Gyerektartás és láthatás

izzi # 2010.05.08. 08:55

Sziasztok!

A csjt állítólag foglalkozik az ikrekkel, tudna valaki számszerű segítséget adni nekem, hol találom ezt pontosan a csjt-ben? az ikrek jogait nem fogadják el a bíróságon, mivel nem törvény a new yorki egyezményben nem találtam az ikrekről semmit, pontos hivatkozás kellene,
nagyon köszike

sió # 2010.05.07. 19:59

Grád András 2010.05.07. 16:52

Dehogy sértődök! Örülök, hogy szakember szemszögéből is megvilágítódik, /szegény Karinthy/ a dolog.
Amit nyilván nem írtam le az az ügy pontos menete, ami eddig történt. Ez azt hiszem érthető is.

Ami viszont biztos. Olyan végzés született, ami nem a gyerek érdekeit nézi, hanem egy színésznő előadását díjazta! A sírással fűszerezett előadások, és elhaló hangok, szemrebbenések, stb, nem azt a célt szolgálják, hogy a szülők nevelésében! felnevelődjön a gyerek.
A sértett nő, bosszúállása mindez! Persze az igazság kiderül, mert mindig kiderül.
Viszont nagyon bánt, és őrlődök rajta, hogy olyan időt vett tőlem el meggyőződésem szerint alulképzett, és önálló elfogulatlan döntésre képtelen bíró, amit soha senki nem fog visszaadni!
A bírónak egy döntés, nekem az életem! A nekem az életem, ez alatt azt az időt értem, amit nem tölthet velem a kisfiam! Én nem számítok! De ő igen!
Számít, az hogy egy kisfiú életében az első évek fektetik le az alapokat a későbbi személyiségfejlődésének?
Számít! De csak nekem! A bírót nem érdekli, mert talán nincs érzelmi intelligenciája, talán immúnis a sok válásra, és így elnézve az aszott arcát közel a nyugdíjhoz el is hiszem, hogy elege van az életből is! Olvasni a szavakból, és mimikából, vagy egy-egy beadványban foglaltakat kivizsgálni, vagy értékelni…. Nos ezek reális értékeléséhez azért kell egy s-más.
Az anyát sem érdekli a gyerek , mert akkor rájönne, hogy a bíróságra járni is felesleges.
Két egészséges felnőtt ember, ha nem tudja az életét együtt folytatni, akkor külön teszi azt meg. ha van gyerekük, akkor egyik fél sem használja fel érdekérvényesítés céljaira a gyereket! és nem gazdagítja bíróságot. Oktalanul!
Feltéve, ha felelős szülőről beszélünk!
Minden tárgyaláson mindezt elmondtam ezerszer, és a kutyát nem érdekli ebben az országban mindez! Persze nyilván van olyan családjogi bíró, aki feléri ésszel, ha manipulálni akarja az egyik-vagy másik fél, de………………! van aki ehhez kevés!

A magam részéről az igazságban bízok, és abban hogy mindenki elnyeri méltó büntetését!
A feljelentéseim lezárultával, és méltó kivizsgálásával meggyőződésem, hogy az egyoldalúan generált tettlegességgel egybekötött elidegenítésre való törekvése a másik félnek zátonyra fog futni! Nem lehet ez másképpen.
És az is meggyőződésem hogy van olyan bíró, aki nem továbbrúg az ártatlanba, hanem megvizsgálja a valós helyzetet! És meggyőződésem hogy van olyan bíró, akinek fontos a gyerek.

Az hogy a felfokozott helyzetben azt bünteti egy bíró, aki vétlen, és egyébként is hátrányból indul, mert nem nő! Nos, ezt elfogadni nem tudom. A bíró tekintélye itt ezen a ponton elúszott, mint a papírhajó, és el is süllyedt! Hiteltelenné vált, és ebből nemigen tud kijönni.
A bíróság előtt mindenki egyforma! Akár férfi, akár nő! Csak azért nem válik jó anyává valaki, mert nő! Ebből következően nem is feltétlen az apa a jó szülő, de pont erre való a bíróság, /ha már odajutott az ügy/, meg a szakértők, meg a környezettanulmány, meg stb.
A férfit egyből kettes rajtszámmal indítani, elítélendő, etikátlan, és felháborító!

monalisa1 # 2010.05.07. 19:52

Az utcai vitát melyikük (?) kezdte hogy rángatás lett belőle... (A régi bölcselet: hallgatassék meg a másik is...) Mindezt csak leírtam, választ- magyarázatot NEM kérek - el tudom képzelni az adott helyzetet pro és kontra.

Gyakorlatilag minden telefon beállítható úgy hogy a "rosszindulató hivót" kiiktatja, és ez vonatkozik az sms-re is. Tessék e-mailban kapcsolatot tartani., azt nem kell mindig megnyitni.

Ami a kábítószerezés dolgát illeti, a bíróság első körben egy időre valószínűleg korlátozni fogja a láthatásokat - remélve elgondolkodik az apa... Később a tényleges eltiltás is szóba jöhet.

"Lisa"
laikus hozzászóló

ede66 # 2010.05.07. 18:29

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Felróható magatartásnak ítéli-e meg a bíróság, és megvonhatja -e a láthatást, ha az apának bizonyított kábítószeres baráti köre van, valamint az apának elvonási tünetek miatt elmegyógyászati vizsgálata történt. Elmondása szerint "csak" marihuánás cigit szívott akkor, de később dicsekedett azzal az anyukának, hogy a kokaint is kipróbálta 1 hónappal ezelőtt. Többször a 2 éves kislánya előtt agresszívan viselkedett, az utcán megrángatta az anyukát. Már külön élnek, de folyamatosan telefonon zaklatja az anyukát, (napi 10 hívás, 8-10 SMS) a jelenleg megegyezett láthatási időn kívül.

gigimigi # 2010.05.07. 17:34

Köszönöm gyors válaszát bár elég aggasztó. Mégis mire lehet számítani, megbüntetnek pénzbírságra vagy visszamenőleg ki kell fizetnem a különbözetet?

ObudaFan # 2010.05.07. 17:23

Nem adócsalás, hanem sima csalás. Lehet belőle baj.

gigimigi # 2010.05.07. 16:56

Kedves Ügyvéd úr! Az lenne a kérdésem hogy a volt párommal 8 évig együtt éltünk egy háztartásban együtt neveltük a gyerekünket de én egyedülállóként vettem fel a családi pótlékot lehet-e hátrányom ebből? Most bíróságon van a gyerekelhelyezési perünk és azt mondta hogy ez adócsalás és a bíróság tudtára hozza.Válaszát előre is köszönöm.

Grád András # 2010.05.07. 14:56

Kedves Gábor06!

A helyében egy agilis ügyvéddel (ez lehetőleg ne én legyek) odamennék az ottani rendőrség ügyeletes tisztjéhez kezemben a bírósági határozattal, és felszólítanám, hogy döntsék el, a kötelességüket teljesítik-e, mely esetben együtt Önökkel odamennek az anyához és elhozzák tőle a gyermeket, vagy bűnpártolással kívánnak foglalkozni, mely esetben viszont sajnos kénytelen lesz még aznap értesíteni az esetről az ügyészségi nyomozó hivatalt. Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2010.05.07. 14:52

Kedves Sió!

Attól tartok, el kell fogadnia, hogy egy elfogulatlan külső szemlélő gyakran egészen mást lát, mint az ügyben érzelmileg involválódottak, és ez eléggé természetes, vagyis nem Ön tehet erről. A valóság nem biztos, hogy az, amit Ön annak lát. Példa: Az USA-ban végeztek egy kísérletet, két csapat szurkolóinak levetítettek egy meccsből egy vitás részletet. "Meglepő módon" mindkét tábor 100%-a meg volt róla győződve, hogy többszöri levetítés után is ők látják helyesen a jelenetet, és nem az azt 180 fokkal ellentétesen látó másik tábor. Nagyjából ennyire reális az érintettek helyzetértékelése, és szeretném, ha ezen nem sértődne meg!

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Gábor06 # 2010.05.07. 14:48

Köszönöm Ügyvéd úr!

Akkor jól gondoltam, hogy a "hazai pályán" fogják a kezét, talán még a Bírósági végrehajtónak is, hisz ő is egyfolytában csak levelezni akar "nejemmel"! És a két szerv állítólag kapcsolatban is van egymással /a rendőr elmondása szerint/.
Akkor most hétfőn /3 nap!/ mit tegyek, tehetek ön szerint?

sió # 2010.05.07. 14:39

Induljunk ki abból, hogy a legtöbb bíró nem hülye, és már csak az élettapasztalata okán is világosan látja, ha úgy áll a helyzet, miként Ön leírja.

Ez elméletben igaz lehet.

Persze az éremnek rendszerint :-) két oldala van, és mindkét fél úgy látja, hogy a verekedést a másik kezdte.

Ezen már túl vagyunk, a feljelentésen is ami vizsgálati szakaszban van. Hiába vannak tanuk, független tanuk! „az élettapasztalata okán is világosan látnia” kellet, volna a bírónak, hogy mi a cél. Nem látta. Azt szankcionálta, aki ártatlan volt. Legfőképpen a gyereket!

Grád András # 2010.05.07. 13:59

Kedves Gábor06!

Amennyiben van egy ideiglenes intézkedés az ügyben, amely előzetesen végrehajtható, akkor annak végrehajtásához semmiféle "különleges végrehajtási végzés" nem szükséges, azon egyszerű okból, hogy ilyen jogi kategória nem is létezik. Aki erre hivatkozik, szíveskedjék Önnek megmutatni jogszabályban, hogy mire is gondol! Ilyen esetben ugyanis Ön rendőrrel minden további nélkül odamehet, és ahol megtalálja őket, a rendőr segítségével átveheti a gyermeket. Ha a rendőr ebben nem segédkezik, kötelességmulasztást követ el, erre nem ártana figyelmeztetni, pl. érdemes lenne beszélni az ügyeletes tiszttel. Egyébként ha Önnél van elhelyezve, akkor ráadásul a másik fél a gyermek magánál tartásával bűncselekményt is elkövet (kiskorú elhelyezésének megváltoztatása), arra sem ártana figyelmeztetni a rendőrt, hogy a saját bűnpártolásának büntetőjogi következményei vannak, úgyhogy jobban teszi, ha sietve a segítségére lesz! Üdvözlettel:

Gábor06 # 2010.05.07. 13:41

Tisztelt Ügyvéd úr!

Ma sikerült beszélnem a rendőrrel, aki az ügyemben nyomoz, elmondta 95%, hogy megvan a "nejem" címe, csak még nem sikerült otthon találni, de ha sikerül is, ne várjak tőle sokat, mert ő csak "nyilatkoztatni" tudja, s nekem nem adhatja ki a címet. A bírósági végrehajtó pedig csak levelet fog küldeni a fellelt címre, hogy felhívja a "hölgyet" a jogkövető magatartásra. Állítólag, amíg nincs "különleges végrehajtási végzés" bírói utasításra, nem fog történni semmi. Csak addigra az ötödik címen lesz túl a kisfiam. Lehetséges, igaz ez?

Grád András # 2010.05.07. 13:11

Kedves Margaréta!

Ügyvédként elég sok finoman szólva is "érdekes" bírósági döntést láttam már, de az is lehet, hogy van valami olyan oka is a döntésnek, amiről a levelében nem szól, nem tudhatom. Az ügytől jóval többet kellene tudni ahhoz, hogy meg lehessen mondani, hogy mik a valódi esélyek. Például jó lenne tudni, mit mondott a pszichológus szakértő, a tanintézet pedagógusa stb., stb. Üdvözlettel:

margaréta*** # 2010.05.07. 12:37

Tisztelt Hozzáértők!

Egy ismerős apuka immár két éve neveli egyedül kislányát. Anyuka lelépett több napra, tulajdonképpen elhagyta őket. Míg nem váltak el, már megegyeztek a láthatást illetően, apuka be is tartotta, viszont egyszer anyuka nem vitte haza a kislányt, másfél hónapig! A kislányt apukánál helyezték el. Tökéletesen ellátja, nincs is semmi gond. Viszont most nemrég anyuka indított pert a gyermekelhelyezést illetően. A bíró azzal az indokkal, hogy a kislánynak szüksége van az anyjára, neki ítélte. Semmi más indok, semmi aljas vád apuka ellen. Biztosította a láthatást, sőt, többször is mint előírás szerint.
Természetesen apuka harcol, fellebbez, de nagyon tart tőle, hogy két év után elviszik a kislányt. Hogy lehet ez?

Grád András # 2010.05.07. 11:50

Kedves Sió!

Induljunk ki abból, hogy a legtöbb bíró nem hülye, és már csak az élettapasztalata okán is világosan látja, ha úgy áll a helyzet, miként Ön leírja. Persze az éremnek rendszerint :-) két oldala van, és mindkét fél úgy látja, hogy a verekedést a másik kezdte. Éppen ezért nem ártana egy-két jól sikerült videofelvétel, esetleg magnófelvétel ezekről az ominózus problémás helyzetekről, amikből kívülálló számára is világossá válik, ha valóban úgy van, ahogy Ön mondja, hogy kizárólag az anya és környezete az agresszor. Aztán lehet menni a bírósághoz, ezek felhasználhatóak lesznek, ha a másik fél tagadja az ott látható, hallható dolgokat. Üdvözlettel:

Grád András # 2010.05.07. 11:46

Kedves Apalányai!

Ezek igazából tényállási kérdések, vagy tudja bizonyítani az anya az általa állított bántalmazást, vagy nem. Neki kell, nem pedig Önnek, hogy nem bántalmazta őket. A kapcsolattartás megakadályozása akkor fog felróhatónak minősülni, ha beigazolódik, hogy a valóságban nem volt bántalamzás, ez esetben ez az anya terhére esik. Üdvözlettel:

sió # 2010.05.07. 11:00

Ha a bírói végzés azt tartalmazza, hogy a felek konfliktusos kapcsolata miatt mellőzi a hétközbeni kapcsolattartásra vonatkozó döntést, és amint megnyugszanak a kedélyek, akkor hét közbeni kapcsolattartást is lehet kérni.

Nos tehát ha ezt tartalmazza, és bizonyíthatóan a gondozó szülő, ill. annak családja provokálja a különélő szülőt, és családtagjait, akkor lényegében ördögi kör jön létre.
A hétközbeni kapcsolattartás elméletben nem megítélhető, hiszen nem nyugodtak meg a kedélyek. A különélő szülő elsődleges érdeke volna ez.
Viszont a „nyugtalan” kedélyek nem neki felróhatóak. Nem ő támadja meg az utcán a másik felet, stb.

Vár a bíróság, hogy majd csak egyszer…. közben nő a gyerek és a legértékesebb, legcsodálatosabb éveket veszi el a különélő szülőtől a debil, gyakorlatilag kivitelezhetetlen bírói döntés, hiszen a gondozó szülőtől a büdös életben sem fog nyugalom lenni…
A különélő meg szív.

Ilyenkor mi van?

apalányai # 2010.05.07. 06:21

Sziasztok.
Párom,anya,Április 7én elmenekült egy anyaotthonba a 2 kislányommal.
Fel is jelentett,bántalmazásért,valószínűleg kiskorúak védelméért vitték el őket a gyermekjóléti szolgálat.
Ez nem történt meg a bántalmazás,csak az anya el akart menni tőlem.
Gyermekelhelyezési per junius 8án lesz.
Mit tehetek,mert az anya nem engedi a kapcsolattartást,még telefonon sem beszélhetek a lányaimmal.
Jogtalan ez?
Addigra már 2 hónap eltelik hogy nem láthatom a lányaimat
Köszönöm.

berry38 # 2010.05.06. 16:59

Semmi akadály nem volt igényérvényesítésnek.36 éve úgyanott élek.A telefonszámom sem változott meg.A kezdetek óta úgyanaz az is.De ezt ő is tudta ezért is hívott fel...

berry38 # 2010.05.06. 16:57

Kedves Pazs!

Köszönöm a segítséged!

pazs # 2010.05.06. 16:07

Az elmaradt gyerektartást csak 6 hónapra visszamenőleg lehet követelni, kivéve ha az igényérvényesítésben akadályoztatva volt (az nem akadályoztatás, hogy pl. nem tudta a lakcímedet). Mivel a lányod még kiskorú, érdemtelenségre nem tudsz hivatkozni.

berry38 # 2010.05.06. 16:00

Tisztelt fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni,bár az ügyem nagyon hasonlít több más történethez.
A lányom 17 éves.Nemsokkal a születése után,mentünk szét az akkori párommal,akivel nem voltunk házasok.Beleszeretett másba.akkor megkért,ne találkozzunk többé és felejtsem el a gyermekem,amire persze soha nem voltam képes.Jódarabig látogattam és találkoztam a gyerekkel.Új házasságomból származó gyermekeimmel is tartotta egy darabig a kapcsolatot,de egy idő után megtagadtak minden kapcsolatfelvételt."Zaklatásukért" feljelentéssel fenyegetöztek,állandó vita és veszekedés volt ha odamentem.A napokban jelentkezett a volt párom,hosszú évek után.Megjegyzem a lányom talán meg sem ismer már engem, és közölte,hogy 17 év tartásdíjával vagyok elmaradva.Beszéljük meg,de ha nem jutunk egyességre perelni fog.Mi ilyenkor a teendőm?Egy esetleges per,hogy alakulna a számomra?Úgy vélem szóban nem fogunk megegyezni.A volt élettársam pénzt szeretne látni,minnél többet,tehát csak egy választásom a pereskedés marad.
Köszönettel segítségükért!

kaméleon # 2010.05.06. 13:17

Kedves Gábor! Nem tudom, mennyire vagy jó hatásos szövegek írásában, előadásában, illetve, mennyire vagy képes határozott fellépésre, de ha eredményt akarsz, és nem szeretnél magad nyomozgatni, akkor én – aki nem vagyok jogász – nem nagyon látok más lehetőséget, mint beadványokkal bombázni a rendőrséget, a vezetőiket, a minisztériumot, a gyámhivatalt, és ami még eszedbe jut. A Ket-ben megadott határidő 22 munkanap. Minden határidő lejártakor, azonnal kérd a döntést! Írásban.
A gyámhivatalnak van valami igazsága abban, hogy lepasszol, ugyanakkor, én megpróbálnék egy olyan kerülőutat, hogy a gyereket a kapcsolattartó szülő nem hozta vissza a kapcsolattartásról, lesznek szívesek bírsággal rábírni a jogkövető magatartásra! (Az időpontot tedd a határozat jogerőre emelkedését követő, és az abban szereplő 1. kapcsolattartó időszak végére.) Ezen hadd rágódjanak egy ideig. Ha más nem, legalább bírság gyűlik.
A rendőrségre írnék egy dörgedelmes beadványt, amit megtűzdelnék hivatkozásokkal az állampolgári és a gyermeki jogokról, meg arról, hogy lesznek szívesek ezeknek a jogoknak érvényt szerezni, mert erre ők a hivatottak. Ha nem lépnek, sátort verek a lépcsőjükön, stb.

(Pl. ilyen hivatkozásokra gondolok: : „a gyermek jogai védelmében a családot, közelebbről a szülőt terhelő alkotmányos alapkötelezettségek esetén az államot aktív magatartásra kötelezi az Alkotmány 67. § (1) bekezdése, kifejezett kötelezettségeket állapítva meg számára. [995/B/1990., 79/1995. (XII. 21.) AB. határozat]. Az állam alatt nem pusztán a Magyar Államot, mint jogi személyt kell jelen esetben érteni, hanem – a különböző jogszabályokban meghatározott feladat- és hatáskörében eljárva - valamennyi, állami- és önkormányzati szervet.”)
Természetesen, kimazsolázhatsz néhány hatásosnak tűnő paragrafust a törvényekből, illetve a rendőrség munkájára vonatkozó szabályzatokból.

A másik: ha van ügyvédje, miért nem bombázzátok, és bombázza őt a gyámhivatal és a rendőrség? Nyilván kapcsolatot tart az ügyfelével. (A beadványaidban add meg a feleséged e-mail címét, a telefonszámokat és az ügyvédje elérhetőségét is.)
A rendőrrel ne beszélgess, hanem írásban nyomulj!

Gábor06 # 2010.05.05. 19:20

Köszönöm, hogy próbáltok segíteni! A 400km azért van, mert ott a családja, /nagymama/ s míg egyforma jogunk volt a kisfiamhoz, ott éltek albérletben, napi telefonok voltak, -addig hittem a "csodában"-, hogy belátja, elsősorban a gyermeket sújtja! Ha nincs mellette a kedves "mama", már rég itthon lennének. Aztán megtörtént az ideiglenes gyermekelhelyezés, nem neki "kedvezve", végképp elgurult a "gyógyszer", és eltűntek. Telefonok lecserélve, addigi kapcsolat végképp megszűnt. A rendőrség tessék-lássék nagyjából nem csinál semmit, mert szerintük ez még nem bűncselekmény. Csak kőrözik, aztán ha valamiért igazoltatják, akkor talán előállítják. Állítólag nem vehetik igénybe a titkosszolgálati eszközöket esetemben! Én az ügyemmel foglalkozó rendőrrel naponta beszélek, de semmi sincs! A bírósági végrehajtó a rendőrségre vár. A gyámügy elutasított "Jogkör hiányában", meg hogy kapcsolattartási joga feleségemnek van, nálam csak elhelyezték a kisfiam! /Ugyanis tőlük is kértem segítséget, gyermekemmel kapcsolatban. Fogalmam sincs, hogy tovább??