdonképpen az anya fizet minden költséget ami a gyerekneveléssel jár,ő kapja a családipótlékot, s korábban az apa is úgy nyilatkozott, hogy a gyermek kikerült az ő háztartásából. A probléma, hogy az apa (miután megtudta, hogy a gyermek az anyához lett átjelentve), azt kérte, hogy akkor inkább vissza az egész, legyen az anya is oda bejelentve hozzá. Majd az okmányirodánál PANASZT TETT, így az anya kapott egy levelet az okmányirodától, hogy jelenjen ott meg."Lakcímrendezést kérelmezett" az apa, s a hivatal felszólította az anyát, hogy vigye magával a gyermek lakcímkártyáját. Jó esetben még a törvénykezési szünet előtt hoznak döntést, akkor minek de-oda bejelentgetni a gyereket? Bár hozza a beidézés a megfelelő paragrafusokat, na de ez így törvényes, jogos, hogy hozza be a lakcímkártyát? És akkor ott, ha elveszik (mivel az apa kissé protekciós)? Valamint az apa azért is reklamált, hogy nem kaja meg a TAJ és lakcímkártyát. Viszont ha megkapja a lakcímkártyát, tuti bejelenti magához a gyereket, és vissza se adja azt. Jogos és törvényes ez, hogy ebben az okmányiroda így intézkedik? Elveheti az okmányiroda a lakcímkártyát, hogy azt az apának adja oda? Ilyen helyzetben mit lehet tenni, hogy lehetne a lehető legjobban megoldani a helyzetet?
Köszönettel: SOS!
Ráka36:Még annyi ha valaki elválik akkor miért tűnik furának mindenkinek ha jobba vannak utána egymással,főleg ha gyerek is van?Mi nem veszekszünk,nincs is értelme,igy a gyerekek semmit nem tudnak.
Réka36:Mivel dolgozni járok,és csak igy tudom megoldani a dolgot,hogy adig ő vigyázz a gyerekekre.Amugy meg a szomszédomban lakik igy mindenap itt van!Én a gyerekektől sose tiltanám el!!Mint egyes anyukák teszik!Akkor jön amikor akar!Amugymeg szeretne visszakapni,csaképpen én nem tudok neki megbocsáltani!Én nem olyan vagyok,hogy csak elfelejtem az egészet!Ha valki nagyon-nagyon megbánt akkor én sose felejtek!Bennem marad a tűske!
Mivel dolgozni járok,és csak igy tudom megoldani a dolgot,hogy adig ő vigyázz a gyerekekre.Amugy meg a szomszédomban lakik igy mindenap itt van!Én a gyerekektől sose tiltanám el!!Mint egyes anyukák teszik!Akkor jön amikor akar!Amugymeg szeretne visszakapni,csaképpen én nem tudok neki megbocsáltani!Én nem olyan vagyok,hogy csak elfelejtem az egészet!Ha valki nagyon-nagyon megbánt akkor én sose felejtek!Bennem marad a tűske!
Sziasztok!
Hú, hát ma reggelre megint pezseg a hangulat itt a fórumon. :-)
Szóval, tisztában vagyok vele, hogy egy gyermeknek nem csak ennivalóra van szüksége. A "többit" azonban nem csak a gyerektartásból kell fedezni, hanem a gyerektartásból, és abból, amit az anyuka/apuka hozzátesz. Mindamellett rezsi akkor is lenne, ha nem lenne gyermek. Tudom, hogy nehéz. És sok gyermekét egyedül nevelő anyukát ismerek, aki mindig "boltol" valamivel (kinőtt ruhák, játékok árából vesz nagyobbat, másikat, lásd. babaszoba). Mert ebben a világban mindenképpen élelmesnek kell lenni.
Az egyéb kiadásokra, mint iskolakezdés, évszakonkénti ruhaváltás, íróasztal stb.lehet egyébként olyan különmegállapodást kötni, hogy a szülők közösen veszik azt meg fele, fele arányban. És ez ugyanúgy benne lehet a végzésben, mint a fele szünidő. Persze mindent számla ellenében, illetve, közös vásárlással. Talán ez is egy járható út lenne...
Kevdes Sziszi77!
Ezt a volt férjem nálam alszik-eszik dolgot én nem értem. Mert ha "volt" akkor miért? Persze értem én az Ariel mosóport, meg az allergiát, sajnálom is, én is allergiás vagyok, nem kellemes, csak ha egyszer lezár az ember valamit, akkor mindezt hogyan?
Réka
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02