Gyerektartás és láthatás

dana77 # 2010.06.07. 06:12

Sziasztok.

Köszönöm a válaszokat. Akkor marad minden a régiben. Igazából nem az a célom hogy lehúzzam csak az kell ami jár. Régebben pl 30 helyett csak 20at adott mert én is azt mondtam jó oké dolgozom most nincs rá szükségem ez 3 évig így ment. Azóta változott a helyzet. Mindegy a lényeg, hogy nekem az a fontos hogy a gyerekeimnek jó legyen.:)

sziszi77 # 2010.06.07. 05:27

Külömben meg aról tehetek ha a volt férjem több pénz is ad?De pl..itt eszik nálam.Mert az anya nem főz rá.Van ugy ,hogy itt is alszik ugye olyankor meg fogyasza a vízet stb!A ruháját csak én moshatom ,mert az allergiás arra a mósopora amit az anya vesz,én meg arielt veszek mindig.

sziszi77 # 2010.06.07. 05:22

Ja ,csak éppen egy óriási dolgot elfelejtettek!Anak a gyereknek nem csak kaja kell.Hanem például ruha ,nyáron bekell szerezni az iskolába a tanszereit,iróasztal stb...Ezt mind csak a gyerektartásból tudja a kedeves anyuka megvenni ,aki neveli a gyereket!Erre ti férfiak nem is gondoltok nem csak enni kell a gyereknek?

sagit # 2010.06.07. 04:22

Így vagy úgy ha nem fizet a nyáron a különélő szülő akkor azt behajthatják rajta. Mert neki addig kell fizetni míg a bíróság más végzést nem hoz erről. Az hogy ez tisztességtelen az más kérdés. Annó felvetődött az a válasz hogy ezt a pénzt az iskolakezdésre stb lehet költeni...
Más kérdés az hogy vannak olyan emberek akik felülkerekednek önnön sérelmeiken és a sok bántás ellenére is azt nézik hogy amikor a különélő szülőnél van a gyermek(ek) ott is megkaphassanak mindent. Mert ugy azt az esetek töbségébe ne képzelje senki hogy a 15-50% gyt. levonás/letiltás után ugyanannyi marad a gyerekekre. A véleményem nekem is az hogy tisztessége az aki legalább nem fogyad el gyt-t aki külön még fizet is azelőtt le a kalappal legyen az anya vagy apa!

MajorDomus # 2010.06.06. 21:18

Ez utóbbiban egyetértünk !

Abban is, hogy a párválasztás felelősség, s a gyemeknevelés még -inkább.
A megvető stilusom annak a haszonleső, a férfiakat csak pénzcsapnak tekintő szemléletnek szólt, amit a két nemtársad itt képvisel. ( hölgynek nem nevezném őket)

Réka36 # 2010.06.06. 20:05

Kedves MajorDomus!

> Ez azért egy kicsit sántít így nem?

Az a szerencsétlen, ahogy te írod, rossz lyukra játszott talán? Ebben az esetben a gyermeke anyja is csupán egy "lyuk" lenne? Ez azért szomorú hasonlat...

Egy kapcsolat megromlásáért két ember felelős. A benne lévő férfi és nő, az anya és az apa.

A "lyukválasztás" pedig felelősségteljes döntés. De a döntést mindenki maga hozza meg, és maga felel érte.
Aki gyermeket nemz, nézze meg alaposan, hogy kit választ a családalapításkor társául. Utólag ledegradálni mindazt, ami egykor vélhetőleg értékes és fontos volt, nem méltó az emberhez. Ezt én inkább a hibáztatás művészetének érzem. Persze lehet, hogy tévedek, és az a szerencsétlen, tényleg csak egy szerencsétlen...nem az én dolgom ítélkezni.

A gyermektartással kapcsolatban továbbra is fenntartom ama véleményem, hogy mivel mindkét szülő köteles a kiskorú gyermek tartására, amikor a külön élő szülővel van a gyermek, őt is megilleti a másik fél támogatása.

MajorDomus # 2010.06.06. 19:44

Ez igy van Réka !
Akinél a gyermeket elhelyezték, az természetben biztositja a tartást, a tartásdijra kötelezett fél pedig pénzben !

Gáláns férfiak nem kérnek pénzt az asszonytól arra az 1 hónapra,
De mig teljes mértékben ők tartják a gyermeket, még fizessenek az anyukának gyermektartást !?

Ezt ugy hivják,hogy jogalap nélküli gazdagodás !
Csak te tisztességesen gondolkodsz, mig ,,libáék,, csak a saját hasznukat nézik, s a gyermek ürügyén minél többet le akarnak huzni
Arról a szerencsétlenről, aki eltévesztette a ,,lyukat,, a golfpályán.

Csak1 anya # 2010.06.06. 18:27

Réka36

Csak várd ki a végét.
1 jó tanács!
Járj nyitott szemmel,és légy körültekintő.

Réka36 # 2010.06.06. 18:22

Sziasztok!

Mi még ugyan itt nem tartunk, de az ismerőseim körében senki nem kér, fogad el gyerektartást arra az időre, amikor nem nála van a gyermek a nyári szünidő felében, sőt, olyat is ismerek, aki ilyenkor fizet az apukának, mert hogy abban a hónapban ő a tartásra kötelezett "másik" fél. Ugyan ez senki végzésében nincs benne. A gyermektartás, a nevében is benne van, a gyermek tartására szolgál.

sziszi77 # 2010.06.06. 18:22

Persze na ja ti férfiak mind tökéletesek vagytok!Jobb lenne ha az eszeteket néha a helyeteken hordatátok és nem a nadrágotokban ott alul!Ha meg elkövetek hibákat nem kellene őngyilkosággal stbvel fenyegetőznötök!Meg unom az az a meséteket is ,hogy igy szeretlek meg ugy csak sajnos óriási hibát követem el,a farkamat használtam az eszem helyet bocsika édesem,de nem akarlak elvesziteni!Mondom tisztelet annak az egy-két kivételnek köztetek férfiak!Akik rendesek!

dana77 # 2010.06.06. 18:10

Tudjátok nem akartam letiltatni mert nem akartam se vitát se semmit ráadásul meg már nem is dolgozik.Csak az érdekelt volna hogy jogom van e a gyerektartás összegére akkor is ha a fele szünidőt ott töltik a fiúk. A bírósági határozatban nincs benne, hogy ne járna arra az időre amíg nála vannak a gyerekek.

melak73 # 2010.06.06. 17:30

Csak1 anya 11 hónap volt amikor nem fizetett mert akkor még csak ideiglenesen volt nálam elhelyezve a gyerek.havi részletekben tiltották az anyától a rendes gyerektartás díj mellett.

Csak1 anya # 2010.06.06. 16:50

Major

Jó nagy Gúnár vagy:-DDD

MajorDomus # 2010.06.06. 16:35

Sziszi és csakegyanya

Nem az a baj hogy ostobák vagytok,hanem az,hogy ennek itt a fórumon hangot is adtok, egy olyan országban, ahol a családjogi törvény a nőknek van kitalálva, nekünk mint Sziszi irta csak a fizetés marad,
ha elkövetjük azt a hibát,
Hogy elvesszünk egy ilyen libát

Csak1 anya # 2010.06.06. 16:29

Bocsánat melak, elírtam a neved, ne haragudj:-))

Csak1 anya # 2010.06.06. 16:28

malek73

Mit jelent nálad a visszamenőleg?
Hány Hónap volt?

melak73 # 2010.06.06. 16:18

Nekem a volt feleségem nem volt hajlandó fizetni így én is letíltattam!Sőt kértem visszamenőleg is és azt is megítélték és egyből vonták is!!A letíltás a megoldás.

Csak1 anya # 2010.06.06. 16:10

sziszi77

Hát te aztán,kerek-perec megmondod:-)
De igazad van, tiltatni kellene minden anyának,nem várni,hogy hátha fizet,milyen ostobák tudunk lenni mi nők:-(((((

sziszi77 # 2010.06.06. 16:07

dana77!Nálunk ugy van én letiltantam a fizetését igy mindig kapom.Amugy neked is javaslom ezt tiltasd le neki!Amugy mindig kell fizetnie!Még nyáron is!Ez a férfiak dolga!Másra ugyis a többség alkalmatlanok!Csak ahoz értenek tudjátok SZ.X!Tisztelet a kivételeknek!

dana77 # 2010.06.06. 14:50

Sziasztok.

Pár éve elváltam és a gyerekek nálam maradtak. Mindenben megállapodtunk. Viszont van valami amivel nem tudok mit kezdeni. A szünetek fele a gyerekek apjáé ami nyáron nem kevés. A következő lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mikor hosszabb időre elviszi a gyerekeket akkor is ugyan úgy ki kell fizetni a gyerektartást ugye? Csak mert ő olyankor általában vagy nem adja oda vagy csak a felét. Fontos lenne számomra ha valaki megtudná mondani hogy is van ez? A válaszokat előre is köszönöm.

monalisa1 # 2010.06.05. 14:38

Az anya eseti távolléte igazolt mulasztás. Továbbá az anya számára vélhetően nem idegen az alkalmi felvigyázó - a többi összeszoktatás dolga.

"Mona"
laikus hozzászóló

melak73 # 2010.06.05. 09:09

Köszönöm a választ!Még azt kérdezném hogy jogos-e hogy láthatáskor másra bízza a gyermeket.A láthatás nem Neki szól???

ObudaFan # 2010.06.05. 08:56

Nem világos számomra, hogy ilyenkor a rendszeres kéthetenkénti láthatáson felül jár-e a 2×2 hét, vagy csak az van érvényben?

Csak ez.

A másik kérdésem az, hogy mit tehetek én akkor ha az anya péntek este elviszi a gyermeket, de elmegy éjszakára dolgozni és a fiam számára vadidegenre bízta a gyereket. Ezt már kétszer is megcsinálta, határozott kérdésemre, hogy megy-e dolgozni, ezt letagadta. Időközben az is a tudomásomra jutott, hogy a láthatás alatt nem a bejelentett lakcímére ( a volt közös családi házunkba)viszi a gyereket és többszöri kérdésemre sem hajlandó elárulni hol tartózkodnak a láthatás alatt. Szerintem nekem, mint a gyermek gyámjának erről tudnom kéne, hiszen én tartozom felelősséggel, szerinte viszont semmi közöm hozzá, a láthatás alatt övé a gyerek és oda mennek ahova akarnak.

Azt valóban kérheted, hogy tudj róla, kivel van a gyermek.

melak73 # 2010.06.05. 07:45

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Tavaly áprilisban váltunk el és a nyolc éves kisfiunkat nálam, az apánál helyezték el véglegesen. A kérdésem a következő lenne: a rendszeres kapcsolattartás 2 hetente péntek estétől vasárnap estig tart. Az ítélet szerint a nyári szünetre vonatkozó időszakos kapcsolattartás keretében az anya jogosult továbbá 2x2 hétre. Nem világos számomra, hogy ilyenkor a rendszeres kéthetenkénti láthatáson felül jár-e a 2x2 hét, vagy csak az van érvényben? A másik kérdésem az, hogy mit tehetek én akkor ha az anya péntek este elviszi a gyermeket, de elmegy éjszakára dolgozni és a fiam számára vadidegenre bízta a gyereket. Ezt már kétszer is megcsinálta, határozott kérdésemre, hogy megy-e dolgozni, ezt letagadta. Időközben az is a tudomásomra jutott, hogy a láthatás alatt nem a bejelentett lakcímére ( a volt közös családi házunkba)viszi a gyereket és többszöri kérdésemre sem hajlandó elárulni hol tartózkodnak a láthatás alatt. Szerintem nekem, mint a gyermek gyámjának erről tudnom kéne, hiszen én tartozom felelősséggel, szerinte viszont semmi közöm hozzá, a láthatás alatt övé a gyerek és oda mennek ahova akarnak.
Előre is köszönet a válaszokért.

Bali120 # 2010.06.04. 18:44

Sziasztok!

Valóban köszönöm nektek, mind a negatív, mind a pozitív hozzászólásokat is. Mindkettő lehet építő jellegű mindenkinek.
Azt nagyon sajnálom, hogy ilyen mértékben váltott ki a kérdésem, kérésem indulatokat, nem az volt a célom, hogy összevesszetek egy ismeretlen helyzeten.(Amúgy is meg van mindenkinek a saját baja) Köszönöm nektek, hogy egyáltalán reagáltatok arra a problémára, amivel szemben állok!

Ahogy Réka36 mondta:” Nem könnyű nemesnek lenni azzal, aki fájdalmat okozott. Mert az érzelmek általában nem egyszerre szűnnek meg a két emberben. „ valóban igaz!! Én is csak arra várok, hogy a másik oldalon is megszűnjön a bosszúvágy, az indulatok, hiszen úgy minden könnyebb lesz. /Bár nálunk nem én voltam az aki sebet ejtett a másik „lelkében”/

Lehet, néha nem érzem magam elég erősnek, hogy ezt kivárjam, mert sajnos azzal kell szembesülnöm a láthatások után, hogy a gyermekem szenved, és a másik szülőt ez egyáltalán nem érdekli.
Bízom abban, mindez másként lesz, amint elmúlt a fájdalom a másik „fél” részéről is. /Ha egyáltalán képes lesz erre, hiszen már három éve annak, hogy „elváltak útjaink”/

Bár vannak bennem kétségek, ennek ellenére nagyon sok erőt merítettem „Belőletek”, és úgy érzem hozzásegítettetek ahhoz, hogy továbbra is minden erőbedobásommal fel tudjam nyitni a „vendettát fogadott”szülő, nagyszülők szemét. A helyzet ellenére, a mai napig él bennem a Remény! A remény arra, hogy a gyerkőcöm egyszer majd teljes életet élhet mindkét szülőjével, akinek nem nyugtatókon kell majd élnie, hanem boldogan „csacsog” az őt ért élményekről!
Szorítsatok nekem, hogy rá tudjam ébreszteni hétfőn a nagyszülőket is arra, hogy részükről is nagyon sok türelem, megértés és együttműködésre van szükség a gyermek érdekében!

Én is végre azt várom, hogy részükről is a tettek beszéljenek, és be tudják bizonyítani a gyerkőcnek, hogy hiteles szülővé és nagyszülővé képesek válni a gyermek érdekében!
Hétfőn kiderül, bizonyítani kívánnak-e, vagy csak harcolni!!

Köszönöm még egyszer a hasznos gondolatokat, amint tudok jelentkezem!